bu hafta cıkması süpriz olur haftaya kesin cıkar. 20 .05 basvuru yaptılar hayırlısı ıle ciddi para kazanacagımızı dusunuyorum
Printable View
Ayrıca brut takasa beraber gırdıgımız alkımın yaptıgı hareket ortada kaldı ki alkım beklentısı bıttı(bedelsız bolundu) kentın önunde cıddı bır bölünme var. çok uçuk rakamları görme ihtimalimiz yüksek...
Rakam telafuz etmek istemiyorum ama kafamdakı senaryo şudur;
750 tlden bölünme , ana kagıt 100 tl ruchan 650 tl ilk gün ruchan serbest marjdan 2m görmesini bekliyorum. ha bu benım kafamdaki seneryo asla ve asla sizlere 2m olacak demıyorum. fark edıyorsanız grafık falanda paylaşmıyorum. tamamen osuruktan senaryo yani...
İlk açılışta serbest sonraki seanslarda yüzde 50 samatta böyle olmuştu tabi Rüçhan için söylüyorum
Bedelli sermaye artırımlarında ilk gün kentr serbest marj ile hareket eder dıger gunler tahta kapanana kadar %50 marj vardır. kent tahtasıda %10 marja devam edecektir.
soru: spk bu hafta kent bedellisini onaylar mı?
cevap : penguen gıda da spk ya bedellı ıcın basvuruda bulundu. 05.05 tarıhınde 15.05 de duzeltme yaptı, patron %20 hisse sattı piyasaya şirket borc odemek ıcın sermaye artıırmı yapıyor bu sebeble penguengıda bedelllısı agırdan alabılır spk
Kent sermaye artırımını yatırım ıcın yapıyor büyük olasılıkda bu sebebden dolayı spk kent bedellisini bu hafta onaylayacaktır( onaylamazsada 1 hafta daha bekleriz)
[QUOTE=Sasa500;4528900]Bedelli sermaye artırımlarında ilk gün kentr serbest marj ile hareket eder dıger gunler tahta kapanana kadar %50 marj vardır. kent tahtasıda %10 marja devam edecektir.
soru: spk bu hafta kent bedellisini onaylar mı?
cevap : penguen gıda da spk ya bedellı ıcın basvuruda bulundu. 05.05 tarıhınde 15.05 de duzeltme yaptı, patron %20 hisse sattı piyasaya şirket borc odemek ıcın sermaye artıırmı yapıyor bu sebeble penguengıda bedelllısı agırdan alabılır spk
Kent sermaye artırımını yatırım ıcın yapıyor büyük olasılıkda bu sebebden dolayı spk kent bedellisini bu hafta onaylayacaktır( onaylamazsada 1 hafta daha bekleriz)
KENT BOLUNDU.BOLUNDUGU GUN HESABA RUCHANLAR GECIYOR MU ? RUCHAN FIYATI MESELA 1100 TL OLDU.1 LOT RUCHAN SATSAK 1100 LIRA MI GECIYOR HESABA?
BENDE MESELA 1000 KÜSUR LOT RUCHAN OLACAK.1100 LIRA OLDU RUCHAN FIYATI DIYELIM.1100*1000 MI OLACAK ?
BASKA İŞ OLMASIN BUNDA?
Sasa500
tam anlamadık 100 adet hisse ilk bölündüğünde 100 adet eski tip hisse 659 adet rüchan hisse verilecek değil mi
1 ruchanın 6.59 hisseye takamul edecek. yanı kent ana hıssen 7,59bölunecek ben rakam tduz olsun dıye fıyat verdım. kafan karıstıysa eger afyon bedellısene bak nısan ayında bı bak ıstersen net anlarsın.
eskı kent hissesi kaç para ise o fiyat...
gökay5
100 lot varsa 100 rüçhan olacak.bu ruçhanı satabilirsin. yok 100 rüçhanın tamamından yaralanmak istersen ortalama 659 ödersin hesabına 100 eski tip hisse ve 659 yeni hisse ile birlikte 759 hissen olur
Bultenden haberi olan var mı acaba ?
Afyon gibi ralli yapar mı
SM-G970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
156.875 adet piyasada lotu var. afyon ralli yaptıgında sermayesi 300bin tl idi!
bugun spk dan onay gelir mi acep
bugün bültende çıkması sürpriz olur haftaya daha yüksek ihtimal sanki
tamam 100 adet ruchanım olacak.baktık ruchanın fıyatı 1.200 tl olmus yuksele yuksele .100 tane ruchanım 100 tanede eskı hısse oldu hesapta
ruchanları satarsam 100 x1200 = 120.000 tl mi geçiyor hesaba onu soruyorum.
Serbest marjda ruchanlar kopacak cunku benım mantıgıma gore..
elinde 100 adet kent var hisse bölündü.elinde 100 eski 100 rüçhan olacak ikiside ayrı birer hisse gibi işlem görecek ama piyasa mantığında tabiki fiyatlarındaki değişim birbirini etkileyecek.
rüçhan demek senin yeni hisse alma hakkın demek aslında 100 rüçhanı 15 gün boyunca istediğin fiyattan satarsın bu durumda yeni pay kent alma hakkını kaybedersin.
rüçhanları satmadın eskileride satmadın bu durumda 15.gün sonuna kadar100 adet rüçhanın için 659 tl yatırıp yeni kent alma hakkını kullanırsın bu durumda birleşme günü elinde 759 adet hisse olur.
15.günün ertesi günü eski ile rüçhanlar eski hisse fiyatından birleşip işlem görmeye devam eder.
Bu gün değişik bir gün oldu haftaya perşembeye kadar sabır
Yatırım tavsiyesi değildir.
Venus Z20 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
spk dan bedelli onayları geç geliyor spek efendide bunu bilip arada diğer hisselere kaçıyor
Gebze'de bulunan fabrikamıza ilişkin Tek Gıda İş Sendikası ile yürütülen 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi müzakereleri, 22.06.2020 tarihinde tam bir anlaşma ile sonuçlanmıştır. Varılan anlaşma gereği, 01.01.2020-31.12.2021 yıllarını kapsayan süre içinde yürürlükte kalacak Toplu İş Sözleşmesi'nin birinci uygulama yılında, sendikalı işçilerin brüt aylık ücretlerine 700,00 (yediyüz) TL ve her tam kıdem yılı için aylık ücretlerine brüt 8,00 (sekiz) TL zam yapılması kabul edilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi'nin ikinci uygulama yılında da, sendika üyesi işçilerin aylık ücretlerine, enflasyon ("TÜFE") + 2 puan ve her tam kıdem yılı için brüt 2,00 (iki) TL eklenmek suretiyle zam yapılması kabul edilmiştir.
Saygılarımızla,
son zamanlarda bedelli veren şirketlere baktım spk başvurusundan itibaren yaklaşık 5 ile 10 hafta arasında spk tarafından onaylanmış en kısa sürede onaylanan afyon çimento 5 haftada gelmiş onay.kent için ilk başvuruyu baz alırsak onay yakın revize edilmiş 2.başvuruyu baz alırsak daha bekletir.
Sn sasa500 eğer revize olmasaydı ben de diğer şirketlerin borç kapama bedellisi gibi olmayan tam aksine ciddi yatırım içeren bu bedellinin belki biraz da pozitif ayrımcılıkla daha hızlı onaylanacağını düşünüyordum. Ama arada revize gelmesi sanki prosedür gereği süreyi otomatikman uzattı gibi, deilse yarın yada haftaya onay gelmeli artık.
uşak 3 ay söktaş yaklaşık 40 günde onaylanmış hocam aslında spk şunu incelemeli şirket bedelliyi niye yapıyor.çoğu şirket bedelliyi içini bir şekilde boşalttığı borç batağına soktuğu şirketine borsadaki diğer hissedarlardan bedeva kaynak sokmak için yapıyor.çoğu zamanda kendi yaptığı bedelliye patronlar katılmıyor bile bu tip şirket bedellilerinde spk işi sıkı tutmalı şirketin geçmişini didik didik etmeli.kentte ise durum tam tersi patron neredeyse tüm bedelliyi kendisi karşılayacak birde bu ortamda ülkeye 200 milyonluk yatırım yapacak.
Kabala ortalama konustum. kent sürekli bilgilendirme mesajları ile sureklı kapa bıldırımde bulundu bekleyecegız. sunuda soylemek ısterım yanlsı anlasılmasın yurtdısı yanıyor yarın endex -2000 puan acabılır panık yapmayın maşlınız elınızde bekleyın!
edit: corona surecıne yatırım ıcın sermaye artıran sırketlere oncelık verılecektir. Rahat olun
Bu haftada cıkmadı hamına koyayım