Belki insanlar arza katılmak için gesan satışı olur diye bekliyor ama uv düşünenlerin böyle bir yola gireceğini düşünmüyorum. Belki de dimyata pirince giderken bulgurdan olmak ta var..
Printable View
Belki insanlar arza katılmak için gesan satışı olur diye bekliyor ama uv düşünenlerin böyle bir yola gireceğini düşünmüyorum. Belki de dimyata pirince giderken bulgurdan olmak ta var..
Herkes gibi bende eupwr almayı düşünüyorum ama almaya fırsat verdiğinde zaten büyük oranda primini yapmış olacak. O durumda eupwr ın 2-3 katı kap atan ve eupwr ın halen %55 ine sahip olan gesanda kalmak bence daha doğru olabilir. Bakalım zaman ne gösterecek.
Forumda ortaya yazdım ama cevap alamadım. Siz özellikle belitrmişsiniz,müsaadenizle direkt size sorayım: Gesan'in bugüne kadarki tüm RES'lerin üçte birini yapması muazzam bir veri. Bu veri nerede geçiyor? Gerçekliği net biçimde teyit edilebilmiş bir veri mi acaba?
Şimdiye kadarki kurulu tüm RES'lerin %35'ni Gesan'in kurması muaazzam bir veri. Bu muazzam veriye nereden ulaştınız? Kesinliğini teyit edebildiniz mi? Özellikle siz ince eleyip sık dokuyan tavrınızla benim üzerimde çok etkili oliyorsunuz ve böylesi bir bilgi sizden gelince çok daha önemli oluyor. Ben de böyle bir veriye nereden erişilir,inanin merak ettim. Sonuçta siz bu veriyi kullandığınıza göre mutlaka bize bilgi verebilirsiniz diye düşündüm,saygılarımla.
Sorgulamak güzel ama öncesinde okumak araştırmak daha güzel.Bu bilgi firmanın sitesinde yazıyor.Bir firmanın hisselerini borsadan almadan önce okunması gereken ilk yer burası sanırım.
https://www.girisimelk.com.tr/tr/hak...enel-bakis.php
Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederim. 3.500 MW kurulu gücü "anahtar teslim" teslim ettik yaziyor. Ben de bundan: " Hımm.. demek ki mühendislik,fizibilite v.s şeklinde tali değil tam tersine kule,tribün v.s ile ana ekipmanlarıyla birlikte" yapmışlar diye düşündüm. Yani şirketin kendisi böyle diyor. Sonra senin "değerli tavsiyene" uygun bir yapım olduğu için hemen basit bir tarama ile 1 MW'lık rüzgar santralinin ortalama 1.2 milyo euro'ya mal olduğunu ve bunun en büyük maliyet kaleminin kule ve tribünden oluştuğunu öğendim. Sonra yine benim şu kaba esnaf kafamla "anahtar teslim" olduguna göre 3.500 × 1.2 mil. Euro = 4 milyar 200 mil. euroya tekabül ettiğini hesapladim.
Sinra da kendi faaliyet raporlarindan, geçen seneki toplam hasilatlarini euro ortalama kurunu 10 TL alip hesapladim. 120 mil. euro çıktı.