BIST: Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören F_CNHTRY1222 sözleşmesinde uygulanan %10 oranındaki alt fiyat limiti oranı bugün için %20'ye çıkarılmıştır
Printable View
BIST: Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören F_CNHTRY1222 sözleşmesinde uygulanan %10 oranındaki alt fiyat limiti oranı bugün için %20'ye çıkarılmıştır
dolara %14 faiz değil diyor ki
Vade sonu kuru üzerinden hesaplanacak tutar, anapara ve faiz/kâr payı tutarından büyükse; aradaki fark TCMB tarafından karşılanacaktır.
yani bugün 12 den bozdum doları açtım kur korumalı yıllık vadeli 1.200.000 TL vade sonunda dolar 18 ise alacağım tutar 1.800.000 TL olacak %14 faizden 1.368.000 TL ediyor 168.000 faizi banka verecek aradaki 432.000 farkı merkez ödeyecek peki dolar sahibi neden bu dönüşümü yapsın dolar olarak tutsa %1 de olsa dolara faiz alma imkanı varken hem vadeyi beklemeden istediği tarihte dolarını bozma şansını da yitirecek
yoksa ben mi yanlış anladım
Açılacak Türk lirası vadeli hesaplara işleyecek faiz/kâr payı ile hesap açılışı ve vade sonundaki kur değişim oranı kıyaslanarak yüksek olan oran üzerinden mevduat ve katılım fonu sahibine ödeme yapılacaktır.
Cnh ile ne alıp vermedikleri var hala çözemedim.
işlemde yok ki :he:
Son iki gündür yaşanılan çalkantının AKP nin seçim planı olduğunu, ancak zamanı bir yıl öne çekmek zorunda kaldıklarını belirten Mollaveisoğlu, şöyle devam etti:
Açıklayayım;
İktidarın dövizi bilerek yükselttiğine şüphe yok.
Bunu bir model gibi yutturmaya çalıştılar.
Plan şuydu:
- Faizi indirirken döviz yavaşça yükselecek.
(Faize karşıyım diye muhafazakâr seçmene şirin görünme çabası)
- Türkiye ucuzlayacak, doları olan satış ve pazarlama için memlekete akacak.
- Dolar karşısında değersizleşen ülke varlıkları, arkası belli olmayan fonlara satılacak.
- Döviz girişi ile cari açık kapanacak ihracatçı rahatlayacak.
- Vatandaşlar hem memleketin durumu hem bireysel geçim derdi ile travma içinde yaşayacak, korku ve panik havası egemen olacak. Bu sayede AKP, seçmenin siyasal tercihlerini korku üzerinden yönetip yönlendirecek.
https://www.cumhuriyet.com.tr/siyase...atladi-1894626