Fil mk 24,74
Printable View
Fil mk 24,74
Hocam adet de girse sayı da girse farketmiyor. Tefaş üzerinden alırsa, bazı bankalar %20 bloke koyuyor. Halkbanktan alıyorum ve koyuyor mesela Adet girmek tutar girmekten bağımsız .
Blokeli %20 le halkbank likiti alıp ertesi gün onu da istediğim fona koyarak açtım ben mevzuyu. Bir arkadaş önermişti. Ballıbaba sanırım sağolsun
ANL koptu gidiyor FİL olduğu yerde kaldı :/
25 in üzerine atsa atsa diyorduk, attı da tutunamadı...
NKolay'ın yaptığı arttirimdan sonra ona gidesim geliyor, bayramdan sonra bakacağız artık...
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Brent 64 e düşmüş. Motorine indirim gelmiş ama pompaya yansımamıs...
SM-A705FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İş bankası ppf 24,08 mk
Bunu devlet bankaları yapıyor sanırım, Burgan bugüne kadar hiç bloke koymadı bende, ayrıca adet değil miktar giriliyor alım yaparken sadece Burganda ve bakiyenin tamamı ile alım yapıyor, min. alım miktarı 1000 ve katları olduğu için 50tl altı bakiyeniz boşta kalabilir sadece şuanki fon fiyatından dolayı, onunla da başka ppf veya fon alabilir yahut repo yapabilirsiniz.
Yok 50 küsür lira altındaki kısmı biliyorum ondan bahsetmiyorum. Mimumum 1000 adet o da 50.5- 51 tl civarında bir şey tutuyor FİL için. ( 60 bin liralık almak isterken 48 bin liralık alıp, 12 bin lirası bloke olmuştu ) Hatta kamu kurumu olduğu için 4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında bilgi edinmek istedim. Resmi yazı ile kanun kapsamında bilgi istedim. Müşteri hizmetlerinden değil, halkbank genel müdürlükten arayıp bloke koyuyoruz ama bu bizim değil Tefaş'ın uygulaması dediler.
''Ama bunu koymayan bankalar var nasıl Tefaş'ın genel uygulaması olabilir ? ''dediğimde, yetkili, kimi bankalar, müşterilerini kızdırmamak için kendi bünyelerinde blokajı tutuyorlar dedi.
Aslında bu blokaj uygulaması t+1 , t+2 fonlar içn ( borçlanma ve hisse bazlı fonlar gibi )konulan kendi içinde mantığı olan bir şeymiş. Ancak bir şekilde ppf mevzuatta ya unutulmuş ya başka şey. Şu anda ppf'lerden de alıyorlar.
Bununla karşılaşan arkadaşlara paraların %20'sinin nemasından etkilenmemek için saat iki bucuktan sonra bankanın kendi likitinden alıp, ertesi sabah 9-10 gibi bozup yine %80'i ile almak istedikleri ppf'ye girebileceklerini söylemek isterim. Bana forumdan 'ballıbaba' nikli bir arkadaş tavsiye etmişti bu uygulamayı sağolsun. %80- kalanın %80'i vs. derken 2-3 gün içinde ful giriliyor.
Benim hesabım ziraat bankasında. Bloke yok fon alımında ilginç bir şekilde.
Tembellik yapmayıp iki adım yürüyüp ilgili bankada hesap açtırın. hesap işletim ücreti yok. ayrıca ücretsiz 150 bin TL ye kadar EFT imkanı var zaten. 5 dakika sürmez hesap işi. 7x24 alsat yapabilirsiniz 365 gün.
PPF leri direk kendi bankasından almadığınız sürece esnek olamazsınız.
Öneri için teşekkür ederim, öyle yapacağım artık. Aynı PPF de kaldığımız sürece sorun olmaz ama Fon değişimi yapmaya kalkınca tekrar aynı döngü olacak. O yüzden iyi bir PPF de karar kılıp devam etmekte fayda var. İstikrarlı şekilde yüksek devam eden PPF için öneriniz var mı?
Ale 24,64% MK
Aracı kurumlar arası da farkediyor. Daha önce çalıştığım kurumda 9'dan sonra alım veya satım yaptığımda hemen hesabımda gözüküyordu. Şu an çalıştığım kurumda saat 14'den sonra gözüküyor işlem. Blokeyle ilgili sorun yaşamadım şu an ki kurumda. Bir önceki kurumda adet girdiğimde yetersiz bakiye derse adet değil tutar girerek çözmüştüm problemi.
Dadaloğlu sağolasın. Sen olmasan ALE nin akibetini ögrenemeyacegiz. Bu şimdi 3 gunluk mu yoksa haftaya Cuma ya kadar mi.
Birde ben telefonla ariyorum olmuyor akbank sitesinden bakıyorum göremiyorum. Siz nereden bakıyorsunuz fiyata.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu bloke niçin sorun oluyor anlamadım.
Bende alıp satıyorum hiç sorun olmadı.
Hatta başka bankanın fonunu al diyince alım emri verdiğim miktar toptan kayboluyor.Saat 14.30 herşey yerine oturuyor.
Blokeyi takmayın kafaya.
Hocam 60 bin liralık alacakken 48 bin liralık alıyorsun ve kalan 12 bin liranız o gün nemalanmıyor, bu bir sorun değil mi ?
Normalde o gün 5 birim faiz geliri alacakken 4 birim alıyorsunuz. 14 :30 da yerine oturduğunda yani blokaj kaldırıldığında, tefaş üzerinden ppf'yi alma süreniz de bitmiş oluyor, kalanı ile ertesi gün alım yapabiliyorsunuz.
Hayır öyle olmadı, ne kadar al dediysem, o kadar aldı, 40, 50 TL iade etti, çünkü FIL belli bir miktardan aşağı alınamıyor.Onunla da bankanın PPF'sini aldım.İade blokeyle alakalı bir mesele değil.
Ayrıca ne kadar iade ederse etsin 14.30'da belli oluyor.O miktarlada kendi bankanızın PPF'sini alın.17.00'a kadar alınabiliyor.
Onu anladım hocam, '' niye sorun ediyorsunuz , bunda sorun edecek ne var '' diyorsunuz ya, onu açıklıyorum. Sorun ediyorum , çünkü bana oluyor.
Küsürat mevzu bambaşka.. 1000 adetten az alınamayacagı için 50-55 lira civarından az bakiyenin her durumda kalacağını herkes biliyordur sanırım.
Hocam okudun mu yazdıklarımı. Halkbank genel müdürlükten bilgi edinme kanunu kapsamında sordum ve ''EVET, BLOKE KOYUYORUZ ''koymayanlar bizi bağlamaz, tefaş bu blokeyi istiyor dedi.
Adet yazdın, tutar yazdın , küsürat geldi vs. mevzu değil.
100 bin liralık ya da 100 bin lira karşılığı adet almak istediğinde 80 bin liralık ya da 80 bin lira karşılığı adet veriyor.
Kanunen bunu tüm bankalar yapmak zorundaymış, ancak bunu bazı bankalar kendi üstünde karşılıyormuş.
3 arkadaş mesaj attı. 1 arkadaş buraya yazdı . Kocaballı'da aynı şeyleri yaşadığını söyledi, demek ki bazı kurumlar bunu uyguluyor. Var olan bir problem. Ve bizzat olduğunu, yaşadığımızı söylüyorum.
Sizde olmayabilir, ama bu, sizde olmadıysa, kimsede olmayacağı anlamına gelmiyor.
Sorun, BLOKE ile ilgili.
Yüklü bakiye ile alım yapılıyorsa en kalıcı çözüm çalışan bankayı veya kurumu değiştirmektir. Küçük bakiyelerde dediğiniz çözüm olabilir ama banka ben böyle yapıyorum doğrusu bu olduğu için diyor sanırım sizin için. Sizde onların doğrusunu kabul etmeyip kendi doğrunuza uygun davranabileceğiniz yer seçmelisiniz.
Burgan bankta bloke sorunu hiç yaşamadım, örneğin hesabında 100k var ise 100000/0,050506=1979962 adet FIL aldırır ve üç kuruş civarı boşta kalır güncel fiyatı ile..