Son zamanlarda özel sektör borçlanma fonlarinda zamanında ödeme yapamayan hangi şirket vardi acaba,bir örnek? Birde ödeme yapmaz ise ne oluyor?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Son zamanlarda özel sektör borçlanma fonlarinda zamanında ödeme yapamayan hangi şirket vardi acaba,bir örnek? Birde ödeme yapmaz ise ne oluyor?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün ki panik havası dağıldı gibi..piyasaya yeni giren 300k kişiye hoşgeldin partisi düzenlendi..
Yarın için etrafta olumlu konusmalar var gibi ama henüz erken bişey soylemek için...
Bugün güzel destekte kapattık
Avrupa 'da bankacılık endeksi bugün çok fenaydı..(-3 lere varan düşüşler gördüm)
Bugünde yabancı çıkışı devam etti bizde..
Vadeliler acılacak ona gore işin rengi belli olur..
Şimdilik o kadar panik yapilacak bi durum yok gibi
Bugün endeks cok yordu beni
Yarın ola hayrola.
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...a-degisken-fon
güncel izahnameyi tıklayın orada yazmışlar ... Tmc ile ilgili
Sermaye Piyasası Kurulu’nun 14/02/2020 tarih ve 12233903-305.01.01-E.1860 sayılı yazısıyla;
İş Portföy Tema Gönüllüleri Değişken Özel Fon’un İş Portföy Tema Değişken Fon’a
dönüştürülmesine izin verilmiştir.
Fonun yatırım stratejisi uyarınca, Fon toplam değerinin en az %51’i devamlı olarak; son 2
yıl içerisinde çevre kirliliği nedeni ile para cezası almamış, silah ve tütün mamulleri üretmeyen,
kimyasal yöntemlerle çalışılan metalik madencilik faaliyetinde bulunmayan ihraççıların sermaye
piyasası araçlarına yatırım yapılacaktır.
FONDA 1039 kişi görünüyor tefasta ( teyit için spk ya bakmalı ) , fonun değeri 6 milyon 600 bin küsür kertik.... son 5 yılda % 56 son üç yılda % 30 getirmiş...
çevrecilik hassasiyeti had safhada olup , getiriyi ikinci plana atan için ? ben ilgilenmem bu fonla ...
kıymetli insan kardeşim ;
bir özel sektör tahvili / bonosu ödenmez ise , bu tabii ki fona zarar olarak yansır .
eğer ki ola ki günün birinde ( isterse 3 yıl 14 gün sonra olsun fark etmez ) , o şirket o tahville bono ile ilgili ödeme yapar ise , sen o fonu artık portföyünde tutmasan bile , ne yapıp edip ilgili kurum senin bir aktif hesabını bulup şak diye o ödemeyi hesabına yatırır ... eğer o şirket tahville bono ile ilgili bir ödeme yapmaz ise ( yani şirket mortingen ştrase oluyor ) bir bardak soğuk su buzdolabında hazır bulunmalı ki , haberi alır almaz içebilesin...