Originally Posted by
cok400
sn UAlkya ve sn boga_ayi, 7,50 seviyesini görme ihtimali nedir diye merak ederken, aklıma gelen ve merak ettiğim bir görüntü var aşağıda. son 1 yılın sadece f/k grafiği. biliyorum çok absürd bir çalışma bu. f/knın tekniği incelenir mi veya incelemeye değer mi veya herhangi bir geçerliliği var mı bilmiyorum. ama sırf merak ettiğim için incelemek istedim. nasılki fiyat bir değer ve analiz edilebiliyorsa, f/k da bir değer olduğuna göre bunu da analiz edebilirim dedim kendi kendime. yaklaşık 3-4 saatimi aldı hazırlaması. en vakit alan geçmişe dönük günlük f/k ların tespiti oldu. verileri excelde düzenleyip, grafiği de excelde kendim hazırladım.
grafik 11.03.2016dan başlıyor. yani yaklaşık son 1 yıl. ne diyor bana bu grafik?
- mart 2016, 24 ocak 2017ye kadar f/k 16 yı geçememiş. bu sürede 3 kez 16yı geçmeye çalışmış ama geçememiş.
- 24 ocak 2017de 4üncü kez denemiş ve biraz geçmiş. 3-4 gün biraz 16nın üstünde kalmış. ardından hafif altına gelmiş; kısa bir süre yine 16nın üstüne çıkmış ve 9şubat2017den beri bir daha hiç 16nın altına gelmemiş ve sürekli yükselmiş. buna göre f/k 16yı destek kabul edebilirim.
-12aralık 2016da son 1 yılda hiç görmediği 10un altını hafiçe görmüş ve burdan itibaren yükseliş trendine (grafikte kesikli yeşil çizgili trent) girmiş. ve bu trendi halen takip ediyoruz.
- şimdi şayet fiyat 7,50 seviyesini görürse f/k 18,36 ya düşmüş olur ki, bu da f/k nın mevcut trendini bozar (f/k nın mevcut kanal desteği yaklaşık 20 ve f/k 20nin hisse fiyatı karşılığı 8,17).
- bir başka husus ta gelecekteki k (yani 2017-1Ç karı). benim 2017-1Ç kar tahminim 8,8milyon tl. burada temel varsayımın satış gelirinin %3,5 nispetinde net kara dönüştüğüdür. neden %3,5 varsaydım? şundan dolayı: son 3 çeyrekler bilançolarına göre, satış gelirlerinin net kara dönüşmesi sırasıyla 2016-2Ç %3. 2016-3Ç %3,4. 2016-4Ç %3,5 şeklinde gerçekleşmiş. ve artarak gelmiş; çünkü artan satış hacimlerine karşın sabit maliyetlerin sabit kalmasının avantajı ortaya çıkmış. aslında 2017-1Ç te beklentim bunun %4e yaklaşması ama ben yine de temkinli olmak için, %3,5 kabul ettim. şimdi hisse fiyatı 7,50lara gelse ve de 2017-1Ç karı beklediğim gibi 8,8milyon tl gelse bu durumda yeniden hesaplanacak f/k 13,6a düşmüş olur ki, destek kabul ettiğim 16 f/knın altına gelinmiş olur ki, ben bunu pek mümkün görmüyorum.
- (daha vakit var ama) şayet farz-ı muhal yarın 2017-1Ç bilançosunu açıklasa ve beklediğim gibi 8,8milyontl kar gelse, kapanış değeri olan 8,74e göre yeni f/k 15,84e düşecek (destek kabul ettiğim f/k 16nın biraz altı yani). muhtemel f/k nın 16nın altına inmemesi için hisse fiyatının 8,80in üstünde kalması gerekiyor.
(başta söylediğim gibi biliyorum absürt bir çalışma bu. tamamen zihin jimnastiği amacaıyla bu çalışmayı yaptım. sadece muhtemel kar ile muhtemel f/k nın durumunu merak ederek bu analizi yaptım. hata payı çok yüksektir ve ciddiye alınacak bir yanı da yoktur.)