Selam dolar ve Euro içim zp6 ve zp9 dan baska tavsıye edebılecek fon varmıdır ? döviz mevduatlarına bankalar cok az oran verdiğinden fonlar daha ıyı gıbı olmaya başlaadı sankı
Selam dolar ve Euro içim zp6 ve zp9 dan baska tavsıye edebılecek fon varmıdır ? döviz mevduatlarına bankalar cok az oran verdiğinden fonlar daha ıyı gıbı olmaya başlaadı sankı
en getırısı ve rısksız olan hangısıdır ? tesekkur ederım herkes zp9 ve zp6 önerıyor ama col bılgım yok acıkcası
Erzana vekaleten Terim alıyormuş.A4 kağıda vekaleten elden aldım yazıp imzalıyormuş.Mevduat olarak yatırırsan devlet garantisi var belli meblaya kadar
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yani bunlar dth muadili fonlar
genel olarak fonlarin maruz kalabilecegi risklerden haric piyasa riski olarak varsayarsam sorunuzu kur riski ve dusuk faiz getirisi riski olabilir
Merak ettiginiz fonlarin kistas ve maruz kalabilecegi risklere iliskin detayli bilgilieri ilgili fonlari kap sayfasinda izahname ve yatirimci bilgi formlarinda bulabilirsiniz
SM-M526BR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Televizyonda hep bir ağızdan faizler çok arttı diyen tipler nedense aynı dili kullanıyorlar. haliyle hataları da aynı yerden oluyor. Enflasyon gelmiş 70 lere mevduata verilen azami 47 oran için arttı demek dalga geçmektir.
Ama yine faizden vazgeçmeyenler için bugün teklif edilen ama kabul etmediğim oranı yazayım. Nurol -- 92 gün -- 51 oran .
Ben 92 gün değil 90 dk. beklemeyi sevmediğimden zaten faize bağlamam. Ancak gecelik park ediyorum.
Piyasayı düşük faize alıştırdılar bu alışkanlık madde bağımlılığı gibi , borsada işlem gören şirketlerin çoğunun bilançosu seneye çok kötü olacak...Vatandaşı enflasyon altı faizle söğüşleyen sistem bu şirketleri besledi , çok sayıda şirket bu faizle çarkı çevirmeden şarampole yuvarlanacak...
Dipnot: Zenginin enflasyonu ile fakirin enflasyonu çok farklıdır , büyük para için &50-60 faiz o paranın alım gücünü artırırken küçük ölçekli meblağların ise alım gücünü düşürüyor...Kısaca zengine çalışan bir sistem var....
Büyük paranın enflasyonu varlık fiyatlarıdır...%40-50-60 faiz olan yerde varlık fiyatları aşağı yönlü hareket eder , örnek otombil ve ev fiyatları , bunların fiyatları aşağı yönlü hareket ederken büyük para faizle çoğalmaya devam ediyor...Ama küçük paranın enflasyonu tüketim malzemeleridir , onlarda fiyatlar sürekli yukarı gidiyor...
Aylık yüksek oran var mı bugün için TL
rodeo 44
teb gecelk 47
her ne kadar enflasyon genel fiyatlar seviyesindeki artış olsa da Sn. Heval'in yaptığı dinamik bir analiz olarak çok yerindedir. Aslında olan kişilerin mal sepetlerine etkileri yönüyle kişisel enflasyon farklılığı. Eğer söz konusu birikimi kişi farklı takas ölçütüyle değerlerse farklı sonuca ulaşacaktır. Bu açıdan sürekli bir nispet durumu söz konusu.
evi arabası varsa o da etkilemez..
10 milyon para şu ortamda aylık 380 bin lira civarı getirir..
380 binin kendi faizi bile 15 bin civarı.. sırf bileşikten ayda o kadar gelir..
peynir süt et 2 katına çıksa ne kadar etkileyecek..alım gücü düşse bile çok uzun yıllar alır.. miktar fazla..
ama 100 bin lirasına faiz alan adamı kısa sürede etkiler.. hızlı erir parası..
İstisnasız görüştüğüm bütün mt yetkilileri önce günlük hesaba yönlendirmeye çalışıyor.
Halkbankta 32 günlük mevduata verilen faiz nedir?
Kur şoku olmadığı takdirde yukarıda yazılanlar geçerlidir yaşadığım kur şoklarında tl de yakalanmamdan ötürü birikimimin yarısı buharlaştı her an faizlerin erken indirilmesi sektörlere cansuyu kredileri popülist ücret zamları eyt gibi popülist kararlar tl mevduat tutanın hayatını cehenneme çevirebilir
Haklısınız Sn. Bahri,
ben bunu TL için söylemedim. Herhangi bir kur olarak herhangi bir ekonomide olanları belirtmek istedim. Yoksa bizim özümüzde finansal dahil pek de eğitimli olmayan, okuduğunu anlayamayan, küçük sohbetleri beceremeyen, sürekli kavga eden, sürekli kanunsuz kurnazlık peşinde koşan; parasını elde bavul, çanta, ayakkabı kutusu, poşet vb şekillerde bulundurup ver çantayı al arsayı şeklinde yaşayan insanların zaten varlıkların reel değerini ölçme düşünceleri olmamasından dolayı hepimize yaşattıkları nominal fiyat zorbalığını kastetmedim.
Onlar ve onların destekçisi (kendileri kısır döngüye sokan bir grup aslında hatta bir çıkar örgütü belki de) bir hükümet politikaları yada ilginç deneyleri yada açık açık diyelim yalanları ile TL ne yazıktır ki bir devalüasyondan daha vahim olarak para olma vasfını yitirmiş haldedir. Bankalarda finansal güreşçiler bulunduğunu da hatırlarsak TL "dandik para" statüsünü üzerinden pek atabilir mi bilmiyorum. Geçici etkiler dışında bir umut beslenmesi bu topraklarda her yeşeren filizin zalimce ezilmesi ile son bulmuştur.
Şu açıktır ki biz toplum olarak kurallara uymayı istemiyoruz, sevmiyoruz. Başkaları uyduğu sürece bizim için esnetilecek sınır çitleri olduğuna inançla hiç çalışmadığımız sınavlardan geçmeyi tanrıdan dilemiş haldeyiz. Hülasa bir adalet duygumuz olmadığı için hakkettiğimiz yer diye bir şeyden bahsetmek ya yanlış ya romantik yada sınırlı kişiler için veyahut yöresel rüyalar şeklinde uygun olabilecektir.
Merhaba arkidişler,
Gün içerisinde yazamadım, fakat bugün topladığım ABD Doları oranlarını sizlere de bildirmek isterim:
Fiba: Aylık mevduat %0,1; 45 günlük süre için günlük repo %3,5 (boşta bakiye kalıyor), bir de FBI isimli fonu öneriyorlar (satışta valör 2 gün)
Denizbank: Aylık mevduat %2,5, DAS isimli fonu öneriyorlar (satışta valör 1 gün)
Yarın da bilgilendirmelerim olacak.
Hepinize selamlar
Artık kimse kimseyi dinlemiyor ! Anayasa mahkemesinin bile kararları uygulanmazken , yazılı olmayan- olamayan sözlü tavsiyelerin uygulanmasını bekleyemeyiz. Uygulayanların da mutlaka başka saikleri vardır. Devlet mekanizmasında her şey kanunlara uygun ve yazılı olmalı. Sonra yapılan işi izah edemez duruma düşürürler adamı.
Akbank 32 gün %47 yapmış.
Bankalardaki mangırların sigortasını 650.000 yapmışlar
O da yarım yamalak.Yok oraya garanti yok buraya yok.Düşünki nkolay bonoda garanti yok.Şimdi mevduatta varda bonoda niye yok
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ddkm güncel prim oranları nedir?
TL kkm donusu. Vakifb 32- 35 gun %47 teklif etti. 92 gun %48 dedi.
500.000₺ icin 32 gün vakıfbank vadeliye 44 oranından oran verdiler 1 gün valör olursa 45 teklif ettiler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Akbank ana sayfasında, faiz hesabı için bir yılı 365 gün alırken,
Vadeli bağlamaya kalktığınızda yılı 366 günden hesaplıyor.
Buda daha düşük faiz almanız demek.
Yani, brüt faiz hesabını Miktar × 0.47 ÷ 365 × 32 diye hesaplaması gerekirken
Miktar × 0.47 ÷ 366 × 32 diye hesaplıyor.
Ama bu sayfada nedense 365 günden hesaplıyor
https://www.akbank.com/tr-tr/kampany...-oranlari.aspx