tamam menüden buldum.
100k için
günlük 35.61 tl günlük vermiş
Printable View
yalnız şöyle bir şey var , vioptaki nemanın yüzde 5 stopajını düştünüz mü ? Eğer cari yani spot tarafta paranız varsa , vioptaki nemanın stopajını oradan alır sistem. Yok eğer ( şayet ) spot tarafta paranız yoksa , sistem bu sefer vadeli taraftaki paradan alır stopaj kesintisini.
Ayriyetten ; eğer spot cari taraftaki paranız nemanın stopaj kesintisi kadar yok ise , sistem cari tarafta ne bulursa onu alır , kalanı cari tarafına eksi bakiye geçirir. Yani nemanın stopaj kesintisinde tahsil edemediği kalan bakiyeyi gidip bu sefer viopta para varsa oradan almaz. Öyle biliyordum.
Yani ilk cariye bakar oradan alır , orada para yoksa vioptan keser. Carideki para yetersiz kalırsa kalanı vioptan tahsil etmez , cariyi eksiye geçirir.
yukarda yazdıklarım küllüm yanlış da olabilir. Ben kendim hesaplarımı incelediğimde böyle olduğu sonucuna varmış idim.
yanılıyor olabilirim , hatalı yazmış olabilirim.
neticede o 35.61 stopaj düşülmüş hali mi düşülmemiş hali mi ?
ne anlatmak istediğinizi anladım,
ancak;
durum bende farklı.
ben spot almını başka bir aracı kurumdan yapıyorum.
viop satışı farklı bir aracı kurumundan yapıyorum.
iş yatırım viop hesabıma 25.05 tarih net 35.61tl yatırmış.
hisse tarafındaki hesap da 0 tl bakiye mevcut.
vadesiz hesabımda herhangi benim bilgim dışında oynama yok.
getiriye göre yıllık faiz oranını hesapladığımda %14.60 gibi bir oran çıktı.
tabi küsuratları attım hesaplarken.
o sebepten az da olsa hata vardır oranı hesaplarken
Odaş haziran vade %47 net, isfin %44 net aldım sabah açılışta.
Haziran vade de güzel oranlar almak mümkün olacak :bravo:
viop teminat konusunda cahilliğimi gidermek amacıyla şunu sormak istiyorum.
sürdürülebilir teminat +73.000
çekilebilir teminat - 2.800
şimdi bunu nasıl algılayacağım?
-2800 tl teminat tamamlaması mı yapacağım?
yada gerek yok,
daha 73.000 tl var.
tamamlamaya gerek yok
diye mi değerlendireceğim?
başka bir yerde şu yazıyor;
Seans kapanışından sonra vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerine ait gün sonu uzlaşma fiyatı belirlenir ve tüm hesaplar güncellenir. Toplam teminatı, sürdürme teminatı tutarının altına düşen veya eksi nakit teminat oluşan hesaplar için ilgili üyelere teminat tamamlama çağrısı yapılır. Üyeler teminat çağrısı yükümlülüklerini T+1 günü en geç saat 14:30'a kadar yerine getirmek zorundadırlar.