herhalde kagitlarin tavan-taban-tavan oldugu tek borsa burasidir :drunk:
simdi kesin birileri gelir, 29.90 dan sattim, 25.10 dan aldim diye hava atmaya :drunk:
Printable View
herhalde kagitlarin tavan-taban-tavan oldugu tek borsa burasidir :drunk:
simdi kesin birileri gelir, 29.90 dan sattim, 25.10 dan aldim diye hava atmaya :drunk:
Forex derinliği kapattı, AK YATIRIM da işlem yapamıyorsun. ne dümenler dönüyor
O arkadaşlar hiç eksik olmaz.Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Oynatmaya az kaldı **.
Gün içi düzeltmesini de alelacele yaptı.. Kapanışa güçlü giriyor.
29.92 yukarı kırılırsa ki ihtimal çok güzelleşecektir.. Pazartesi önemli.
Kapanışı görebilen var mı ?Ben de 25.06 görünüyor.. Uygulamalar dondu.
Bende iş bankası borsa takip hala çalışıyor sanki işlemler oluyormuş gibi, sonra baktım ki sabah seansından itibaren banttan yayın yapıyor. Maalesef bugün kara bir gün oldu %15 dolar bazında zarar ettik. Yani zaten şimdilik kar etme derdimiz yoktu ama gözüken doların koşusuna yetişmeye çalışan at dayanmadı çatladı. Pazartesi en azından biraz tepki verebilirse burdan sonrası daha sağlıklı yolumuza devam edebiliriz diye düşünüyorum.
https://share.matriksdata.com/share....12171902231018
takaslar....
29 dan satan niye 25 den almaz yada 29 dan alan 25 de niye saldırmaz...:drunk:
Yeni iş, alacak tahsili, yeniden degerleme gibi önemli bir haber gelmeden bize huzur yok. Bunlardan biri olacak ki endeksden ayrışalım. Pazartesi dolar-endeks kaç oluru bırakın yag, şeker, çayın kaç olacagını bilmek mümkün değil...:drunk:
Bıst 30 endeksi
alınacak paylar çıkarılacak paylar yedek paylar
1 toaso tofas oto. Fab. 1 vakbn vakıflar
bankası 1 hekts hektas
2 bera bera holdıng
3 otkar otokar
şrfsz hala bist-30 da....
Bu yukselis zaten birilerini batirmak icin duzenlemis bi senaryoydu. Asil Cemal Aga nin bahsettigi sekilde ayrisacagimiz haberlerin olmasi gerek ki Dogru duzgun hareket edelim . Olur mu zannetmiyorum, isinin erbabi isimler bu konuda goruslerini bildirdi ancak Tekfen yonetimi o kadar haysiyetsiz ki degerlese de dusuk degerler , tazminleri alsa da az almis gosterir . Is mis falan da alamaz bu beceriksizler. Kagit artarken de patronlara sovdugum icin dustu diye yaziyor degilim bunlari . Bu seref yoksunu yonetim ve patronlar oldukca Bizim isimiz cok zor , Dolar bazinda zararlarin cikmasi da bu bastakiler oldugu surece Imkansiz
29.92 den 25.06 ya düşüş bana 180 bin TL ye maloldu.Çok üzgünüm ama yapacak birşey yok sağlık olsun.
Ben giden miktardan cok , bile bile lades yaptigim icin kendime kizdim Altin Ons 1810 gelince ileri surecek diye 29.40 dan biraz sattiydim vesile oldu bi miktar kurtulmama ama zarar kol gibi oldu umutlarim kirildi
Bende bşr hesapta anaparadan 40 lira diğer uzın vade hesaptan 80 girdi uzun vade sıkı tı değil beklerizde trade hesabında 40 lira kötü girdi mına koyam kazanmak elli tane teknik temel analiz yap akşam telin şarjı bitti açtım taban taban olmayanlarında hepsini sattık tekfn kaldı çoğunu verdik herkese geçmiş olsun
Trade hesapların 40k kaymasını kabul ettik yani
https://pbs.twimg.com/media/FG1GL4VW...png&name=small
Dün 2.67 milyon lot açığa satış var deniyor....
30 Eylül 2021
H-T
Fidecilik Azfen
Florya
Gayrimenkul Toplam
Nakit ve nakit benzerleri 374 834.230 - 834.604
Diğer dönen varlıklar 91.641 977.814 - 1.069.455
Duran varlıklar 19.654 219.891 - 239.545
Toplam Varlıklar 111.669 2.031.935 - 2.143.604
AZFEN bilançosunu neye göre tutuyordur acep, kasada epey nakiti var....:drunk:
A- Amerigan doları
B- Türk lirası
C- Romen leyi
D- Rus rublesi
E- Azeri manatı
Maxi bilir bunu, benzer şirketlerde yok galiba, tekfen kim ki yabancı ülkede şirket sahibi olsun...:drunk:
Hem yabancı şirket olsa bile dolar dünyanın her yerinde 14 lira....:yahoo::halay:
30 eylül 2021
Dövizdeki %5 artış-azalış durumunda
ABD Doları net varlık / yükümlülüğü 60.912 (60.912)
Avro net varlık / yükümlülüğü (14.422) 14.422
Diğer döviz net varlık / yükümlülüğü (32.807) 32.807
TOPLAM 13.683 (13.683)
30 Eylül 2021 tarihi itibari ile konsolidasyon kapsamında kullanılan kurlar: 1 ABD Doları= 8,8433 TL, 1 Avro=
10,3135 TL, 1 Manat= 5,2019 TL, 1 Suudi Arabistan Riyali= 2,3582 TL, 1 Katar Riyali= 2,4228 TL, 1 Rumen
Leyi= 2,0724 (31 Aralık 2020 tarihi itibari ile kurlar: 1 ABD Doları= 7,3405 TL, 1 Avro= 9,0079 TL, 1 Manat=
4,3179 TL, 1 Suudi Arabistan Riyali= 1,9575 TL, 1 Katar Riyali= 2,0111 TL, 1 Rumen Leyi= 1,8373).
İLKOKUL 3 DEN TERK OLUNCA HESAPDA YAPAMIYOZ **......MAXİ BİZİM KUR FARKI GELİRİ KAÇ LİRA OLUR???? BAK DOLAR AZERBAYCANDA 5 LİRA TÜRKİYEDE 14 LİRA DEĞİLMİŞ ONA GÖRE YAP HESABI....:oleyo:
Grup’un aktifinde yer alan yatırım amaçlı gayrimenkullerinden ikisi bilanço tarihinden sonra satılmıştır. Satış
işleminin bilanço tarihinden sonra gerçekleşmesinden ötürü yaklaşık 30.000 tutarlı satış karı 30 Eylül 2021
tarihli özet konsolide finansal tablolara dahil edilmemiştir.
CAFERRRR 8.85 milyon doları, pivot bio yu unutmadım ona göre....:oleyo:
9 aylık kar 1.193 milyar tl yani 135 MİLYON DOLAR....Teyyo dikti milleti bide bunlar dikmesin. BU ŞİRKET YILLIK 150 MİLYON DOLARDAN AŞAGI KAR YAZARSA, ALAYININ **....NOKTA....
Hakkınızı bilin, hakkınızı kimseye yedirmeyin...:yes:
Düşüş olursa tekfen alırım diyen çok ortak vardı. sat-al, al-sat becerene helal olsun....:bravo: Borsada hissen olacaksa 2 şeye dikkat edeceksin, 1- Şirketin döviz durumu, 2- Şirketin arsa, bina, makine, taşıt gibi malvarlıkları....Örnegin HEKTAŞ tekfenden degerli durumda ama hektaşın kaç arsası, binası, fabrikası var. Yeniden degerleme oldugunda FARK çıkacak meydana...Döviz borcu olup, batan şirketleri göreceğiz önümüzdeki dönemde...:drunk:
Aynen öyle bir önceki ralli de abuk subuk fiyatlama yapan yan tahtalarda duranlar şuan ekranı kırmadıysa helal olsun derim adamları resmen soydular BIST 30 ağlarken onlar 2 katı 3 katı yapıyordu en basitinden f/k baksa 70 olduğunu görecek ama yok at yarışı sanıyorlar burayı
hisseme blokaj koymanın bana faydası veya zararı var mı
hisse senetlerinizin üzerine mkk'dan koyduğunuzda siz kaldırana kadar hisselerinizin alım-satımını engelleyen menkul kıymet kontrol enstürmanıdır. yatırımcı blokajı koyduğunuzda kötü niyetli bankacı/finans danışmanı hisseniz üzerinde işlem yapamaz veya kötü niyetli olmasa da finans kurumu hisselerinizi karşılık göstererek açığa işlem yapamaz. yalnız unutmayın kaldırana kadar siz de işlem yapamazsınız. günlük al/sat yapanlar için anlamsız olsa da uzun vadeciler için anlamlı bir kontroldür.
Kısa zamanda satım niyetiniz yoksa kimse sizin hissenizi açığa satamaz, lakin satış zamanı blokajı kaldırmanız gerekecektir. Blokaj koydugunuz hissenin blokajını anlık kaldırma durumu yok galiba, onunla ilgili belli saatler var diye biliyorum....Blokaj haricinde ÖDÜNÇ PAY SENEDİ SÖZLEŞMESİ yapın. Ben garantiye geçtim ama henüz bu ödünç pay işini halletmedim. Basitçe hissenizi kiralamış olursunuz, kira geliriniz olur ama kaç lotta kaç kuruş kira verirler o konuda bilgim yok...
https://www.libyaobserver.ly/economy...n-frozen-funds
LIA heyeti, donmuş fonlarla ilgili BM kararında değişiklik yapılmasını istedi.
Libya Yatırım Otoritesi (LIA), Libya'nın yurtdışındaki varlıklarına uygulanan yaptırımlarla ilgili BM Güvenlik Konseyi kararında değişiklik yapılması çağrısında bulundu.
Başkanı Ali Mahmoud başkanlığındaki LIA heyeti, Perşembe günü Libya'nın Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Taher Al-Sunni'nin huzurunda BM Güvenlik Konseyi'ndeki yaptırımlar komitesi üyeleriyle bir araya geldi.
LIA başkanı Ali Mahmoud, komiteye LIA'nın onaylanmış stratejik planının tamamlanmış yönleri hakkında bilgi verdi ve BM Güvenlik Konseyi kararında yer alan paragrafları değiştirerek yaptırım rejiminin Libya varlıklarını korumak için bazı olumsuz etkilerinin ele alınması çağrısında bulundu.
Libya Daimi Temsilciliği tarafından BM'ye yapılan açıklamada, Libya heyetinin toplantı sırasında "belirli devletlerin Libyalılara şantaj yapma ve kaynaklarını ele geçirme girişimlerinin" altını çizdiği belirtildi.
Libya'nın Birleşmiş Milletler delegesi, birçok raporun Libya varlıklarının büyük kayıplara uğradığını doğruladığını ve bazı ülkelerin Libya'daki durumdan yararlandığını ve bu fonlara el koyduğunu gösterdiğini söyledi.
https://www.yf.com.tr/piyasa-analizi...leri-hesaplama
Ödünç Verilirse
Hisse Adı
TKFEN - TEKFEN HOLDING AS
Adet
1000
Hisse Fiyatı
28.603
Ödünç Verilecek Süre
1 Gün
Ödünç Verilecek Oran
10
Hesapla
Brüt Getiri
7,836438356
Takasbank Komisyonu
1,08691
Net Getiri
6,749524356
Essekten dusmus gibiyim hala kendime gelemedim dunku tokattan sonra . Fabrika ayarimiz olan 500 lu milyonlara geri donduk . 1 Milyar dolar olmadan gun yuzu yok bize , o da Cemal Aganin dedigi 150 milyonluk senelik karla olur anca ya da Yeni is haberi ile . Yeni is haberi de ufukta yok gozuken bu basiretsiz yonetimle. Yeni yatirim haberini de Allah bilir ne zaman dugmeye basacak kukla pandora .
Maxi ortak ben OLMASI gerekeni diyorum sadece. 1.5 milyar dolardan halka arz ettikleri şirketin hali ortada. 9 aylık kar rakamı belli, 135 MİLYON DOLAR, yıllıkda 134 milyon dolar kar ettik diyen adama ben hassittirrr derim. Şirketin karını koruyamamış adam başarısızdır, beceriksizdir. Son Ventures degerlemesinden 8.85 milyon dolar geldi, bilançoda +31 milyon dolar döviz pozisyon fazlası var, toplamda 2.733 milyar tl net nakit fazlası var, hiç satış yapılmamışda olsa 200bin ton gübre stogu var, varoğlu var. Bunun haricinde kendini dolar olarak koruyan ortaklıklarda var. AZFEN örnegini verdim bugün, Azfenin bilançosundaki rakamlar tl değildir herhalde(9 aylık karı 222 milyon tl denmiş) Socar polymeri, Venturesi, Alamanyadaki emlak şirketleri, romanyadaki 54 milyon romen leyi sermayeli şirket vs. vs. Bunlar zaten dövizle yada bulundukları ülkenin parasıyla oldukları için bizim için bi nevi koruma saglıyorlar. Ben 150 milyon dolar dedim ama esasında bu rakamın 200-250 milyon dolar olması gerekir. Bunun için her türlü uygun şartlar var....
30 eylül 2021 bilançosunda AZFEN rakamları....
Dönem Karı (Zararı) ................................221.493.000 tl
Grup'un Sahiplik Oranı.....................................%40
Grup'un Dönem Karından (Zararından) Payı ..88.597.000 tl
1 Manat= 5,2019 TL
Tekfen payına düşen kar........17.031.662 Manat=88.597.000 tl
Manat şu anda 9.66 tl görünüyor, düz olsun 10 tl diyelim. Alın size 9 aylıkda 88,6 milyon tl lik kar hopppp 170, 3 milyon tl oldu mu oldu....:yahoo::halay:
17.031.662 manat X 10.00 tl = 170.316.620 tl
Ortak
150 Milyon Dolar kar edilsin de biraz keyfimiz yerine gelsin bari
Cemal ağam bu hisse ödünç verme işini ilk kez duydum.Böyle birşey varsa ilaç olur bana.37000 tekfenim var 1 aylık ödünç versem nekadar gelirim olur ve ben Info yatırımla çalışıyorum her kurumda varmı ödünç olayı?
https://www.yf.com.tr/piyasa-analizi...leri-hesaplama
Ortak bu hergün olan bişey değil, kurumunuz açığa düşmüşse bu tür tekliflerde bulunuyor. Geçmişte ödünç hisse için telefonla aranan ortaklar olmuştu. Onlar bu konuyu daha iyi bilir. Bende henüz bu ödünç pay için bir girişimde bulunmadım. Bazı kurum-bankalar bu ÖDÜNÇ PAY işinde kurnazlık yapıp bunu vermiyor. HSBC de 25 yıl çalıştım bana bir sefer dahi hisseni ödünç ver diyen olmadı. Konuyu araştırmak, bilen ortaklardan fikir almak lazım...:drunk:
Pazartesi ilk iş bu konuyu araştırayım.Tekfen gibi beklentimizin yüksek olduğu ve temettü ödeyen şirkette hisse hakettiği değere gelinceye kadar sabır kat sayımızı arttıracak bir sistem.Nakit ihtiyacımız karşılanmış olur.37000 hisseyi hesapladığımda oran olarak %100 ü seçtiğimde net getiri günlük 2859 tl yazıyor,muhtemelen bir yerde hata vardır.Böyle bir gelir olsa hiç satmam :) muhtemelen oran %100 değildir.%10 olarak girdiğimde 250 tl oluyor günlük.