MB PPK : Beklendiği gibi faizlere dokunmadı.
Bakalım kurda tepki nasıl gelişecek.
Printable View
MB PPK : Beklendiği gibi faizlere dokunmadı.
Bakalım kurda tepki nasıl gelişecek.
15,30 abd tufe var iyi cikarsa yon yukari
40-46 kar reaLisazyonu icin yeterli bence.
Saldırı yiyecek. Faizi düşürseydi elim güçlü mesajı verecekti. Şimdi köpekbalıklarının dikkatini çekti. Elinin güçsüz olduğunu belli etti. Bu verdiği faizi az bulup daha güçlü saldıracaklar. :)
Devletin ekonomisini yönetenler evde beşik sallayıp evlilik programlarını seyrediyorlar herhalde.
Yalaklıkla göreve gelen ünvan alan bilgisiz cahil dolu ortalık. Liyakat nerede?
https://pbs.twimg.com/media/DJqm-OFXUAAFRmd.jpg:large
Şahsen bu strateji ile kazanmışlığım pek olmamıştır.1 kazandığımda ise 3 kaybettim.Bahsettiğiniz strateji az kayıp vererek cepheden çekilme stratejisi gibi.Savaş kazandırmaz.
TL ye çok güvenen gayrimenkul alabilir,
TL ye güvenen mevduatta kalabilir,
TL'ye güvenmeyen dolar alabilir.
Hem dolara hem TL ye güvenmeyen altın alabilir.
Hiçbirşeye güvenmiyorsanız sepet yapıp riski dağıtabilirsiniz.
Yaptığı yatırıma ciddi anlamda güvendikten sonra arkasında durmak lazım.
Yanlış yatırım yapıldığına ciddi olarak gördükten sonra da şapkayı önüne koymak lazım.
Kararsız stratejiyi sürdürmek çok zor.
Benim dediğim doğru diye eleştiri yapmıyorum dost tavsiyesi olarak algılayın.
Dolara girdiyseniz belirli bir vade ve fiyat koyup bekleyebilir veya,
Dolara girmekte hata yaptığınıza inanıyorsanız,dolardan çıkıp inandığınız bir yatırıma yönlendirebilirsiniz.
Kendi stratejime göre sepet tercihini yaptım.2.20 den beri doların çıkış trendinde olduğunu ve 2017 deki hareketlerinin bu trendi bitirmediğini düşünüyorum.Kademeli alım yapıyorum.1 Ocak veya 1 Nisan tarihlerinde hareket öngördüğüm için bu tarihlere kadar içim gayet rahat beklemede kalacağım.Bu tarihlerde tahmin ettiğim hareketleri yapmazsa da dolar sayfasını kapatmayı düşünüyorum.3.10 veya 5 TL denmesi algımı değiştirmeyecektir.
tcmb'nin elinin güçlü olmadığını görmek için faiz indirmesine ya da indirmemesine gerek var mı?.
tcmb'nin elinin gerek döviz rezervi gerekse gelecek enflasyonun seyri (%16-17 üfe'nin yüksek büyüme ortamında Tüfe'ye geçişkenliği)
açısından son derece zayıf olduğu zaten kabak gibi ortada. Köpekbalığı her gün taze kanını içeceği avını öldürmek ister mi?
Öldürse kan (faiz) hemen pıhtılaşır.
Gönderdiğim grafiğe bak. Faiz %5 ten %12 ye çıkmış. Dövizin artmasına mani olabilmiş mi? HAYIR.
Hem Faiz yükseldi Hem Kur yükseldi.
YÜKSEK FAİZ DÜŞÜK KUR modeli ekonomik intihardır. GEDİKLİ dün ne dedi yalaka Cemil Ertem için "Arkadaşımız biraz tecrübesiz!". Başka tecrübesizlerde var demek ki ekonominin karar noktalarında, aynı modelde devam ediyorlar. :)
:)