nnf -0.16%
Printable View
nnf -0.16%
Tca % + 0.98
Zpf % - 0.41
Zpe % + 0.06
Mac -0.02 %
Bende konu başlığı ile ilgisiz de olsa tek takip ettigim konu başlığı yatırım fonları olduğu için affınıza sığınarak konu dışı soru sormak istiyorum. Arzum elektrikli ev aletleri nin halka arzına katılmayı düşünüyor musunuz?
Oransal dağılım olacagı için bende katılmayacam.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar üstadlar bilgim yok diye soruyorum acaba bu ykbnin global teknoloji fonuna girilir mi tavsiyelerinizi bekliyorum
Yeni arz edilecek fonlar:
1- IDH İş portföy bist100 dışı hisse senedi yoğun fon
2- ICZ Ak portföy teknoloji şirketleri hisse senedi yoğun fon
Okan Alpay bey ne anlatacak acaba youtube yayınında tkf ve tcd hakkında umarım yeni yıl için portföy hazırlığı bitmiştir sorabilirsenm bende soracam birşeyler.
Bugün ilginç bir gün oldu.
Bist +0,49
Ama tüm gözde fonlar eksi.
Bende sadece EID kurtaracak galiba.
Eıd +0.23
elz +0.25
Yatırım fonlarına, ya da borsaya büyük miktarlarla giriş yapmak için bu dönemin çok uygun olmadığını düşünüyorum. Fiyatlar gayet yükseldi gibi. Tabi daha da yükselebilir. Ama risk artıyor.
Büyük miktarlı girişler için piyasaların düştüğü dönemi tercih etmek, karlı çıkmak açısından yararlı olacaktır.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
TCD kapsamında düzenlenmiş ile söyleşi..
https://www.youtube.com/watch?v=f04DmyTaY7Q
Herkese değerli fikirlerini paylaştığı için çok teşekkür ederim.
"Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir."
Son bir yılda halka arzlar çok iyi kazandırdı, yanlız oransal dağıtım olacağı için çok para çok hisse anlamına geliyor. O nedenle az bir parayla talep etmenin debpek bir anlamı olmuyor. İnternet bankacılığı dan hisse alırken yatırım fonlarını da ödeme kısmında seçebiliyorsunuz. Bu vakıf yatırım için böyle her aracı kurum teminat olarak kabul etmeyebilir. Bazı aracı kurumlarda BIST 30 hisseleri bile teminat olarak kabul ediliyor.
Bu osmanlının 2.değişkeninin hüviyeti nasıl olacak bakalım. Kub gibi iyi bir döviz değişkene daha ihtiyaç var aslında, içinde yabancı hisse de taşıyan.
gayrımenkul yatırımı ile ilgili ben de bir şeyler söyleyeceğim... 2007 aralık ayında 150 bin liraya bir daire aldım ve içinde oturuyorum... O gün o daireye verdiğim parayı, temettü veren türkiye'nin en sağlam şirketlerine eşit olarak bölüp yatırdığımı varsayarak hesap yaptım... eğer o evi almasaymışım ve hisselere yatırsaymışım param tam 6.5 milyon lira oluyormuş... evimin değeri şu an satmaya kalksam en fazla 500 bin lira... (ev istanbul ataşehir karşısı şerifali mahallesinde. Ücra bi yerde falan da değil)... Fazla söze gerek duymuyorum... konut yatırımı bana göre tamamen fiyaskodur...
İlginç bir kıyaslama,
46 gün önce aldığım,
Yerli eurobond fonu +2,43
Yabancı eurobond fonu -1,55
Biz buna CDS etkisi diyoruz:)
Vedat Özdan
@VedatOzdan
·
9h
2021 yılı için bana bir emtia seç dense gümüş derdim.
278. sayfada ne varsa bende gözükmüyor, direkt 279a geçiyor...
ıpv -0,28(yerli fon bugünde pozitif ayrıştı)
tdg -0,37
tta 1,02
tte -0,19
ıpj -0,16
TKF fonu eger yarin + getirirse kac gundur takip ettigim selcuk eczayi cikarmis oldugunu anlayacagim.
EIB, IBB değerlerini alabilir miyim
SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam zaten cds dediginiz sey faiz.
CDS 450 = %4.5 faiz
Tabii ki bunun uzerine Abd 10 yillik tahvil degeri de eklenmeli.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VXN -4
VIX -7
Tabi ya aşıyı bulan rahatlıyor -_-
İyi gelir sitesinin iletişimine yatırım fonu yatırımcıları tarafında, fon piyasasında gördüğümüz sıkıntıları, eksikleri genel beklentileri anlatmak üzere kanallarında temsilen bir katılımcı ile yayında olmak istediğimizi belirttim. Bu sayede, buradan genel olarak beklenti, vs. toparlanıp, portföy yöneticilerinin de izleyeceği bir yayında paylaşılabilirdi. Cevap bile dönmediler, sıcak bakmadılar sanırım. Katıl butonu ile hızla destek talep etmişler ama, portföy yöneticilerine yer verdikleri onlarca yayın dışında bir tek yayında da yatırımcı tarafına yer verebilirlerdi. Çünkü gerçekten bazen yatırımcıyı ilgilendiren mecradan çok başka alana kayıyor sohbetler.
En azından fon portföy yöneticileri, ve fon ihraççısı kurumlar için anlamlı bir geri dönüş olabilirdi.
CDS faiz değildir.(Credit Default Swap)
Çıkartılan tahvilin geri ödenmeme riskini tespit etmek ve bu riske karşı borcun sigortalanması için kullanılan değerdir.
Alacaklı, kredinin olası geri ödenmeme riskine karşı verdiği borcu sigorta eder, bu sigorta işlemi ve sigorta için belirlenen bedel ise kredi risk primine tekabül eder.Kredileri sigortalayanlar finansal güveni oluşturan parametrelere göre geri ödememe riskini ve riski satın almaya razı oldukları primin değerini belirlerler.Taahhüt edilen faize göre hesaplanır.
Bu arada Türkiyenin 5 yıllık CDS 45 günde 550'den 350'ye düştü.
İyi gelir kanalında Tacirler GM si Okan Bey'in konuk olduğu programın ikinci bölümüne yetişebildim. Okan bey gayet mütevazı ve bilgili bir insan. Programda tcd nin degisken özelliği nedeniyle tkf ye göre daha fazla hareket alanına sahip olduğunu belirtti. Ancak tkf ve tcd nin son 1 yıllık grafiğine baktığımda kayda değer bir farklılık göremedim. Hemen tüm krizlerde tkf yönünde hareket etmiş. Mesela Mart çöküşünde hisseden çıkıp dövize yönelebilirdi. Bu durum bende tcd nin aktif yönetilmediği hissiyatı uyandırdı. Sizlerin bu konudaki düşüncesini öğrenebilir miyim ?
Çok güzel düşünmüşsünüz. İyigelir.net sitesinde forum bölümündeki soru/görüşlere yönetici kendisi cevap veriyormuş, yayında bu şekilde bilgi verdi. Bu talep, üye olan bir arkadaş tarafından ilgili forumda paylaşılırsa cevap alınabilir bence
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.