Altın ve gümüş dışında güvenilecek para birimi yok ya da dağınık bir portyföy yapmak lazım.
Printable View
Altın ve gümüş dışında güvenilecek para birimi yok ya da dağınık bir portyföy yapmak lazım.
bizim millet malı yer yüzünden fırlatırkene değilde.. stratosfere çarpınca tutup kapmayı sever.
enerjilerde olan durum bu :drunk::drunk::drunk:
milleti trene bindirdiler dayı.
şimdi işin yoksa bekle geri dönsün yeryüzüne.
Çin parası da yaygınlaşıyor. Bazı ürünlerde USD dışında CNY kotasyonlar var. Mesela HRC Çin fiyatı esas, ABD fiyatı marjinal olarak kalıyor. Demir cevherinde tek elden alım yapmaya başladı, bu şekilde kömür, demir vs Çin fiyatı esasdır bana satan sonra gidip dolara çevirebilir diyebilir.
Petrol de Çin parası ile fiyatlanmaya başladığı an ABD doları biter.
Tren dediğin rayda gider.stratosfere çarptıklarında challnegerda olduklarını anlarlar.
Tüm sermaye piyasası kurumlarını denetlemekle görevli SPK oluşturulur. 26 Aralık 1985'te İMKB kurulur. Böylece 120 yıllık bir dönem kapanmış ve yeni bir dönem başlamıştır.
Challenger Uzay Mekiği kazası, 28 Ocak 1986 tarihinde mekiğin kalkışından 73 saniye sonra patlamasıyla oluşan kazadır. Kazada 7 astronot ölmüştür. Patlama katı yakıt iticilerini bir arada tutan mührün olumsuz hava şartları sebebiyle açılması yüzünden olmuştur.
Hemen hemen aynı yıllarda biri kurulmuş diğeride ...(1 ay fark var)
Saygılar sn EMLAK üstadım.
not:Yazım dostum EMLAK ile sohbet ve latife amaçlıdır enerji özelinde söylenmemişdir.Gerçeklerle bağdaşmayabilir.Hisseler ile ilişkilendirmeyiniz söylediklerimi.yatırım tavsiyesi ise asla değildir. Kurumlarda profesyonel yatırım uzmanları vardır.
Arsa yada tarla al ariston abi, akmaz kokmaz.
Tecrübeleride okursak,
topraktan geldik toprağa gideceğiz diye bir söyleşi de mevcut,
Hatta toprağa toprak ana denildiği de oluyo
Savaşlarda da
bi karış toprak için can verenler deniliyor
Toprak en değerli şey bu dünyada