400-500 araliginda affetmemek lazim.
Syg,
Printable View
400-500 araliginda affetmemek lazim.
Syg,
Eurobond krizlerde portföylerin emniyet sübabıdır..
eurobond almak mı mantıklı eurobond borçlanma araçları fonu almak mı mantıklı? (başlığa yeni girdim bilgim yok.)
Fon alınca vergi beyan etmessiniz ( % 10 stopaj gelirden otomatik kesilir , ayrıca fon yönetim gideri kesilir.)
Eurobond alınca mevzuata göre gelir vergisi beyan etmeniz gerekebilir
Eurobond alınca gelirinizin ne olacağını öngörebilirsiniz.
Fon alırsanız, fonun yönetim başarısına göre geliriniz çok yada az olabilir.
Eurobond alınca tek bir bonoya bağlısınız.
Fon alınca , fon yönetimi genelde 7-8 eurobond'a yatırım yapar ve riski biraz dağıtır yada sizin tek bonoda alamayacağınız riski alır
Cds 320 olmus...normal....400 u gecer bu gidisle
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İş bankasından alım yapan var mıdır ? eurobond saklama ücreti ne kadar kesiliyor ? internet sitesinde asgari 11usd yazmışlar ama azami yazmıyor
Gozume iki tahvili kestirdim.
2/5/2025 tarihli AW05 ile biten ki hesaplamama gore kuponlari da kagida yatirdigimda yillik yaklasik 5.95% getiri sagliyor.
Ve 3/25/2027 tarihli CL22 ile biten ki bu da ayni kosullarda yillik 5% getiri sagliyor.
Bu konuda bilgili forumdaslardan verecegi bir onerisi, ya da yorumu olan varmidir acaba?
Yurtdisi adresli olsam da vergiye bulasmamak adina sat yapmayacagim vadelerde limitler icinde kalacak bir yatirim sekli dusunuyorum ve kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yanlis bilgi..
322 olmasi gerekir 370 degil !!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bileşik getiri hesabınızda hata var sanırım, vade uzadıkça getiri artar genelde.
Yazdığınız eurobondların mevcut getirisi işbankasının sitesine göre 2025 vade için %5.49, 2027 vade için 5.94 görünüyor.
Daha uzun vade düşünürseniz daha yüksek oranlar da var, örneğin en uzun vade eurobond (2045) getirisi 6.92 olmuş.
anlaşılan 10 yıllığı paylaşmış sn turnike..
https://tr.investing.com/rates-bonds...s-10-years-usd
Dogrudur....hic aklima gelmedi..
Ben hep 5 yilliga bakarim [emoji28]SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6.80 faiz....vay canina..!!!
Bugun icin yarinimizi satmisiz....
#@&*○☆¤¿SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hakli olabilirsiniz Sn. Pilavli, xls'de olusturdugum dokumani bir kez daha inceleyeyim. Bu arada ben gercekten isbankasinin sitesinde kayboldum, tahvillere kodlar vermisler falan, anlayamadim. Bu konuda bakmami onereceginiz bir link varsa paylasir misiniz lutfen?
https://i.hizliresim.com/gb4ldR.png
*** fiyatlar ve getiri oranları ziraat bankası sitesinden alınmıştır. kendimce yaptığım bir çalışmadır. hatalar içerebilir.
*** kirli fiyat üzerinden yapılan bir karşılaştırmadır. temiz fiyatta farklılıklar olabilir/olacaktır.
Verdiğim sitede ilgilendiğiniz tahvilin kodunu arama kısmına yapıştırın, çıkan sayfada tüm bilgileri kupon oranı vb ve fiyatının zaman göre grafiği vb. yazar, örnek olarak sizin yazdığınız 2025 vadeli bononun sayfası:
https://markets.businessinsider.com/...5-us900123aw05
Burada fiyat 93.5, getiri 5.58 görünüyor, bizim bankalar biraz komisyon aldığı için getirisi az daha düşük.
Türkçe isterseniz ziraatin sitesine de bakabilirsiniz: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond (sayfada altta "eurobond oranları" na tıklayın, fiyatlar getiriler mesai saati dışında sıfır görünür, mesai saatlerinde bakarsınız).
İyi geceler. Hazinenin bondlarından 1000 dolarlık alabiliyor muyuz? Yoksa alt limit daha mı fazla.MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buradan gorebilirsiniz.
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...02736358_1.pdf
Teşekkürler.
2043 vadeli bondun alış faiz oranı 6.52 satış faiz oranı 6.32 vakıfbankın sitesinde. Ama ziraat internet şubesinden aynı bondu açtığımda faiz oranı 4.88 getiri oranı 6 küsur. Senedin fiyatı şu an 83 lerde. Rakamların farklı olması 100 birim ve 83 birimin ayrı ayrı hesaplanmasında mı kaynaklanıyor.
MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O yazdığınız eurobonddan 830 dolar ödeyerek 1000 nominal paylık alırsınız. 2043 yılına kadar altı ayda bir size 24.4 dolar yani yılda 48.8 dolar kupon (faiz) ödenir. 2043 yılında da size 1000 dolar anapara olarak geri ödenir.
Yani yılda %4.88 faiz alırsınız, ama şimdi 830 dolar ödeyip vade sonunda 1000 dolar yani yatırdığınızın %20 fazlasını alacağınız için oradan da bir kazancınız vardır. Ayrıca faizleri çekmeyip tekrar aynı şartlarda eurobonda yatıracağınızı (yani bileşik getiri alacağınızı) farzederseniz faizin faizinden de kazancınız olur. Bunların hepsini hesaba katarsanız aylık getirisi %4.88 değil %6.32 eder.
Ziraat kupon faizi oranını ve getiriyi gösteriyor aradaki fark bundan kaynaklanır, asıl kazanç için getiriyi dikkate alın.
Vakıf ve başka bazı diğer bankalar eurobondu alış ve satış fiyatı üzerinden iki farklı getiri yazıyor, alış-satış arası marj olduğu için getiriler de farklı oluyor, burada bizim bankadan alacağımız fiyatla hesaplanan getiri önemli, bizim ödeyeceğimiz para bu, diğerini niye yazarlar anlamam bir anlamı yok.
Mesela yukarıda örneklediğim eurobond yerine 2030 vadeli olanını almak isterseniz 1413 dolar ödersiniz, size de altı ayda bir 59.4 dolar, yani yılda 118.8 dolar faiz yatar. Kupon faiz oranı diğerinin iki katından fazladır, ancak vade sonunda şimdi ödediğiniz 1413 dolar yerine size 1000 dolar verilir, yani anaparadan 413 dolar kaybınız olur.
İşte bu iki eurobondu karşılaştırabilmek için toplam getiriye bakmak gerekir, bu bononun getirisi %6.37 diğerinin 6.34'dür. Yani neredeyse ikisinde de toplamda aynı kazancı elde edersiniz. Buradaki tercih size kalmış: ben bu sürede çok kupon faizi almak istiyorum vade sonunda anaparam biraz erisin önemli değil derseniz 2030 vadeliyi seçersiniz, ben az kupon faizi alayım anaparam da büyüsün derseniz az kupon faizli olan 2043 vadeliyi seçersiniz.
Çok teşekkür ederim. Tüm sorularım sayenizde cevap buldu. Bol kazançlar.MI 8 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
CDS 382 kapattı:
https://www.paragaranti.com/cds
investing çok gecikmeli veriyor, yukarıdaki link 1 gün gecikmeli veriyor, ben 370'i yazdığım sırada bloomberght tv de söylemişlerdi.
worldgovernmentbonds.com sitesinde 1Mart 5 yillik 322 olarak gozukuyor
Hangisine inanacagiz
Garantinin sitesi de kac yillik oldugu yazmiyor galiba....goremedim...
iyi dusunun, yurt disinda da bir gelir vergisi olayiniz vardir onu unutmayin
yuzde 5.95 alabilirsiniz ama bunun ne kadari kupon ne kadari anapara uzerinde kaliyo bunlara bakin
bir iki hafta once karli iken bi anda elinizdeki kagitlari su anda zarar da oldugunu gorebilirsiniz
kisa vadede panik olan biri iseniz asla tercih etmeyin bond lari
saygilarimla
https://www.gib.gov.tr/sites/default...mayebrosur.pdf
Yeni rehber yayinlanmis..
Beyanname donemi basladi.
Dovletimiz pamuk eller cebe diyor.
Syg,
Alacagini sektirmiyor ama borcunu vermeye gelince "borcum borç ama......." diyor!!!!
10 aydir ikale geri odemesini alamiyorum. 3 defa vergi dairesine gittim bekle diyorlar....
Enflasyon farki da vermiyorlar....
Ben zamaninda odemesem hemen cezayi, enflasyon farkini basiyorlar.....
#@&*€○■¤☆¿SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu sefer ben cezayi kesecem [emoji12][emoji2960]