Piyasa birbirine kolere. Aslında çoğu hisse tam gidecek havasındaydı ama olmadı.
Endeksi bahane etmek! ne bileyim bilemedim.
Bir zamanlar endeks gider mi diye şişe öncülük ediyordu tombulla birlikte! Ytd
Printable View
https://i.hizliresim.com/lrwvbn3.jpg
Geçen is yatırımın 5 milyon lot alımında geri alım için yaptığını düşünmüştüm resimde attım meğerse CITI için alım yapmış
Bugünkü alım da bofa oyuna geri döndü gibi
1 Temmuz 2024'ten itibaren, American Natural Soda Ash Corporation (ANSAC), tüm sözleşmesiz Soda Külü satışlarında ve sözleşme şartlarının izin verdiği durumlarda sözleşmeli satışlarda ihracat fiyatlarını metrik ton (MT) başına 25,00 ABD doları artıracaktır. Bu fiyat ayarlaması, sıkılaşan küresel arzı ve Soda Külüne olan artan talebi yansıtmaktadır. Bu arada, Güneydoğu Asya ülkeleri ve Hindistan dahil olmak üzere ABD Soda Külü'nün ana ithalat pazarında da fiyatlar artırılacaktır.
ANSAC Başkanı Jeffrey Jacobson'ın da belirttiği gibi, ANSAC, küresel Soda Külü tedarik ortamının sıkılaşması nedeniyle Soda Külü ihracat pazarında fiyat artışı yapacağını duyurdu ve bu durum ürüne olan talebin artmasına neden oldu.
ANSAC, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük doğal Soda Külü üreticisi olan Genesis Alkali'nin ihracat satış, pazarlama ve lojistik bölümü olarak görev yapmaktadır. Houston, Teksas merkezli Genesis Energy, LP, çeşitli bir orta akım enerji ana limited ortaklığıdır. Portföyü açık deniz boru hattı taşımacılığı, soda ve kükürt hizmetleri, deniz taşımacılığı ve kara tesisleri ve lojistiğini içerir. Bu operasyonlar esas olarak Körfez Kıyısı bölgesinde, Wyoming'de ve Meksika Körfezi'nde yer almaktadır.
Talep açısından bakıldığında, cam endüstrisinden gelen aşağı yönlü talepler Mayıs 2024'te düşük stokların etkisiyle arttı. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu verilerine göre, bir önceki aya kıyasla düşen enflasyon ve daha düşük Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) de ABD Soda Külü piyasasındaki tedarik duygularını iyileştirdi. Ayrıca, ABD'deki enerji endeksi Nisan ayındaki %1,1'lik artışın ardından Mayıs ayında %2,0 düştü. Doğal gaz endeksi %0,8 düştü ve yakıt yağı endeksi ay boyunca %0,4 gerilerken, elektrik endeksi değişmeden kaldı.Sonuç olarak, maliyet baskılarının azalması nedeniyle aşağı yönlü üretim oranları arttı.
Ek olarak, 1 Temmuz'dan itibaren ihracat fiyatlarında metrik ton başına 25 ABD doları (MT) artış duyurusunun bir sonucu olarak, Tata Chemicals'ın Soda Külü fiyatlarını artırması bekleniyor. ANSAC'ın fiyatları artırma kararı, Tata Chemicals'ın benzer oran ayarlamalarını potansiyel olarak uygulaması için bir fırsat sunuyor. Bu hareket, daralan arz ve artan talep gibi mevcut piyasa eğilimi ışığında rekabetçi konumlarını korurken gelirlerini artırabilir.
ABD pazarındaki Soda Külü fiyatlarının, Amerikan üreticilerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle azalan üretim oranlarının süresiyle ilgili belirsizliklerle karşı karşıya kalması nedeniyle sıkı arz nedeniyle yükselmesi bekleniyor. Bazı alıcılar, yazın ilerleyen zamanlarında fiyat düşüşü bekleyerek spot alımlarını erteliyor. Ancak, aşağı akış cam talebindeki mevsimsel artış, ABD Soda Külü fiyatlarını yükseltmeye devam edebilir. Mayıs ve Haziran 2024'te, ABD ham petrol vadeli işlemleri fiyatları varil başına ortalama 73 ila 78 ABD Doları arasında seyretti ve bu da şu anda yukarı akış ham petrol üretimini ayarlamak için güçlü bir gösterge sağlamadı.
Ytd
Soda Külü piyasası, artan arz baskısı ve zayıf aşağı yönlü talep nedeniyle Haziran 2024 sonuna doğru Asya piyasasında fiyatlarda bir duraklama yaşıyor. Cam endüstrisindeki aşağı yönlü talep düşüşte ve piyasa riskini artırıyor. Vadeli işlemler açılışta keskin bir düşüş gördü, ayın sonuna doğru tekrar düşmeden önce düşük bir seviyede zayıf bir şekilde dalgalandı. Ana sözleşme Çin piyasasında %5'ten fazla düştü. Bu arada, Brenntag Essentials, Güneydoğu Asya'daki önemli pazarları genişletmek için Tata Chemicals tarafından Soda Külü distribütörü olarak atandı.
Asya kimya sektörü özellikle zayıftı ve Soda Külü piyasası baskıyı gösteriyordu. Alt akış endüstrileri yüksek fiyatlara karşı güçlü bir direnç gösteriyordu ve bu da Soda Külü için yerel spot piyasa fiyatlarında gevşemeye yol açtı. Terminal işletmeleri öncelikle katı talebe dayanarak envanteri yeniliyor. Zayıf makroekonomik duygu, Soda Külü piyasasının son zamanlardaki ortalama performansına katkıda bulundu. Emtianın son spot fiyatının bu hafta gevşemesi bekleniyor, tüccarlar düşük fiyatlardan satış yapıyor ve sektör yüksek seviyede faaliyet gösteriyor, bu da arz baskısını artırıyor.
Son bilgilere göre, Soda Külü üreticilerinin genel işletme yükü son zamanlarda artmış ve bu da piyasa arzında bir artışa yol açmıştır. Hafif alkali talebi durgun kalırken, ağır alkali talebi çok az değişmiş ve bu da ihtiyaç halinde Soda Külü alımlarını teşvik etmiştir. Vadeli piyasa fiyatı, aracıların aktif olarak sevkiyat yapmasıyla aşağı yönlü hareket etmiştir. Soda Külü üreticilerinden gelen yeni siparişler ortalama olmuştur ve genel envanter artmıştır. Üreticiler siparişleri kabul etme ve sevkiyat yapma konusunda daha esnek hale gelmiş ve bu da yeni siparişlerin fiyatında bir düşüşe yol açmıştır. Soda Külü endüstrisi oyuncularının çoğu görünüm konusunda karamsardır ve yerel spot piyasası kısa vadede zayıf bir şekilde faaliyet gösterebilir.
Hafif alkali talebi hızla azaldı ve bu da Soda Külü birikiminin hızlanmasına yol açtı. 24 Haziran 2024 itibarıyla, yerli Soda Külü üreticilerinin toplam envanteri bir önceki haftaya göre %6,34 arttı. Hafif alkali envanteri %8,06 artarken ağır alkali envanteri %4,19 arttı. Hafif alkali birikimi özellikle hızlandı.
Aşağı akış cam sektöründe günlük üretim sabit kaldı ancak envanter artmaya devam etti. Kuzey Çin pazarında, düşük fiyatlı kaynaklar nedeniyle sevkiyatlar yavaşladı ve bu da bariz bir envanter birikimine yol açtı. Orta Çin pazarında, zayıf üretim ve satışlar Soda Ash envanterinin artmasına neden oldu.
Soda Ash fiyatının gelecekteki dikkatinin son gayrimenkul durumuna ve cam derin işleme şirketlerinin sermaye ve sipariş koşullarına odaklanacağını belirtti. Yağış ve katı talepten etkilenen Güney Çin pazarının bazı kısımlarında sevkiyatlar ortalama düzeyde seyretti ve genel envanter artan bir eğilim gösterdi. Gayrimenkul politikası desteği cam için gelecekteki talep beklentilerini iyileştirdi ancak aşağı akış derin işleme önemli bir iyileşme göstermedi.
Ytd
İlk paylaşım 13 Haziran, ikinci paylaşım 27 Haziran makaleleri.. ytd
Sürünmemize sebep bu mudur yani ?
Nasıl bir cendereye düştük arkadaş ?
Ereğli 41 küsür,
Şişe 48 küsür dü..
Ereğli verip şişe eklemiştim 51 küsürden..
Ereğli %10 gitti, bu gudubet! yerinde sayıyor!..
Fabrikaları vs en az 3-4 Ereğli yapar..
Ama olmuyor, olmuyor!..
Neyse..
Al-sat tut değildir.
Bilançonun düzelmesi lazım konjektürel olarak ukrayna savaşı avrupa pazarı durgunluğu vs vs Kışın turşu sezonu cam kavanoz satışı biraz latife neyse sağlıcakla kalın ama bir gerçek varki tahta yapıcı aşağılık bir at penisi budur
Birçok benzetme gördüm ama Ekşioğlu Hc sizinki biraz değişik 😊 ytd
Tam olarak sinirler uçlara kadar gelmedi. Evet biraz var ama normal derecede. Eski mevcut yok belki ondan olabilir ya da sote de bekleyenler olabilir. Bağırış, yakarışların eski halleri yok henüz. Ytd
Bağırışlar için mart ayını beklemek lazım gelir de, diğer tespitlerinize kısmen katılıyorum; endekse uymadı, endekse; koskoca dünya şirketi!.😏
Sıkıntının büyüğü orda, yarın endeks gevşer bizimki halay başı oluverir Allah korusun☹
Sermaye artırmasın mı ?
Ne oluyor, ne bitiyor bi açıklama yollamasın mı ?
Yönetemiyorlarsa, bıraksınlar yönetmeyelim mi😋
Al-sat tut değildir
Mart mı bilemiyorum.
Faizlerin global olarak normalleşmesi gerek ki insanlar birşeyler almaya yönlenebilsin! Ytd
BYD’nin Türkiye’de yatırım yapma kararı almış olmasını, hatta imzalar da atıldı bildiğim kadarıyla; ben şişe’nin toplam satışlarına pozitif yönde bir katkısı olacağını düşünüyorum. Ayrıca elektrikli araç piyasasının gelişmesi açısından da olumlu buluyorum.
Ama belli ki tahta yapıcı bizimle aynı fikirde değil🤔
Al-sat tut değildir.
İşe gitmemek için kaç lot gerekli?
100 bin lotumuz olsa işe gitmeyi bırakabilir miyiz?
1% temettü vermeye devam ederse 100 bin lot ile niyet bile çekilmez desene
S.a arkadaslar Şişecam'ın kurulduğu günden bugüne toplam yatirım bedeli sizce kaç milyar dolardır, önümüzdeki 5 yılda toplam 10 milyat dolar yatırım daha yapacağını hesap edersek şuanki 4.7 milyar dolar değeri ile yatırımlarının kaçta kaç fiyatında acaba?
Temettü oranları o seviyelerde değil çoğu hissede! Ülke de emekli olupta al hisse gitme işe mümkün mü acaba! Enflasyon ortamında hissenin fiyatının, parayı koruyabilmesinin boğuşmasını yaşıyoruz şuan için.
İlerleyen süreçte Faizlerin normalleşme durumunda şirketlerin temettü verimlilikleri ön planda olacaktır elbette. Ytd
şişeden küçük yatırımcıya okkalı kazık nasıl atıldı. hisse 2021 de bir dolardı. 21 aralıkta kur 18 e çıkarılıp sonra 11 TL'ye düştüğünde satışlar dolarla diye hisse gazlandı, bu gaza uygun bilançolar açıklanarak borsaya kendini enflasyon dan korumak için gelen halka iyi bir adres olarak gösterildi. halk hisse alırken birileri de hisse sattı, kim sattı, patron. hisseler halka geçince gelen güzel bilançolar kesildi, bilinçli bir yatırım süreci ile kâr düştü, temettü küçüldü, hissede 40 civarına çakıldı. hisse alanlar enflasyon ile ezilip paraları eritildi.endeks o arada 8 kat çıktı. şimdi bıkan yatırımcının hisseleri ucuza alınıyor. millette burada grafiklerle oyalanıp duruyor. herşey bence organize ama ispatı da yıllara dağılan süreç olduğu için mümkün değil. hisseler küçük yatırımcı dan yeniden patrona geçince, yatırıma harcanan para bitecek, üstüne biten yatırım karı katlayacak, temettü coşacak, ve tüm kar patrona akacak. taa ki bir sonraki halka kitleme sürecine kadar. dikkat edilirse Ereğli'de aynı numarayı çevirdi. yani bu küçük yatırımcıyı yolmak, dolandırmak için bizim borsada uygulanan yöntem.
Haberde paylaşılmaz olmuş..ytd
Türkiye'nin önde gelen cam üreticilerinden Şişecam'ın yeni şirket kurulumu, Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaki (KAP) açıklamasıy duyuruldu.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şirketimizin Hollanda'da yerleşik yüzde 100 iştirakimiz olan Sisecam Investment B.V. vasıtasıyla yüzde 100'üne sahip olduğu Ukrayna'daki gayrifaal durumdaki iştirakinin yapılandırılması amacıyla, sermayesine SIBV tarafından yüzde 100 oranında iştirak edilen, Hollanda'da yerleşik, Pivdenna BV ünvanlı yeni şirket kuruluş işlemleri 15 Temmuz'da tamamlanmıştır."
Paylaşım geride kalmasın. Kısmen katılırım kısmen katılamam.
Bir cok defa yazmisimdir. Şişe birleştiğinde borsaya açık tüm şirketlerini tek çatı altında topladı. Ben diyim yüzlerce siz deyin binlerce yatırımcıyı aynı kafese soktu. Bu aynı kafes içerisinde Pandemide 3.37 ye gerileyen hisse çift haneleri görsünde gideyim diyenlerle doluydu.( 55 cent civarı dip) Yan hisseler ve çoğu hisse performansına ayak uydurmamasi bardağı dolduran son damlalardi sonrasi 20 lerden 12 lere keskin dönüş doldur boşalt ile son zirvesine kadar boşaltma ve bindirme yapmıştır. Sonrası malum zaten..
Malum kısmı ekonomi olabilir, ekonomik koşullar olabilir ve bir çok satınalma ile yer edinme, savas vs derken şartlar şimdilik böyle devam etti belki de edecek bilmek pek bir güç..
Evet yıllara dağılan ve dağıtan prensibi dediğiniz gibi alışılagelmiş bir durum. Temettü politikasıda verim olarak umarım değişir bir gün kimbilir.. ytd
Beyler yedi sekiz günlük bu yatay hareketin sorumlusu ben olabilirim. Dar bantta kaptırdıkları malı almak istiyorlar gibi. Çokda s… dolar arttıkca alırım isterlerse bir sene tutsunlar bana uyar. Esas vuruşu kur şokunda yüklü girerek yaparım. Burdan tahtacıya sesleniorm yüzde beşimi ver sonra tavan tavan yaparsın
3 e beşe bakmadan kaçacağım vadelide terse bıraktı benide 8 temmuzdan beri hızlı hareket etmez bu dedim kalsın artarsa güzel düşerse fazla düşmez dedim sonuç sıkıldım masanın başındaki ekip sinekten yağ çıkarmaya çalışıyor..zor kağıt
Alırken niye aldın derseniz bir geri alım haziranda yaptı iki 8 temmuzda işbankası emeklilik fonu 3 puan eklediğini gördüm argümanlarım güzeldi uzun da yavaş yavaş artar gibime geldi resme bakınca endeks rekor kırarken öküz gibi seyretmesi artı can sıkmasa ekleyip daha bekleyeceğim ..
Şanslıyım genelde bakalm hektaş düşerken bile trade edip zor kurtuldum. Sonra üç lira daha düştü umarım 56 ları kırar ve hakettiği yere gider.
Şişe benim için tam bir hayal kırıklığı oldu..
Şanına, tarihine ve sektördeki güçlü yapısına uygun hareketler değil bunlar.
Hiç yakışmıyor, hiç!.
Al-sat tut değildir
Çok rakam konuşmayı sevmem ama o borsadaki portföy büyüklüğü iki %10’da varımdır tahminimce 50 100.000 TL ile Yapmıyorum Tahta ne zaman küçük yatırımcı artarsa o zaman ağırlaşma başlar Bildiğim kadarıyla zaten şişede en çok küçük yatırımcı sayısı var ben de inadına girdim
Yabancı yatırımcı kardeşim yarın çık sağ tarafa yaz çık :wu: yada zengin arkadaşlarını getir :one:
parası olanın spotta ne işi var ? ayda bir geliyorum hep 50 lira bu ne biçim hisse?
neden yükselmiyor diye soran varsa gitsin vadelideki açık pozisyonlara baksın.asıl seks orada dönüyor.
ne zaman vadeli düzene oturur o zaman gider.bundan sonra hisse alırken mutlaka vadeli işlemlerin durumuna bakmak ya da viopta olmayan hisse almak lazım.
bütün malı vermiştim grafiği güzel geldi bi %10 alırım diye geldim.şişe 50 iken 9 liradan aldığım tskb 13 lira oldu 11 liradan aldığım isfin 16 oldu bi tek tknsa da patladık 34 maliyet 32 fiyat.gerçi şişe de 50 küsürdü şimdi 49 küsür .anlatmak istediğim safi zaman ve para kaybı bu aralar.
vadeli bu işin kilit noktası gerisi boş
Oynak olsa çok kişinin ocağına incir ağacı diker, short da olsan longda olsan çıkış veriyor hapis etmiyor o da kağıdın kalın olmasından gelirmi ky gelmez heyecen sıfır.
endeks çok kırılgan zaten.
yurtdışında birisi hapşursa bizde eksi 2 kafadan düşüyor.
xu30 rekor kırıyor sise 50 yi geçemiyor.
bu nasıl iştir. böyle zamanlarda yükselmeyecekte ne zaman yükselecek.
koskoca fabrikayı hiç ettiler.
kırman da sıyrıldı uçtu gitti.
maalesef el birliği ile bu hisseyi bu hale soktular. yönetim burada en büyük pay sahibi.
yazıklar olsun
Koskoca 45 fabrikayı diye düzeltelim. Rezilliğin daniskası …..!!!!
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f5d454c80a.jpg
Eregl altın bulmuş
bu da kumdan çıkarsa ya bişeyler olmuyo mu öyle? Belki gümüş bakır paladyum uranyum neyin çıkar
Bugün pozisyon azalttım anlamadığım konu kendi fon adı altında emeklilik adı altında alım yapıp duruyor fon getirileri düşecek kimse tutup bunların fonuna yatırım yapmaz çünkü yürüyen ceset gibi firmaya yatırım yapıyorlar.