Originally Posted by
muaylef
Size gerçek bir olay anlatayım :ben ADANA DA yaşıyorum olay 20 yıl önce yaşandı. kamyonculuk yapan komşumuz mahmut abi tarım gübresi getirip ,devletin ziraat tarım donanım gibi bir kurumu vardı ,bu kuruma bir kamyon dolusu gubre getirip telim ederdi. bir gün mahmut abi de ufaktan ufaktan maddi olarak iyileşmeler başladı.biz tabiki de ilk başlarda nakliyecilik te iyi iş var dedik. mahmut abi ,kısa zamanda köyünde çiftçiklede ugraşmaya başladı biz ek iş falan diye biliyorduk. mahmut abiye sordugumuzda nakliye işleri ile çiftçilik nasıl gidiyor diye ara ara soradık mahmut abide çok iyi gidiyor diye cevap verirdi. neyse mahmut abi amcasının ogluyla ortak olarak koyunde çiftcilik işlerini çok buyuttuler.1000 dönümü geçkin tarlası var amca oglunun onla ortak çiftçilik yapıyoruz diye bize söylerdi.fazla uzatmayayım: mahmut abinin çok sevdigi arkadaşı , mahmutun amcasının oglundan para alacagı varmış .mahmut abiye senin amca oglun bana borcunu vermiyor sen söylde borcunu versin diyor ,mahmut abide amcasının ogluna neden borcunu vermiyorsun versene diye amcasınınogluna kızar ,amcasının ogluda ona o parayı vermiyecem der kavga ederler ,kavga ederken mahmut abinin amcasının oglu sandalyeyi kafasına vurunca mahmut abi beyin sarsıntısıyla yere düşer düştügü yerde birde kafasını vurur ,kulagından kan gelir hastaneye götürken yolda beyin kanamasından mahmut abi öldü. amcasının oglu tutuklanıp baya bir yıl mahkum oldu. çocukları para içinde de yüzerken kimisi karı ,kız,kumar ,uyuşturucu ,alkol derken bütün mallarını kaybettiler .sadce kaybetmeklede kalmayıp,mahmut abi ve amcasının ailesi dagıldı perişan oldular.mahmut abi nasılmı zengil oldu :ziraat donanıma teslim etmesi gereken tonlarca gübreyi teslim etmeden teslim faturasını memura imzalatarak başka bir yere gübreleri satmaya başlamış e ee tabi mahmut abi bu paraları ilk başta bir yerlerde hemen harcasa anlayacaklar diye amcasının ogluna durumu anlatır ve köyden tarla almaya başlar amcasının oglu ama mahmut abiyle anlaşmalılar .yani arkadaşlar bir süreligine çok zengin lüks yaşadılar ,ama sonuç çok kötü oldu mahmut abi öldü ,amcasının oglu hapis ,çocukları bütün o haksız kazanc parayı uyusturucu ,alkol karı-kız derken aileri perişan oldu. ALLAHIN ADALETİ BU DÜNYADA DA ,AHİRETTETE ADALETİ ZERRE KADAR ŞAŞMAZ. GERÇEKTEN DE BUNA ŞAHİT OLDUM.