[B]Bu hisse virmanı ile ünal+izmirlioğlu ailelerinin payını ÇİMKO alabilir mi? çağrı zorunluluğu olmasın diye!!! bu işlem yapılmış olabilir mi???
ne dersiniz....
ytd.[/B]
Saygılar...
Printable View
Çağrı zorunluluğundan sıyrılabilirler mi?
Çağrı zorunluluğu mevzuatını, kriterlerini pek bilmiyorum.
PAY TEBLİĞİ (VII-128.1)
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Zorunlu Pay Alım Teklifine İlişkin Esaslar
Zorunlu pay alım teklifi
MADDE 11 – (Değişik: RG-16/10/2021-31630)
(1) Gönüllü olarak yapılan pay alım teklifi, blok veya münferit alımlar ya da diğer herhangi
bir yöntemle, tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı
olarak bir ortaklığın yönetim kontrolünü sağlayan paylarını veya oy haklarını iktisap edenler, söz
konusu payların veya oy haklarının iktisabının kamuya açıklandığı tarihte pay sahibi olan diğer
ortakların paylarını satın almak üzere pay alım teklifinde bulunmak zorundadır.
(2) Ortaklığın pay sahipliğinde herhangi bir değişiklik olmasa dahi, ortakların kendi
aralarında yapacakları özel yazılı anlaşmalarla yönetim kontrolünü ele geçirmeleri sonucunda da
pay alım teklifi zorunluluğu doğar.
(3) Zorunlu pay alım teklifinden yararlanabilecek pay sahipleri ve pay tutarlarının
belirlenmesinde;
a) Birinci fıkra kapsamında ortaklığın yönetim kontrolünü sağlayan payların veya oy
haklarının iktisabının kamuya açıklandığı tarih,
b) İkinci fıkra kapsamında ortaklığın yönetim kontrolünü ele geçirmeye ilişkin ortakların
kendi aralarında yaptıkları özel yazılı anlaşmanın kamuya açıklandığı tarih,
esas alınır.
(4) Hedef ortaklığın paylarının borsada işlem görmesi durumunda pay alım teklifine konu
edilebilecek pay tutarları, üçüncü fıkrada belirtilen tarih itibarıyla sahip olunan paylardan fiili pay
alım teklifi başlangıç tarihine kadar varsa yapılan satışların son giren ilk çıkar esasına göre ve gün
sonu net bakiyeler üzerinden düşülmesi suretiyle hesaplanır. Kamuya açıklama tarihi itibarıyla
ortaklıkta pay sahibi olanlar ile pay tutarlarının belirlenmesinde takasın tamamlanmasına
bakılmaksızın eşleşmiş emirler dikkate alınır. Pay alım teklifinde bulunulacak pay sahipleri ile pay
tutarlarını gösteren liste Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. tarafından bu maddedeki esaslar
çerçevesinde hazırlanarak fiili pay alım teklifi başlangıç tarihinden bir önceki iş günü yatırım
kuruluşuna verilir.
(5) Kurul, faaliyet konusu kamu hizmeti vermek üzere kamu kurum ve kuruluşları
tarafından süreli veya süresiz olarak imtiyaz verilen bir işi görmek olup da bu imtiyazı kaldırılan
veya 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanunu uyarınca faaliyet izni kaldırılan ya da
temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimi Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna
devredilen halka açık ortaklıkların pay sahiplerinin korunması amacıyla, imtiyazın geri alınmasına
veya 5411 sayılı Kanunun ilgili hükümlerinin uygulanmasına neden oldukları tespit edilen
yönetim kontrolüne sahip gerçek ve tüzel kişilere pay alım teklifi zorunluluğu getirebilir.
(6) Zorunlu pay alım teklifi hiçbir koşula bağlanamaz.
Yönetim kontrolü
MADDE 12 – (1) (Değişik: RG-16/10/2021-31630) Ortaklığın oy haklarının yüzde ellisinden
fazlasına tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak
sahip olunması veya söz konusu orana bağlı olmaksızın yönetim kurulu üye sayısının salt
çoğunluğunu seçme veya genel kurulda söz konusu sayıdaki üyelikler için aday gösterme hakkını
veren imtiyazlı paylara sahip olunması, yönetim kontrolünün elde edilmesi olarak kabul
edilir. Ancak imtiyazlı payların mevcudiyeti nedeniyle yönetim kontrolünün elde edilemediği
hâller bu madde kapsamında değerlendirilmez.
(2) Birinci fıkradaki haller dışında, ortaklığın sermaye yapısı veya genel kurul toplantısında
oluşan fiili durum nedeniyle yönetim kurulu üye sayısının salt çoğunluğunun fiilen seçilebilir
olması yönetim kontrolünün ele geçirildiği anlamına gelmez.
(3) Halka açık ortaklığın gerçek ve/veya tüzel kişi ortaklarının yönetim kontrolüne sahip
olup olmadıklarının tespitinde, aşağıda belirtilen kişilerin söz konusu gerçek ve/veya tüzel kişi
ortaklar ile birlikte hareket ettikleri kabul edilir;
a) Gerçek ve/veya tüzel kişi ortakların yönetim kontrolüne sahip olduğu ortaklıklar,
b) Tüzel kişi ortakların yönetim kontrolünü elinde bulunduran gerçek ve/veya tüzel kişiler
ile bu kişilerin yönetim kontrolüne sahip olduğu ortaklıklar.
(4) (Ek: RG-16/10/2021-31630) Ana ortaklığın yönetim kontrolü ele geçirilmek suretiyle
hedef ortaklıkta yönetim kontrolünün dolaylı olarak elde edildiği durumlarda, ana ortaklığın ve
birlikte hareket ettiği kişilerin hedef ortaklıkta sahip olduğu tüm paylar birlikte değerlendirilir
Bizdeki durum yukardaki ihtimallerden hangisine giriyor ?
Çimko alırsa , yönetimi ele geçirme durumu olmayacak mı demek istiyorsunuz?
aynen... nasıl ki... çiftay çağrı yapmadı... %51 bir kılıfına uydurmaya çalışılıyor olabilir....
sanko enerji - çimko ? ....
rekabet kuru mu?
zaten ünal-izmirlioğlu' da sanki çağrı yapılsa satacak gibi...geldi bana GK da...
yada hiç bir şey SANKO kendi içinde bir takım avantajları değerlendiriyor...
Şu ana kadar SANKO nun kazancı vergi avantajları...bir de 700k mal satımıştı....
ytd.
Saygılar...
Yeni batı hisse sahibi SANKO ENERJİ ver batı hisselerini...AL 3 adet HES 'i...:)
(3 adet HES e zamanında 86 milyon usd verilmişti.)
ne senaryolar....ama:):):) filmi izlemeye devam....
bu güzel oldu galiba....:wave:
ytd.
Saygılar...
https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conn...ite+area/bugun
usd=12,9775
euro=14,6823 31/12/2021 bilanço değerleme kurları....
30/09/2021-
usd 8,8433
eur 10.3135
usd %46,7
eur %42,3 30/09/20214- tarihine göre artış...
yıllık usd %76,8 eur %63 artış
ytd.
Saygılar...