Abi kuşlu site de mi devam edeceksin.
Benim hoşuma gitmiyor orası..
Hisse neti terk ediyormuşsunuz havası aldım.
Batuhan
Printable View
Bıyıklarımızın yeni terlediği zamanlarda,
Kurtuluş(Tatavla) da, gecekondu mahallesinin ortasında, özerkliğini ilan etmiş gibi duran bu mekanda kutladık;
İlk işimizi, aşkımızı, başarılarımızı...
Yan masalardaki yazar, çizer, şair ünlülerle kadeh kaldırarak "kafalar güzelleşince".
Saatler ilerledikçe, ünlü-ünsüz, fakir-zengin ayırımı iyice belirsizleşir masalar arasındaki mesafeler de, daralırdı bize büyülü gibi gelen bu mekanda.
"Kur masayı Madam Despina,
Kirli beyaz muşamba örtüleri ser...
Çek sediri asmanın altına,
Yanında bir ince Müzeyyen Abla..."
"Topiğin adı neden Madam Despina...?"
diye soranlar olmuştu:
Türkiye' nin ilk kadın işletmecilerinden, alanında.
Kendisi uzun süre önce şehirden, sonra maalesef bu hayattan da göçtü.
Ama yarattığı kültür yadigar kaldı.
Velhasıl-ı Hisse.net te ilk göz ağrısı bir çoğumuz için.
Türkiye' de KY' nin pusulası burası, terk etmek mümkün değil.
Ancak; mâlum biraz meraklı, becerebildiğim kadar yenilikçi biriyim. Gelişimimi de buna borçlu olduğumu düşünüyorum.
Ne kadar sürer bilmem ama, başka bir maceranın peşinden giderek sahne arkasını da öğreneyim istedim.
Bu aksiyon da çokça emek ve zaman demek.
Ayrıntıyı yazmam hem etik olmayacağı, hem reklam sayılacağı için...
Olay kısaca bundan ibaret.
"Madam Despina" nın ruhu şad olsun bir yerlerde yaşatmaya devam yani.
Abi ben hisse nete kafandaki proje nedeniyle ara vereceğini anladım. Ondan öyle yazdım 😂
Haklisin abi , bazen biz istemesekte hayat ara vermemize sebep oluyor. Sınav vardı o geride kaldı 😊
Kafamda o kadar sirketin temelini incelemek varki hangi zaman aralığında yapacağım bilemiyorum. 😕
Batuhan
Üstad selamlar
Bir şişe soda almaya geldim :)
Batuhan
2021 yılının bence favori hisselerinden birisi de thyao olacaktır.
Madam despinada tarihe not düşeyim :one:
Batuhan
2020 yi niye pas geçtin abi?
Eskiye göre güçlendiği kesin de...
Şu iki gösterge arasında sektirmeyi bırakırlarsa gidebilir...:
https://i.ibb.co/y8XdFXy/Thyao.png
Selamlar. Teşekkürler.
20 haftalık ortalamayı yukarı kırmış, bi üçgen olduğunda da hem fikiriz.
Ancak kırıldığı konusu...
Bende kanal üst bandı 491.17TL gözüküyor haftalık grafikte.
492.73 TL 3 aylık pivot.
493.63 TL de Aylık pivot direnci.
Bunun dışında da, 501 Haftalık IM Kijunsen, 503.10 Günlük IM CS dirençleri var benim ekranımda.
Gönlünüze göre olur umarım.
Üstad, yazılım işleri mi yine? Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor?
Selamlar. Arada uğruyorum. "Selam eden. Bir şeyler yazanlar var mı? diye.
Daha öznel ve daha esnek olacağı umuduyla, yukarıda da yazdığım gibi kendi platformumda devam ediyorum aksiyona.
Gün içi, akşam analizi, ertesi gün hazırlıkları derken... Geçip gidiyor hayat.
Keyifler yerindedir umarım.
Şükür bir yaramazlık yok, kararınıza saygı duyuyorum...
https://www.tradingview.com/x/LWfL2CZH/
Aylık resim'de ortalama üzeri kapanışlar'da iyi iş çıkarmış, Macd dönüş yapar gibi İzlemek lazım
Bir daha bu başlıkta tarama listesi paylaşmayacağım dedim ama...
Listenin dönüşümüne motivasyon sağlayan @slickman kardeşimizin tam ağzına layık bir liste oldu...
"Ben de yazarım/tararım ulan ne var!" diyenlere katkı olsun diye:
1- Sadece A1, Y2, Y1 gruplarını içerir
2- Bir önceki güne göre en az %30 hacim artışı gösteren senetlerden oluşur.
3- Aylık, 3 Aylık, Yıllık Pivot direncini veya Günlük, Haftalık, Aylık IM Kumo bulutunu, Günlük 100-200 vb, Haftalık 20-50 ortalamalarını ve 200 günlük yükseklerini kıranları gösterir.
Öyleyken, böyle:
https://i.ibb.co/x1Wr0R3/slickman.png
Ek ve not: Belli ki, çimento ve sigorta sektörü prime doymamış...
Abi açık konuşmak gerekirse şimdiye kadar ki paylaştığın listelerden hakkıyla istifade edemedim. Haliyle herhangi bir katkım olmadı. Bunda en büyük sebep son zamanlarda gece gündüz demeden çalıştığım ve vaktimi ayırfığım doktora tez sürecimden ötürüydü. Çok şükür süreci başarıyla nihayete erdirip bugün itibariyle tezi enstitüye teslim ettim. Büyük bir rahatlık oldu. İnşallah bundan sonra listeden ve bilgilerinden sonuna kadar istifade etmek için kafanı çok ağrıtacağım. Eline sağlık emeklerin için.
Gerçekten çimentolar istila etmiş listeyi. Ben de biri var çok uzun zamandır zararda bekliyordum
Bugun kara geçtik şükür biraz. Ancak önce teknolojiler gitti şimdi çimentolar. Bundan sonraki grup hangisi olacak acaba? Belki ilerleyen günlerde sizin listelerin bunun ipuçlarını verir belki.
Aslında tahminim oto motor grubunda bir hareketliliğin olması tmsn da haftalar önce listeye girmişti ve grafiğini de yorumlamıştın abi, belki de işaret fişeği tmsn dır
İşaret fişeği aylar önce al veren TTRAK tı dostum o anlamda. TMSN' da geç de olsa tepki verdi. Kredi faizlerindeki düşüşü fiyatlıyor sanırım piyasa.
Otomotivciler görece hareketlendi. Faizde yeni/yine düşüş beklentisi de, en azından yarım kalmış projelerin biteceği ve zamanla yenilerinin başlayacağı umudu ile çimento grubunu hareketlendiriyor.
Teknoloji şirketleri furyasının nedenini ise ben anlayamadım. Hepsi listeye girdi-çıktı. Vardır bir bildiği tekniğin diyip geçtim.
Zaten "teknik haberden önce gelir" sözünün hikayesi de budur. Aslında bizim bilmediğim ama birilerinin bildiği haberlerle hareketlenen hisseleri teknik bizim için bulabilir.
Abi senin bu mesajini yeni gordum inanir misin? O gunlerde aktif yaziyordum, ama nedense bu mesajini gormemisim. Teklifin hala gecerli ise okumak isterim abi. Ha bu mesaja nasil denk geldin dersen, duydun mu slickman! dedigin bir hissenin grafigini ariyordum, siz cizmistiniz. Soylediginiz seviyeye yaklasmis, yakin takip etmek istiyorum yarindan itibaren. Selametle...
Hocam BNTAS ve KATMR için teşekkür ederim.
Elinize sağlık
Olur mu abi? Alım aşamasın da güven olmasa biz güççükler zor karar verdiğimiz için üstadların teknik ve temeli etkili oluyor yani.. Burada senin emeğin çok. Hakkın ödenmez baba
oldu valla abı. Ama sen almamakta ısrar ettin be abi. Ben artık nakitteyim. TMPOL hoşuma gidiyor bu ara. takipteyim.
Bereket versin komşu. Kısmette ne varsa...
TMPOL gördüğüm kadarıyla geçen yılın yükseğinin(5.21) üzerinde tutunamamış...
Hala güçlü, ve bir kez daha deneyebilir. Olursa ilk hedef 6.42 ile yola da çıkabilir.
Ama...
4.94 altı kapanışlar yaparsa işler alengirli bir hâl alabilir.
Neyse en bilirsin işini.
Bol kazançlar.
F/K Oranı: 7,30 .... Piyasa Değ. / Defter Değ. : 0,70 .... 13.12.2019 Kapanış Fiyatı : 8,74 TL.
Özsermaye(TL) : 539.868.386 ..... Sermaye(TL) : 43.335.000 .... Net Kar(TL) : 31.617.051 .... Dönem: 2019 , 9 Aylık bilanço....
Üstad , yukarıdaki verilere sahip , Petun hissesi için , bir analiz alabilir miyim.
Selamlar herkese. Komşu çay-kahve teklifi için teşekkürler. İstanbul seyahati nedeniyle hafta içi inşallah.
Diğer arkadaşlar; aynı nedenle.... Maalesef.