Bankaları neden satıyorlar diye burada çok soruluyordu işte cevabı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Printable View
Bankaları neden satıyorlar diye burada çok soruluyordu işte cevabı
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Dolar değer kaybetmeye devam ediyor ama usdtry 7 tl.
Bayramda aşağı basarlar diye tahmin ediyordum taa 6.85 iken ama yanıldık galiba.
bilinmeyen bir sey yok ! ozel bankalarin doviz riski cok minimum, kamular ise son donemde problemli ?
yabancilarin elindeki tek takas silahi bu 4 banka + Tupras
bankalarin fk'si 3-4 bunlari satmak icin tek bir sebep yok
ama takaslar hizla el degistiriyor. yakinda kullanabilecekleri hicbir silahlari kalmayacak.
doviz problemi olmasa coktan bunlarin hisselerini TL'ye cevirirlerdi !
4 banka kabaca 15 milyar usd halka acik kisimlari ise 6 milyar usd yine kabaca ! hepsi yabancida olsa ki degil max. yarisi onlardadir toplasan 3 milyar usd yapiyor teknik olarak para degil
Thursday July 30 2020 Actual Previous Consensus
11:00 AM
DE
GDP Growth Rate QoQ Flash Q2 -10.1% -2.0% ® -9%
11:00 AM
DE
GDP Growth Rate YoY Flash Q2 -11.7% -2.3% -11.3%
Coronavirüs krizi nedeniyle Almanya ekonomisinde tarihi bir küçülme yaşandı. GSYİH, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre yüzde 10,1 küçüldü. Önceki yılın aynı dönemine göreyse küçülme yüzde 11,7.
Söz konusu küçülme, GSYİH hesaplamalarının başladığı 1970 yılından bu yana, bir yılın çeyreğinde yaşanan en büyük küçülme olma özelliğini taşıyor
dün de yazdım; dövizin hızla artışında tek problem bankaların açık pozisyonları değil... özel sektörün 160 milyar dolar kısa vadeli borcu var her sene çevirmesi gereken... dolar fırladı mı zaten halihazırda zorda olan şirketlerden birçoğu batar... bunlara kredi vermiş olan özel bankalar da o kredilerin üstüne soğuk su içer...
hangi teoriye göre ?
diyelim ki ben bankaya para koyuyorum ve bunlar kafalarına göre satıp ben istediğimde geri vermeyecekler mi?
sizin bahsettiğiniz cümle çok konuşuldu geçmişte, nitekim kendi müsrifliklerini haklı göstermek için halka ilk olarak "net rezerv değil brüt rezerv önemlidir" yalanını kabul ettirmeye çalıştılar.. bu aşamadan sonra diğerleri zaten çorap söküğü gibi gelir..
ben net rezerve bakarım.. yabancı ve diğer yatırımcılarda net rezerve bakar.. bu kadar vergi veriyoruz onlara yetmiyor, aslında hiç bir şey yetmiyor doymak bilmeyen kurabiye canavarı gibiler..ama kurabiye canavarının aksine hiç şirin değlller tabii..
Antalya bildiğin yerli malı haftası gibiydi. Eskiden elini sallasan yabancıya çarpardı. Şimdi beach lerde sevim teyze bebek emziyor. Bu dediğim yerlerde kaliteli mekanlar. Koskoca ayışıpı plajında bir tane yabancı gördüm oda burda yaşayandır. Maske hak getire Antalyada takmak yasak gibi bir durum var. İstanbulda takmamak yasak. Yani devletin döviz girdisinin başkentinde durum içler acısıydı. Devlete döviz girişi yok ama bonkorce rezervleri bitirdiler.
40 milyar döviz girdisi olan ve bu yıl pandemiden dolayı geliri sıfırlanan bir ülkenin rezervleri neden ortada bişey yokken harcanır buna ihanet denmezde ne denir? Paramın %70 i dolarda ve bankada inşallah başımıza bişey gelmez.
çok zorda kalırlarsa ekran kurundan TL'ye çevirirler o paraları... sokakta farklı olur kur tabi..
bkz arjantin...
https://twitter.com/e507/status/1208...309888/photo/1
bu dolar borcunun dagilimi hakkinda bilgimiz varmi ? eger dagilimi goremiyorsak bankalarin riski hakkinda birsey soylemek yanlis olur
bankalari savunmak adina konusmuyorum
ama
pddd 0.50 altinda olan fk 3-4 olan bankacilik sektorunun negatif ayrismasi normal degil.
baska bir film var ve takas degisimleri ilgimi cekiyor
endeks shortları verdik ama dow shortlardan para yazmaya devam.
Türkiye diğer endekslerdede öncüdür. 2020 geri kalanı benim için sadece short yönlü trade şeklinde geçecek.
https://i.hizliresim.com/zzdJJ6.jpg
Abiler diyorum ki otorite isterse banka hesaplarındaki her senti bir şekilde kendine çekebilir. Yapar yapmaz onu bilemem. Rezerv niteliği taşır taşımaz onu da bilemem.
Serkan sen nerelerdesin yaw? İnsan arada bi haber eder :)
misal.. sadece turizm ve otellere kullandırılmış olan kredilerin totali 118 milyar TL...
dağılım burda mevcut, mayıs 2020 en günceli..
https://www.riskmerkezi.org/Content/...Mayis_2020.pdf
Temmuz 17 bu gönderide rotayı çizdim. 10 iş günü geçmedi mal dağıtılınca foşşş sesi geldi.
temmuz başından bu yana endeksin bir yere gittiği yok fakat hepinizde her düşüşte toparladığı için asla düşmez algısı oluşturdu.
beyinleri kandırabilirsin ama göstergeleri asla.
https://i.hizliresim.com/zIMhwI.jpg
şimdi aynı servis dow ve nasd** ta var canı acıyarak shortta sabreden hesapta hergün eksileri görüp saç baş yolduktan sonra refaha erebilirsiniz. Tıpkı bizdeki gibi 2 günde 136.000 den 126.000 e tatlı para shorttan kazanılır. Bu ne demek 2 günde 2 aylık kazancı aldı.
Şu an 30 endeks haziran başına döndü. Shortcuların iki günde kazandıgını longcu 2 ayda anca kazandı.
Bakan Albayrak: "Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdik." -AA
kaldı ki sendikasyon kamu bankaları da alıyor..
dolar zıplarsa ve kontrol edilemezse nerden başladığının önemi yok.. özel veya kamu farketmez..hepsinin yükümlülüklerini arttırır..
devlet bugun ne kadar pay almış vakıf ve halkta bir bilgi var mı?
kamu bankalarının birinin cep yazılımında arakdaş gösterdi. Portföyü komple tl gösteriyor. Fakat adamın portfoyun tümü döviz.
tek kuruş tl si yok giriyorsun ana ekranda portfoyunuz diyelim 2.685.000 tl yazıyor. İlk açınca şok olmuş ben ne zaman tl ye döndüm diye bankayı aramış yazılımda öyle gösterilecek reelde dolarınız duruyor demiş. Şimdi yazılımda katakulli düşünen ilerde gerçekten hesaba girince tl görebiliriz. Bu bahsettiğim vakıf katılımın yazılımındaydı.
TL cinsinden hedge etmek kadar kolay bir yontem yok ! enstruman olarak hele su donemde hersey mevcut
benim acimdan TL cinsinden zarar yazma konusu cok imkan dahilinde gozukmuyor !
temel problem dovizin mevcut kaynaklar ile alakali kismi ! borcun cevrilmesine iliskin kisim. bunu da bence ulkede en kolay yapacak olanlar bankalardir.
benim tek takildigim nokta borsa da bankalara gelen satisin normal olmadigi burada farkli bir film donuyor !
Enflasyon
-Brezilya: %2,13
-Rusya: %3,20
-Meksika: %3,33
-G.Afrika: %2,10
-Endonezya: %1,96
-Hindistan: %6,09
-Türkiye: %12,62
Reel politika faizi
-Brezilya: %0,12
-Rusya: %1,30
-Meksika: %1,67
-G.Afrika: %1,65
-Endonezya: %2,04
-Hindistan: %-2,09
-Türkiye: %-4,37
bu sistemle döviz patlaması yakındır. Herkes ayağını denk alsın. Tedbirinizi alın birikimleriniz heba olmasın.
dolar cinsinden zarar yazma ihtimalleri ??
dolar kaynaklı zarar açısından çevirmeyi şöyle yapalım:
tl zarar = (dolar zarar) * (dolar/tl)
şimdi dolar/tl nereye kadar gider..biliniyor mu? tl zararı hedge etmekte bol şans.. dolardan korkmaları boşuna değil.. bu uyanıklar yurtdışı krediler ucuz diye bir dönem bütün herkesi dolar borçlanmaya resmen teşvik ettiler..o paraları iç piyasada millete gelene geçene verdiler.. yani film nerde dönüyor sorusunda çok fazla gizem yok..gırtlak borç.. resmi olanlar yanında katar filan artık ne kadar bilinmiyor..