Tesekkurler...
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Tesekkurler...
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ulusların düşüşü kitabından alıntı:
"Hasılatının çalınacağını, kamulaştırılacağını ya da vergi yoluyla hepsinin alınacağını düşünen bir iş adamının değil yatırım ve yenilik için, çalışmak için bile çok az isteği olacaktır."
şöyle bir hesapladım da beş yıl önceki birikimlerimin dolar cinsinden değeri şu andaki dolar cinsinden değerinden fazlaymış. beş yıl boyunca çalışıp yaptığım birikimler ve aldığım tl mevduat faizlerine rağmen dolar cinsinden birikimlerim erimiş. ben kumarı hiç sevmem ve borsa "oynamayan", piyango bileti bile almayan biriyim. buna rağmen karşılaştığım durum budur. bir süre önce birikimlerimde dandik para birimlerini kesinlikle kullanmamaya karar verdim. benden ahlaksızca gasp edilen parayı geri getirmem mümkün değil ama bundan sonrası için kendimi güvenceye almaya çalışacağım.
bu tecrübemden istifade etmek isteyenlere duyurulur...
Etrafimda ki koyu akp liler halen bak faiz artti hani dolar dusecekti diyor..
Sadece sunu diyorum..Elinde 1 kova su var..Su kose de ufak bir yangin ciktiginda o suyu dokup sondurmek varken ,birak kendi sonsun birsey olmaz diyorsun..
Bina yanmis gidiyor sonra yandim anam diyip bi kova su ile o yangina mudahale ediyorsun..
Parayi, parayi yonetenlere degilde iktidarin istegine gore yonetirsen olacagi buydu..
Iste tum durum bundan ibaret bana gore..Faizler % 30 bile olsa dolarin dusecegini sanmiyorum.Bundan sonra tek secenek uretime tesvik,israftan kacinmak.Ve yurt disi bagimliligi azaltmak..
Tabiki vurgulayacak..
Burada zaman zaman aksi yönde fikir sahiplerine verilen tepkiler , kişilerin fikirlerine değil , tamamen üslup bozukluklarından ötürü..
Adam geliyor Dolar alan haindir şöyledir böyledir diyor.. Belli ki canı yanmış dolar alamadan yaya kalmış..
Aklınca burada gelip boşalıcak..E haliyle buradakilerden tepki alıyor.
Yada tamamen objektif fikirleri var ama işi siyasete getiriyor .. e yine tepki alıyor.
Sn. thejackalav'ın herhangi bir tepki almaması tamamen kendi kişiliği ve üslubundan ötürüdür. Kimseye laf sokmadan güzel güzel fikirlerini dile getiriyor.
Ben %60 USD'da olmama rağmen bende ilgi ile takip ediyorum kendisini..
Buna bir diğer örnek ise Sn.Bahri'dir..
Kendisi müzmin TL'ci olmasına rağmen başlığın sevilen müdavimlerindendir..
Güzel bir haftasonu geçirmeniz dileğiyle..
Selamlar
Faiz artışı doları durdurdu. O KADAR. Şimdilik hedefe de ulaştı.
Başkada yapabileceği hiç bir şey yoktu.
Bundan sonraki artışlarda sadece bir süreliğine durduracak.
Yokuş aşağı inmekte olan kamyonu anca önüne bir set koyup geçici durdurabilirsiniz
Geri geri yukarı doğru ittiremezsiniz, iyice zayıflamışsanız set bile yıkılır
Rize'de Hopa'da dağlardan akan sel sularını kim durdurabiliyor !!!
O arkadaşlara söylemeniz gereken, dolar bugün 6 TL değilse, Euro 7 TL değilse, işte bunu o faiz artışı sağladı.
Faiz artışı doları düşürmedi demek yanlış 4.92 seviyesinden 4.47 lere geldik eğer biraz daha geç kalınsaydı taban 4.92 olurdu !
yatırım tavsiyesi değildir