Birinci bogaz koprusune,2ci,3cu,buyuk projelere herzaman ayni kafa karsi cikmisti,bu zihniyetle ulke yonetilseydi simdi bu kopruler olmayacakti,kayikla bogazdan karsiya gececektik...
y.t.degildir..
Printable View
yeni trollerimiz olmus lakin kalite gun gectikce bozuluyor , cevap vermeye gerek bile yok; uc kurusluk s. boktan goruslerini kayda deger olmayan fikirlerini okurken bile tiksinti geliyor bu cenahtan..
ne bilgi var ne kapasite ne de kalite..
ne desek bos..!!
Dolar ve Euro, Türk Lirası karşısında denge bulmaya devam ediyor. Dolarda 5,50, Euroda 6,18 önemli destek seviyeleridir. Bu seviyelerin altına sarkma beklemiyorum. Olası sarkmalar, alış yönünde değerlendirilicektir diye düşünmekteyim. Ağustos dengelenme, Eylül ayından itibaren kademeli yükseliş trendi başlayacaktır.
Borsalar Satışa Geldi
https://youtu.be/k3c9PSgnbu8
Dolar Euro Dengelenmeye Devam Ediyor
https://youtu.be/9y1sC-8XdjU
----------------------------------------------
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...!
New York Fed başkanı "Plunge Protection Team."de kargaşa yaratmış!
İşler heran çirkinleşebilir... Evrenin koruyucusunu Voltran, SP500'ün koruyucusunu da PPT olarak biliyoruz...
https://www.zerohedge.com/news/2019-...ion-team-chaos
Başlıkta baya bir trol saldırısı var...
Buradakilere laf atarak gevşiyorlar...
İyi de yap işlet hüplet modeli ile, müteahhit siyasi olarak her yıl bölüşülen o parayla, her sene o köprüden o hastaneden birer tane daha yapılabiliyor.
Ne kadar vicdansız, ahlaksız,"benim hırsızım iyidir"ci insanlarsınız siz.
Bunları okurken. bunların lider diye bellediklerinin bu ülkeye yaptıklarını gördükçe
birden aklıma Nazım'ın Adnan Menderes'e yazdığı şiir geldi aklıma...
Türküler söylendikçe Türk diliyle
Seni seviyorum gülüm, dendikçe Türk diliyle
Türk diliyle gülünüp
Türk diliyle ağıtlar yakıldıkça, Adnan Bey,
ben anılacağım,
anılacak Türk diliyle size sövüşüm.
Tarlalarımıza girmiş değil sizin gibisi yaban domuzunun.
Şehrimiz görmüş değil yangının sizden kanlısını.
Bir adınız var, Adnan Bey, adımıza benzeyen.
Dilimiz kuruyor dilimizi konuştuğunuz için.
Bitten, açlıktan, sıtmadan betersiniz.
Yüz Türkiye olsa, elinizden de gelse
yüzünü de zincire vurur, yüz kere satarsınız.
Milletimin en talihsiz gecesi
ana rahmine düştüğünüz gecedir.
Şimdiki, Adnan Menderes'e rahmet okutur.
Tek soru Ahl ye ek bir pist yapmak yerine İstanbul’un kuzeyine o kadar maliyetle yenisini yapmak kafası nedir .
Tabi Yeşilköy’ün arsası değerli ise o başka
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gelirler reel %50 azaldı. Fırsatçılık yapmaya çalışan iflas eder.
Pahalı mal satanlar silinecekler, mesela et döner tavuk döner, 100gram ekmek arası et dönere 26TL fiyat koymuş paket servis. Yerinde yersen 24TL. İsim yapmış bir dönerci 60gram Tavuk dönere 8TL demiş.
Buradaki açığı gören 2 döner markası franchise olarak piyasaya daldı,
Birisi Ekrem Coşkun Döner, diğeri Dünya döner.
Bu adamlar 100gram ekmek arası döneri 8tl'ye satıyorlar. Birisinin iddiaya göre onbinlerce büyükbaş çiftliği var birisi büyük et üreticileri ile anlaşmış. Ucuz dönerde bile rekabet şimdiden oluştu.
Eğer diğer dönerciler kar marjlarını bu seviyede tutmasalardı yani 11-12TL'den et döner satsalardı ekrem coşkun ve dünya döner 300 şubeye ulaşamayacaktı. Bu markaları duymayacaktık bile...
Bu dönercilerin mantığı sürümden kazanmak. Bir şube günde 200kg döner satsın ki para kazansın. 500kg satarsa ayda net 130bin TL cepte.
Otobüsçüler zam yapıyor ve ben hesaplıyorum araba ile gider gelirim hem rahat hem param artıyor. Bu bir miktar yolcu eksiltir. Alışkanlıkları değiştirir.
Sonra bir uyanık uygulama yazıyor ve bu uygulama ile özel araçlarına yolcu alıyor insanlar. Hatta UBER gibi gelişiyor.
Bizim insanımız uyanıklığı sever ama bunu yaparken gelecek kazançlarını kaybettiğinin farkında değildir. Maliyetleri minimuma indirip, karlılığı makul tutarsan yeni rakibe fırsat tanımazsın.
O dönerci günde 600 kilo satıyor burada hemde akşam 18:30 19:00 den sonra kalmıyor hiç
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ek olarak;
portfoye bi miktar cincon ekledim , dolar 5.31 hedefim devam ediyor..:)
ytd
ÜMİT ZİLELİ : Dünyanın en büyük havalimanı sizlere ömür !..
Haberiniz var mı bilmiyorum; geçen gün İzmir-İstanbul seferini yapmakta olan THY uçağı yeni havalimanına inerken bir kuş sürüsüne çarptı ve acil iniş yaptı!..
Toronto seferine çıkması gereken uçak kanat ve gövdesinde hasar oluştuğu için bakıma alındı!..Üstelik bu ilk de değildi; geçtiğimiz ay da İstanbul-Antalya seferi için havalanan THY uçağı yine bir kuş sürüsüne çarpmış ve acil iniş yapmak zorunda kalmıştı!..
Şaşırdım mı? Tabii ki hayır!.. En büyük Türk büyükleri tarafından helikopter gezisiyle “Aaa, bak burası çok güzel” denilerek seçildiği bir efsane gibi anlatılan yeni havalimanının yapıldığı bölge, yüzyıllardır kuş sürülerinin kullandığı başlıca göç yollarından biriydi!..
– Kuşlar herhalde “Buraya havalimanı yapılmış, rahatsız etmeyelim” demeyecekti!..
Daha bunu hazmedemeden öğrendik ki, İstanbul Havalimanı'ndaki ana piste giden yollardan birinde (taksi yolu) çökme olmuş!.. ODATV nezaketen “İddia edildi” diyor ancak o taksi yolu kapatılmış!.. Dünden itibaren de asfaltlama çalışmaları başlatılmış!..
Peki, buna şaşırdım mı? Asla! Büyüklerimiz tarafından seçildikten, ihalesi yapıldıktan, hafriyat bitirildikten sonra tabanın bataklık yani çürük olduğu ortaya çıkmamış mıydı? Çıkmıştı! Yeniden milyarlarca Avro birilerinin cebine hortumlanarak durum düzeltilmeye çalışılmamış mıydı? Çalışılmıştı! O zaman neden şaşıracaktık?!..
Bu havaalanı ne zaman çalışmaya başladı? 6 Nisan 2019'da… Aradan ne kadar geçti? Yaklaşık 4 ay! Bu süre içinde uçaklar kuş sürülerine çarptı mı? Çarptı!.. Yollar çöktü mü? Çöktü!.. Yepyeni havalimanını defalarca su bastı mı? Bastı! Uçaklar bir çok kez hava şartları, ters rüzgar gibi nedenlerden ötürü başka havalimanlarına inmek zorunda kaldı mı? Kaldı!..
– E birader siz şimdi buna havalimanı mı diyorsunuz?!.
Bin defa anlatıldı tınmadılar bile!..
Peki bu olanların tümü şaşırtıcı mı?
Hayır, gayet normal!.. Çünkü yeni havalimanının yeri göklerden bakılarak seçildiğinden bu yana uzmanlar tarafından defalarca uyarı geldi.. O kadar ki, seçilen yerin yanlışlığını Mısır'daki sağır sultan bile duydu!.. Duymayan, anlamayan, kulak ardı eden yalnızca bizim anlı şanlı yöneticilerimizdi!..
Ben bir kere daha anlatayım; yeni havalimanının, derinliği 60 ila 120 metre olan 70 civarında kömür çukurunun deniz kumu ile doldurularak inşa edildiğini anlatan uzmanlar, 1'inci derecede deprem bölgesinde yer alan İstanbul'da böylesi bir alana havalimanı yapılmasının delilik olduğunu, insan yaşamı için büyük risk oluşturduğunu söylediler… Bizimkiler hiiç umursamadılar!. O yetmedi, art arda yaşanan olaylardan sonra daha dün CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi bir kez daha uyardı, ama iş işten geçmişti bir kere!..
Aynı uzmanlar, özellikle ilkbahar aylarında Afrika'dan Avrupa'ya göç eden kuşlar için tek seçeneğin yeni havalimanı bölgesindeki 10 kilometrelik koridor olduğunu, bu aylarda yaklaşık 400 bin kuşun bu rotayı kullandığını anlatmak için yırtındılar, “Büyük felaket olur” dediler ama ııh, yöneticilerimiz Nuh dediler, peygamber demediler!.. Halbuki açıp devletin kurumunun hazırladığı ÇED raporuna baksalar anlayacaklardı, çünkü orada da nal gibi yazıyordu!..
Üstelik sonbahar aylarında bu defa yırtıcı kuşlar aynı rotayı kullanıyordu; bu da en az toplam 600 bin kuş anlamına geliyordu!..
– Kuşların bile bildiğini bizimkiler es geçmişlerdi!..
Bakan Bey'den itiraf geldi!..
CHP Milletvekili İlgezdi yukarıda anlattıklarımı Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'a sordu, aldığı yanıt gerçekten acıklıydı!..
Bakan Bey, İstanbul Havalimanı ve yakın çevresinde özellikle ilkbahar ve sonbahar gibi mevsim geçişlerinde kötü hava şartları meydana geldiğini, bu nedenle trafik akışında uzun süreli beklemeler, pas geçme ve devamında da uçakların başka alanlara yönlendirilmesi gibi olumsuzluklar yaşanacağını itiraf etti!.. Ben Türkçe'ye çevireyim müsaadenizle:
Havalimanı kötü yere yapılmış!..
Bu kadar basit işte!.. Bir bilgi daha verdi İlgezdi; yeni havalimanının resmi olarak devreye girdiği 76 gün içinde tam 179 uçak iniş esnasında pisti pas geçmişti!…
Bu durumda, her yılın yaklaşık yarısında çalışamayacak olan yeni havalimanı tam olarak bitirildiğinde 35 milyar dolara mal olacak!.. Bir karşılaştırma yapayım:
100 milyon yolcu kapasitesi ve uçuş sayısıyla dünyanın en büyük havacılık merkezi olacağı belirtilen Pekin'deki Daxing Havalimanı 12 milyar dolara bitirildi!..
Bizimki ise yaklaşık 3 katına inşa edilmiş olacak; hem de ikinciliğe düşmesine rağmen!.. Ayrıca bitirilebilirse tabii!.. Çünkü gelen haberlere göre kaptılan Atatürk Havalimanı'nda hareketlilikten söz ediliyor!.. Kapatıldığında Avrupa'nın en iyi üç havalimanından biri olarak gösterilen Atatürk Havalimanı'na 2 milyar dolarlık bir ek yatırımla üçüncü bir pist yapılsaydı sorun çözülecekti!.. Ne kuş sürüsü ne de hava muhalefeti olacak, tıkır tıkır işleyecekti!..
Ama o zaman “rant” meselesi ne olacaktı değil mi ya!..
Ben söylemiş olayım; yol yine Atatürk Havalimanı'na çıkacak, iyi de olacak!.. Olan ise yine bu fakir milletin on milyarlarına olacak!..
Ahh şu kuşlar, minik beyinli kuşlar… Göç yollarını değiştirselerdi… Havalar da biraz iyi gidivereydi sorun çıkmayacaktı… Ama kader işte!..
Sorsanız aynen böyle demezler mi sizce!..
Ümit Zileli - Sözcü
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ucuz zincir marketler aynı hatayı yaptı, zamları koydular ağustos krizinden sonra, 2017'de 21Tl den sattıkları peyniri 40Tl den satmaya çalıştılar. Ne oldu? Düz marketlerle aralarındaki fiyat farkı kapandı.
Geçen gün ucuzcu zincir marketin birinde takım elbiseli birisi sorgulama yapıyor, neden dedim ne oluyor? Abi ciro düştü ondan diye cevap verdi çalışan.
Mesela dolar 3,5TL iken tamamen ithalata bağlı olan ton balığı 4,75TL idi, şu an 10,50TL. Kaybedersin.
Kimse yol, köprü, tünel, otoyol yapılmasın demiyor.
Aksine yapılsın istiyor. Fakat
—Müteahhitlere yüksek geçiş garantileri verilerek
—Fahiş fiyatlar belirlenerek
—Borç üstlenimi yapılarak
—Devlet bankalarından kredi verilerek yapılmasın.
Bunun yerine kamu kendisi yapsın çok daha iyi.
Dünya hakimi Trump, Çini ve dünyada canını sıkan hemen her devleti, her ırkı kendince cezalandırabileceği bir makama seçildiğini sanıyor.
Belki tanrısal bir görev bu onun için.
Çin'le takışmak sağlığına iyi gelmeyecek eminim.
Halk da ne seviyor ne de güveniyor bu adamı...
Piyasaları tedirgin.
Çin'de karşı eylemlerine başladı.
Çin deyip geçmeyin.
Hani o bildik filmlerde, az konuşan, çekik gözleriyle herşeyi takip eden, sinsice vuran tip.
Tarihte 16 devlet kurmakla övünen biz Türkler, 2100 yıldır aynı devletle hüküm süren Çin'i anlayamayız...
Dünün ABD si ve onun gerzek başkanı hiç anlayamaz.
Sırf iyi peynir ağız tadımız değişmesin diye yediğimiz doğruluk beyaz peynir kg 60 tl yi geçmiş.manyak mı bunlar. İş adamıym ve fiyatlar 3 aydır geri geliyor..sonrada neden ciro düştü neden battık diye ağlarlar
Yol yapmassan arabayi kime satacaksin. Otodan nasil otv kdv alacaksin. Kimden mtv alacaksin. Akaryakittan nasil otv kdv alacaksin. Yol varsa hepsini alirsin.
İşte algılayamadığın nokta, fırsatçılık. Maliyet-kar kontrolünü es geçmen. Peynir herkesin tükettiği, balık ise belirli bir kesmin çok tükettiği birer örnek idi.
"Tinaz" bu ürünü tüketmiyor, ilgisini çekmiyor öyleyse kimsenin çekmiyordur. Bu ülke bu kafa yapısından ve cahil olduğu konuda yorum yaparak kendini tatmin etme çabasından hep kaybetmiştir.
Bu ürün için konuşursam,
Vücut geliştiriciler bol miktarda alırdı çalıştığım salondan bilirim. Şimdi hepsi toptan gıda pazarına yöneldiler, koli koli alıyor paylaşıyorlar. Önceden markete balık almaya giden diğer ürün gamına da alışıyor, deyim yerindeyse markete ayağı alışıyor diğer alışverişlerini de oradan yapıyor idi.
Eğer bu dengeyi sağlayamazsan sonra marketlerine denetim gönderir ciro neden düştü diye sorgulatırsın.
06 Ağustos Salı 10:10 TCMB: TÜTÜN ÜRÜNLERİ ZAMMI AĞUSTOS'TA KAYDA DEĞER BİR ETKİ YAPACAK
06 Ağustos Salı 10:09 TCMB:TEMMUZ ENFLASYONUNDA VERGİ İNDİRİMLERİNİN SONA ERMESİ VE ENERJİ FİYATLARI ETKİLİ OLDU
06 Ağustos Salı 10:08 TCMB: YILLIK ÇEKİRDEK ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞTE TEMEL MAL ENFLASYONU BELİRLEYİCİ OLMUŞTUR
06 Ağustos Salı 10:04 MB: GIDA ENFLASYONUNDAKİ YAVAŞLAMA EĞİLİMİ İŞLENMEMİŞ GIDAYA BAĞLI SÜRDÜ
Dün bloomberght de murat sağman BİST’te 95.000 leri görebiliriz dedi.
BİST 99.400 seviyesinde an itibariyle
[emoji23]
Kur yine tıngır mıngır başladığı yere döndü
ZAR RUB gibi para birimleri yüzde 1-2 gevşerse herhalde beklentim olan 5.31 e kadar serbest düşeriz..
Bıkmış abi de benle aynı düşünüyo..:(
https://twitter.com/bikmisbroker?lang=en
bu piyasalardan para kazanmak isteniliyorsa yorumcular, haberler vb. herşeysen uzak durulması lazım.ben ne zaman kestim bunları kazanmaya başladım.sadece grafiklerim var al derse al sat derse sat.yok şu veri varmış, yok şu ekonomist şöle demiş yok benim siyasi düşüncemle uyuşmuyor falan bunlar hep kafa karıştırır ve insanın hata yapmasını sağlar.en azından bana böyle oldu.
Malda değilsiniz anladık 5,31 bekliyorsunuz ve bunu her gün söylüyorsunuz gerçerli sebepleriniz olabilir kendinize göre ama siz dolarda düşüş bekleyenlere yazsanız daha sağlıklı olur çünkü burada ki yatırımcılar dediğiniz rakamlara gelse de satmayacak olanlar
uzun lafın kısası anladınız siz onu :D
BLOOMBERGHT.COM INTERNET SITESINDE YAYINLANAN HABERE GORE ABD`NIN GECEN HAFTA RUSYA`YA
BIR DIZI YAPTIRIM ACIKLAMASIYLA GECEN HAFTA `DOLAR SAT, RUBLE AL` TAVSIYESINDEN VAZGECTIKLERINI
HATIRLATAN KURUM TL`DE ISE BOGA TUTUMUNU SURDURDUKLERINI BELIRTTI. KURUM TL/RAND`DA YUKSELIS
ICIN DAHA FAZLA ALAN OLDUGUNU, BU NEDENLE DE `TL AL, RAND SAT` HEDEFLERINI 2.70`TEN 2.80`E
YUKSELTTIKLERINI, ZARAR KES SEVIYESINI ISE 2.40`TAN 2.55`E CEKTIKLERINI ACIKLADI.
KURUM TL/RUBLE`YE DAIR DE `2019 YILI ICIN RUBLEDE BOGA TUTUMUMUZU SURDURSEK DE TL/RUBLE`DE
UZUN POZISYON ICIN BIR ALAN GORUYORUZ` DEGERLENDIRMESINI YAPTI.
SOZKONUSU HABERE ASAGIDAKI LINKTEN ULASABILIRSINIZ:
HTTPS://WWW.BLOOMBERGHT.COM/DEUTSCHE...IYESI-2230216|
Bunlar ne derse tersini mi yapmak lazım acaba.
Yap-İşlet-Devret modelinin kamuya faturası büyüyor. AKP iktidarlarının yandaş müteahhitleri fonlama aracına dönüşen model ile yapılan projeler arasında yüzde yüze yakın yanılma payı ile en çarpıcı örnek olan Kütahya Zafer Havalimanı’nın 25 yıl daha sürecek garanti ödemelerinin yedi yıllık faturası 32.7 milyon Avro oldu.
https://www.birgun.net/haber/butcede...-25-yil-261177
Türkiye'nin suriye'nin kuzeyine herhangi bir operasyonu "kabul edilmeyecek" -abd savunma bakanı
Ankara ile bir anlaşmaya anlaşmaya varmayı umuyoruz. -abd savunma bakanı
Dun DJI yuzde 3 e yakin dustu biz hic tinlamiyoruz. O halde dunyada oncu gosterge olan borsa biziz herhalde
Dun biz yuzde 1 dustuk diye onlar dustu.:)
Gece dolar 5.60 geldi sabah yine 5.53.
Eurusd ayi tuzagi yapti.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bizdeki model yap-işlet-devret değilki...
Yap-işlet ve geçir...