Kesinlikle Hayır seansı izledim
SM-N900 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Kesinlikle Hayır seansı izledim
Mantikli geldi biraz açar misiniz yani ne şekilde kullanabilir
Şimdiki satış özel emirle olabilir mi. Özel emir de seans içinde oluyor. Söz konusu emir bir veya birkaç emirle alıcısı belli kişiye veriliyor. Kademelerde pasifte lotlar görünmüyor. Fakat işlem hacmi birden robot işlem halinde artıyor.
O zaman mal satan ortak borsa ayağını mi yönetiyor veya spekle mi çalışıyor yada içerden bilgi mi aktarıyor
Olabilir tabiki neden olmasın. Demem o ki sn.izci bu mal bunlardan çıkmadı. O kadar sığ işlem hacmi ile 550 bin mal 2 saatte satilmaz. Birine verdiler veya kendilerinin hesabina attılar . arkadaşın dediği gibi toplayamayinca bu yol denenmiş olabilir. Piyasayı yonetemiyor olabilirler
Elimde imkan olsa, o arkadaşla iletişim kurup özel emirle alırdım malları. Hepimiz de bu sıkıntıdan kurtulurduk. Böyle bir şey, birileri tarafından yarın olabilir de.
Bu durumu atlatır atlatmaz yukarı bir devre keseceğini umut ediyorum inşallah.
Bu hisse, anormal derecede ucuz arkadaşlar. 550 hisse içinden, bundan daha iyisi olan başka bir hisse söyleyebilir misiniz.
Sn.izci hemen de satmayabilir. Belki 2 ay sonra satar bilemeyiz. Bu adamlar geçmişte çok can yaktı eğer bu iş dolayısıyla kağıdın dengesi bozulursa şirketi bırakıp hıyar yetistirsinler
Bildiğim kadarıyla, bulunduğu bölgede elma yetişiyor. Sizce uygun mudur.
Arkadaşlar spek vs aynı kişi bu kağıtta yıllardır.
Benim kafama takılan bir husus var. Finansman için bir dönem hisseler bankada rehindeydi, bu durum devam ediyormu acaba. Zira devam ediyorsa, elde kağıt yok demektir dolayısıyla borsa kaydileştirmesini yaparak, oynayacak pozisyon mu yaratıyorlar acaba. Huy çıkmayınca can çıkmazmış
WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
😀😀doğru ya ben onu unutmuşum şaka bir yana da fazla da moral bozmak gereksiz o malın alıcısı çıkacaktır
Son bilançoda rehinin kalktığı yazıyordu
tekrar, yazmama gerek yok. borsada haber gelir o anda haber satilir. adam dun haberi satti. aslinda bence habere tepki assagi yapmadi bir muddet ve kendileri vermis olabilirler..neden assagi yapmadi once, boyle bir haberin su anda kimseye yarari olmazdi....
su duruma gore diger sirketlerin paralari para silverinki oyuncaktan parami yani. sirker 9 aylik 11 trilyona yakin kar getirmis ve kar ivmelenerek artiyor ve bu yoneticileri bu yukselen para rahatsiz etmis 1 lirayi 50 kurusa eskiciye satacam diyor..bunlarin hepsi duzen. ama kaptiranlara gecmis olsun derim. bence dun o mallar satildi bitti. ve defter kapandi...
Sn.meho tsk güzel yorum arada yazın
sayin mastori, tabiki yazmamiz gerektiginde yazacagiz..bu satisin zamanlamasi , sayin izcinin aciklamalarindan sonra gelmesi aslinda iyi oldu.belkide bu borsa oyuncusu sirket temdilcisi yaptigi satis aciklamasinin zamanini yanlis yapmasi cok kisiye yaramistir..dusunsenize kagit yil sonu kariyla beraber 7 li rakamlarin uzerindeyken bu satis haberinin gelmesini, kimlerin cani yanmazdiki....ornek olarak yanilmiyorsam 3 milyon lot satis haberi katmerin o donem zirvesinde iken gelmisti ve bu ucuzlukta degildi. tabi ordada hinlik vardi ve basarili oldular..simdi silvere gelirsek sirket en faza 4 yilda kendini amorti edecek durumdadir, %de yuzunude halka satacam deseler, piyasa bu spekcigi yer..
Sn.emekli bu forumda 2 kez yazdım 3.kez yazıyorum birgün çoğunluk mali yabancida görebiliriz diye. Beni sasirtmaz. O zaman sizin dediğinize göre malını satan ve daha evvel satan amca yabancı ortağa sıcak bakıyor diğerleri mi istemiyordu acaba? Adam genel kurulda yönetimi bundan dolayı mi eleştirdi sizce?
Ayrıca ilk satılan mal yine Almanlar tarafından mi alındı sn Emekli
Yoksa rehin mi verecekler demek istediniz aslında sn.emekli
sermaye 35.709.422 TL
PD: 88.202.272 TL (Dün kapanış itibari ile)
9 aylık NET kar 10.929.966 TL
27 Aralık lisans faturası: 2.575.000 TL (Kemiksiz kar)
Finansal borç yok denecek kadar önemsiz derecede
Ticari alacaklar ve borçlar dengeli
Döviz riski yok
Son çeyrek esas FK'nında net kar yaratacağını hesaplarsak, 15 milyon civarı NET kar süpriz olmamalı...
Eeee!!
Daha ne panik yapıyoruz?
Şirkette esas oğlan İbrahim ATAY. %24,54 hisse oranı ile %95,77 oy oranına sahip.. Ondan ötesi hikaye!!!
M.Engin Çelebi şirketin yükseliş trendini gördü, şirketteki hisselerini kayda aldırarak olası rallide zirvelerden satma imkanı için pozisyon aldı. Tüm olay bu...
BENCE...
YTD.
bilenço tarihi nedir acaba
Bilanço Şubat sonu ama 25 I gibi vergi dairesine rakamı göndermesi lazım
Fiili dolasımdaki payların piyasa değerinin son altı aylık ortalamasının 30 milyon TL ve üzerinde olması durumunda hisse A grubuna geçecektir. Dolayısıyla payların dolaşıma girmesiyle Fiili dolaşımdaki payların piyasa değeri artacaktır ve hisse A grubuna geçebilir Temmuz ayında.
Sayfa çok verimli belkide forumun en verimli sayfası, bu kadar bilinçli yatırımcının olduğu hisse dandik değildir. Herkese teşekkürler.
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Silverline 1994 yılında Amasya GüMÜŞhacıköy'lü ve MerziFON'lu 5 ortak ile GÜMÜŞFON adı ile Amasya MErzifonda 1811 ticaret sicil nosu ile kurulmuş.
2005 yılında yurtdışına ihracat işleri başlayınca ismini Silverline olarak değiştirmiş. Aynı zamanda İstanbul'da Silverline Pazarlama A.Ş. kurulmuş. Ticaret sicil no: 549979
Pazarlamadaki ortaklar İbrahim Atay %30, Mehmet İlhan Atay %20, Mehmet Engin Çelebi%20, Mustafa Laçin %20, Fuat Çöllü %10
2016 yılına kadar ortaklık iyi giderken 2016 yılında anlaşmazlıklar dolayısı ile Mehmet Engin ÇElebi Pazarlama Yönetim Kurulundan çıkarılmış. Bunun üzerine azınlık payı sahibi ortak Mehmet Engin Çelebi ile kapışma başlamış. Sonraki genel kurullara hep avukat göndermiş, divan başkanı seçimi dahil ipe sapa gelmez herşeye itiraz etmiş. (Haklı olduğu konular kesinlikle olabilir ama herşeye itiraz haklılığı biraz gölgeliyor bana göre)
Anlaşılan uzaklaştırılan Mehmet Engin Çelebi (MEÇ) Silverline Endüstri'deki hisselerini borsa kanalıyla satmak istiyor. Ancak Pazarlamadaki %20 azınlık hissesi olduğu yerde duruyor. Diğer ortaklara satmaktan başka çaresi yok. Dışardan biri de alabilir. Ama değerinde satabileceğini düşünmüyorum. Diğer ortaklarında almaya niyeti olduğunu düşünmüyorum. Pazarlamadan ona kar koklatmazlar.
Bu durumda pazarlamaya kar aktarılması hikayesi pek olası durmuyor. Bu sene tersine Pazarlama'dan borsada açık olan Endüstri'ye kar aktarılması olası.. Çünkü gıcık oldukları MEÇ'in payı daha az orada... Lisans ücretlerindeki ve karlardaki artış bu teoriyi destekler nitelikte...
bu arada SİLVERLİNE PAZARLAMA şirketinde alman ortak falan yok.. Bu bir şehir efsanesi gibi duruyor...
İstanbul merkezli Silverline Pazarlama Şirketinin en son hali ile sermayesi 25.000.000 TL
-10.125.000 pay İbrahim ATAY %40,5
- 4.375.000 pay MEhmet ilhan ATAY %17,5
- 5.000.000 pay Mehmet Engin ÇELEBİ (MEÇ) %20
- 5.000.000 pay Mustafa LAÇİN %20
- 250.000 pay Mehmet Namık ATAY %1
- 250.000 pay Anıl ÖZGÜR %1
Görüldüğü gibi Alman ortak yok... Şirket ATAY ailesinin egemenliğine geçmiş. MEÇ pert olmuş.
Bknz. 15.06.2016 tarih ve 9097 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi Sayfa:740
Silverline pazarlama Alman Schock marka evye ve bataryaların Türkiye distribütörü imiş...
http://www.schock.com.tr/iletisim.asp
Efsane buradan yayılıyor olsa gerek...
Silvershop'larda komple mutfak ürünleri satmak için eksik kalan evye ve batarya grubunu Alman Schock markası ile kapatmışlar... Granit evyeler üreten bir marka...
Bir Alman devi değil.. Küçük bir firma... 413 çalışanı varmış... http://www.schock.de/en/company/#Company
Ama ürünleri özel ve güzel...
dün kaydileştirilmek için başvurulan paylar 30.06.2017 tarihi itibari ile kaydileştirilmiş olsa idi şirket şu anda A grubunda idi. Önümüzdeki 6 ay boyunca fiyatın 1,87 nin altına inmemesi durumunda şirket 1 Temmuz 2018 itibariyle A grubuna geçer.
Silverline hissesi taşıyan arkadaşlar.... Ortaklardan birinin kote etmesi , hemen satacağı anlamına gelmez , yani adam ileride gerçekleştirebileceği satış için kaydını bugünden yaptırıyor.... dünki haber benim avantajıma oldu , çünkü hızlı çıkışı 2-3 gün sindirir düşüncesiyle 2.57- 2.60 lardan satış yapmıştım .... 2.42-2.48 kademelerinden tüm alışlarıma verdiler.... Dün Silverline ları yerine koyabildiğim için mutlu oldum..... üstüne maaliyetimide aşağı çekmiş oldum ....
2006 da 50 milyon tl piyasa değerinden halka açılmış silverline hissesi o yıllarda cirosu 22 milyon tl imiş......... bugüne baktığımızda cirosu neredeyse 220 milyon tl yi buluyor.... dünkü kapanışa piyasa değeri 88 milyon tl....... O satacak ortak ın bu fiyatlardan satacak kadar aptal yada şirkete kızgın olabileceğini sanmıyorum.... Yani gelecekte oluşacak , yüksek fiyatlardan bunun gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Zaten dün o haberden sonra aman aman bir satış olmadı, senedi silkelediler...... yani düşüncelerim öyle..... Cirosu tl bazında 10 a katlamış şirketin piyasa değeri 2006 ya göre sadece 1.6 a katlamış durumda.....
Yani bence borsaya kote olan ekstra kısımla A grubu kategorosine geçicek , derinlik artacak..... ve yabancı ilgileride daha artabilecektir.... bende uzun vadede bu şirketten umutluyum.... bu seviyeler 5 sene sonra çok kelepir kalabilir......
----------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.....
Ayrıca halka arz fiyatının 1usd olduğunu yani 22 milyon cirolu iken unutmayalım. Belki o zaman pahalı arz edildi, ama şu anda kelepir.
ytd
eline sağlık sn.inhibitör en faydalı paylaşımlardan biri
zaten her daim fahiş fiyatlarla borsaya koyuyorlar...aradan ancak 5-10 yıl geçince ancak gerçek değerine ulaşıyor...oda nasıl ulaşıyor ?? hisse fiyatı yerinde kala kala ve endeks ve dolar çıka çıka kendisi ucuz kalıyor...bunun yanında şirket gerçekten de temel olarak çok güzel bir duruma gelmiş...
ilk gelip de yorum yaptığımda da söyledim daha önce bu hisseyi hep süpükülatif olarak bilir ve her çıkışına o gözle baktığımda inceleme gereği bile duymazdım...sasadan sonra önyargılarımı kırdım ve geçen gün onu 2,20 lerde görünce incelemeye karar verdim...ve gördüm ki bu hisse orta vadede rahatlıkla 5 tl lere çıkabilme potansiyeli sunuyor...uzunda şirketin hedeflediği cirolar gerçekleşirse izci arkadaşın gösterdiği hedef fiyatlar da bence gerçekleşebilir...ben izci arkadaşın söylediklerini mantıklı buluyorum...
güzel bilanço gelirse bence de olabilir...çünkü çok agresif bir yapısı var...sermayesi düşüktür buda piyasadaki lotların az olmasına neden oluyor...düne çok üzüldüm hisse tam da düzeltmesini tamamlamış artık çıkış yapma arafesinde iken gelen haber düzenini bozdu...umarım bunu en kısa sürede atlatıp tekrardan yoluna devam eder...