http://www.hisse.net/topluluk/showth...099#post503099
hisse yarışma linkimiz açılmıştır. Kurallara uygun tahminlerinizi alalım.
Printable View
http://www.hisse.net/topluluk/showth...099#post503099
hisse yarışma linkimiz açılmıştır. Kurallara uygun tahminlerinizi alalım.
Kim; kendi arka bahçesinde, köyünde, kasabasında, şehirinde nükleer istiyor ?
Kendisini öne alalım.
Tartışmaya sonra devam ...
ispanya'da önemli olaylar oluyor euronews tan takip edebilirsiniz
Kredi karti ile mal alimi yaptiginiz ve ona odeyeceginiz miktara karsilik, aldiginiz mali satip elde ettiginiz gelir ile karsilastirma yapmiyor musunuz...
bunu yapmiyorsaniz zarar ettiginizde buna katlanmaniz gerekir
Basit ornek vereyim
kredi karti ile mal alip eve 3 ekmek goturme faydasini sagliyor sunuz
ama mallarin gec satilmasi, geri para donmesi gec oldukca
eve 2 ekmek yada 1 ekmek goturuyorsunuz
Ekonomi daha daraldiginda evdeki ekmegi siz mali sattiginiza bundle yapiyorsunuz oldu mu cok net izahi bu.
saygilar
:Sad::Sad:
Geçen hafta forumda bir arkadaş
finansbank bono %14.90 (mevduat karşılığı) 5 aylık bağladım şeklinde bir oran paylaşmıştı.
Geçmiş sayfalarda bulamadım. Bu bono bankanın kendi bonosu mu?
Miktar limiti ne kadar?. Şubelerden alınabiliyor mu?
Bu 3.5 ay belki 5 ay olan daha yüksek faizle ve haftaya satılıyor da olabilir .
Pazartesi bir şubeye bir sorun isterseniz ama 5 aylık bit süre bana çok uzun geliyor .
Faiz artarsa da erken çıkmada zarar oluşur bono olduğu için buna da dikkat etmek lazım
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
Pazartesi şubeye sormak lazım. %14.90 5 aylık ise 32 ve 46 günlük mevduata göre bileşik faiz kaybı da oluşacak. Diğer bankaların da bonolarını araştırmak lazım. Ancak tahminim bankalar arası rekabeti arttıracağından bankalar bonoya belirli bir süre daha mesafeli bakacaklar.
Mevduata göre tek dezavantajı 100.000TL lik devlet güvencesi olmaması. E turuncu hesaba benziyor denilebilir. Faiz günlük işliyor, internet bankacılığından yatırımınızın anlık miktarını görebiliyorsunuz.
İnternet sitesine bakrsanız N kolay bononuz olduğu sürece vadesiz hesabınızdan hesap işletim ücreti alınmıyor, eft ve havale ücretsiz diye yazıyor.
Finansbank bonosu hakkında Benim duyduğum 170 gün ve 14,93 faiz oranı ve minimum miktar 250 k param olmadığı İÇİN detayını araştırmadım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba,
Yukarıdaki yadıklarınızdan sonra size veriken cevapları ve ardından sizin onlara verdiğiniz yanıtları okudum. Sizin mutlaka kredi kartından kurtulmanız gerekiyor. Çünkü kredi kartı anlık olarak cebinizden para çıkmadığı için sizi yanlış yönlendiriyor. Cebinizden para vererek almayacağınız veya yatırım yaomayacağınız riskli işlere kredi kartıyla rahatlıkla harcama yapıyorsunuz gibi değerlendirdim. Kredi kartı krediden çok daha tehlikelidir. İhtiyaç kredisi kullanıp parayı cebinize koyarsınız ve sonuçta alacaklarınızı yine para ile yaptığınızdan ve paranızın devamlı azaldığını gördüğünüzden çok gerekli değilse harcama yapamazsınız. Ama hem kredi kullanırsanız, hem de kredi kartınız varsa kredi kullandığınız para kenarda durduğundan size cesaret verir ayrıca likitinizi harcamaktansa kredi kartıyla harcamalarınızı daha da riskli yaparsınız ve peşin parayla yapmak zorunda olduğunuz harcamaları da kısmazsınız çünkü paranız var. Sizin sorununuz bence bilinçsiz ve gereksiz harcamalar ve bilinçsiz kredi kartı kullanımıdır.
Tavsiye olmamakla birlikte ben sizin yerinizde olsaydım, Zaten anı kurtaramıyorum, gelecek için biriki nasıl yapayım düşüncesiyle BES’ i hemen kapatırdım. Kredi kartı faizleri ihtiyaç kredisi faizlerinden çok daha fazladır, bu nedenle araştırıp en uygun en avantajlı ihtiyaç kredisini kullanıp kredi kartı borcumu kapatırdım. Kredi kartını iptal ederdim ya da limitini 3000 - 4000 TL gibi düşük bir miktar yapardım. BES’ ten alacağım parayı e turuncu, enpara birikin hesabı veya bir kısmını vadesiz bir kısmını vadeli hesaba koyarak semaye yapar ve harcamalarımı buradan yapardım. 5 ay diğer banka kresi ödemelerimde devam ettiğnden sermayeye aldığım parada eksilme olacaktır elbet, 5 ay sonra diğer kredi ödemelerim bitiğinde bankalara ödediğiniz kredilerin üçte biri aylık birikim yapar sermayemi eski haline getirmeye çalışırdım.
Evde bir otomobile alışınca insan bir daha otomobilsiz yapamıyor. Otomobil aynı zamanda bir ihtiyaç artık ve bir sermaye. İnsanın aile mutluluğu aynı zamanda iş hayatınıda erkile bu nedenle önemli eğer mutluluğumu biraz olsa da bozacaksa satmazdım. Ama satasamda kredi kartı borcunu kapatmak için kullanır kalanını sermaye yapardım. BES’ ten aldığım paranın üstüne eklerdim.
Ayrıca sermayemi minimum aylık karımın 10 katı kadar belirler yani aylık kazancım 4000 TL ise sermayem 40.000 TL olurdu ve bunun altına indiğinde harcamalarımı keser tedbir alırdım. Tedbirlere rağmen sermayem düşüyorsa yaptığım işten zarar ediyorum demektir. Zararına iş yapılmaz başka bir iş arardım.
Şunu da belirteyim esnaf olarak aylık kazancınızı iyice hesaplayın. Ya dediğiniz kadar çok kazanmıyorsunuz ya da özel harcamalarınız çok fazla.
Umarım size yardımı olur. Sağlıcakla.
İlginize çok teşekkür ederim.
Herkesin ortak tavsiyesi bu yönde ise o zaman yapacak birşey yok ilk iş hemen hafta başında kredi kartlarını kapatıyor ve iptal ediyorum.
Kalan parayıda sanırım miktar düşük olacağı için özel oran vb durumlardan faydalanma söz konusu olmadığı için en mantıklı Enpara gibi duruyor.
İng e-turuncu ya da odea oksijen de hem likit kalır(gecelik), hem de en para dan daha yüksek faiz alırsınız.
Sayın bir-esnaf,
Ben de size önerilerde bulunayım.
Öncelikle ilk yapmanız gereken bilgisayarda ya da bir defterde hem işinizin hem de evinizin gelir ve giderlerini düzenli tutmak, bunları incelemek ve üzerinde optimizasyon (eniyileştirme) yaparak maddi durumunuzu elinizdeki şartlarda getirebileceğiniz en iyi duruma getirmek. Bizde bu alışkanlık yoktur, hele esnaf genellikle kara düzen çalışır, mutlaka hesabınızı kitabınızı tutun ve sonra rakamlar üzerinde düşünün. Ben bunu esnaf olan yakın akrabama yaptıramıyorum adam alacağını unutuyor yazıp kaydını tutmadığı için, ne harcıyor ne kazanıyor haberi yok para gelip gidiyor işte diyor.
Gelirinizi artırabilir misiniz? Fazla masraf yapmadan promosyon reklam internet satışı gibi araçlarla cironuzu veya kar oranınızı artırmaya çalışın. Olmuyorsa ek iş yapacak enerji veya zamanınız var mı? Eşiniz çalışabilir mi? Bu konularda düşünün.
Giderinizi düşürebilir misiniz? Arabasız yapabilir misiniz bir bakın, çok şart değilse hemen satın büyük bir giderden kurtulursunuz, ileride durumunuz düzelirse yine alabilirsiniz. Diğer alanlarda da kafa yorun ve geçici ya da kalıcı olarak giderlerinizi indirmeye çalışın. Telefon ve internet tarifenizi değiştirin, paralı tv varsa iptal edin ya da daha ucuzunu bulun. Donanımhaber sitesi forumlarını takip edin, sıcak fırsatlar bölümünü, ihtiyaçlarınızı ucuza karşılayın.
Borçlarınızın vade ve faizlerini yazın, üzerinde çalışın, daha düşük faize geçirebilir misiniz? Örneğin bankalarla gidip anlaşmaya çalışın. Kredi kartı borcunun faizine bakın, muhtemelen en yükseği budur, yerine bankadan kredi çekip kart borcunu kapatın. Kredi için bankaları dolaşın en düşük faizi bulmaya uğraşın.
BES'i hemen kapatın, paranızı çekin.
Geliriniz iyi, işinizi kapatmadan sürdürmeye çalışın, maaşlı işe girerseniz özel bir eğitiminiz veya tecrübeniz yoksa o rakamları kazanamazsınız, piyasa zaten berbat işsizlik had safhada. Borcunuzu kapatırsanız bence rahat geçinirsiniz.
BES ve araba satışından gelecek parayla borcu hemen kapatıp işinize temiz devam etmek ister misiniz? Yoksa o parayı aileniz için ihtiyaten yedekte tutup gelecek gelirinizle mi borcu kapatmaya/döndürmeye uğraşmalısınız? Bunun kararınız kendiniz verin, ikinci seçenekte kaçınılmaz olarak faiz ödüyorsunuz ve ilkine göre maddi olarak dezavantajlı, ancak ekonomik durum kötüleşirse birikmiş nakit para aileniz için çok önemli olabilir. Belki ikisinin ortası bir şey de yapabilirsiniz (sadece borçların faizi en yüksek olan bir bölümünü temizlemek).
Dükkanı kapatayım borçları hiç ödemeyip üstüne yatayım derseniz o da belki mümkün ama bankalar peşinizi bırakmaz, zorlu bir hayat olur.
Elinizde kalacak nakiti sakın büyüteceğim diye borsaya vb yatırmayın, buralardan okuyup özenebilirsiniz sakın yapmayın. Ailenizin ihtiyacı olan parayla böyle işlere girişilmez hayatınız kayar. Bunu sakın unutmayın kendinize güvenemiyorsanız parayı eşinizin üzerine filan yatırın. Yatırım aracınız sabit getirili mevduat olsun, veya bir bölümü de döviz-altın vb gibi az riskli yatırım araçları olabilir. Mevduat için de bankalara bakın, miktar az da olsa iyi faizler alabilirsiniz, 100 bine kadar her bankada devlet garantisi var yani paranıza bir şey olmaz bankalardan korkmayın, 13 üzeri faiz alırsınız, bu şekilde reel olarak para kazanamazsınız ama paranız değerini korur belki enflasyon üzerine de bir iki puan getirir.
en para gecelik %9
ing e-turuncu % 13.75
odea oksijen %14.50 (4K TL boşta, yaklaşık 13.90 a geliyor)
hepsi gecelik ve istediğiniz zaman para yatırıp, çekebilirsiniz.
Merhaba
Oncelikle ilginize teşekkürler.
İçinde olduğum vaziyete en iyi sizin yorumunuz temas etmiş.
Mevcuttaki aylık odemesi 3000 tl ye yaklaşan ve son 5 ayı kalan kredilerimi kapatmak suan zaten mantıksız zira kalan anaparayi oduyorum herhangi bir indirim söz konusu olmayacak.
Ve bu rakam beni pek sıkıntıya sokmuyor açıkçası.
Kredi kartlarına gelince ise, ekim ayının başlaması ile 6 ay boyunca yıllık ciromun en yoğun olacağı kış aylarına giriyor olacağım.
Bir yandan da 2-3 ay faiz yiyip (ayda max.500 yerim) ardından faiz yemedigim rakamlara dusurebilirim diyorum. (Kredi kartları borcum 20-25 k yı geçmediği sürece faiz yemiyorum)
Bu esnada kredilerim biteceği için kartlari kapatmak için her ay 3000 tl'm olacak.
Zira yıllardır ayda 3000 kredi ödediğim için her ayın 7'sine 3000 tl biriktirebilmek artık benim için alışkanlık haline geldi.
Bu plana göre gidersem durum kabaca söyle olur ;
1. Önümüzdeki 5 ayda kredilerim biter.bu süre zarfında ben ayda ortalama 350 desek 1750 tl faiz yerim. Ama nakit parama dokunmadigim için 140K param ayda min. 1300 mevduat getiriri getirir.
2. Kredilerim bitince ayda 3000 tl ödeme gücüm boşa çıkar.
Yaklaşık 12-14 ay gibi bir zamanda hiç faiz yemeden kredi kartlarimi bitiririm.
3.bu esnada mevduatim buradan alacağım yardimlarla (kesinlikle birilerinin gazına gelip riskli yatirimlar düşünmem zira fakirin tavuğu tek tek yumurtlar) vadeli , döviz , altın vs gibi risksiz yada kismen min. Riskli yatirimlarla 140k olan param biraz daha artmış olur ve her zamam bir güvence olarak kenarda bekler.
Banka borçlarina nanik yapma yoluna gelince..
Çok sıkıntılı ve cidden son nokta süreci.
Birkaç arkadaşım yaptı bunu zamanında.
Banka bir yerden sonra mecburen pesinizi bırakıyor zaten alabileceği birsey yok ise o sürede de birakmasada birsey alamıyor.
Ancak. .
1. Ufacık hesap hatası sıkıntı getirir.
2. Hayatinizin önünüzde 6-7 yıllık süreci çok zor geçer.
3. İtibari olarak çok sıkıntı yasarsiniz.
Ha.. yapilamaz mi..
Bir arkadaşım tamamen bittiğini farkedince hazır kredi puanı yüksek ve kartları limitleri dolu . 2 ay içinde hepsini paraya çevirdi. % 2 komisyonla krefi kartlarini bosaltip paraya çevirdi. Tüm bankalardan kefilsiz kredi çekti. Kmh limitlerini çekti.
Devlet ve şahıs borcu birakmadi hepsini temizledi.
bir gecede kapattı dükkanını.
Ilk 2 ay ortadan çekildi bir kenara kafasini dinledi.
(Sanirim devlet ve şahıs borçlarını odedikten sonra bankalardan topladığı para 300 k civari)
Eşinin adina ayni sektör de farklı bir semtte isyeri açtı.
Isini gücünü topladi ama siz de tahmin edersiniz bankalar avukatları çok taciz etti.
Ama sonuçta birsey alamadilar.
Söylediğine göre 1-2 sene daha geçmesi gerekiyormuş (şuanda bu durum olali sanirim 5 sene oldu)
1-2 sene sonra tüm borçları finans sirketinden de alinamadigi için silinecekmis.
Sonuç olarak benim için hem etik dışı hemde çok gereksiz zahmet barindiran bir seçim yolu bu.
Ayrıca neden evimize yakın yapılsın.
Buna ihtiyaç yok.
Bir nükleer reaktör bir yılda masa büyüklüğünde atık üretir sadece.
Ayrıca nükleer santrallerin küresel ısınmaya katkısı %0 civarıdır.
Green*** bunları anlatmaz.
Ne desem ....
Karadeniz'deki kanser patlamasını da duymamış !
https://img-s2.onedio.com/id-553c0f7...cb59b28210.jpg
ohh miss
Excel kullanın. Ay ay gelir gider alt alta koyun hesap yapın. Tahmini 1 sene 2 sene 5 sene sonrasını hesap edin.
Elinizi korkak alıştırmayın tatil benzin cenaze düğün her şeyi yazın sonra yazdığımızı %20 fazlasını harcayacak gibi düşünün.
Her ay sonunda hesaba riayet ettiniz mi etmediniz mi kontrol edin. Eğer fazla verdiyseniz hanımı yemeğe çıkartın, çocuğa hediye alın veya kendinize bir şey alın.
Eksik varsa önce nedenini bulun. Kaçınılmaz bir şey mi? Öyle bile olsa kendinize ceza verin mutlaka hedef rakamı yakalayın ileriki aylarda.
Ben çok zor koşullarda tek maaş 0 lira birikim ve binlerce lira borçla evlenmiştim. Çok şükür sonra toparladım, yöntem olarak da böyle yaptım ama herkesin bilgisi kendine işinize yararsa diye yazdım.
Benim de vardı, bir gece yangın çıktı hesaplara ulaşamaz olduk. Sanki her an bir operasyona kurban gidecek gibi hissediyor insan. Damat ayrıldıktan sonra da işleri pek iyi gitmiyormuş söylentileri var. Küçük bir fark için sinir harbi yapıp, geceleri ya bir şey olursa korkusunu yaşamaya değmez.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Nükleer bitcoin uzmanından daha mı iyi bileceksiniz o bir şeye kötü derse kötü iyi derse iyidir
masa kadarmış yuh sadece 1 reactor core'unun içinde 50-60 adet rod grupları bulunur,her bir rod grubu masadan büyük ve ağırdır. bu rodlar 2-3 senede bir verimi düştüğü için değiştirilir. aslında kullanılmış rod'un %97si hala U235 formunda yani yakılmamıştır. %3 diğer trans nucleitleri oluşturur. dünyada sadece fransa ve rusya ticari olarak bu çubukları yeniden işleyip mox fuel üretir. kullanılmış çubuklar 10 sene havuzda soğumaları için tutulur,bu aşamada aktif soğutmaya ihtiyaç vardır.eğer elektrik kesilir ve bu pompalar basamazsa bu çubuklar erir ve lav haline gelip havuzun dibini deler,fukuşimada olanda budur. nükleer enerjiye karşı değilim,hazine garantili anlaşmalara karşıyım. özel sektör becerebiliyorsa yapsın beceremiyorsa devlet yapar bu kadar basit.
o santralin inşaat malzemesi hariç bir bir şeyi burada üretilmeyecek buna yakıtıda dahil, nükleer çubuk üretmek için uranyumu zenginleştirmen lazım bunu en son iran denedi başına gelenleri biliyorsunuz. o yüzden yakıt çubuğu üretimini unutun. santrali zaten ruslar işletecek,oradaki hiç bir teknoloji bize ait değil. santralin en önemli parçası olan yazılım bize açık değil kontrolümüz dışında.
Baz yük regülasyonu için nükleer/baraj/doğazgaz/kömür (biri ya da kombinasyonları) santralleri şart. Enerjiyi depolamak çok zor. Eğer pil teknolojisi kaydadeğer bir gelişme gösterirse güneş/rüzgar/jeotermal baz yüke daha fazla katkıda bulunabilir. Ama pil teknolojisinde böyle bir gelişme henüz yok.