http://finans.mynet.com/borsa/haberd...0190426163020/
biraz önce tirenin bir kap haberini gördüm...26,4,2019 tarihli...yurtiçi talep yetersizliği nedeniyle çok eski bir kağıt makinalarını durdurma kararı almışlar ve 60 kişiyi işten çıkarmışlar...daha önce de 150 kişiyi şubat-mart aylarında çıkarmışlardı....
durumun böyle olduğunu haftalar önce yaptığımız paylaşımlardan söylemiştik...benim bildiğim tire ve karton şirketleri bu olumsuz durumdan etkileniyor olmalılar...tabi tüm bunlara rağmen bu şirketlerin bilançolarında zarar açıklayacaklarını söyleyemem...ama çok iyi olan performanslarında az veya orta derecede etkilenmelerin olabileceğini söyleyebilirim..
tabi gönül ister ki hiç bir sektör olumsuz etkilenmesin ...ama ne yazık ki ekonomik kriz her sektörü etkiliyor...fabrikalar kapanıyor ,işsizlik artıyor ,kriz derinleşiyor...elit müşterilere üretim yapan ve ihracat yapan veya dolar bazlı satış yapan şirketler bunlardan etkilenmeyecektir...ne demek istediğimi sanırım anladınız...
işte bir borsacı olarak piyasaları takip etmenin ve geleceği tahmin etmenin önemi bu tür günlerde daha iyi ortaya çıkıyor...