Sayın Kar Adam,doğru sözlere ne denir..Aynen katılıyorum..Selamlar..
Printable View
Hisseye Brüt Takas Geldi Hayırlı olsun :)
Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AVOD.E, CUSAN.E, DERAS.E, DOGUB.E, ERSU.E, ETYAT.E, IHEVA.E, IHLAS.E, INDES.E, OYAYO.E ve TEKTU.E paylarında 10/08/2020 tarihli işlemlerden (seans başından) 24/08/2020 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır.
Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler; pazar değişimi ve diğer nedenlerle uygulanacak olan açığa satış ve kredili işlem yasaklarından ve brüt takas uygulamasından ayrı olarak değerlendirilmelidir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/866907
2 taban yersek 0,65 teknik olarak destegi bunuda kirarsa kaos cikar.
Redmi 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Brüt takas uygulanan hisse senetlerinde işlemler sadece müşteri temsilciniz aracılığı ile gerçekleştirilmektedir.
Alacağınız tutar kadar nakit paranızın işlem anında hesabınızda olması gerekmektedir.
Brüt Takas uygulamasına konu olan hisse senetlerinde;
GÜNLÜK ALIM SATIM YAPILAMAZ.
GÜNLÜK ALIM SATIM YAPILMASI DURUMUNDA O KADAR ADET "–"'ye DÜŞÜLECEKTİR.
ÖRNEK :
Bugün itibarıyla brüt takasa konu olan XYZ hisse senedi var.
1- Seans başında 0 hisseniz var. Gün içerisinde 100 adet aldınız ve yine bugün gün içerisinde bunu sattınız takasta hesabınız -100 adet olarak gözükecektir. Bu nedenle brüt takasa konu olan hisse senedinde aynı gün alım satım gerçekleştirilememektedir.
2- Seans başında hesabınızda 100 Adet XYZ hisse senediniz var. Gün içerisinde de 50 adet daha aldınız. Aynı gün içinde maksimum 100 adet satabilirsiniz.
3- Seans başında hesabınızda 0 adet XYZ var. Gün içerisinde 100 adet aldınız ve 5 adetini ikinci seansta satmaya kalktınız, satamazsınız. Hesabınız sonuçta takasta önce – 5 adet olacağından satmanız mümkün olmayacaktır.
Dr. ismail Bey,
Bence 2 taban az olur, 3,5,8 olsun.
Şaka bir yana, hisse için çok olumlu olur bence. A1 kapital in işlemlerinin önü böylece kesilmiştir. Artık hiçbir aracı kurum gün içinde elinde olmayan ihlas hissesini satamayacaktır.
Bu tür kağıtlar üzerinde sörf yapan çeteler olduğu malum. Ortamın normalleşmesi önemli. Dün kimler diplere oturttu kağıtları? Panikleyen taze yeni yatırımcıdan kapıp, %15 yukarıdan gömenler olmadımı? piyasaları bozmaya karşı alınan önlemler doğrudur. Spekülatör olacak ama, böylesine 3 sınıf ve görgüsüz spekülatörlerde yerin dibine batsın... Brüt takas kısmen çetelerin hareket alanını daraltabilir.
https://i.hizliresim.com/9tJcnR.jpg
https://i.hizliresim.com/Xu6mIG.jpg
https://i.hizliresim.com/wWlTjS.jpg
https://i.hizliresim.com/L4Snc2.jpg
Bir sorum olacak
Ben dün aldığım ihlgm yi pazartesi satabilecekmiyim.
Ve sattığım hissenin parasını t2 den önce kullanabilecekmiyim.
Tşkürler
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancı satiyormu diyorsunuz
Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Brüt takasa giren hisselerde nasıl işlem yapılır?
Brüt takas hisseleri*alabilmeniz için üzerinden 2 gün (t2) geçmiş nakit paranızın olması gerekir. Yani bugün ya da dün boşa çıkılan nakit ile brüt takas hissesini alamazsınız.
...Yani nakit olacak....
Brüt takasa giren hisselerde aynı gün içinde alım yaptıysanız satım işlemi yapılamaz. Bir sonraki işlem gününde işlem yapabilirsiniz.
...Ertesi gün satış yapabiliyorum....
....Başka brüt takasda olmayanı alabilirim ama brüt takasda olan hisseyi alamam...
Brüt takastaki hisselerde işlem yapılmak istenirse; alım yapmak isteyen yatırımcılar yatırım hesaplarında alım tutarı kadar nakit bulundurmak zorunda iken, satım yapmak isteyen yatırımcılar satış miktarını karşılayacak sayıda hisse senedini portföyde bulundurmak zorundadır.
Brüt takasta olan hisselerde kredili satın alma işlemi yapılamaz. Yani borç ile brüt takas hissesinde işlem yapılamaz.
Alacağınız tutar kadar nakit paranızın işlem anında hesabınızda olması gerekmektedir
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancinin satmadigi hisse,tahvil,bono varmi turkcel gibi teknoloji sirketini bedavaya varlik fonuna verip kactilar
https://resimyukle.xyz/i/BBPIe9
https://resimyukle.xyz/i/BBPIe9
İş bank topiğinden alıntı... Bıyıklı borsacıları gösteriyo birazcık
Siren 42,çay kesmeyi bırakıp geldiğine göre anaormal durumlar var demektir:kahkah:
ihlas kalitesiz sampanya gibidir fazla bekletmeye gelmez paraniz ziyan olur
sarap gibi sirketlere yatirim yapin yillandikca
degerlenen
ihlas riskli getirisi dusuk bir yatirim
degeri 10 cent ustu yalan
Mücahit Ören,Rıza Kutlu Işıklar,Engin Yeşil gibi işadamlarının şirketlerinin hisseleri sürekli borsada yatırımcısına kaybettirmiş hala daha kaybettirmektedirde ama malesef Spk,bist ve devlet bu şahıslara hesap sormuyor onlarda çeşitli alaverelerle,dalaverelerle,senaryolarla vatandaşı mağdur etmekten geri durmuyorlar şimdi olduğu gibi..Bakın bu üç acımasız,merhametsiz,Allahtan korkmayan,zalim sözde iş insanının holding ve iştirak hisseleri nominal değerin altında utanmaz herifler fırsat bulsalar tekrar 0.30 krşlu rakamlara düşürecekler fırsat kolluyorlar bu ne iblisliktir ki spk'lılarda ses çıkarmıyor tabii ki herşey kitabına uyduruyorlar..Hele bunları bir araştırın bakın üç iş adamcığıda birbirlerine gizli saklı ilişkilerle bağlı aynı tavanın balıklarıdırlar..Mesela Engin Yeşil efendinin Ygyo'su eski ihlas GYO 'dur yani bunlar et ve tırnak gibi birbirlerine bağlıdırlar borsada işlem gören hisse fiyatlarına bakın görürsünüz.. Allah ıslah eylesin özelliklede Mücahit Ören'i babasının hayırsız evladı..
"iblis" holding kendinden bekleneni yapıyor.. iblis "iyiliği" eninde sonunda kötülük yapmak için kullanır. yatırım tavsiyesi değildir.
Nedir bu spekulatorlerin ky den çektiği!
yüksek iken alın dipten satın diyorlar. ama anlamıyoruz.Masum ky Moruklara karşı geliyor. Neler olursa olsun bu ky 26 ekimde de SATMAYACAK.
yatrım amacınıza uygun değildir, çünkü uzman ve ekonomist vedahi etkilenen değilim...
Ulan 26 ekim midir nedir satacam.Nedir lan bu 26 ekim.
Tarihi zirvesini yapti kuruslu fiyati ile ky tuzagi
iyi kotu piyasayi takip eden fark eder
Ecnebi iblis müteahhit,endex bu seviyelerdeyken 1.00 tl olan hisseyi 0.69 krş'a kadar düşürüyorsun kimse sana dur ne yapıyorsun demiyor..İki sandalye bir masa iştirak şirketi İhyay 1.70 tl'ye çıktı ama İhhol 0.70-78 arsı oyalanıyor gözü hala aşağılarda yatırımcıya zarar yazma peşinde ..Endex 97.80 binlere düşüp tekrar eski endese göre 112.00 lere tırmandı ama sen hala utanmadan 0.70 krşlarda baskılıyorsun hisseyi peki senden başka o fiyatlarda holding hissesi varmı hırsız,dolandırıcı,vatan haini sevdiklerimin evladı..Üzüldüğüm tek şey devleti yönetenler ve spk bu hain, merhametsiz,acımasız,zalim herifi neden koruyup kolladıklarıdır..30-40 yıldır sürekli zarar yazan bir holding yatırımcısına zırnık koklatmayan devletine vergi vermeyip paraları dolaylı yollardan cebine indiren ihlas finansın içini boaltıp cebine koyan hatta o paraları yurt dışına kaçıran vatandaşların paralarını buharlaştırıp canlarını yakan haklarını yiyen müteahhit Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları olarak sana ve tüm ailene haklarımız haram zehir zıkkım olsun ve ahir alemde zahi olmasın..Amin..
Tüm dua ve beddualarını bende tekrar ediyorum.Bunlar para için şerefini,namusunu ve ahlskını satmış,iblisten bile daha iblis lerdir.
CASPER_VIA_M1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mücahit bey(!) Devleti yönetenlerden daha insaflı
Bakın diğer iştirak hisselerine son 5yıl önce yatırım yapanların parası 10a katladı holding de 3 misli
Bunların herbirini 50 krşlarda 10 yıl daha tutsa kimse ağzını açıp sen ne yapıyon diyen olmaz istediklerini yapıyorlar kapa istedikleri zaman bilgi veriyorlar bu durum ise aşikardır.
Benim isyanım sözde yöneticiler sn ortağım.
SM-J610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sağolsun taban yapmıyor. Birkaç gün dip yapsa dur diyecek yiğit var mı...
Hiç bir yerde hakkını aramazsın hesap zaten soramazsın.
Allah rızası için birileri şu iblislere dur desin,bu nasıl düzen bu nasıl başı boşluk.Yeter artık ya,bıçak kemiğe dayandı.kanımızı emmekten kurtarın artık,kandırarak sırtımozdan PATA kazanıyor bu iblis ve hala bedelli istiyor.Buna onay veren SPK nın Allah belasını versin,oç
Arkadaşlar merhaba., Özellikle ihlas hissesinde alışın veya satışın bir bacağında bazen alan veya satan kurum yazmıyor böyle (-------) boşluk ne anlama geliyor. Bilgisi olan bilgilendirebilirmi.
Bence CİMER'e güzel bir üslupla yazmalı durumu ve buna benzer şirketlerin yatırımcıları ne hale getirdiklerini ne yatırımcı ne devlete yararı olduğunu belirtmeli. Ben birkaç defa ihlas'ın iletim kanallarına durumu izah ettim..Böyle istikrarsız bir yönetimin hemen şirketin başından alınmasını yıllardır bir şirketin kar edemeyip zararı nasıl ve neyle karşıladıklarını vs. belittim.
her ne hikmetse bu kadar milleti dolandiriyor
her seferinde alici buluyor
baska hisse mi yok ne olduklari yillardir belli
Sen ne yüzsüz arsız birisin. Daha önce de defalarca milleti kandırmaya çalıştın. Defalarca kaçtın kovuldun yine geldin millete sattırmaya çalışıyorsun. Kimsenin seni ciddiye aldığını sanma boş teneke.
Bu ifrit kımıldadıysa felâket getirir
Insanlığa hayrı olmaz bunların
Yanı siz hisseleri satacak mısınız huş un doldurmasıyla?!!!ozaman sat ve yolun açık olsun.
Cezalar devreye girince kötü niyetliler çalılıkların arkasına saklandılar timsah bakışlı fitne,fesatlar fırsat kolluyorlar..Şimdi burada ya bizim gibi gariban küçük yatırımcılar yada iblis müteahhit'in ciğerleri beş para etmez yalladıkları ve cibiliyetsiz,acımasız,merhametsiz, zalim,zağar sipeği var.
Bazı boş tenekeler belli ki forumu iyi takip etmemişler. Etselerdi hus un iddialarını görmüş olurlardı. Hus a göre bu hisse 50 kuruş u geçemezdi, 60-70 kuruş çok pahalıydı. Şu an hissenin fiyatı ortada. Bu yüzden ciddiye alan yokkk
kritik fiyat 10 sent bugun itibariyle 74 kurus
doviz altin almis basini gitmis
hala 50.kurus olacak degil ya
ama ihlas bu belli olmaz
İhlas severler, gözünüz aydın...
Muco patron,pamuk eller cebe demiş ve ihyay da % 125 bedelli sermaye arttırımına karar vermiş...iki gün sonra paraları hazırlamaya başlayın....
Oradan gelecek /çarpacağı para ile de 2021 de ihlas holding tahtasını Bir lira üzerine çıkartır,bir Bedelli de bunda yapar... Sonra on sene dönüp arkasına bakmaz, sürünmeye bırakır hisseleri.-milleti......
İnşallah bu herife (mücahid Ören) Korona ,Aidis falan bulaşır da,fazla yaşamaz...
Yandaş hükümet bile seni 20 yıldır kâra geçiremedi... bizde buna inanmak zorunda mıyız.
İtiraz edildi yetkili robotlara yazdık, cevabları; dönücem ben sana, durmak yok yola devamdan başka bişey olmadı dolayısıyla acırsa bize yine mıçodan başkası olmayacak.
Sevdiklerimin evladı müteahhit;ihyay Ana holding'n iştiraki olduğundan bedelli yapıyor holdingi baskılayıp fiyatını düşürüyor(0.75-0.78 krş) ama ihyay fiyatı 1.60 tl ihlas holding yatırımcısına kaybettiriyor tüm ağırlıklı miktarda hisseleri elinde olduğu içinde ihyay da bedelli vurgunundan elde edeceiği soygun paralarınıda cebine indireceği malüm o halde bu Allah korkusu olmayan,acımasız zalimden ne gibi merhamet bekliyorsunuz sayın Atik kardeşim..İnşha Allah soyguncu,vurguncu,hırsız yandaşlarıyla ,destekçileriyle,koruyup kollayıcılarıyla cehennem çukurlarına beraber batarlar..Mazlumları,garibanları,ihlas finans ve diğer batık borsa şirketlerinin mağdurlarını ezen hırsız ,dolandırıcı,zalim borsa şirketleri patronlarını koruyup kollayan sırtlarını sıvazlayan anlayışı,düşünceyi,zihniyeti kınıyorum Allah'a havale ediyorum..Spk 30 yıldan fazladır zarar yazıp hem yatırımcıyı hemde devleti dolandıran ihlas holding ve iştirak şirketlerini en ince ayrıntısına kadar araştırmalı incelemeli kayyum atamalıdır ki adalet ,hakkaniyet yerini bulsun..Kar adam ;amin..:)