Originally Posted by
Desperado
Konuya asina arkadaslardan su kozal ıle kozaa arasındakı ortaklık yapısını kısaca 3-4 cumlede ozetleyecek bırı var mıdır acaba? kozal kısmında da sordum ama cevap alamadım... Anladıgım kozaa kozal'ın bır kısmına ortak ve bunun dısında pek de bır gelırı yok zaten.
Gordugum kadarıyla son aylarda kozal'ın kozaa'ya olan oranı cıddı sekılde dusmus, kozal nısbı olarak cok ucuzlamıs yanı. Gecen sene kozal/kozaa oranı 9'ları gormus, su anda 6'nın da asagısında. Bunun sebebı nedır, bırını dıgerınden %30-35 ayrıstıracak ne oldu bu 1.5 senede?
Hayır yanı karlılıga bakıyorum, 6 aylıkları baz alırsam kozal'ın karı kozaa'ya kıyasla daha fazla artmıs gozukuyor... Kozal hakkında cesıtlı degerlendırme raporları var ama kozaa ıcın yok gıbı bır sey, olanlar da yukarı potansıyel ısaret etmıyor. Buna ragmen kozal'da yabancı cıkısı varken kozaa'ya yabancı gırısı gozukuyor son zamanlarda. FK olarak da kozal su anda daha ucuz gozukuyor, atladıgım konu nedır bılgılendırebılecek bır var mı? Pıyasada zaman zaman olusan bır dalgalanmadan mı ıbaret yoksa bu hareketın temel bır sebebı var mı?