tbank 32 gün 25%
Printable View
tbank 32 gün 25%
Arkadaşlar forumun bu başlığında gördüğüm bir hatadan bahsetmek istiyorum ki bazen ben de bu yanılgıya düşebiliyorum
Eğer full dolardaysanız kesinlikle TL varlıklarla gelirinizi karşılaştırmayın. Dolarınız yine aynı miktarda dolar ve dünyanın neresine gitseniz yine aynı miktarda alım gücüne sahipsiniz. Yani bir şekilde kendinizi artık dünya vatandaşı gibi hissetemeniz gerekir
Eğer full TL mevduatındaysanız o zaman da kesinlikle gelirinizi dolar bazlı karşılaştırmayın. Çünkü moraliniz bazen bozulur bazen de gereksiz yere kendinizi teselli eder durursunuz. Bunun da dezavantajı Sn. Dudu'nun da dediği gibi kapıkuleden çıktığınızda hiçbir ülkede TL nin geçmediğini bilmek gerektiğidir.
Her seçiş bir vazgeçiştir.
Bazen de varlıklarının yarısını dövizde yarısını da TL mevduatında tutan arkadaşlar var ki bence Türkiyede yaşayan biri için rasyonel bir yaklaşımda olabilirler. Açıkçası ben %67 Dolardayım %33 TL mevduatındayım.
Bazen bu oranlar değişse de genellikle yarı yarıya oranlarda tutuyorum.
İlüzyonlardan kurtulmak gerekir.
-Burada yazılanlar kişisel görüşlerim olup kesinlikle Yatırım Tavsiyesi niteliğini taşımamaktadır.-
İkimizde ayni kaderi paylastik bi gazla 20 bin dolar aldim baktim olmiycak dahada gidiyor assagiya 7 bin zararina sattim satmasaymisim 9 bin olacakmis..iyiki satmisim diyorum... Al sat isleri bize göre degilmis anlamis oldum
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tebrikler..
Ama bu baslikta 8 yildir goruyorum ki bir benchmark karisikligi var.
Dolar firlayinca vay param dolar bazinda eridi.
Enflasyon firlayinca vay paramin alim gucu dustu, reel faiz alamiyorum.
Dolar dusunce TL Faizi alan param dolar bazinda artti demiyor kimse..
Hep bir kafa karisikligi..
Bence burada yasayan bir kisi TL olarak dusunecek TL ve onun enflasyonuna bakacak ozellikle kisa vadede.
Uzun vadede ise zaten hepsi biribirine yakinsar.
Fazla kasmaya gerek yok.
Ben ise onumuzdeki donem dolar giderim olacak diye hazir gerilemisken dolar topluyorum.
Yeterli dolarim olunca tekrar temettu hisselerine geri donecegim.
Syg,
Sen benden iyisin benim zararkes yapma sansim oldu acgozlulukten yapmadim. Forumlarda yazilanlara kandim nasolsa yukselir dedim. Suan ise hic sansim kalmadi. Artik zararimi hesaplamiyorum bile. Belki dolar 6 olsa yine zararda olucam emin degilim bu sebeple ne zaman dolardan cikmam gerektigini de kestiremiyorum. Baharda ev almayi planliyoruz. Dolar en az 7 olmazsa hanim o eve sokmaz ya beni:(
Agalar bakin haftaya stopaj uzatilmayacak. Neden mi
Simdi hukumetin faiz dusurme istegi neden? Millet mevduattan ciksin para donsun. Eee stopaj uzatilirsa bu istek yerine gelir mi? Hayir
Bana gore saglam sicak para ile dolari baskilarken cifte yumruk atacaklar. Hem faizi 300 baz dusurup hemde stopaji kaldiracaklar. Boylece mevduatcinin zarari yuzde 6 faiz dususu olacak. Asagi trenddeki dolara gecmeyi dusunmeyecek ve 15-18 arasi faize denk gelen oranlari kabullenecek. Benim dusuncem bu yonde. Tabiki ytd!!!
Kisa vadeli dusunme. Dolarin dusmesinde Brent petrolun 86 dolardan 58 dolara gelmesi etkili oldu. Abd ile iliskiler duzeldi ve bir anda Fed guvercinlesecek diye algi olusturuldu.
Ancak Turkiye nin makro ekonomik gostermeleri duzelmedi, tam tersine kotulesti. Dis ticaret aciginin azalmasi, cari fazla vermemiz vs bizim marifetimizle olmadi, tam tersine Turkiye nin cari fazla vermesi krizin habercisidir, cunku uretim kapasitesinin daralmasina isaret eder.
Ayni sekilde kredilerde ki daralmada, sanayi verilerinde ki ciddi dususte SOS veriyir.
Yine tahvil faizlerinin dusmesi de tipki 1994 te yapildigi gibi ihalelerin iptal edilmesi ile oldu. Yani ortada suni bir duzelme var, rasyonel degil.
Petrolun de daha fazla dusmesi iyi olmaz. Kisaca dunya 2019 2020 de buyuk bir global krizi konusmaya basladi. Yeni bir QE olmayacagina gore bu krizden en cok etkilenecek ulkelerin basinda Turkiye geliyor.
En kucuk olumsuz haberler TL uzerinde baski olusturur. Bu yuzden mumkun oldugunca iktidar Abd ile surtusmemeye dikkat ediyor.
Secim yaklasiyor. Su kosullarda iktidarin buyuk kentlerde kazanmasi kesin degil. Oyle olsaydi Mhp nin kapisina gitmezlerdi.
Aceleci olma. Algilarin seni uzmesine izin verme. Mart ayina daha cok var. Ev almakta da aceleci olma.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cok dogru..
Dolar bekler bekler sonra yillarin acisini cikarir kisa zamanda..
Genelde overshoot eder ve bunu ters yonde duzeltir.
Bu nedenle dolar ufak ufak duzenli olarak sanki bir hisse senedini biriktirir gibi biriktirilir, temettu alir gibi faizi alinir.
Bu yaz ki gibi bir hareket olursa bir kisimi satilabilir..
Baska turlu dolardan para kazanilamaz.
Syg,
Dudu samimi bir itirafta bulunayım. Esasen dolara sıcak bakan bir insan değildim. Çünkü benim gözümde bir para yatırım aracı olmaz diyordum. Doğru ya da yanlış böyle düşünüyordum. Aslında halen aynı düşüncedeyim ama gerçekleri de görmemmezlikten gelemeyiz. Aslında bir ya da iki kere dolar almıştım. Çok iyi kazancım da olmuştu. Devam etmedim. Ama şimdi farklı düşünüyor ve bunu da düzenli olarak uyguluyorum. TL faiz getirisinin üçte biri ile dolar alıyor kenara atıyorum. Böylece kur riskinden tam olmasa da korunmuş oluyorum. Ayrıca dolar getiri ile alındığı için daha rahat oluyorum. Dolar düşünde ah yandım bittim edebiyatı da olmuyor. Ama tüm parayı dolara bağlarsanız işte o zaman uykularınız bile kaçabilir. Öyle birden çok kazanayım düşüncesinden ziyade planlı hareket etmek orta ve uzun vadede mutlaka kazandırır.
Doların 5 altına gelmesi gerekiyor..Aksi durumda yabancı giriş yapmaz...Önce enflasyonu düşür, sonra bakarız dediler. TL piyasadan cekilcek başka caresi yok.
Başka secenekleri yok!
uygulamalı olarak yaşadık 4 ay önce ! bu dolar adama vade bozdurtur messi gibi mubarek iyi oynamıyor dediğin anda tabelayı değiştirebilir ! Ama fed amca ecb dayı sıkıldık artık parasal gevşeme ye 2008 sonrası gibi geçiyoruz derlerse bizde hem faiz hem dolar üzüm pestili olur 6 oranı görmüştük tl mevduatta o yıllarda hatırlarsanız ! ama pek çok ekonomist bunun kısa vadede olamayacağını söylüyor
Ekonomistler öyle söylüyorsa tam tersini yap...Piyasa herşeyi en iyi fiyatlar...Fed diyor 4 kez faiz artırcam, piyasa diyor nah artırırsın max 1 artırabilirsin diyor..Fed memurları vs Akıllı Para...Ben akıllı paranın izine bakarım...Onlar TL giriş yapıyor, bizim halk cıkış yapıyor..Ben onların tarafındayım uzun bir süre...Halk ne zmn bozmaya başlarsa, akıllı para ne zaman TL'den cıkmaya başlarsa o zaman dolara geceriz..
Forumda dolarcılar ve tlciler neden sürekli ben haklıyım peşindeler ?
Trade edin rahat edin ..Trende göre davranın.
Saplantılı şekilde şu iyidir demek zarar getirir..Benden demesi !!!
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba, bir "illüzyon" lafıdır gidiyor. TL illüzyon da dolar değil mi? Ya da borsa çok mu gerçek? Altın dersek, nedir yani altın? Topraktan çıkan maden, hayatım boyunca altına yatırım yapmadım. Yanlış anlaşılmasın burayı takip edip bankalara mümkün olduğunca az para kaptırmak benim asıl derdim ama bu kadar çok TL aslında gerçek mi, değil mi muhabbetinden sonra yazayım dedim.
Dip not : Şahsen hep TL ciyim. Bazen de tahvil, ama ytd. Saygılar.
Biraz altın a yönelsek diyorum.
Altında bir gelecek varmıdır?