Originally Posted by
admustafa
Başıma gelmedi tam olarak bilmiyorum siz söyleyince baktım şöyle bir bilgi buldum. Aşağıdaki kısımda koyu renkli kısım nedeniyle ödeme aldınız büyük bir ihtimalle.
c) Fon portföyünde yer alan özel sektör borçlanma araçlarına ve kira sertifikalarına ilişkin olarak, Rehber'in 5.1.2. maddesi ve TSPB düzenlemeleri çerçevesinde tek seferde veya kademeli olarak %100 oranında karşılık ayrılması ve % 100 oranında karşılık ayrıldığı tarihte veya takip eden tarihlerde anılan varlığın tutarının fon toplam değerinin %5'ini aşması halinde, karşılığın ayrıldığı tarihte fonda mevcut bulunan katılma payı sahiplerinin haklarının takibi için;
- Söz konusu varlık fon portföyünden ayrıştırılır,
- Takasbank nezdinde fonun mevcut saklama hesabından ayrı bir hesap (yan hesap) açılır,
- Anılan varlık, %100 oranında karşılık ayrıldığı tarihte fonda mevcut bulunan katılma payı sahipleri ile ilişkilendirilerek bu hesapta (yan hesap) saklanmaya başlanır.
d) Kurul Karar Organı tarafından tasfiyesine karar verilmiş veya tasfiye edilmesi talebi olumlu karşılanmış bir yatırım fonunun portföyünde %100 oranında karşılık ayrılmış özel sektör borçlanma aracı veya kira sertifikası bulunması halinde;
- Söz konusu varlık tasfiyeye ilişkin duyuru metninin KAP'ta yayımlandığı tarih itibariyle fon portföyünden ayrıştırılır,
- Takasbank nezdinde fonun mevcut saklama hesabından ayrı bir hesap (yan hesap) açılır,
- Anılan varlık, %100 oranında karşılık ayrıldığı tarihte fonda mevcut bulunan katılma payı sahipleri ile ilişkilendirilerek bu hesapta (yan hesap) saklanmaya başlanır.
e) Yan hesapta yer alan varlıklara ilişkin olarak yapılan ödemeler (örneğin, borçlanma aracının kupon veya anapara ödemesi) söz konusu varlığa karşılık ayrıldığı tarihte fondaki katılma pay sahipliği oranları dikkate alınarak, yan hesap ile ilişkilendirilen katılma payı sahiplerine ödenmek üzere anılan hesapların bulunduğu yatırım kuruluşlarına aktarılır.
f) Yan hesap, hesapta yer alan varlığa ilişkin olarak hak sahiplerine yapılacak ödemelerin tamamlanması veya ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde herhangi bir tahsilat yapılamayacağının kesinleşmesi halinde ilgili fonun portföy saklayıcısının bildirimi üzerine kapatılır.