Repo bir para piyasası aracı; temel olarak bankaların ve finansal kurumların önerebildiği bir ürün. Finansdışı kurumlar kendi başlarına repo öneremez, ancak aracılarla yapabilirler.
Printable View
Sayın mevduat faizcileri boşuna uğraşıyorsunuz...o banka bu banka bir iki kapik fazla alacam diye boşuna geziyorsunuz....cebimize hortum koymuşlar çekip duruyorlar....
Bugün doktora gittim, doktor muayene ve tetkik ücretleri geçen seneye göre (aynı ay, aynı gün, aynı hastane, aynı doktor !!)) 25% artmış.
Bizim yalancı TÜİK'in enflasyonu 9% civarında geziyor....TÜİK yalan söylemeye devam ediyor.
Marketlerden aldıklarınıza bir bakın..... her kalemde 20-25 zam var geçen yıla göre...
Devleti yönetmekle görevli olan seçilmiş insanlar faizleri düşük tutmak için baskı yapacaklarına ürünlerine 20-25% zam yapanların peşine düşseler ya !!!!
Benim yazdıklarımı çarpıtarak sonuç çıkaran zoraki beni suçlayan adamın zihniyeti bozuk değil de nedir?
Kendi başımdan geçen olayı anlatarak ''satılan dibsin 2. el piyasa faiz oranının altında olması gerekirken ''üstünde'' olması ve başka kuruma virman yapıp yapamayacağımı sorduğumda ''virman yapılamayacağını'' ayrıca ''vade sonuna kadar beklemek zorunda olduğumu'' söylemeleri üzerine vazgeçtiğimi belirttim.Bu koşullarda zeka seviyesi normal olan her insanın şüpheleneceği açık.
Ben hiçbir zaman ''karşılıksız hazine kağıdı bir bankadan alınıyorsa bu "yatırımcının" sorumluluğundadır ve sorunudur'' şeklinde bir ifade kullanmadım bu da sizin iftirasever bir insan olduğunuzu gösteriyor.
Zamanında devletin ilgili kurumlarının gerekli denetimleri yapıp problemi en başında çözmek yerine büyümesine göz yummaları başlı başına soruşturma konusu olmalı ve ucu kimlere dayanıyorsa çıkarılıp cezalandırılmalıdır.
İmarbankasında ''çifte kayıt tutulduğu'' açıklandı.Bu demek oluyor ki halktan topladığı paradan daha azını devlete bildirip bir bölümünü iç ettiler.Yani o sizin çok sevdiğiniz Uzanlar paraları yurtdışına çıkardılar şimdi çıtır çıtır yiyorlar.
Devlete karşı uluslararası mahkemelerde açtıkları bütün davaları kaybettiler acaba haklı olsa idiler kazanmaları gerekmez miydi?Örnek Kentbank.
Bu dolandırıcıları bu kadar iştahla savunmanı anlamıyorum.Acaba mağdur edebiyatı yapan Uzan trollü müsün?
Kur riskine karşı YBA ürünlerine yoğun talep- Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Mevduata yatırımı tercih edip aynı zamanda kurlardaki iniş çıkışlardan da yararlanmak isteyen yatırımcılara yönelik tasarlanan yapılandırılmış borçlanma araçlarına (YBA) talep artarken, bu konuda müşterilerine özel çözümler sunan ÜNLÜ & Co'nun yeni YBA ihracı 2 Mart Perşembe günü gerçekleşecek.
Kurlardaki volatilitenin yüksek olması ve belirsizlikler nedeniyle bireysel ve kurumsal yatırımcıların yapılandırılmış borçlanma araçlarına (YBA) ilgisi artarken, Türkiye'nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, DCD (dövize çevrilebilir mevduat) muadili YBA ihraçlarına devam ediyor.
Piyasadaki mevcut TL mevduat faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi hedefleyen, bu doğrultuda kurun düşmesi durumunda döviz almayı düşünen yatırımcılar için geliştirilen bono statüsündeki yapılandırılmış borçlanma aracı, ÜNLÜ Menkul tarafından 2 Mart 2017, Perşembe günü piyasaya sunulacak.
"Bir ay sonra kur, uygulama kurunun altında olursa dolar alırım" diyen yatırımcılara uygun olarak bu ürünü hazırladıklarını belirten ÜNLÜ Portföy Genel Müdürü Murat Gülkan "DCD muadili YBA, yatırımcının Türk Lirası anaparasını, belirli bir vadede belirlenen bir kurdan (uygulama kuru) dolara çevirme hakkını karşı tarafa satarak, karşılığında ilave getiri elde ettiği bir işlem olma özelliği taşıyor. USD/TRY kurunun vade tarihinde uygulama kurunun üstünde olacağını düşünen bir TL yatırımcısı, bu YBA'yı alarak ilave gelir elde edebilir. Böylece yatırımcı hem kur riskinden hem anaparasının erimesinden kendini korumuş olur" dedi.
Bu ürünlere yatırım yapabilmek için mevduat alt limitinin 100 bin TL olduğunu belirten Murat Gülkan, talebin ağırlıklı bireysel yatırımcılardan geldiğini vurgulayarak şunları söyledi: "Son haftalarda kurumsal yatırımcılardan da ilgi gözleniyor. Özellikle kurlardaki volatilitenin artması ve belirsizliklerin yüksek olması nedeniyle yapılandırılmış borçlanma araçlarına olan talep yükksek. Şu an kurun düşme trendinde olması nedeniyle bu tip ürünlere yatırım için en iyi zaman."
TL mevduat faizinin üzerinde getiri imkanı
ÜNLÜ Menkul'ün 35 gün vadeli örnek getiri hesaplamasına göre; mevduat sahibi TL pozisyonundaysa ve TL mevduat faiz oranının üzerinde getiri elde etmeyi düşünüyorsa, spot kur 3,6080 olarak alınıp vade sonunda da uygulama kuru olan 3,54'ün altına inmez ve bu rakamın üzerinde kalırsa, yıllık brüt % 15,54 kazanacak. Mevduat karşılığı getirisi % 16,46 olacak ve anaparası ise TL olarak ödenecek.
Kur, vade sonunda 3,54'ün altında bir kapanış yaparsa yatırımcı yıllık brüt yüzde 15,54 kazanıp orijinal yatırım tutarı 3,54 kurundan dolara, daha sonra da spot kurdan TL'ye çevrilmiş gibi ödenecek.*
Yaptıkları işlem açıkça dcd .Parasının miktarı dcd için yeterli olmayan ama riski seven için düşünülebilir fakat dcd yapabilecek olan bence başka kurum üzerinden yapmak yerine kendisi oran alsa daha iyi getiri elde edebilir.
Bu kurumun yaptığı açıklamada en son cümleyi çok tehlikeli buldum.Usd kuru örnekteki 3,54 ün altında olursa faiziyle para 3,54 ten usd ye dönecek daha sonra SPOT KURDAN TL YE DÖNECEK.Varsayalım ki 3,54 ün çok altına inerse usd yi elde tutmayı tercih edebilecek yerde spot kurdan satıp tl ye dönerek ödemeleri anaparadan bile zarar yazma sonucu ile karşı karşıya bırakabilir.
Bunu nasıl yorumlamak gerekli ?
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app