:kahkah::kahkah::kahkah:
:drunk:
Printable View
:kahkah::kahkah::kahkah:
:drunk:
Çok fazla tahtada hakimiyeti var... Ağırlıklı yazılım ve enerji..
................
#İNVES Borsacı Nihat Özçelik gözaltına alındı.
[emoji3502]Tehdit ve şantaj suçlamalarıyla polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.
[emoji3502]Nihat Özçelik hakkında 38 yıl kadar hapis cezası isteniyor.
[emoji3502]Nihat Özçelik, İnvestco Holding'in ortağıdır. %6,52 oranında payı bulunuyor
Ykbnk ile ilgili de şu anki fiyatın daha altından fonlara blok satışı olacak "dedikodusu" var.
İşbank ve Akbank da bir kaç gündür blok satışlar oldu....
Bunda da olacak mı göreceğiz. Ama ykbnk da baskı fazla..
Tofaş,Sasa,Bim,Ülker ve Froto zirvelerinden çok uzaktalar 2025 de bile zirvelerine tekrar gelmeleri çok zor gözüküyor.
Listeye XU100 den yeni hisselerde yakında eklenmesi muhtemel.
Yeni yılda Trump ı bekliyor.
Borsa İstanbul un ayıları .
Altının fiyatını yüksek bulanlar ve faizcilerin yüklenmesi ile birlikte Dolarda yeni zirve vede
Borsada yeni bir düşüş trendi muhtemel.
Yeni yılda yeni liderler muhtemel.
Esad gitti.
Zelenskide gider muhtemelen.Kaybettin diyerek.
Netanyahuda gider muhtemelen.
Biden gidiyor.
Trump yeni çalışma arkadaşları istiyordur muhtemelen .Ben gelene kadar problem adamları istemiyorum diyerek liste vermiştir.Siayeye.:)
Ne meziyet gösterdin ki konuşuyorsun.
EBEBEK olayını biliyoruz..bir de bu var: 22 ekimde borsa 86xx iken MABADINDAN uydurduğuna bak....endeskte EN AZ 2.20 dolar bekliyor..
Sonra BORSADA , bunlar batıyor diye üzülecek miyiz?
Hakkında hiç bir fikrin olmayan adamın yorum-düşüncelerindeki isabet oranına; siyasi-ekonomik öngörü..Din-sosyal hayat-felsefe -gündem vs. ile test ederek bir kanıya varabilirsin.
Bunlardan en kolayı-en hızlı ve somut olarak ispatlanan borsadır.
..2 kere peş peşe çok iddialı olup ta yanılmak ve UTANMADAN HALA YAZMAK...
Bir de bu karaktersize dedim ki: ''EĞER BEN MANİPULASYON YAPIYORSAM VE DE EBEBK 44 ALTINA İNECEKSE ...BEN 30 BİN BAĞIŞ YAPAYIM(LÖSEV).Ama fiyat 44 üzerinde olursa sen yap''
Hayır dedi ve yemedi..işte biz bu karaktersizlerle burada ZORUNLU OLARAK muhatap oluyoruz.
https://i.hizliresim.com/dbsbtr2.PNG
Kavgaya lüzum yok, kazanan haklıdır.
KısaVade haksız abka haklı çıktı
Ebebek te
Hele bi memura ne zam verilecek bakalımda duruma göre bişeyler deriz.:whistling:
Sert bir yükseliş için diğer longların temizlenmesi lazım.Bu olmadan da yükseliş olur.
Diğer farkı 5 kasımda da -110 k iken %20 ralli yaptık..Ama şu pasta long lehine nasıl döner...Bence en güzeli UZLAŞMADIR.Çünk bu kadar SHORTu karla kapatması ancak uzlaşma ile olur.
VADE SONU KAPATSA VE ŞUBAT VADEYE taşımasa çok güzel olur...
İŞTE OZAMAN bence sert ralli olur.
https://i.hizliresim.com/oe08z0s.PNG
balkondonda konuşuruz damdan da bağırırız..accık daha zamana ihtiyaç var..önce şöyle bir toparlama yapalım..endex uzun vade düşüş trendi içindeyse ve bu yolun ortasında tepki yapmışsa şu hisse ya da bu hisse şu kadar tepki yaptı ben bildim vs. farkedermi..bence etmez..niye ..çünkü tepki yapmayan kağıt kalmadı..o zaman kağıt ismisi vermek boş..hakkaten boş..ben burda THYAO dan tutunda en dandik kağıtların analizini yapalım dediğimde herkes bir anda dağılıyor..neden..çünküsü var; kimse hiçbir kağıtta ileriyi göremiyor..anlık düşünüyor da o yüzden..işte sorun burda..olacak gerçi viop toptiriği bura :oleyo:
Trump ,( ınsıder )
yine kalbinden geçenleri kaleme dökmüş.
yalnız bu biraz suriyeyi ve ortadoğuyu biz dağıttık siz toplayın der gibi olmuş.Burada biz misafir ettik bizim cebimizden çıkan parayla bu misafirlik karşılandı hiç birşey olmamış gibi bu kadar çiğ konuşmak.
her petrol kuyusunun başında ABD bayrakları var nasıl olacak
Kanallar başlamış 2.parlatma dönemine bu kadar tesadüf yazılıp film çekilse bu kadar olmaz derdim.
Bakalım ilerde başrollerini Trump ın oynadığı WARNER BROS yapımı bir film çıkacak mı görürüz.:)
bu geçen son 2 ayda çoğu hisse %20-30 arasında tepmiş..isimisi farketmez..bu riski alanlar, özellikle 9300 lerden sonra kazandı..risk alınır mıydı..bence alınmazdı..kazananları tebrik etmek lazım..risk aldığı için ama..bildiği için değil..
hacimli hisselerden örnek verecem..TUPRS kabak gibi parlıyor..tekniği şeffaf..
hani bazen zorlanıyoruz acaba bist100 ün aşağıda yeri var mı..bu sefer farklı davranabilir mi..işte burda TUPRS gibi daha şeffaf kağıtlar imdadımıza yetişiyor
Karaduman,
balkon konuşmasını kısa tut
acele etme bu trump adamı balkondan iter.:)
hayırlı akşamlar herkese
Karaduman abi ben her gün risk alıyom, beni tebrik edecen mi
meselası var; TUPRS şuan kaçta..148 tl..tutmazsa nereye kadar iner, 120 tl..şimdi buraya kadar herşey normal..normal teknik seviye değeri falan..şeffaf yani..mesele ney biliyor musunuz..120 ye düştüğünde o kadar berbat hale gelecek ki tüm göstergeler cartlar curtlar..120 aşağı kırılması çok doğal olacak..çünkü kırılmaması çok zor olacak..işte burda şak şak gözleri bist100 e çevirecez..sizce nereyi aşağı yönde kırmış olmalı !!
https://i.hizliresim.com/e0cojpy.jpg
şimdi bu şirket pahalı mı?..
şirket ucuz olabilir o beni ilgilendirmez çünkü tekniği ilgilendirmiyor
TUPRS ın 120 si bist100 ün 7500 ü..birebir eşit davranacak mı kesin ..hayır mecbur değil..ama bu tarz çok kağıt var..
Şu konjunktürde abka gibi hisse seçmeyi bilemeyen karpuz alır gibi iki tık tık yaparak hisse alan batar
bozkurt dayı, borsa beklediğim düşüş yaparsa gözü kapalı kağıt alsan batarsın..farketmez..ha biri %40 düşer diğeri %50..en iyi dediğin kağıt bile bu tarz düşüşleri görürse çöp olmaya mahkum
Senin o beklediğin düşüş hiçbir zaman gelmez dayucuğum herif endekis mühendisliğinde master yapmış
En kötü senaryo yine 8600 olur ikili dip ayağına yine fışkırttırır, yabcak bişii yok
Ölene kadar mokokoyu seçti herif
bu benim görüşüm tabi..herkes yukarı gidecek diyorsa ben de aşağı beklentimi yazmakta özgürüm..nedenlerimi de yazdım..hayali de değil..ve 8600 ardından 7500 lerin aşağı kırılması gerektiğini düşünüyorum..5500 ler belki uçuk gelebilir ama 7500 ler aşağı kırıldığında ortam çok değişir..olmaz dediğiniz hemencik oluverir..zaten 7500 için arada 1100 puan var..
Hayaller hayaller...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
8600 de bu sefer TUPRS çok rahat 120 olur..ve bu çoğu kağıtta zincirleme etkisi yapar..( tüprs özelinde değil, birçok kağıt benzer halde yani)
bu da 8600 ü çıt diye kırar..zaten bu yüzden bilançosu iyi olanlar az daha gazladı yukarı..yangın yerinden korunmak için..
yada dayı ben çok inandım sanki ya..:oleyo:
bugün ya da dün de olabilir ..ekonomi kanalının birinde yorumcuyu dinledim..bu sefer diyor farklı olacak diyor..kriz bekleyenlere gönderme yapıyor yani..faiz düşüşü ile olası dolarizasyondan dolayı ..paranın dolar ve altına akması ile hisselerde ciddi satışlar vs olmayabileceği gibi.. ama içi boş bir söylem..yabancı yok..yerli düşük faizi sevmez..altın ve dolar zaten baskıdaydı..borsa zaten balon..bana göre tek çare..UCUZ HİSSE..bunu başarmazsan dolar zıplar..
Endeks 2008 sonu 20 binlere geldiğine herkes 10 bin diyordu..belki Karaduman 5 bin diyordur ozaman bilemem.:oleyo: sonra 2009 sonu 50 bine geldi..düzeltme gelecek 30 bin falan olacak dediler 40 bin bile görmedi sonra 70-80 bin..gerisi zaten bilenen şeyler..
güvendiğin kağıdı belirli seviyeden alacaksın..dip olmaz diz olur..satarken de baş olmaz omuz olur.. biz tahta yapıcı değiliz..ama karamsarlar hiç kazanamaz..