perşembe günü faiz artışı sonrası artışların sonuna geldik falan demeden cesur bir açıklama gelirse bilin ki abla kalıcı..
Printable View
kaderden( varsa ) kaçsanda huydan kaçamazsın..
bazen düşünürüm anneye mi daha çok çekmişim babaya mı diye.
babamdan daha fazla huy aldığımı düşünüyorum. gen denen şey gerçekten ilginç huylarıda kopyalayabiliyor aktarım yapabilme özelliği var. zaten öyle olmasaydı herkesin bilinci ve aklı sıfırdan yaratılmış farklı bir kişilik veya karakter olurdu.
iki tarafada baktığımda para kazanma hırsı yok .. dedelerden kalan çok toprak var belkide heves etmemişler.
dedelerden 3 tanesi şehit.. en sonu gazi.
4üde anne tarafında. gazi dahil. nasıl 3 şehit diye soran olursa savaş durumunda büyükannem ikikere evlenmiş vs. paranın insanı mutlu etmeyeceğini uygun karakterde değilsen tabi! zaten biliyorum ..
o nedenle işin aksiyon tarafındayım daha çok.
huydandır kimbilir..
:drunk::drunk:
SASA'da düşüş ya bitti, ya son bi tur daha sarkacak 1.05 dolara...anlamak imkansız...Bist-30 ağırlığı %2.62...teperse iyi teper...pek tarzım değil gerçi...dipten kalkan ilk minik dalga zoomlayıp bakınca beşli, ama bir genişleyen flatın beşlisi de olabilir..Endeks mühendisliği adına tekrar oyuna girdi veya girmek üzere...Şöyle ters skala dolar bazlı görüntü...%23 tepse, amanın...eskiden olsa affetmezdim...yaşlandıkça çok tırsak oldum...neydi; Emmoğlu YTD CCC Vesselam :p
SASA/USD Ters Skala
https://i.hizliresim.com/e8sdoxo.PNG
aha 12x hisseyi bulduk :he:
sevim koş.
sasa bu kadar düşmüşmü yaw. :drunk:
şu grafiğe bakarsak gübre hala pahalı ozaman
'Emmoğlu YTD CCC Vesselam' gibiler düştükçe aldığı maliyet düşürdüğü için, verdikçe verdiler sanırsam...En son 900.000 lotum oldu diyordu. PTA kulesi hisseye dönüşebilen tahvil meselesi falan filan....Değer yatırımcısı olacaksınız yalnız, fiyatla ilgilenmeyeceksiniz :oleyo: 2030 da 50 milyar dolar piyasa değeri...öle diyollar...200 milyon dolara mı ne almışlardı. Bul karayı al parayı.
Aynı tezgah...aynı dümen...tekrar tekrar sahneliyorlar...ve her nasılsa her defasında başarıyorlar da....ikaz etmeye de gelmiyor, küfür hakaret...bini bir para...en sonunda ne haliniz varsa görün diyorsun...bizim endeksin bir türlü kalkamamasının sebeplerinden biri de bu...sürekli doldur boşalt...Geçen Ereğliyi hesaplamış bir Mali Müşavir twitter'da, ama en ince ayrıntısına kadar, tek tek, tam da istediğim gibiydi hesaplama şekli...2008 den bu yana Ereğli tutan ve temettülerle hep geri alım yapan birisi totalde, dolar bazında, dolar enflasyonunu düşünce %87 kazanmış reel anlamda...Çok mu değil...Az mı...az da değil..yıllık %6 Eurobond getirisinden hesaplamış, nerdeyse kafa kafaya, az biraz geçmiş işte. Yani uzun vadenin hesabı bu kadar işte. Endeks yıllar boyu ralli yapacak ki, Buffet hikayeleri gerçek olacak. Yoksa, git gel Konya 6 saat, Başkan 4 saatte gidip geliyormuş gerçi.
doldur boşalt olmasa zaten bence ne heyecan kalır ne bişey
kazançta katlanmaz bana göre.
hisselerde işin sırrını bulduk ama geç oldu..
bulmakla iyi mi ettik dersen kazanç var ama heyecan yok bukezde.
bana kalırsa hem viopta hemde hissede .. kaybettiğiniz paraya üzülmemeli. daha doğrusu üzülecek kadar borsaya güvenmemek lazım . üzülmeyecek kadar miktarla oynamak çözüm olabilir.
kazançta bir tuhaf his.. diyelimki hisseden sağlam kazandın sattın. bu kezde hangi hisseyi alacam hepsi pahalı diyorsun.
bekleki borsa düşssün. 5 sene beklersin artık.
daire alsan o para ile tadı olmaz..ben böyle düşünürüm. çünkü borsa ayrı bir dünya bir hobi uğraş alanı veya zihni canlı tutan bir yaşam biçimi gibi birşey.
yerine betonu koyamazsın.
:drunk::drunk: