ayrıca piyasalar artı giderken, bilançonunda çok iyi geleceği beklenirken bahsettiğiniz 14.xx açıkça 14.50 ye gelirse herkese alım fırsatı verirki bununda işlerine geleceğini sanmam. piyasa tepetakla olmazsa o rakam çok zor diyorum ben.
Printable View
Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında 2 hissede önleyici tedbir uygulanacağını açıkladı. İşte tedbir kararlarına ilişkin tüm detaylar...
Konya Çimento (#KONYA)
Martı GMYO (#MRGYO)
Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ'nin (#SISE) ortaklık aleyhine dava açılmasına ilişkin açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.
KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:
30.09.2020 tarihinde tescil edilen birleşme işlemi neticesinde Şirketimiz tarafından devralınan Anadolu Cam Sanayii A.Ş.'nin (#ANACM), anılan birleşme işleminin onaya sunulduğu 26.08.2020 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlarının iptali için, pay sahiplerimizden Kaleseramik Çanakkale Kalebodur Seramik Sanayi A.Ş. (#KALES) tarafından dava açıldığı hususu Şirketimize 2.11.2020 tarihinde tebliğ edilmiştir. Bu hususta bir gelişme olduğu takdirde ilgili mevzuat gereğince kamuya açıklama yapılacaktır.
Aslında detaylı yazmak istemiyordum ama kafalarda yanlış bir düşünce olmasın diye uzun uzun ve detaylı yazma gereği hissettim. Umarım sonuna kadar atlamadan okunur ve grafikler üzerinde de görerek değerlendirme yapılır...
GEDZA 'nın hareketleri çok farklı. Diğer bir çok hissede durum genelde net olarak görünebilirken, burada o netlik yok...
Grafiğe bakıyorum, bir sistem hazırlamışım ona bakıyorum, her şey gayet güzel gelişiyor ama asıl olması gereken olmamış. Burada sıkıntı başlıyor...!
Trende çizgisine bakıyorum ve aşağı kırmış olduğu zaten görünüyor. Üstelik bu Logaritmik grafik...
Sonra 5 'lerden başlayan hareketin düzeltmelerine bakıyorum. Neredeyse düzeltme hiç yapmamış...!
Dalgaları sayıyorum ve zirveyi ne yaparsam yapayım araya alamıyorum. Görünen zirve mutlaka ana dalgalardan birisinin zirvesi çıkıyor...
Ortalama 17.69 olarak görünüyor ve senin bahsettiğin aralığa yakın. Oraya yükselip düşmesi zaten yükseliş anlamına gelmez. Tepki olarak kalmış olur. O kadarlık bir yükseliş için günlük kâr peşinde değilken mal alınmaz. Belki trade için küçük lotlar, o da bana göre değil...
Bu hisse eğer tekniğe uyarak gitmeye devam edecekse bana göre:
- Ya 14.xx 'lere ani bir şekilde düşüp çıkarak veya salınarak fark etmez rahatlamalı, ki sayımlar yerine otursun...
- Ya buralardan bir yerden topuklayıp 24-27 aralığına çıkmalı, oradan 34-37 aralığına hızla gitmeli ki uzatma yaptı diyelim...
İşte bu seviyelerin sonrasında olayın gelişme şekline göre ortaya yeni senaryolar çıkacaktır...
İşin orasını şimdilik göz ardı edersek bugünkü duruma göre hissenin bir karın ağrısı olduğunu düşünüyorum. O ağrı geçmeden o beklenen %100+ 'lık hareket bu hisseye gelmez. Gider gibi yapsa da buralarda oyalanıp durur ve benim bahsettiğim düzeltmeyi yataya sararak yapmış olur...
Bir de en güvenilir olarak şu ana kadar hareket eden aşağıdaki grafiğe bakınca durum netleşiyor.
- Çizilen beyaz trend net olarak kırılmış. Artık kendisine yeni bir nirengi noktası arayacaktır. Bu da ilerisi için olan tüm hesaplamaları değiştirecektir...
- Şu an için bu nokta belli olmadığına göre olduğu gibi bırakmayı tercih ettim...
- Fakat bir de diğer ara kanallar var ve bunlar da şu anda tam destekte bulunuyorlar...
Yani ciddi bir karar aşamasındayız. Ya o bahsettiğim karın ağrısından vazgeçecek ve yukarıya doğru yoluna devam edecek, ya da şansını deneyip aşağı salmayı deneyecektir...
Hisse bizim ve sahip çıkmak adına yazıyorum. Satmak gibi bir düşüncem yok ama almak gibi bir düşüncemin olduğunu zaten gizlemiyorum.
Elimde o kadar hisse varken düşmesini ben de hiç istemem. Keşke topuklayıp her gün gitse, ben daha çok mutlu olurum. Lâkin bir de ortada bir gerçek varsa bunu gizlemek benim karakterime uygun değil...
Durum netleşene kadar artık yeni yorum yapmanın anlamı yok. O nedenle muhabbete devam ama analiz paylaşımı yapmayacağım...
https://i.hizliresim.com/NvqqVR.png
Kafalarda soru işareti kalmasın diye grafiğin haftalık görüntüsünü de ekliyorum...
Bu bizim yol haritamız. Harita şaşmazsa güzel günler göreceğiz inşaAllah...
https://i.hizliresim.com/FjrlF2.png
GEDZA için tahta yapıcı USD bazlı grafik kullanıyor gibi...
Bu grafik de el altında bulunsun, lâzım olabilir...
USD Bazlı haftalık ortalamaya değmiş ve yükseliş yapmaya başlamış izlenimi var.
Durum böyle ise benim yukarıda yazdığım senaryoların hiç bir önemi kalmaz. Çünkü planı yapanın kafasındaki düşünce farklı demektir...
https://i.hizliresim.com/4nTV9I.png
bu benim gördüğüme daha yakın duruyor. yanlış anlama herhangi bir imada bulunmadım. paylaşımlarını zevkle okuyoruz. bende gördüğümü daha net bir dille yazma gereği hissettim hepsi o. bilirsin kendi hisselerimin analizini yaparken taraflı düşündüğümden bazı hisselerime tarafsız gözle senin bakmanı isterim. her fikri paylaşıyoruz,sonuçda hepimiz ortağız. iyi geceler..
Kesinlikle yanlış anlaşılma yok, müsterih olabilirsin...
Ben gördüğümü söyleyince burada yazılanları görenler, sanki "düşmesi için çabalıyormuşum, düşsün de mal alayım" düşüncesindeyim hissine kapılabilir...
Oysa ben mal alayım diye hissenin düşmesini kesinlikle istemem. Elimde olanın yükselmesi bana fazlasıyla yeterli. Fakat düşerse de fırsatı kaçırmam, orası ayrı...
Nasılsa sona gelindi, karar verilecek. Bende vebâl kalmasın, gördüğümü söylemiş olayım...
Hissenin ortağı ve yatırımcısıyım...