Haklısınız Sertol Üstadım.
Yatırımcılara güven veremiyor,insanları iyice bezdirmişler.
Sn.Mykskstar'nda dediği gibi.Temettü hissesi aldık deyip unutucaz.
Printable View
Hocam o yatırım Pınar sütün değil. Pınar markasıyla süt ürünleri üretiyor ama o şirket HDF FZCO diye bir şirket ve Yaşar Holding ile BAE oeraklığı diye biliyorum. Yani Sertolün dediği gibi oradan Pınar süte birşey gelmiyor ama sanırım orada sadece LABNE ve 1-2 çeşit ürün üretiliyor sadece . Diğer Pınar süt ürünleri Türkiyeden gidip o şirket tarafından bölgeye dağıtımı yapıluyor olabilir. O şekilde bir katkısı vardır Pınar süte.
Hocam ben Ortadoğuda senelerce yaşadım. Oralarda salam , sucuk , sosis kültürü yok. O yüzden Pınar etin ihracatı çok düşük. Hem yakın coğrafyada salam , sosis , sucuk kültürü yok hem de Türkiyede et pahalı. Bu 2 sebepten dolayı bizim İhracat cironun %4-5'ini geçemiyor.
Nusret üretici değil , hizmet sektöründe yer alıyor. Mekan ve lezzet satıyor . O yüzden o 250 gramlık 1 porsiyon bifteği orada 100 USD'a rahatça satar ama biz 1 kilo sucuğu 10 dolara zor satarız. Bunlar farklı sektörler.
Hocam PETUN yurt içinde kapasitesini full kullansa yeter bize. İhracata bile ihtiyaç yok. Daha fazla market penetrasyonu lazım. Karlılık fena değil. İştirakler çok iyi. Hafif bir dokunuşla PETUN'un senede 120 milyon kar etmesi çok olası. Yani hisse başı 3 liraya yakın.
Benim 2 tane ana beklentim var.
1- Uzun süredir yapılmayan sermaye artışı yapılması. En az %400-500 bedelsiz.
2- Yaşar holdinge ortak alınması , yada PETUN'a ortak alınması , yada PETUN'un iştiraklerinden birinin satılması yada halka arzı.
Bu beklentilerden herhangibir tanesinin gerçekleşmesi hisseyi 30-40 lira arasına taşımaya yeter.
Haftalık macd 0 ın altında kesisirse genelde trend dönüşünü gösterir. Uzun zamandır gördüğüm en güzel trend dönüşü formasyonlarından birine sahip petun. Şahsen korkunç olaylar olmadığı müddetçe; şirketin düşüş/düzeltmesinin bittiğini düşünüyorum.
İlla ki o aptallar para kazanmak için tahtayı götürecekler.
Siz yeterki acele etmeden sıkılmadan az az toplayın.
Bi kendileri mi akıllılar.
Tahta endekse eşlik etmiyor diye dert etmeyin.. İstedi mi endeks 50 bin yükselsin 1 kademe almaz..bi bakmışın endeks dönüşe başladığında bu çakal 3 günde işi bitirir farkı kapatır.. Bi kendi akıllı çünkü
2 ay önce şirketi aradım; ne oldu vegan et işi, neden hiç kap göndermiyorsunuz dedim. Bana bu şekilde kap göndermek hissede spekülatif hareketlere neden olur, onun için göndermiyoruz dediler. Ulan aylardır haber yok, hisse tamamen spekulatörlerin elinde oyuncak olmuş. Şaka gibi tşk geçiyorlar milletle
O..suruk yaşar viking kağıt gibi borsanın en eski kağıtlarından biri olan şirketi batırdın teknik olarsk iflas bir şirket avrupa komple plastik ambalaj kutu çatsl kaşık ne varsa plastik tamamen yasakladı kağıt karton ürünlerinin dahada ivme kazanacağı devasa bir pazar bi şirketi batırdınız salak yöneticiler ne diyeyim umarım bu beceriksizliğiniz grup şirketlerine sirayet etmez
https://i.hizliresim.com/thloi44.png
Macd açısı da güzel, burdan çok sağlam dönüş yapacak inşallah.
Yapmazsa eğer borsayı bırakırım :)