Seni bilmem yazim bilhassa sana degildi
Kucuk ciftci demedim alintilamadimda
Tarimda gelinen noktanin baslangici o yazdigim
Devaminida yazacam
Sonra
Printable View
Erzurum'un Köprüköy ilçesinde saat 11.31'de 4,7 büyüklüğünde artçı bir deprem meydana geldi.
Gelişmeleri takip ediyoruz./Afad
Dışarıdan görüldüğü gibi değil. Benim kayınbaba çiftçilik yapıyor, 280 dönüm arazisi var, her yıl yarısını arpa eker, diğer yarısını nadasa bırakır, hiç bir yıl bol verim alamıyorlar, bazı yıllar ya sıcağı kurağı vurur ürün azalır, bazı yıllar soğuğu donu vurur ürün azalır. Her yıl ziraat bankasından kredi kullanır, o kredi olmazsa işlerini çeviremez, o kredi de dahil olmak üzere anca geçinir. Bu yıl girdileri çok arttığı için hiç kazanamadılar. Önceki ürünler tohumluk kalitesinde olmadığından önümüzdeki yıl için tohumluk da almak zorunda kaldılar. Vel hasıl alacakları kredi olmasa evlerini dahi geçindiremeyecek durumdalar.
bir kaç sene öncesine kadar bile dünyada TARIMDA KENDİ KENDİNE YETEN 10 ÜLKEDEN BİRİ idik..çok başarılı tarım politikjaları ile samanı bile ithal ediyoruz artık..
ekmek istanbul da 4 tl olacak deniliyor..ithal etsen de bir süre sonra dünyadaki buğday kıtlığı nedeni ile bu fiyatları ya arar oluruz yada ekmek karneye falan bağlanır
Sayın refaba Kent sonunda tavan. Hayırlı olsun.
Kabine Erdoğan başkanlığında toplandı , toplantı sonrasına açıklama bekleniyor
Tarımcılıkta son yıllarda çok vahim bir durumdayız, çiftçiler son 20 yılın en büyük mağdurları.
Eleştirilen emekçilerin üretememesi durumunda buğdaysız ve samansız kalınacağının farkında değiller.
Para da olsa! önümüzde ki yıl buğday ithal edememe tehlikesi var, buna rağmen çözüm yok hala hamaset hala hamaset.
Yeterli bir gübre ve mazot desteği ile veya şu anda önümüzde ki yıl için açıklanacak taban fiyat ile çiftçinin teşvik edilip sorunlarının giderilmesi çok mu zor?
Çözüm için illa beton ekonomisi mi olması gerekiyor?
Üretilmezse önümüzde ki yıl beton dürüm yenilir, sapı da İsrail'den alınır.:rules:
Bu arada daha düne kadar yerli tohumculuk yasaklanmış ve gece gündüz hakkında ileri geri konuşulan İsrail'in tohumuna muhtaç kalınmıştı, hala da öyle.
Boş laf kimsenin karnını doyurmuyor.!
Ya tarim toprak kredi siyasiler banka genel mudurleri yoneticeler filan akla geliyo da
Bi ornek verecem
Kilicdaroglu bey o Ankara miydi yozgat kirikkale mi
O gun o gece o kirsalda Tarim beldesinde yasadigi yada o ev e cay icme bahanesiyle sokulmasa yasayabilcekleri hakkinda Fikri olan?
Ya bu adamlari niye egitip yetistirmiyolar
Az daha o gun
Tum melmeket olarak Karizmayi en dipten cizdircektik. Tamam bugday mugday da - bazi seyleri kompile dusunmen ilazim cekirge
Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı
23/11/2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere;
LPG Otogazda 19 KRŞ/LT
Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur.
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bıden fed başkanlığı için powell'ı aday gösterecek
He o
Orda sutre gerisindeki mankafa vardi bi tane burnundan soluyan, kazara o bi on sirada olmus olsa ilk yumrugu gecirmis ona ozenen digerleri de Eslik etmisti
Simdi ye
Yaz sicagi basina gunes gecmis kedi gibi geziyoduk
Her zmn derim Allah Tr yi koruyo
Tabi bakalim daha nereye kadar
Rus borsası (-) %5,5 .
Nedenini bilen var mı ?
Yigido Luka sayesinde belki
Siyonik Masonik duzen
Cok yahinda haci emmi
Tarihe gomcurcekler onu
Yalniz bu kisi dusunemiyom
Avusturya kapatti
Docland 15 gune kapancak
Bizi cok merak ediyom Kisin
Erdoğan:"Finansal kriz yönetimlerinde birikim ve tecrübe sahibi bir ülke olarak dünyanın içinden geçtiği kritik dönemin açtığı fırsatları değerlendirmekte kararlıyız"
Erdoğan : Türkiye tarihinde ilk defa kendi ihtiyaçlarına uygun bir ekonomi politikası izleme fırsatı elde etmiştir. Bu politikayla biz ne yaptığımızı gayet iyi biliyoruz."
twitterdan
Sülün Osman köprüden geçenlerden para alıyordu ...
.............. köprülerden geçmeyenden bile para alıyor...
Başlığa şu notu bıraktım. Burada da dursun
Alıntı:
Bu gün beni dolandırmaya kaktılar, ipten döndük .Bütün gündür onunla uğraştım. Asla ve kata sizi telefonla arayıp *****zın kızlık soyadını bile söyleseler inanmayın. Nereden arasalarsa arasınlar. Hepsi yalan. Sizin bilgilerinize ulaşıp, derslerinine çalışıp arıyorlar.
Ben yemem demeyin ince işçilik yapıyorlar.
Çekirgeymiş, ilk önce saygılı ol!
Yukarıda ki açıklamaNA bakınca acilen bir psikoloğa görünme zamanın geldiğini beyan etmişsin.
Bu güne kadar başımıza ne geldiyse, her halttan anladığını sanan, sapla samanı ayıramayan makarna beyinlilerin düşünüp uygulamaya geçmesi yüzünden geldi.
Burada sular bulandı diğer topiklere dönelim en iyisi.
HERİF 155 İ ARA diyor ,telefonu kapatmadan, dangalak gibi 155 tuşluyorsun ,DAHİLİ 155 den şıracısı cevap veriyor. Herifler her şeyini nasıl öğreniyorsa öğreniyor, öyle arıyor.BU YÜZDEN UYARDIM.ASLA VE KATA TELEFONLA ARAYAN HİÇ KİMSEYE HİÇ BİR BİLGİ VERMEYİN DİYE.Nasrettin hocanın hikayesine döner ,hırsızın hiç mi sucu yok. Adamlar dolandırıcı. Kimler tongaya düşmedi ki.
Selçuk Parsadan Başbakanı dolandırdı yaf :)Ben de bir kez daha uyarıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=3LUi...=ARZUF%C4%B0LM
Biliniyordur ama ben tercümesini yapayım.
1-Dolar uçaçak TL değer kaybedecek, işçilik saati 1dolar günlük 8 dolar civarına gelecek, yabancı ülkeye fabrika kuracak benim vatandaşım 240 dolara eşşek gibi çalışacak, Yabamcı şirketleri zengin edeceğiz, bizde (biz derken belli kesimimiz) parasından faydalanacağız
2- TL değer kaybedecek 3-4 milyonluk evleri yavancı rahatça alabilecek, ülkeden bolca ev arsa alacaklar döviz gelecek, sizler çadırda kalın
3- TL değer kaybedecek Ruslar Almanlar otellerde bedavaya yakın tatil yapacak, oteller tıka basa dolacak, sizler ise yakınlarda dere ırmak varsa orası yeterli
4- En iyi ürünlerimizi daha çok ihraç edebileceğiz, gavurun gümrüğünden dönen veya yurtdışına gidemeyen çürük çarıkları pazardan alabilirsiniz
5- Dövizin bu kadar değerlenmesi Zeki gençlerimizi yurtdışına cezbedecek, akıllı ve yetenekli gençler yurtdışına gidecek,gidemeyen mafya özentileri ve kabul edilmeyen suçlular burada kalacak.
YABANCI DOLARIYLA TOPLUMUMUZU KENDİNE MODERN KÖLE YAPIYOR, BİZ DÖVİZ GETİRİYOR DİYE SEVİNDİRİK OLUYORUZ.
Savaş artık cephede olmuyor, parayla oluyor.
İşgal toprak kazanmakla olmuyor, parayla oluyor.
Esir almak kelepçelemekle olmuyor, parayla oluyor.
Dolar/TL :11,5630
Euro/TL : :12,9904
Dolar/TL :11,6856
Euro/TL : 13,1365
Dolar/TL :11,7487
Euro/TL : 13,2132
Uçıyoruz süperiz:yahoo:
Herşeyi anladımda şu kurtuluş savaşını anlayamadım,gerçi onun dediklerinin tersten anlamak lazım,yahu bir sus yeter artık,ayni cümlesini yalaka kanallarıda tekrarlıyor çok önemli mesajlar veriyor diyorlar,ulen ülke ateşin içine düşmüş siz neyin kafasındasınız.:seyt:
Günaydınlar