https://i.hizliresim.com/9aZ6Vk.jpg
İ.tarman 0.52 satmış.yaklaşık 2080 mly lot
Printable View
https://i.hizliresim.com/9aZ6Vk.jpg
İ.tarman 0.52 satmış.yaklaşık 2080 mly lot
Tahminim 120-130 hasılat yapacak 17-18 milyon faaliyet karı gelse, 30 milyon dövizden dolayı finansal gider gelecek gibi duruyor. Sonuçta net -15 milyon (artı eksi 5 milyon) civarı gibi. Dün Avro 6.00 yı görmüştü bugün 6.31 e göre kabaca hesap yaptım. Avro 6.00 olsaydı 20 milyon kar edebilirdi. Merkez bankası sağolsun dövizi seçim öncesi fırlatmayacağım derken yaptığı hamleler ile borsayı göçürdü dövizi de tutamadı faizde arttı. Olan yerli ky ye oldu yabancı yine karlı çıktı. Olan döviz ile borçlanıp yatırım yapan batı söke gibi şirketlere oldu borçları tl olarak arttı. Ytd
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Geçen seneye göre hasılatını 3 kat arttırmasına rağmen geçen senenin 1. Çeyreğinden daha çok zarar açıklayacak gibi. Çok dikkate almayın sadece erkenden yapılan bir tahmin. Ytd
Merkez bankasında Avro alış 6.2335. Dövizden dolayı finansal gider 22 milyon civarı gelecek. Net kar/zararı da -5 milyon bekliyorum. Finansal gelir veya döviz harici finansal gider, vergi gelir/gider lerden kaynaklı artı ve eksi 5 milyon diyelim. 0 ile -10 milyon arası gelecek net kar/zarar beni şaşırtmaz. Umarım kar gelir de yanılırım. Döviz sabit kalırsa şirketin geleceği çok parlak ama özellikle avro yükselirse yapacağı ihracat oranı çok önemli olacaktır.Ytd
Ömür boyu almayacağım hisseler Nuh çimento, rysaş ‘kristal, batısöke, batıçim,çimbeton.... yatırım tavsiyesi değildir....
Forumdan bir arkadaşın blog yazısından alıntılanarak hisse başlıklarında paylaşılmıştır. Kendisinin eline sağlık.
https://i.resimyukle.xyz/35QKP5.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2f53297d89.jpg
Yatırım finans ile gedik iyi al-sat yaptı biri 8 milyon biri 4.5 milyon al-sat yaptı. Ytd
https://youtu.be/JA3PWc-xQjU
https://www.google.com.tr/amp/s/www....-patlama/29914
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. Faaliyetlerin Kısmen veya Tamamen Durdurulması ya da İmkansız Hale Gelmesi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/751931
Fabrikamızın yeni farin silosu hasarı nedeniyle , döner fırın tahmini 01.06.2019 tarihine kadar durdurulmuştur. Çimento üretimi için klinker ihtiyacı eski fırından karşılanacak olup, çimento üretiminde ve satışında olumsuz bir etki olmayacaktır. Ancak klinker ihracatında ise bu süreçte dönemsel kayma olacaktır.
Büyük geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
Günaydın,
BATI SÖKE deki olayla ilgili geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.
KAR KAYBI sigortası vardır diye düşünüyorum.
Sonuçta kurumsal bir şirket .Ama ben iş hayatım boyunca ne kurumsal şirketler gördüm.
Ben yanılırım. KAR KAYBI Sigortası olmasını ümit ediyorum.
Bunla ilgili bir açıklama var mı? kap ta henüz bakamadım.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/751931
Tekrar geçmiş olsun...
Ytd.
Saygılar,
Alma mazlumun ahini cikar aheste
aheste.....
Sizi gidi ....... yoksunu iyi egitimli miras yediler. Gonul gozu olmayana
mustehaktir.
Simdi birde vatandasin zararini odeyin gari.
Saygilar.[emoji34][emoji53]
Paylasimlarim kendi şahsi goruslerimdir ve yatirim tavsiyesi icermez.LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...78c160bd1e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...3b430d709b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...74df565b99.jpg
Takaslara bakınca Ak yatırım 35 milyon hisse ile büyük ortak [emoji6] görünüyor. 1 Nisan da siloda meydana gelen patlamadan bizim 2 Nisan da haberimiz oldu. Ama 1 Nisan da Ak yatırım 3.2 milyon satış yapmış 800 bin alış yapmış net de 2.4 milyona yakın satış yapmış. 1 Nisan ın takaslarına bakınca Ak yatırım 2.4 milyon Emeklilik fonu 1.5 milyon satış yapmış olduğu anlaşılıyor. Bütün önemli olayları, gelişmeleri ve sonuçları hep en son öğrenen ky borsadan zarar etmeye mahkumdur. Ytd.
20 Günlük Ortalama1,00
52 Günlük Ortalama1,03 Batı söke ucuz seviyede haftalık 1.05 hedefleyebilir izlemek lazım al sat tut tavsiyesi değildir
Bsoke yakinda muhtemelen genel kurul sonrasi bir % 100 bedelli yapacaktir.Yani yine yatirimcinin cebine ellerini sokacaklardir. Bu capsizlarin yonetimimi tam bir hayal
kirikligi oldu.Niyetleri iyi olmadigi icin
akibetleride iyi olmuyor.
Senin bes kurus birikimin yok devasal yatirim yapiyorsun....hemde ongurulen zamandan daha uzun zamanda ve daha pahaliya.
Buna birde alinan kredilerin kur farki eklenince hesap iyice sasiyor.......
Birde sektordeki krizini ongorumleyemeyen iyi egitimliler deyim yerindeyse tam sapa oturdular.
Kaliteli bir yoneticinin bastan yapacagi sermaye hazirligini bunlar taklaya geldikce milletin cebine ellerini atarak yapmaya calisiyorlar.
Bu arada bu sekilde aldiklari para da heryil faize ve kura heba olup gitti....
gidiyor.Riski ongorumleme kuruluda
masallah cok iyi calisti hani. Ihracat icin yaptklari yatirimin ihracatinida kendi yapamayip Baticime yaptiriyor.
Herseyleri katekulle....akillarinca satislar iki misli....kar Baticime aktarilmis oluyor.Tabi boyle Bsoke nin borcu yillarca bitmez. Yani dostlar is basinda gorsun....
Bunlar iyi niyetli olsalar sirketleri bu kadar borclandirmaz kendileri sermaye koyarlardi.
Yatirimci Genel kurula mutlaka gelmeli ve bu konulara aciklik getirilmesini saglamali. Hesap sorulmali.Yoksa Yoksa onlarin
isi Nasrettin Hoca nin gole yogurt maya calmasi hesabina donmus.
Saygilar.
LG-D802 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Her gün 1 kademe 1 kademe aşağı basıyorlar. Yeni bir bedelliye spk kesinlikle izin vermemeli.
Sermayede Doğrudan %5 veya Daha Fazla Paya veya Oy Hakkına Sahip Gerçek ve Tüzel Kişiler
Ortağın Adı-Soyadı/Ticaret Unvanı Sermayedeki Payı(TL) Sermayedeki Payı(%) Oy Hakkı Oranı(%)
BATICİM BATI ANADOLU CİMENTO SANAYİİ A Ş 298.494.052,78 74,62 74,62
İSMAİL TARMAN 34.032.722,62 8,51 8,51
DİĞER 67.473.224,6 16,87 16,87
TOPLAM 400.000.000 100 100
Yukarıda BSOKE ortaklık yapısı var.Sanki hisse % 100 halka açıklık oranı ile küçük yatırımcının elindeymiş gibi acemice yorumlar yazmayın burada.velevki diyelim kötü bir durumda en çok zarar görecek olanlar mevcut ortaklar.Küçük yatırımcı da fazla hisse yok bu kağıtta.Buradaki bilek güreşi küçük yatırımcının üzerine oynamak için yapılmıyor.Sürekli sallamasyon yazılar yazacağınıza azıcıkta doğru dürüst bilgi içeren yazılar yazın.
Bu hissede malın çoğu ortaklar ve İsmail tarmanda.Eğer Sayın İsmail Tarman'ın payı gerçekten % 8,51 se de borsayı bırakırım.Bence elinde en kötü ihtimalde bile % 10 unun üzerinde hisse var.Hissede atlayıp hoplamak için bunları 3. kişiler üzerine park etmiştir sadece geçici olarak.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...19f42aa78d.jpg
Bu ne ya 31-777-111
***BSOKE*** BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim
***BSOKE*** BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Genel Kurul İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi 2018 Yılı Hesap Dönemine Ait Olağan Genel Kurul Toplantısının Yapılması Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Genel Kurul Çağrısı
Genel Kurul Tipi Olağan Genel Kurul
Hesap Dönemi Başlangıç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiş Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 17.04.2019
Genel Kurul Tarihi 24.05.2019
Genel Kurul Saati 14:00
GK'na Katılım İçin Pay Sahibi Olunması Gereken Son Tarih 23.05.2019
Ülke Türkiye
Şehir İZMİR
İlçe BORNOVA
Adres Ankara Caddesi No.335 Bornova İZMİR
Gündem Maddeleri
1 - Açılış Başkanlık Divanı teşkili ve Genel Kurul Toplantı Tutanağı'nın Başkanlık Divanı'nca imza edilmesine yetki verilmesi
2 - Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ve Bağımsız Dış Denetleme Kuruluşu'nun raporlarıyla şirketin 2018 yılı bilanço ve kar-zarar hesaplarının okunması, görüşülmesi ve onaylanması
3 - İlişkili taraf işlemleri hakkında bilgi sunumu
4 - 2018 yılında yapılan bağış ve yardımlarla ilgili bilgi sunumu
5 - Şirketin 3. kişiler lehine vermiş olduğu teminat, rehin, ipotekler ve elde etmiş olduğu gelir veya menfaatler hususunda bilgilendirilmeleri
6 - Yönetim Kurulu Üyeleri'nin 2018 yılı faaliyetleri, hesapları ve sair ve başkaca her türlü tasarruflarından dolayı ayrı ayrı ibra edilmeleri
7 - Şirket Ana Sözleşmesi'nin 6.maddesinin değiştirilmesi hakkında görüşme ve karar alınması
8 - Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri'ne ödenecek ücretin karara bağlanması
9 - 2019 yılında yapılacak bağışların üst sınırı hakkında karar alınması
10 - Yönetim Kurulu'nun kar dağıtımı konusundaki önerisinin görüşülmesi ve karar alınması
11 - Şirketimizin 2019 yılı hesaplarının ve mali tablolarının denetimi için, Bağımsız Dış Denetleme Kuruluşu'nun seçimi
12 - Yönetim Kurulu Üyeleri'ne Türk Ticaret Kanunu'nun 395. ve 396. maddelerine göre mezuniyet verilmesi
13 - Dilek ve öneriler
Gündemde Yer Alan Hak Kullanım Süreçleri
Kar Payı Dağıtım
Kayıtlı Sermaye Tavanı
Genel Kurul Çağrı Dökümanları
EK: 1 Batısöke Olagan Genel Kurul Cagrısı.pdf - Genel Kurul Bilgilendirme Dokümanı
EK: 2 BATISÖKE 1.3.1 2019 SON.pdf - Diğer Genel Kurul Çağrı Dokümanı
Ek Açıklamalar
Şirketimizin 2018 yılı faaliyetlerinin görüşüleceği olağan genel kurul toplantısı 24 Mayıs 2019 Cuma günü saat 14:00 ' da Ankara Caddesi No.335 Bornova İZMİR adresindeki şirket merkezinde yapılacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/756701
BIST
(17/04/2019 - 19:03:43)
***BSOKE*** BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim
***BSOKE*** BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş.( Kar Payı Dağıtım İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Kar Payı Dağıtımı Hakkında
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 17.04.2019
Konunun Gündemde Yer Aldığı Genel Kurul Tarihi 24.05.2019
Nakit Kar Payı Ödeme Şekli Ödenmeyecek
Pay Biçiminde Ödeme Ödenmeyecek
Nakit Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri Ödeme 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Brüt(%) Stopaj Oranı(%) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(TL) 1 TL Nominal Değerli Paya Ödenecek Nakit Kar Payı - Net(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREBSKC00012 0,0000000 0 0 0,0000000 0
B Grubu, BSOKE, TRABSOKE91F5 0,0000000 0 0 0,0000000 0
Pay Olarak Kar Payı Ödeme Tutar ve Oranları
Pay Grup Bilgileri Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Tutarı(TL) Pay Biçiminde Dağıtılacak Kar Payı Oranı(%)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREBSKC00012 0 0
B Grubu, BSOKE, TRABSOKE91F5 0 0
Ek Açıklamalar
Şirketimizin, SPK mevzuatına göre hesaplanan 2018 yılı Net Dönem Zararı 76.565.711 TL'dir.2018 yılı faaliyetlerinin zararla sonuçlanması nedeniyle kar dağıtımı yapılmaması yönündeki önerimizin 24 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerine teklif edilmesine karar verilmiştir.
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 Batısöke 2018 Kar Dagıtım Tablosu.pdf
KAR PAYI DAĞITIM TABLOSU
BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. 01.01.2018/31.12.2018 Dönemi Kâr Payı Dağıtım Tablosu (TL)
1. Ödenmiş/Çıkarılmış Sermaye 400.000.000
2. Genel Kanuni Yedek Akçe (Yasal Kayıtlara Göre) 10.313.318,57
Esas sözleşme uyarınca kâr dağıtımında imtiyaz var ise söz konusu imtiyaza ilişkin bilgi Kar dağıtımında imtiyaz yoktur.
* SPK'ya Göre Yasal Kayıtlara (YK) Göre
3. Dönem Kârı -109.567.262 -30.320.189,87
4. Vergiler ( - ) 33.001.551 0
5. Net Dönem Kârı -76.565.711 -30.320.189,87
6. Geçmiş Yıllar Zararları ( - ) 0 0
7. Genel Kanuni Yedek Akçe ( - ) 0 0
8. Net Dağıtılabilir Dönem Karı 0 0
Yıl İçinde Dağıtılan Kar Payı Avansı (-) 0 0
Kar Payı Avansı Düşülmüş Net Dağıtılabilir Dönem Karı/Zararı 0 0
9. Yıl İçinde Yapılan Bağışlar ( + ) 0 0
10. Bağışlar Eklenmiş Net Dağıtılabilir Dönem Karı 0 0
11. Ortaklara Birinci Kâr Payı 0 0
* Nakit 0 0
* Bedelsiz 0 0
12. İmtiyazlı Pay Sahiplerine Dağıtılan Kâr Payı 0 0
13. Dağıtılan Diğer Kâr Payı 0 0
* Çalışanlara 0 0
* Yönetim Kurulu Üyelerine 0 0
* Pay Sahibi Dışındaki Kişilere 0 0
14. İntifa Senedi Sahiplerine Dağıtılan Kâr Payı 0 0
15. Ortaklara İkinci Kâr Payı 0 0
16. Genel Kanuni Yedek Akçe 0 0
17. Statü Yedekleri 0 0
18. Özel Yedekler 0 0
19. Olağanüstü Yedek 0 0
20. Dağıtılması Öngörülen Diğer Kaynaklar 0 0
Kar Payı Oranları Tablosu
Pay Grubu TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI - NAKİT (TL) - NET TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI - BEDELSİZ (TL) TOPLAM DAĞITILAN KAR PAYI / NET DAĞITILABİLİR DÖNEM KARI (%) 1 TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYA İSABET EDEN KAR PAYI - TUTARI(TL) - NET 1 TL NOMİNAL DEĞERLİ PAYA İSABET EDEN KAR PAYI - ORANI(%) - NET
A Grubu 0 0 0 0 0
B Grubu 0 0 0 0 0
TOPLAM 0 0 0 0 0
Kar Payı Dağıtım Tablosu Açıklamaları
Şirketimizin, SPK mevzuatına göre hesaplanan 2018 yılı Net Dönem Zararı 76.565.711 TL'dir.2018 yılı faaliyetlerinin zararla sonuçlanması nedeniyle kar dağıtımı yapılmaması yönündeki önerimizin 24 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak olan Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda pay sahiplerine teklif edilmesine karar verilmiştir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/756706
BIST
(17/04/2019 - 19:12:41)
Cefaks hocam bedellimi açıklamış anlamadim
tercümesi kısaca aslında paramız varda bir şekilde zarar gösterip siz gibi kelek yatırımcılara para dağıtmamak için elli türlü takla atıyoruz. çok da canımızı sıkarsanız bedelli yaparız ama spk izin vermez.şimdilik böyle idare edin.patronun paraya ihtiyacı oldumu hisseyi yukarı çekip tekrardan bir satış daha yaparız.yani vesselam bunların borsada bir iki hisse patronu hariç yatacak yerleri yok.
2018 yılı Net Dönem Zararı 76.565.711 TL açıklandığından bu yana özenle hisseyi 1 TL nin altında tuttunuz.
Oysa İki yılda 2 defa yüksek oranlı bedelli yaptınız. E artık bu bedelliler ile gelen Nakit varlığın yansımasını, yaratacağı çoşkuyu,
oluşacak karı gosterin gayri...
yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.
Çimento Sektörü: 2019 yılı Ocak ayında dış ve iç piyasada 2,8 milyon ton çimento satışı yapılırken iç piyasaya 2,1 milyon ton, dış piyasaya ise 0,6 milyon ton satış yapıldı. Çimento üretimi Ocak ayı itibariyle 2,74 milyon ton oldu. Çimento stokları ise Ocak sonu itibariyle geçen yıla göre %2 oranında azalarak 883.000 tona geriledi.
a1 capital den alıntıdır.
2017 DE BEDELLİDEN GELEN 181.250.000 TL
2018 DE BEDELLİDEN GELEN 140.000.000 TL
İLE TOTALDE 321.250.000 TL LİK DEV KAYNAK,
HADİ GÖRELİM YATIRIMLARIN OLUMLU SONUÇLARINI......
500 BİN KİŞİYE TOPRAKTAN İŞ
Sanayi Cumartesi 27 Nisan 2019 13:22
ÇCSİB Başkanı Erdem Çenesiz: "Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri toplamda 300 bin civarında kişiye istihdam sağlıyor. İhracat ve sektörel büyüme planlarımıza paralel olarak her yıl yüzde 10'dan fazla istihdam artışı oluşturmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te ise çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri olarak yaklaşık 500 bin kişiyi istihdam ediyor olmayı hedefliyoruz"
500 bin kişiye topraktan iş
Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Başkanı Erdem Çenesiz, sektörün toplamda 300 bin civarında kişiye istihdam sağladığını belirterek, "İhracat ve sektörel büyüme planlarımıza paralel olarak her yıl yüzde 10'dan fazla istihdam artışı oluşturmayı amaçlıyoruz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te ise çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri olarak yaklaşık 500 bin kişiyi istihdam ediyor olmayı hedefliyoruz." dedi.
Çenesiz, AA muhabirine, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörlerindeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu.
Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleriyle doğal ham madde kaynaklarının katma değerli ürün haline getirildiğine işaret eden Çenesiz, ülkenin taşını toprağını işleyip ürün haline getirerek, ihracat yaptıklarını söyledi.
Çenesiz, geçen yıl 609 milyon dolarlık çimento, 775 milyon dolarlık cam, 1 milyar 159 milyon dolarlık seramik ihracatı yapıldığını aktararak, toplam sektör ihracatının 2017'ye göre yüzde 12 artışla 3,2 milyar dolara ulaştığını bildirdi. Bu yıl çimento, cam ve seramik sektörleri toplamında, ortalama yüzde 14 ihracat artışı hedeflediklerini vurgulayan Çenesiz, 2023'e kadar yüzde 15 ihracat artışı sağlayarak 7,3 milyar dolarlık dış satım yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Çenesiz, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörlerinin, az ithalat girdisiyle üretim yaptığını, sektörün ihracat başarılarıyla büyüdüğünü ve ülkenin cari açığının kapatılmasına da katkı sağladığını anlattı. Böylece önemli oranda istihdam olanağı da yarattıklarına dikkati çeken Çenesiz, şu bilgileri verdi:
"Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri toplamda 300 bin civarı kişiye istihdam sağlıyor. İhracat ve sektörel büyüme planlarımıza paralel olarak her yıl yüzde 10'dan fazla istihdam artışı amaçlıyoruz. Buna bağlı olarak 2020 yılında 350 binden fazla insana iş imkanı sunmak istiyoruz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılı olan 2023'te ise çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri olarak yaklaşık 500 bin kişiyi istihdam ediyor olmayı hedefliyoruz."
"İhracatta gaza basmanın zamanı"
Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörlerindeki firmaların, ihracat ve büyüme hedefleri doğrultusunda büyük gayretle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Çenesiz, dünya pazarında tercih edilmek ve yabancı firmalarla rekabet için ürünlere farklı ne gibi değerler katabilecekleri noktasında çalıştıklarını söyledi. Son yıllarda kurulan modern ve yüksek kapasiteli üretim yapan tesisle Ar-Ge merkezi sayısının da arttığına işaret eden Çenesiz, şöyle konuştu:
"Cam, seramik ve toprak ürünleri sektörlerinde, geniş yelpazede yenilikçi ürünler geliştiriliyor. Çok büyük ebatlara sahip ve aynı zamanda esnek seramik kaplama malzemeleri, ısı yalıtımlı ve ses geçirmez enerji tasarruflu camlar, esnek cam ev eşyaları veya sülfatsız çimento, kolay temizlenebilir az su tüketen kanalsız klozetler bunlara verebileceğimiz en iyi örnekler. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri son 3 yılı yatırımla geçirdi ve artık ihracatta 'gaza basmanın' zamanı geldi. Sektör olarak cari açık yaratmadan, yeni makine ve teçhizat ithalatı yapmadan, tamamen üretim ve ihracata odaklanılması gereken bir döneme girdik."
"Enerji fiyatlandırmasına düzenleme istiyoruz"
Çenesiz, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri olarak bir taraftan büyümeye ve ihracat yapmaya çalışırken, diğer yandan maliyet kalemlerindeki fiyat artışlarıyla da mücadele ettiklerini anlattı. Ürün maliyetinde en fazla payın enerji tüketimi olduğuna dikkati çeken Çenesiz, şunları kaydetti:
"Doğal gaz ve elektrik fiyatlarının, döviz fiyatından daha fazla artması çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörlerinin uluslararası rekabet gücünü olumsuz etkiledi. Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesi için ihracat stratejik önem taşıyor. Bu noktada ihracat yapan sektörlerin de belli muafiyetlerle desteklenmeleri gerekiyor. ÇCSİB olarak, ihraç edilen ürünlerin üretiminde kullanılan enerji yükünün hafifletilmesi konusunda adım atılmasını ve bir mekanizma kurulmasını talep ediyoruz. Böylece başta çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri olmak üzere ihracat yapan diğer tüm sektörlerin potansiyellerini daha iyi ve güçlü şekilde ortaya koyacaklarını düşünüyoruz."
Çenesiz, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri sektörleri üretiminin ana girdi kalemi olan doğal gaz fiyatlandırmasında düzenleme yapılmasıyla ihracat ve büyüme hedeflerine ulaşmanın daha kolay olacağını belirterek, böylece Türkiye'nin 2023 ihracat hedeflerine daha çok katkı sağlayabileceklerini bildirdi.
analiz gazetesinden alıntıdır.
115-120 milyon ciro gelecek geçen sene ilk çeyrekte 43 milyon ciro gelmişti. Esas faaliyet karı da iyi gelir ama net kar finansal giderden kaynaklı kötü gelebilir. -5 milyon +5 milyon arasında gelmesini bekliyorum. Ytd
BSOKE Solo 2019/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): -59352961
KAP: BSOKE [ ] BATISÖKE SÖKE ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. Finansal Durum Tablosu (Bilanço)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/759967
Dosyalar:
https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...6a6f257abf08a5
Net Dönem Karı veya Zararı -59.352.961
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...373ce8ff93.jpg
Ciro 3 kat artmış ama brüt kar çok az gelmiş finansal giderde 39 milyon ama pazarlama giderleri 27 milyon ne yaaaaa. Hiç pazarlamasanız daha az zarar ederdi. Geçen sene 0.6 milyon pazarlama gideri bu sene 27 milyon. Çok tuhaf büyük hayal kırıklığı yaşadım. Ytd
86 milyon doları çöpe attılar. Enerjinin kısaca durumu bu. Yatırımı 7 yıl geciktirdiler ve çok yanlış zamanda yaptılar. Sonuç bu. 2007 yarıyıl bilançosunu açın bi de 2019 ilk çeyreği. Karşılaştırın. Aklınıza gelen her küfrü edersiniz