bilinmedik bişey mi var acaba kademe hacimleri artırıldı,eskiden 300-400 olan kademe şimdi bir milyon üzeri olmaya başladı ,eger bu durum kalıcı olursa endeks değişikliği olabilir tahminimce.
Printable View
bilinmedik bir şey yok. Bugün faizler düşüşe geçtiği için 1.02'leri kaldırdılar. 1.02 den temettü verse 0.833 maliyet olur 1 sene sonra tekrar 1.02 olsa %22 yıllık getirisi var. Dün faizler yüksekti bu getiri yeterli görülmüyordu bugün faizler geriledi yeterli görülüyor demekki.
investingde çok formasyonlu işyatın yeni grafiğini paylaştım isteyen,işime yarar diyen , bir göz atalım diyen bakabilir.
https://tr.investing.com/equities/is...advanced-chart
2 ay kalmış sezonun bitmesine dörde bölüp azar azar sportiflere girmeye başladım:)
nede olsa birinden biri şampiyon olur veya zıplar
az girmemizle hareket ettirmişiz yahu:kahkah:
16.03.2018 iş yatırım raporuna göre...
Ek 16874
bu yabancılar temettüyü almadan neden çıkıyorlar acaba ? akıllılar mı yoksa tam tersimi
25 martta elimizde olsa temettüden yararlanabilir miyiz?
evet ama temettüye 2 hafta kala satışa geçmişler ,demekki ya kurtarıyor olmalılar fazlasıyla temettü parasını yada bildikleri bişeymi var acaba,mesala bizim yapacağımız stratejiyi onlar niye yapmıyorlar yani temettüyü al ,düşünce temettüylede al ,ortalaman düşsün kâğıdın çoğalsın seneye daha çok temettü alırsın. eger bu strateji onlara uymuyorsa niye işyatta zaman harcamışlar bunca zaman , işyat hemen çıkan bir kâğıt değil diğer kağıtlar hemen sıçrama yapıyor ,diğer kağıtlarda işyatta beklettiği parayla daha çok kar sağlardı onlara, neticede onlar dolar bozuyor türk lirasına geçip senet alıyorlar.eger bizim gibi düşünüyorlarsa niye çıkış yapıyorlar kafa karıstıcı bir durum. acaba temettüden sonra baya aşağılaramı salacak işyat ,ama çıkmaları ve çıktıkları noktada da çıkılanın karşılanması son derece güzel .
3.3 mil. TL 'lik satış için anlam yüklemek mana aramak doğru değil. miktar zaten çok düşük ve borsa genelinde çok yoğun yabancı satışı var. asıl bu genel satış dalgasına kafa yormak lazım. Bist düşüyor Dolar çıkıyor, çok ciddi yabancı satışı var. Konu isyat değil yani. isyat ufacık nasiplenmiş sadece.
http://www.borsagundem.com/haber/nak...ketler/1287812
borsa gündem Nakit değerinde öne çıkan şirketleri sıralamış işyat 3.sırada . ( NET NAKİT DEĞER NEDİR? - şirketin tüm varlıkları nakde dönüştürüldüğünde elde edilen nakit miktarından toplam finansal borçlarının düşülmesi sonucu ulaşılan nakit miktarıdır.Bir şirketin net nakit değerinin yüksek olması güçlü performans sergilediğine işaret ederken bu performansın sürdürülebilirliğine de ışık tutar. Yeni yatırım ve satın alma fırsatları yaratması açısından da şirkete büyük avantaj sunar. Nakit zengini şirketler rakiplerine oranla bir adım öndedir.
temettüden ne kadar sonra bölünmeden önceki seviyesine geri geliyor ? eskiler bilir
5 gün sonra para cepte ,hadi iyisiniz gene ,şu fırtınalı günlerde para koyacaksınız cebe.
Ben bu sene isyatin yanına ekuri bağladım ahıra biraz eşek şimdilik ama olsun.
Koşmaya hazırlansın bakalım.
Temettulerini buraya aktaracağım.
(Tavsiye olmasın diye şimdilik yazmıyorum)
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gönderdim.
bu arada yabancı oranı hergeçen gün düşüyor ,5,5 lere düşmüş.yabancı oranının en yüksek olduğu seneler 2008 den 2010 a kadar 2011 den sonra düşüş başlamış ve hep düşmüş yabancı oranı ???
Ben yanlışlıkla seni bloke etmişim.
Yeni farkettim, kaldırdım blokeyi.
Özelden yazdığım mesajı actinmi.
çok düşündükten sonra aranıza geldim.temmuza kadar buradayım en geç.sonra başka bir senedin temettüsünü almak için ona geçip onu biriktireceğim yada o senet istediğim fiyata gelince geçeceğim ama en geç temmuz.bu süre zarfında en az temettü kadar yükselmesi şart.eğer becebilirse güzel yatırım olur benim için 4 ayda %18 iyi rakam
Ya sen ne yapacaksın yabancıyı şu yu buyu senin maliyet belli.Son temettüden sonra enflasyondan arındırılmış maliyet de belli.E ortalama yıllık alacağın temettü de belli.Yüzde kaç faiz oluyor önümüzdeki yıllarda sen hesap kitap işlerinden anlarsın çarp topla böl anlarsın yıllık gelirini.Yabancı çıkışı tüm kağıtlarda var, sanırım global krizin kokusu önce gavurlara sızdırılıyor.Aç bak tüm takaslarda gavurlar uzun süredir çıkışta.Bu yıl dünya ve tüm borsalar karışacak.Genede en güvenli limanlardan biri işyat.
İlla borsada duracağım diyorsan en iyi kağıt bu kalvin.Ha çarşı karışacak galiba ben biraz arazi olayım da denebilir.Ben cidden hangisini yapacağımı bilemiyorum.Maliyet baya düşecek bu temettü ile.Ama kağıdın bir grafiği var temettü sonrası aylarca kımıldamıyor.Acaba çarşı karışmadan bir müddet faize mi geçsem diye de düşünmüyor değilim.Hayırlısı artık bir ay içinde kararımı vereceğim.Geçen günlerdeki ve şubattaki amerikan borsalarındaki anlamsız düşüşler kıllandırmıyor değil.
düşüşler var ama toparlanmalarda var,bist te düşüş olsada bistin grafiğinde gözüken hala iyimserliğin ön planda olduğu.türkiyede en büyük kriz 15 temmuzda atlatıldı çok şükür.bundan sonra hiç birşeyin etkisinin olacağını düşünmüyorum.ufak tefek düzeltmeler olması muhtemel zaten bu düzeltmelerde olmasa sağlıklı bir zemine oturarak yükseliş sağlanamaz.yabancıların sattıkları karşılanıyor bu güzel, eger borsa hergün bir anda 1,5 gibi bir düşüşle açılırsa ve arkasından satışlar hızlanırsa ozaman korkmak gerek çünkü açığa satış yapılıyor demektir.buda kriz anlamına gelir ama böyle bir şey yok en fazla 2 kademeden sonra toparlanıyor kâğıtlar buda bana satılanın karşılandığı ve yönün yukarı olduğunu işaret ediyor. ama tabi grafikteki destek ve dirençler iyi takip edilmeli.
iyi okuyalım 255 inci sayfada yazmışım bu yazıyı.dikkat kesilecek noktalar ( son ana kadar bir yükseliş daha beklene bilir ) sona gelindi yarın toplantı var toplantıda temettü onaylandığında kâğıt tavana yapışabilir cuma günüde biraz yükselip kapanışı oralardan yapabilir,90 dan beri kağıdı topluyorlar,belki temettü sonrası açılısı ona göre ayarlıyacak olabilir.y.t.d.
siz hala burdamısınız :28:
neden kağıdı torpillediğimimi düşünüyorsunuz eger bu nu düşünüyorsanız sebebi de şu olmalı ( ben torpilliyorumya kağıt yukarı çıkıyor ve siz temettü sonrası istediğiniz kadar aşağıdan mallanamayacaksınız ) bumudur ? ama benlik bişey yok ,boşuna evhamlanmışsınız,ben sadece grafikçiyim gerisi düşünceden ibarettir kesinliği yoktur.gerçi grafiktede öyledir olay, kesin diye bişey yoktur ama en azından grafiğe göre aldığım noktalar transıt noktalar olup kazançlı çıkmamı sağlar.y.t.d
Kalvin helal olsun,
Söyleye söyleye götürüyosun kağıdı. Yakında kırk yıllık İşyat müdavimleri satıp çıkacak sen kalacaksın burda. :evil:
1.06 gördü ,Temettü açıklandığı gün 1.07 satış girmiştim. yine bugün 1.07 satış girdim.Hayırlısı bakalım.