Bedelsizin zamanı değil her zaman beklenti ( havuç ) daha iyidir !..
Printable View
Bedelsizin zamanı değil her zaman beklenti ( havuç ) daha iyidir !..
11/01/2024 KAP açıklaması : “Şirketimiz ile global
faaliyet gösteren bir ticari araç ana sanayi firmasının operasyonu, ürün
ihracatına yönelik bir “Uzun vadeli Çerçeve Sözleşme†imzalanmasına
yönelik görüşmelere başlanılmıştır.†Üzerinden koskoca 8 ay geçmiş hala bir
sonuç yok. Adamların hayatı sahtekarlık, yalan dolan. Allah kimseyi sizin gibi
ahlaksız yapmasın. YTD
Kasım da yeni fabrika devreye girince ciro ve kar patlaması olur. Bunu da 3 aylık 2025 bilançosunda görmek için haziran 2025 in beklenmesi gerekecek . O zamana kadar bedelsiz patlatmaz veya uçuk bir haber bedelsiz açıklaması yapmaz ise kağıdımız sallan yuvarlan buralarda gider Enflasyon oranında artarak gidecektir. AL/SAT yapılır kar cebe konur ufak ufak toplanır yada 2025 e girer girmez ufak ufak toplanır. Önemli uçuk kaçık bir hareket beklememek lazım . Sakin huzur içerisinde toplamak lazım . Sinir ve stres yapmak için erken oysa 2025 Haziran sonrası bedelsiz muhabbetleri ile geçecek bana sorarsanız o zaman da bedelsiz vermeyecek . Patron o Havuçu biz eşşeklerin önünde her daim sallanandıracak. Yıl sonuna doğru kar dağıtılması yani bedelsiz zorunlu yasa ile mecburi o ise fena uçarız o da ayrı mesele. Bizim şirket ihracat şirketi yani dolar kazanan bir şirket dolar da her daim baskı altında. Bizim Kar da o yüzden dolar gibi baskı altında. 11425 TL sonrasında 3 kapanış yaparsak ki kuvvetle muhtemel, yolumuz açılır gibime geliyor .
Bu gün Fed faizleri 0.25 baz puan düşürür ise dow da kuvvetli alımlar gelir .
Sonrasında Kasım da da 25 baz puan indirim e de ışık yakarsa dünya borsaları BTC Altın Gümüş yukarı ...
Bist in en kaplumbağa giden şirketi olduk zaten speğin de amacı bize taşıtmak idi oldu !..
Bütün zamanların en güçlü iki savaşçısı: Zaman ve sabır.
https://i.hizliresim.com/njxa160.png
200 günlük HO altında kalan yavru kartalı, anne kartal çağırıyor..
Ege tarihi boyunca 200 G HO altında uzun süre kalmamıştır..
Son bilanço da bunun ışığıdır.
Vergi dairesine verilen o bilanço Ufrs olarak ZARAR olmasın da !..
Gelen vuk a ıfc ye olan borcun taksiti yansımış mıdır?
Hocjam etkin ve yetkin olmayan biri olarak düzeltme ihtiyajı hissettim :oleyo:
sayfayı biraz kirletmiş olacağım ama ağlayıp sızlamaktan daha iyidir.
https://i.hizliresim.com/s39u6an.jpg
2022 7. ayda IFC ile 40 m euro tutarında kredi kullanımı için sözleşme imzalanmıştı...
2 yıl geri ödemesiz 8 yıl vadeli tutar..
40 m eğer 8 e bölersek yıllık 5 m euro yapar..
dediğniz gibi 6.4 m euro değil sadece 5 m euro.
yanlış bilmiyorsam bu kredinin faiz kısmını devlet karşılayacak.
https://i.hizliresim.com/luvmwbk.jpg
2023 de finansal tabloda da dipnot 11 de ödeme tablosu bu şekilde belirtilmişti..
yıllara ait ödeme rakamı o günkü euro değerinde sdabitlenmişti,
euro arttıkça miktar da artacak haliyle.
https://i.hizliresim.com/8c69d0c.jpg
2023 yılında ödenen
uzun vadeli kredilerin kısa vadeli ödemeleri adı altında..
şirketin yıllık faiz geliri 500 m civarında.
Faiz gelirinin yarısından azı bile bu yıllık taksidi karşılıyor.
2024 vuk da kısa vadeli borç ödemesi tabloda görülmüyor ve bunu kasadan hala çıkımamış olarak algıladım.
ödeme yapılmışsa eğer konsolide bialnçoda zaten gözükecektir.
Faliyet dışı gelir kaleminden karşılandığını düşünüyorum taksitlerin ve sizin gibi bialnçoya etkisi olmadığını sanıyorum.
bana göre en büyük zararı EM den kaynaklı zarardan geldi.
geçen sene EM den dolayı kar 1.2 milyar gelecek iken 800 m geldi.
Bu yılda 6 aylık da718 m luk net kar 147 m EM den tırpanlandı. 571 m geldi.
EM ile şirketler daha az vergi ödedi HALİYLE..
ANCAK DURAN VARLIK DEĞERLEMELERİ O KATSAYI OARANINDA ARTMIŞ GÖSTERİLMEDİ KAYNAK KAÇAK YAPILDI..
Bottom line ;önemli olan esas faliyet geliridir. şirket gelir gider kalemlerini bir şekilde karşılıyor dengeliyor. .derdini şirket çeksin siz dertlenmeyin.:wave:
40 m euronun 8 taksidi olacaktı. ilk iki yıl geri ödemesiz. faizi vergiden düşülecek.
yılda bir kez
yani yılda 5 m euro yapıyor.. 8 yıl da bitmiş olacak..
Geldim egekız safraları attım diğer kağıtlarda seni istiyorum rafine ve temiz :)
https://i.hizliresim.com/s6pqpod.jpg
yok hocam est
zaten doğru rakamlara ulaşmaya çalışıyoruz hep birlikte.
atmıştım tekrar atayım ödeme tablosunu.
2023 taksidinin ödendiğini biliyoruz
tabloda 7 taksit daha gözküyor..24. 25 26 27 28 29 30
her taksit 200 m yaızılldı ama o günkü euro değerine göre. yaklaşık 5 m yani.
burayı okuyan sayın spek aşağılara bas ki ucuz ve bol mallanalım...
bu bilanço ile artık yok öyle -3 ler vs HAYIRLI CUMALAR :)
Sen gözünü 10.895 e dikmişsin dilenci gibi oradan geri almak istiyorsun dağıttığın malları ama 3 ün 1 ini alırsın spek cim :)
Aman da utandın mı sildin mi malı mal...
Ahhhaaa bu egeen yatırımcısını bu yüzden çok seviyorum,oyuncuyu tehdit edecek kadar cesur (yada oyuncudan daha güçlü).:notr::notr:
Bizde paraşütümüzle takılıyoz işte,kekliğe gitmiş avcı gibin.
Oysa keklik böcek peşinde,böcek yaprak peşinde,yaprak kendi işinde gücünde.:kahkah::kahkah:
spec efendi bizde sabır 750 tl den beri devam ediyor.bölünmeden vermem vasiyetim var:)
47.8 den 336 ya kadar geçmiş sabrımıda yazayım da haberin olsun.benden ....
Herkese Merhabalar,Sıkıcı bir dönem evet faiz indirimi başlamadan veya kokusu alınmadan borsa 1 ile 1 geri.Ege şaşırtmıyor.Demiştim demeyi sevmem ama 18 binken demiştim 10 binde olabilir 30 binde.Adamlar kağıtta o kadar güçlü.Birde arkadaşlar inanın burayı kimse okumuyor boşuna speğe mesaj göndermeyin.Bak adam yapamaz artık -3 diyorsunuz adam çatır çutur yapıyor.Sevgili Buraktepe arkanıza yaslanın yaz sonu 50 bin diyordun yaz bitti dostum.Ben dahil hiçbirimizin fiyat tahmini tutmaz adamlar ne derse o. Herşey gönlünüzce olsun kalın sağlıcakla
Nelerin olmayacağını yazmak kolay bir de senin tahminini alalım neler olacak spek ne
yapacak bir de sen yaz bakarız 3 ay sonra. Faiz indirimi değil GAnalı serbest piyasa
kuralları gelince dolar baskısı kalkınca her şey düzelir .
Zaten Burası geyik yapılan bir yer ciddiye alan da yok ...
Dolara baskı kalkmayacak tahminim 2025 sonu 44-45 Tl.Borsa eski borsayı unutun yok öyle hep kazan hep kazan.2025 sonu 16500. Ege’yi soracaksanız 2025 içinde 20 bini bekliyorum tabi bedelsiz olayı dışında o başka bir level.
2025 Eylülde sermaye artırımı bekliyorum. Öncesinde Mayıs ayında 20 bin üstünü görecektir. Yatırımlarımı buna göre yapıyorum. Ocaktan önce geçen sene ocak ayı fiyatını %20 aşacağını düşünüyorum.
Hepsi şahsi tahminlerimdir, teknik-taktik bilmem. Yatırım tavsiyesi içermez..
Eğer tutarsa bana da Üstadım diyebilirsiniz 🤣