Kardeşim....
Ekonomik programmış, OVP mış, tedbirmiş, cari açikmış,enflasyonmuş hepsini geçin....önce gelecekte ahlaklı bir toplum için çocukları yetiştirin, ahlaklı bir nesil yetiştirin...
Vergisini ödeyen,hırsızlıktan utanan,yolsuzluktan kacan bir toplum haline gelirsek ekonomi kendini fazlasıyla mükemmel hâle getirir sizin tedbir almanıza gerek yok....
Şu zamana kadarki ekonomik krizlerin temelinde hep yolsuzluk, hirsızlık, israf, eşe dosta peşkeş, kritik mevkilere hakkı olanın degil tanıdıgı olan işbilmezlerin gelmesi var....
Bir örnekle tamamlayım..
Devlet memuru bir vatandaşım, kızım fen lisesini kazandı uzak oldugu için okulun pansiyonuna başvurduk, gelirimi beyan ettim tabi diger velilerde....
70 kişilik pansiyona 10 kişi paralı olarak kabul edildik, diger 60 kişi parasız hak kazandı !!!!
Yani ben devlet memuru maaşıyla okulun en zenginlerinden biriyim )))
Okul açıldıgı sabah gittik, gelenler içinde öyle gariban fakir kimseyi göremedim...60 kişi paralı, 10 kişi parasız çıksa anlardım...
Pansiyonun parasida para değil 3 ayda bir 700 tl, buna 3 ögün yemekte dahil...
Yani insanlar bunu bile vermemek için alavere dalavere peşinde, demiyorki ben yalan beyanla beleş yerlestim ama çocugumun burda yedigi her lokma haram....
Uzun lafın kısası bu toplum yapısıyla daha çok kriz görürüz...
SM-N910C cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.