Vaybee ilginç devre kesici hayret nasıl oldu , neden oldu,niçin,bu işte bir terslik var
Printable View
Vaybee ilginç devre kesici hayret nasıl oldu , neden oldu,niçin,bu işte bir terslik var
2012-2013 yıllarıydı, çemtaş ve nuhcm toplamaya karar vermiştim, birkaç aylık alım sonrasında çeşitli sebeplerden uygulayamadım, bu süreçte iyi hatırlıyorum çemtaş ilk aldığımda 1,10 larda, Nuhcm 9,30 lardaydı, çemtaş bugünlerde 5-6 liralarda fiyatlanıyor, Nuhcm ise malum, yani uzun vade hisse seçimi tamam şans kader kısmet, şimdi Nuhcm bu farkı kapatırmı, 5-6 kat prim yaparmı göreceğiz, tekrar şansımı denemeye karar verdim, attık kenara bekliyorum, inşallah mücbir sebeplerden satmak zorunda kalmam önünüzdeki yıllarda, temettüleride emekli ikramiyesi olur.
Ben yazarken devre kesmiş, sanırım denizozbilek arkadaşın öngörüsü doğru çıktı, satışa konu 3 milyon lot bitmiş olmalı, satış baskısı kalkıncada bu fiyatlama normal, daha birkaç ay önce temettü öncesi 7 altı almak mucize gibi birşeydi, 70 kuruş brüt temettüyü düşünce bu rakam 6,30 lara denk geliyor, artık bu rakamların altı olmamalı.
Heyecanlanan varsa bir bardak soğuk su içsin.. Sonra nuhun varlıklarına, kasasına, konumuna, grafiğine VS baksın da baksın... Temettümüzü anca yatırıyorlar işte :) yoksa bu rakamlar bizi kesmez..
Temettü verdiği fiyatı gösterdiler ipini tekrardan çektiler adiler ya
Cinler geldi galiba
Bu kadar hız onların işi.
Bir hedef feza, sonra da hedef mağma.
Kalp dayanmaz
Biz,
"her gün 1 kuruş çıksın, sağlam çıksın.
Yılda %50 de temettü versin."
Diyenlerdeniz.
Biri 5 kademe alıyor, diğeri hemen 5 kademe alta veriyor.bunlar bu malı hâlâ satamamışlar.
Gedik aldığını biryere virmanlıyor yemezler
Biri neden nuh diye sormuş özelden
soru işareti kalmasın.
Nuh ki
şundan sektörü EN kötü olan ne bu ülkede
inşaat , çakıl kum çimento sektörü
bu ülkede bu sektörün lideri kim nuh çimento.
şayet nuh çökerse tüm sektör çöker onun için nuh tayım.
Kriz fiyatlamaları bunlar
piyasanın düşecek veya çıkacak olması
nuhcm nin ucuz olduğu gerçeğini değiştirmez.
şuan fiyatladığı şeyi tahta yapıcıda biliyorsa ben marslıyım.
Tahtada ne b.k yediklerini anlayanlar varmı 😂
Günü eksi kapatırsa şaşırmam
Aslında değişen birşey yok, ABD ile ilişkiler ne olacak belirsizliğini koruyor, iç piyasa tıkandığı için en büyük müşterimiz şu an ABD, Allah korusun muhtemel yaptırımları düşünmek bile istemiyorum, o yüzden fazla gaza gelmemek lazım, yoksa ucuzmu evet ucuzunda ucuzu ama unutmayalım borsa dipsiz kuyu derler, dahada ucuzlamayacağının garantisi yok, sonuçta para yatırıyoruz gazoz kapağı değil, belki bir iki yıl daha uygun fiyatlardan alım fırsatı verecek, onun içinde kenarda nakit olması gerekecek, inşallah herşey olumlu olsun, iç piyasa canlansın, yatırımlar, kentsel dönüşümler, kanal İstanbul lar olsun, o zaman Nuhcm 30 da olur 40 ta.
Dediğim gibi eksi kapatacaklar tahtayı görünen köy klavuz istemez
Tahtayı yukarıya gedik sürdü gedik veriyor aşağıya ilginç hareketler
Bunların yapacağı tahta anca bu kadar olur
5.99 U geçtiği için temettümüzü yatırıyorlar demiştim.. Yoksa aynı fikirdeyiz sayın kentuf. Temettü anca bizim gagamızı ıslatır :) varsın vermesin onu da. Aslan payını kendileri alıyor zaten. Hisse iyi "sayı" lara gelsin!
eksi değil bence taban kapatsın güzel bir resim oluşur grafikte.:party:
https://i.hizliresim.com/vaQGlv.png
Kısaca ve açık bir şekilde yazmaya gayret edeceğim.
Grafiğe orta vadeli bakılırsa Şubat 2018 den bugüne 1,5 yıldır düşüş akımı içerisinde. Bu düşüş ara tepki yükselişleri ile grafikte sarılarla gösterilen bir kanal oluşturmuş. Şubat 2019 dan bugüne de düşüş hızını yavaşlatmış ki bunu eflatun düşeni kırmasından anlıyoruz. Teknik olarak orta vadeli yükselişin işareti sarı kanal üst direncinin kırılmasıdır. Kırılmadıkça taban oluşumunun devam edeceğini düşünmekteyim ki şahsım için düşük maliyetli alım fırsatıdır. Yatay olarak çizilen yeşiller ise eskilerden gelen pivot desteklerdir. Bu çizgilerin nereden geldiğini görmeniz için büyük resim grafiği de aşağıya ekliyorum ki görüleceği üzere defalarca destek bulan kuvvetli talep seviyeleridir.
https://i.hizliresim.com/VQgO1B.png
bu grafikleri ve yazıları görüyor ise tahta yapıcı içinden diyordur
adamlara bak nelere bakıyorlar
bilmezler mi o grafikler çizgiler benim cebimdeki döviz desteleri diyordur
fatih bey bu arada çok güzel çizdirmişsin grafiği :party:
Eyvallah abi. Adamın psikolojisini çözmeye çalışıyorum. :whistling:
Sanırım geçen yıl 9 lara atınca malda bekleyenler dökülür götürürüm demiş, ama kimse vermeyince sizmisiniz demiş vermeyen, basmışta basmış kanaatimce. 1 TL temettü verecekse 5-6 TL nin altına kimse indir(t)mez. Hele birde oldu ki faizler inmeye başladı. O zaman görürüz ak koyunu kara koyunu.
Hazır çizdirmişken bir de döviz desteleri demişken Dolar bazlı çiziktireyim. Tahta oyuncusunun da morali bozulur da aklı başına gelir belki.:vk:
Tüm günler:
https://i.hizliresim.com/7BVngN.png
Biraz daha yakından:
https://i.hizliresim.com/4pZorA.png
Çok çok daha yakından:
https://i.hizliresim.com/dLWdGn.png
Çizgiler az, kısa ve öz. Açıklama ihtiyacı görmüyorum. Selamlar..
zıplatmayla üçün birini alınca olması gereken seviyesine çekildi.
1 ay öncesine göre 200 milyon tl borçlu olmasına karşın, son hafta borçsuz gözükmesine hakkında ekstra bilgi sahibi olan var mı? ben mi yanlış yerden bakıyorum acaba?
Eksi kapatacak demiştim allah bel.larını versin bunların
Birşey olduğu yok, devre kesici gelince birşey var zannetip atlayanlara verdiler, geçmiş olsun, yakında yine başbaşa kalırız 3-5 kişi.
Ek 22620
en alttan ikinci..
net borç / piyasa değeri: -13.6 . örneğin o tablodaki çimsa ve göltaş ın 100 ün üzerindeki borç değerlerini de görüyoruz. bu tablo son haftaki sayıdan. bundan önceki haftalardaki derginin sayılarında bu net borç / piyasa değeri oranı NUHCM için + 25 civarı idi. 200.000.000 tl de net borç gözüküyordu. bu sayıda borç negatif e yani borçsuz a geçmiş
isyan etmeden takip etmeye devam ediyorum.
USD piyasa değerinin grafiği, 2001 krizinde 87 ml USD'yi görmüş, 2009 krizinde 699 ml USD, tarihi zirvesi 1858 ml USD, şu an 150 ml civarı.https://i.hizliresim.com/3O14Xj.jpg
Gerçekten ucuz. Piyasa değeri / defter değeri 0.80. Yani fabrikayı şu an kurmaya çalışsan en aşağı 1.100.000.000 TL falan gerekiyor, şu an 900.000.000 de
5.88 den bir miktar girdim. Sabah çok bakamadım. 11 gibi baktığımda 6.25 idi. Sattım. Sonra öğleden sonra 6.08 den tekrar aldım. Ama negatif te kapattı.
Elimde tutayım mi. Yoksa çok geri çekilir mi
Bütün çimento hisseleri ucuz. Sektör zor bir dönemden geçiyor çünkü.
Golts ve Btcim'in de zamanında mali yapıları güçlüydü ve konumları itibariyle ön plandalardı. Şu anda ise ikisi de batık durumda. Orlardaki mirasyedi faciası inşallah Nuh'un da başına gelmez. Konum itibariyle belki de Türkiye deki en iyi fabrikadır. Ama kaliteli,profesyonel bir yönetim olmadan hiçbir şeyin anlamı da fiyatlaması da olmuyor.