ama şu da bir gercek ki
2 mukemmel beklenti ile
ve 106.000 endekste
tarihi dibini gosterdiler😊 yani ozel bir işçilik gerçekten !
ama "gecenin en zifiri olduğu anı, şafağa en yakın olduğu andır"
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !!!
Printable View
ama şu da bir gercek ki
2 mukemmel beklenti ile
ve 106.000 endekste
tarihi dibini gosterdiler😊 yani ozel bir işçilik gerçekten !
ama "gecenin en zifiri olduğu anı, şafağa en yakın olduğu andır"
Siz Burada rakam verdikce adamlar verilen rakamlara indirecekler.
Dediğim gibi 2 ninde altını gosterecekler
HTC One M8s cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...44c2c30ac3.jpg
Buradaki yorumlar, su ustte gorulenin tam tersi olmaya basladi [emoji4]
2 yıl once endeks 70 li seviyelerde iken bir baska forumda vertu icin yapilan yorumlarin en begenilenler kismindan alintidir 😊?!
2.40 lardan 2.20 yazdigimda birisi tutarlı ol demişti... satmadıktan sonra kar zarar olmaz hisselerde..
beklentiniz ve analizleriniz güzel fakat bir gerçek var bu hisse temettu verdigi gunden bugune kadar 3.20 lerden 2.20 gordu..
halka arz masalı 2 yıldır sürüyor. kafein yazılım smartiks yazılım masallarını kullanarak millete çaktılar.. bunlar kanı bozuk 3-4 kademelik adamlar..
2.64 de mal alan biri vardı hareket başlıyor diye gecmis olsun yazmstım..
Sanmayın ki ooo küfür edenler çoğalmış ağlayan çok. demekki hareket zamanı yaklaşmış herkes bezmiş şimdi alma zamanı diyenler buralardan alanlar varsa onlarda ağlayacak bizim gibi...
[QUOTE=hayek;1249650]2 yıl once endeks 70 li seviyelerde iken bir baska forumda vertu icin yapilan yorumlarin en begenilenler kismindan alintidir ?! Senelik en düşük seviyesi ve de arzında altında bir fiyat 2.20 en kötü günüdür bilinmez belki alanların yüzü güler daha da kötüsü aklıma geliyor ama olmaz artık diyorum... O kadar da değil endeks te 70 li seviyelerde değil orada bile daha iyiydi fiyat... geleceğe yatırım yaptık beklentiyi aldık.. umarım ki satanlar dökülmüş olsun
şirketten geri alım kararı çıkıyormuş :) mumkun sizce
Bu 2 tl oluncada almayın bilin ki aldıktan sonra 1.5'lara yolculuk başlar şaka filan değil bundan 6 ay önce birileri 2 deseydi herkes dalga geçerdi....
Aylardır düşüyor yada düşürülüyor bu hissenin kumar hissesi olmasından endişe ediyorum demiştim Vertu kurumsal kimliği açıklamaları sebebi ile bu hisseye yatırım yaptık şu ana kadar gerçekleşen yok küfür etmemenizi öneririm eziklere küfür zaten tanıdıkları tepkidir mühim olan sabır.İyi hafta sonları.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/641843 Laf icraat yok Kafein tekrar ve tekrar sahnelerde.
O zaman pazartesi 2.44''e kadar yükselir.....sonra 2.25 den Kapanış yapar.... Baksana kafeinin eli kulağında ... diğeri neydi sımartiks ise müracaatı yapıldı vs. dalga geçmiyorum bi gün bi şeyler olacak ama ne zaman işte????? O zaman hissede olurmuyuz bilmem artık.... Bugün 2.20 yi kırdı ... Kırmasaydı iyiydi ... ya şans diyelim .. Bir an önce halka arzların gerçekleşmesi dileğimle... Yoksa bu böyle olmaz ,,, ancak iştiraklerinin halka açılmasıyla bu Vertu hissesi şahlanır.
bence smartiks ve kafeinin en fazla 3-4 ay icinde halka arzi tamamlanir. bu noktada sorun olacagini dusunmuyorum.
buna karsin bu durumu nasil konusacagiz o muamma. mutlaka olumlu bir yansimasi olacaktir hisse uzerinde.
ama hisse 2.40 mi olur 2.60 mi 3 mu 3.60 mi gorecegiz. ama bu 2 halka arz disinda kisa ve orta vadede baska da olumlu beklenti kalmayacagina gore tahta yapici ve/veya yapicilar birseyler dusunuyordur!!!
ama bazi arkadaslar soyle bir ifadede bulunuyor. iste bu tahtayi adamlar 1.50 yapsalar ordan 2.50'ye getirseler bu adamlar yine para kazanir. boyle bir sey yok., bunu bastan ifade edeyim.
bugun bu kadar stresli bir ortamda dahi piyasadan mal gelmedigini aksine piyasaya mal gittigini takasa oylece bakan bile anlar. asagi cekerek mal alinmaz, hele beklenti varsa hic alinmaz tkrr ifade ediyorum.
bu sekilde tahta yapici para kazanamaz, bu hususta iddialiyim. ama tahtada bu 2 halka arz buyuk bir hareket yaratmayacak, tahtayi 2.50-2.60 yapip verirler denirse anlarim o olabilir.
bekleyip gorecegiz😊 ekrani kapatip ilk halka arz icin spk onayini beklemek en guzeli olacak sanirim😊
bu forumda isler karisik, sinirler epey gergin ? dogal olarak tabi
Sayın Hayek bu iki halka arz meteor daha büyüğü olan gezegen gizli gibi geliyor banada o yüzden geçen günkü sorunuz çok akıllıca bu arzlardan sonra Vertu’nun neyi olabilir ki yatırımcılar girsin bu yaratılan illüzyon toz bulutu dağılınca ne göreceğiz biraz forumda konuşmalıyız anlıyorum herkes kendi üslubunu yazıya döküyor sinirlilik algılanabiliyor yazmak konuşmaktan zordur😀Sizi ilgiyle okumaya devam edeceğim kolaylıklar.
Gelen parayla yeni yatirimlar da beklenti yaratir. Girisim sermayesi sonucta. Gelen para da bir yerde kullanilacak.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f6acaabd31.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b3e229b733.jpg
şimdi şoyle bir durum var halka arz donemlerine gore bir bilanco tespit durumu var !
1 kasim 30 kasim arasinda halka arz islemleri bitecek ise 6 aylik bilancolar baz alinir diyor !
ama 1 aralik 28 subat arasi olacaklar icin 9 aylik bilanco esas olarak degerlendirilir denmekte.
smartiksin ustte de gorulen izahnamesinde 6 aylik bilancosu dahil edildiginden bu isin 01-30 kasim tarihleri arasinda bitmis olmasi mi gerekmektedir ?[emoji4]
eger bir yanlislik yok ise bu halka arz isleminin cok kisa bir suresi mi kalmis demektir ???
hep soru bunlar ??? bilgisi olan ??? yardimci olursa seviniriz !
yani bu halka arzlar hissede fazla ivme yaratmaz mı diyorsun.....satış amaçlı mı kullanacaklar bu çıpaları acaba???? sanmıyorum ama görüşünü de yabana atmamak lazım.... kafamı kurcalayan olay şu ; ya bu kadar büyük beklenti varsa hisse buralarda sürünmemesi gerekirdi yani bu olayı biraz satın alması gerekiyordu.. yani ne bileyim 3 tl. gibi olması daha mantıklı olabilirdi.. halka arzları burada karşılasa hiç olmazsa 4-5 tl. hedefte olabilirdi.... ama şimdi dediğin gibi 2 tl. 2.25 tl. gibi hisse buralarda oyalanırken halka arzlar yapılsa olsa olsa en fazla 3 küsürleri ancak görebilir gibi... söylediklerin banada mantıklı geldi.. eğer bir üç kağıtcılık yaparlarsa halka arzlar esnasında.... kimsede güven kalmamış... onlar yalancı çoban...biz yalancı çobana koyunlarını emanet eden mal sahibi gibiyiz.. belki bir kerede doğru söylerler kimbilir... bakalım ne yapacaklar... ama bugüne kadar ne yaptıklarına bakılırsa işler pek parlak gözükmüyor son tahlilde.
herkesin ümidi rafa kalmış haliyle, herkese bol sabır diliyorum
bir detay daha var , kafein smartiks den çok daha büyük hasılat olarak çok daha fazla bildiğim kadarı ile
halka arzlardan sonra gelen paranın dışında hisselerin yükselmesi azalması ile vertuda özsermaye de yükselip azalacak
2. olarak da halka arzlardan sonra bu iki yazılım şirketinin satılma haberleri hep gündemde kalacaktır diye düşünüyorum
benim tahminim bu iki yazılım şirketi iyi fiyatlara satılmak isteniyor ki halka arzları yapılıyor
Y.T.D
ümidimiz kesinlikle rafa kalkmadı sn. strategy ! aksine daha bir motiveyiz 😊 bugun su meshur verus - vertu piyasa degeri karsilastirmasina bir yon verelim derim ?? acilisi siz yapin, ben veri toplayip kapsamli , ona gore devam edeyim ?
Düşüş %60 ı geçti. Bu kağıda müdahale edilmemesi çok ayıp. Her kademede alıyorsunuz alır almaz zarar yazıyorsunuz... Portföyümün %25 ini çöp eden bu kağıtta ufaktan ufaktan mal almayı denedim ama nafile... Bu kadar büyük çaplı düşüş yapan kağıtta kılını kımıldatmayıp da Aselsanda tek taban oldu diye alınmadık önlem bırakmayan yöneticileri Allaha havale ediyorum.
YTD
Çöp bildiğin çöp ama bizim ky hakediyor aldıkça düşüyor yine alıyor akıllanmaz bu insanlar
Yahu niye almasınlar... 3.75 maliyet.. 2 TL.den alsam maliyeti 2.80 'ne indireceğim... Halka arz gerçekleştiğinde 2.80 ni görürse satacağım belki.. Yani insanlar maliyet düşürmek için alıyorlar .. Bu vicdansız şirket yatırımcısını öldürdü bitirdi... Şimdi de işi metro cambazı galibe havale etti... İşin içinde metro var şimdi .. Vezirde eder , rezilde eder artık. Cuma haber patlatmışlar bu hafta düşükten satmazlar gibi... Şöyle 2 TL. Falan çekselerde biraz daha maliyet düşürsek... Çaresizce işlemler yapılıyor anlıyacağın.. Ne yapsın Vertu yatırımcısı 5 TL. Üzerinden bile alan var bu hisseyi .. Mecburen maliyet düşürüyor ...
Maliyet düşürmek şuna benzer.pitbul kolunu kapmış bırakmıyor.sen olsun daha ölmedim şu bacağımıda ısırsın sonrada ölmedim daha boğazımı bakalım ısıracak mı.ısırdı mı zaten iş bitmiş olacak.tecrübeyle sabit ki aldığın hisse düşüyorsa kol kesmek daha mantıklıdır maliyet düşürmek adamların eköeğine yağ sürmek zararı daha da büyütmekten başka bir işe yaramaz.tabi herkes hür iradesiyle hareket etmekte serbesttir.
Ne güzel yorumlar.Evet sen maliyet düşürmek istedikçe de daha da aşağı baskılıyor değilmi!??? nedir acaba bunun derdi?Tüm bu soruların yanıtını eski yazılarımda yazmıştım! Ksaca son 2,64-2,50 yüklü satışlarında piyasaya 450-500 bin lot itelediler! Bu malları aşağıdan al ma dan istediğimiz seviye ye çekmezlerrr! 2 ihtimal yazdım!1. düşük fiyattan mal bekliyor dökülmelerini 2016 1 eylül olduğu gibi yazdım!2 senaryo 2,25 idi fiyat tepki gelebilir yazdım 2,44 e kadar tepki verdi!Ne yaptık 2,40 dan 2,43 dahil sattık 2,35 -2,30 yerine koyduk!Koymaz olaydık.Satıcı gelmedi Gelmeyince ne derler biliyotrmusunuz senmisin vermeyen al sana! Ertesi gün 2,25 kapamış hisse de 2,33 cılız yükselişde 2,33-2,32 mal sattım ve 2,29 -2,25 yerine koydum koymaz olaydım!Son gün cuma 2,23-2,20 verdim 2,18 zar zor aldım! Hala alım şansı veriyordu!Asıl cuma kapanış sonu cafein arzı ile ilgili bilgi düştü.Ama asıl soru!Cuma garanti ve iş yatırım dan garanti(40 bin lot is yatırım) 37 bin lot mal verdiler!!!Haberleri bilmelerine rağmen bana göre! Asıl hedeflenen ne!!!??? Yazdım hep buraya! En azından örnektir bu yazdığım 2,50 ye çektiğinde bıkkın satıcının malını alabilmeyedir bu süründürme taktiği! Ancak malı alamaz ise pek birşey beklemiyorum ben şahsım adına yukarı hedef olarak! Tam cambazlığa döndü iş! son büyük satışlarında yüklü alanları dökmeden rahat yok bize durum budur kısaca! Bu arada 2,64-2,50 seviyelerinden maliyet düşürün diyen şahıs!Bunun vebali kimin boynunda!?Bu arada ben mal topluyorum olumsuz yazıyosssun diyen ve bana şahsıma git kumda oyna diyen egosunu kompleksli ve olmayan psikolojisini tatmin eden zavallı ezik şahıs topladınmı malını! Tecrübe ile başa çıkamazsınız! Nokta.
Ytd.Değildir.
Trader para kaybeden traderlar adamlar beceriksiz trader ları güzelce soyuyorlar gelelim küçük yatırımcı şehir efsanesine borsada 50 bin lira üstü kaç yatırımcı altı kaç yatırımcı var zaman zaman piyasa aktörlerince telafuz ediliyor ülke nüfuzumuza göre çok mütevazı sayılar maalesef derinlik az öyle olunca birkaç milyon dolarla bu gibi hisselerde operasyon gerçekleşebilir bu hisse için yorumları yazdık yazmaya devam edeceğiz Sayın Mobıussoros ta ikaz edecektir onun gibi sat al belli birikimi olmayanlar için intihardır burada okuyup mucizeler beklememek lazım aracı kurumlarınızdaki profesyonel lerden destek alın.İyi akşamlar.
Sayın emekli benim derdim tasam sat al yapın değil illa elbet!Meramım olumlu yazıp adamın ekmeğine yağ sürmeyin!( Ne kadar diplerden alıcı gelmez ise yukarı döndürme olasılıkları artar!!!!)Bir zamanlar bu adamlar ile birlikte iş yapmış biri olarak tecrübe ve birikimlerimi yazıyorum.Saygılar.
Ytd.Değildir.
Sizi çok iyi anladım ben acemice maliyet düşüreyim diye sat al yapacaklara hatırlatma yaptım bu tecrübe Bilgi gerektirir herkes yapamaz para kaybeder size özenir sizin gibi olmayanlar sonucu acı olur.Sizi takdir ediyorum göstere göstere ancak hatırlatırım karşı taraf kaç adım önde bilmiyoruz hamla üstünlükleri onlarda.Sayın Hayek temel analizlerle konu açıyor enteresan bir hisse bakalım ne olucak hayırlısı İnşaAllah.Bol kazançlar.
Kesinlikle haklısınız sizi gayet iyi anladım bende.Benim yapmaya çalıştığımı kimse yapmasın elbette!Ben maliyetlerimi aşağı çekmişim adam tutar yukarı alır bende alabilirim o maliyet kaybına tahammülüm var maliyetlerim aşağıda olduğuna.Burada önemli olan adamların ne yapmak istediğini çözebilmekte!Sayın emekli mart 2017 den buyana 1.500 000 bin lot piyassaya mal gitti bu dolaşımdaki patron satışlarından!Birde sizin maliyet olan 5-5,50 den aşağı gelişte 500 bin lot!Hesabını yapın bunları dökmeden 3 üstü zor! Saygılar.
Ytd.Değildir.
2.64 üstü alışları saymıyorum.2.64 maliyet düşürdük aldık.2.40 yaptı ordan aldık 2.30 yaptı ordan aldık 2.20 yaptı haftaya da 2.10 yapar daha sonralarını siz düşünün.aldıkça verilen bir hisse daha nereleri görür bilemitorum
Haftalardır yorum yapmıyoruz ama gene değişen bişi yok, herkes olumsuz düşünüyor. çünkü adamlar çetin dövüşüyor. teknik anlamda 2,39 altına sarkması ne kadar şık olmasa da eğer üstüne tekrar atabilirse güzel bir potansiyeli var. Benim beklentim şahsi olarak bu yıl bitmeden en az bir halka arzın gerçekleşmesi ve teknik olarak KAMA'nın çalışmasıdır. kesinlikle kimselere yatırım tavsiyesi olunmaz..
https://i.hizliresim.com/WGR4m8.png
take off pozisyonda kemerleriniz bağlı olsun 😉
mal olumsuz havalarda toplanır bu konuda haklısınz..coskudada satılır..
bu hissede ilk acılıgında 350 lere gitmis sonra 250 le dönmüstü sanırım kabaca sonra hisseyi 570e kadar götürüp coskuyla mal sattılar. yani tahtadakileri maliyeti sıfıra epey yakın .
metro aktif mal almadı tahtada ama virmanla mal geldi. gelen mal acaba kimin malı.