Sağolsun Parite bana Deli trampın ülkesinden demokrasinin beşiği avrupaya geçiş için son fırsatları sunuyor. Dolardaki son paramı da euro ya çevirmeye başladım artık sadece euro ve sterlindeyim. Biraz da altın.
dolara elveda dedim artık
Printable View
Sağolsun Parite bana Deli trampın ülkesinden demokrasinin beşiği avrupaya geçiş için son fırsatları sunuyor. Dolardaki son paramı da euro ya çevirmeye başladım artık sadece euro ve sterlindeyim. Biraz da altın.
dolara elveda dedim artık
Paritede günlük rsi 18 e düşmüş ohh missss. böyle ucuzluklar az görülür. Hemen değerlendirdim.
Yakında 1 dolar 1 euro olacak geyiklikleri başlar tam orada avrolarımı fullerim:bravo::halay::yahoo:
brexit sonucunda da sterlin mallanmıştım. uzun vadeciler için güzel günler bunlar
Bende 3.15 lerden beri deli gibi dolar topluyorum. ..
Diğer başlıkta arkadaşın birine cevap olarak yazdım..henüz X olan yerlerdeyiz..ucundan azıcık yani..:cool:
https://i.hizliresim.com/k6ZqW9.png
4.54 ü aşşa kırarsa 4.37 4.50 arasında bi yerlere gelir ..
OHAL yazıyorum tekrardan..KAL-KA-Bİ-LİR
Şu anda bu dolar kuruyla fiili olarak batmış ama ohal'den dolayı iflas edemeyen kaç şirket var acaba?
Malum ohal yasasına göre iflas ertelemesine başvurmak yasaklanmıştı
Aklımda kaldığı kadarıyla süistimal olduğu için iflas erteleme olayını kaldırmışlardı..
Bu konuda detay bilmiyorum ama şöyle bir baktım;
Yine bir numara var gibi..bilen varsa ve açıklayabilirse iyi olur..Alıntı:
İflas erteleme kaldırıldı
İflas ertelemeyi kaldırarak, alacaklılar ile borçlunun müzakere etmesi ve anlaşmalarının mahkemece tasdiki temeline dayanan konkordato kurumunu işlevsel hale getiren tasarı, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı
http://www.haberturk.com/iflas-ertel...ilildi-1857501
Aşağıdaki Beyaz Saray açıklaması ABD ve Çin yönetimlerinin daha önce açıkladıkları ticaret bariyerlerini beklemeye almasından 10 gün sonra gelmiş..
Batı cephesinde değişen bir şey yok..Alıntı:
ABD Çin ürünlerine yönelik vergi listesini 15 Haziran'da açıklayacak
ABD 50 milyar dolar değerinde ek gümrük vergisi uygulayacağı Çin menşeli ürünlerin nihai listesini 15 Haziran’da açıklayacağını bildirdi
ABD’nin 50 milyar dolar değerinde ek gümrük vergisi uygulayacağı Çin menşeli ürünlerin nihai listesinin 15 Haziran’da, bu ülkeye yönelik yatırım kısıtlamaları ve ihracat kontrollerinin ise 30 Haziran’da açıklanacağı bildirildi.
Malum dolar onların parası, başkalarının sorunu..:)
Ehhhh kolay değil, ECB ve BOJ QE forever yaparken FED şakur şukur faiz arttırsın..herşeyin bir sınırı var değil mi..:)Alıntı:
TOKYO (Reuters) - The U.S. Federal Reserve will have difficulty raising interest rates significantly beyond the settings of its Japanese and European counterparts, which are still pursuing accommodative policy, St. Louis Fed President James Bullard said on Tuesday.
Bullard, who has previously flagged the need for a caution in raising rates, told reporters on the sidelines of a seminar in Tokyo on Tuesday the Fed had enough tools and policy options to respond if the U.S. economy falls into a recession.
Hemde FED'in bir resesyon durumunda elinde aletleri var artık..nihai hedef FED faizlerinin 3, bilançosununda 2,5 trilyon dolar olması..Way tosunum way, FED gemisini kurtardı sayılır..ya diğerleri, yazzık..:(
Dolar tuvalet kağıdı olacakmış..ÇİN doların hükümranlığını ele alcakmışşşşşş...:)
Öyleymiş, ABD ekonomisinin ayakları varmışşş..:kahkah:
Walla bizde bilemiyorduk, bu dolar niye artıyor diye sorup duruduk..:)
Ve birde pırıltılı büyümeler yanlış anlaşılmışmış..yalan dünya..:)Alıntı:
El-Erian: Fallout from Italy's political crisis reveals US as the 'only economy with real legs'
-Investors mistakenly assumed the world was in a phase of synchronized growth, economist Mohamed El-Erian tells CNBC.
-"People are now realizing the only economy with real legs to it was the U.S. economy," he said.
Ha birde El-Erian kardeşimiz Kongre'den kamu altyapı tasarısının Perşembe günü geçme ihtimalinden bahsediyor..geçerse yüzde 3'ün üzerinde büyüme elde ederiz diyor..Alıntı:
El-Erian predicted Tuesday that if Congress manages to pass an infrastructure bill, then the U.S. economy could break above 3 percent GDP growth. He expects 2.5 to 3 percent growth this year.
Çabuk bekletme erken gel..:)
https://resmim.net/f/jFEf7n.png
USA 2 YR...
USA 1O YR lar 3.10 lardan dün 2.77 lere kadar gevşedi.
Güvenli liman ?
FED den 1 eksik faiz artışı ?
Faiz artışlarına ara verilmesi?
Güvenli liman ise altın neden değer kazanamıyor.?
Bankalarda 2. tur döndüğüm mallarıda az önce verdim..
Eh son 1 ayda isabetli tahminler yapmışız sankim sankim..:rules::rules:
Parite 1.15 1.18 aralığına girdi..
1.15 altında gümbür gümbür haberler eşliğinde 1.05 lere yönelebiliriz..
4.54 ün altında dolar 4.37 4.50 arasında bi yerlerde stabil hale gelmesini beklerim..
Şu an 4.54 ün altında olduğumuza göre bugün yarın çok önemli..
OHAL in kalkışı söz konusu O-LA-Bİ-LİR..
Gund bir ipte iki canbaz oynamaz..ya USD ya altın..USD'nin gücüne göre altın yinede iyi dayanıyor..
Alman 10 yıllıklar ; 0.33 +%27.69 (tehlike hafiflemiş..:))
Adam Mancini, DXY'de yükselen kama görmüş.
http://s01.geekpic.net/di-2V38UH.png
https://twitter.com/AdamMancini4/sta...72239556890624
Ve bu açıkların büyük bir kısmını portföy yatırımları ile yani namı diğer sıcak para karşılıyorsanız, dışarısı kaynaklı her türlü etkiye açıksınız demektir..içerisi zaten malum, değinmeye gerek yok..Alıntı:
Nisan ayında dış ticaret açığı %35,6 artarak 6 milyar 685 milyon dolara yükseldi.
Her ne kadar ABD kaynaklı bir miktar değişme başlasada , dua edelim ki epeydir yurtdışı parasal akımlarla aynı yörüngedeyiz..Pariteyi gerisin geri 1,1690'a çektiler, AB müthiş düzeldi yine..:)
Daha durun AB de işler karışacak....sadece provası yapıldı..
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi görüldüğü gibi bu İtalyan, İspanyol vb. tahvillerinin ECB sayesinde geldiği seviye ortada..bana göre ECB bu işten, yani tahvil alımından çekilirse AB büyük sıkıntıya girer..o yüzden ECB için QE forever gözüküyor gibi..sen ne dersin..
Maşallah parite 1,1716..ECB'nin kesemeyeceği bilinmesine rağmen..:(
Aşağıdada belirttim ECB kestiği anda dolar yine güvenli liman..kaçış yok..Power'ın değindiği gibi bu global kumarbazlar iyi direniyor..:cool:
Selam dostum.alamanlar bir yerde dur diyecek.. demez ise İtalyan bankaların suistimali artacak..muhtemelen alamanlar İtalyaya bu bankalar batsın yoksa tümden batariz diyecek...sonrada İtalya'ya ciddi para akışı sağlayıp borclulugunu azaltacaklar...tabi asıl korkulan İtalyan tahvilleri nedeniyle küresel tahvil krizi cikarmi? Sorusu ..zira Çin'den ABD ye her piyasayı allak bullak edebilir.bence güvenli liman altın olacak.
Hani diyorlar ya dünyanın en borçlu ülkesi ABD diye..külliyen yalan [emoji3]. Finansal varlıkların borçlara oranı en yüksek ülke İtalya...sadece makyajlı duruyor.
ECB her türlü desteği verir banka batmasına izin vermez diye düşünüyorum..
He yok bir kaçı batsın da ortalık biraz temizlensin düşüncesindeyseler kotrolü iflasa izin vereceklerdir..
Bu durumda parite 1 e 1 olabilir sağlam bi türbülans yaşanır ama budanmış bi AB ekonomisi ortaya çıkar
Kapitalist ekonomilerde çürüklerin zaman zaman batması gerekir
Yoksa geri kalanıda çürütürler..
Bizde de lazım olmaya başladı OHAL diye iflas ertelemeler iptal 2 senedir..
Çok çürük oluştu..
Bunlara izin vermezsek ekonomiyi çürütürler..
MB larının hükümetlerin görevi bu batışlar esnasında piyasa sakinleştirici ve yayılma önleyici adımlar atmalarıdır..
Not: Düzeltiyorum eurusd 0.80 leredüşebilir..:oleyo:
Şimdi İtalya, Yunanistan'ın 10 katı büyüklükte bir ülke..okuduğum bir yazıda Yunanistanı kurtarmak için gerekli paranın 250 milyar Euro olduğu söyleniyordu..hadi küsüratı karıştırmayalım, düz hesap 250 milyar dolar olsun..bu durumda İtalya'nın kurtarılması için 2,5 trilyon dolar para lazım..hadi fazla uçtuk diyelim, en az 2 triyon dolar..kim verecek bu parayı? AB ülkeleri mi, yoksa IMF'mi? sorunun büyüklüğü burda zaten..birde tek başına İtalya yok, İspanya, Portekiz, Yunanistan, belki bilmediğimiz bir kaç ülke daha takılır peşi sıra..:cool:
Bu arada ESP'deki(European Stability Mechanism) para 400 milyar Euro imiş..oda halihazıda değil, toplanabilecek para ha..
Bu durumda ''too big to fail''..:oleyo::oleyo:
Birde AB içindeki milliyeti ne olursa olsun ECB'nin tahvillerini almak zorunda olduğu zombi şirketler var..
ECB için tek yol gözüküyor, bence QE forever..:cool:
Zombi şirketler, zombi ekonomiler..Japonyalılaştıramadıklarımızdanmısınız ..:evil::evil:
ECB'nin tahvilini aldığı şirketler(muhtemelen bir kısmıdır, tam bilmiyorum);
Deutsche Bank
Volkswagen
Nestlé
Novartis
Shell International Finance
Heineken
Coca Cola
ABB Finance
John Deere
Deutsche Bahn Finance
Deutsche Post
Danone
Ne dersiniz, tek başına ''Deutsche Bank'' bile ''too big to fail''..:cool:
ECB nin yaklaşımlarının da FED ten farklı olmayacağı aşikar. ancak ABD tahvillerindeki 30 yıllık ayı piyasasının sonuna gelindiği yönündeki görüşler haklı çıkarsa, ki trump un attığı ekonomik adımlar ve bilanço küçültme kaynaklı riskler bu tezi doğrular nitelikte bence, ECB nin yükleneceği bilanço çok daha ağır olabilir.
önümüzdeki üç yıl teyit için yeterli olur mu bilinmez..trendin içindeyken trendi anlayamazsın.
ytd..
İşte böyle böyle, ben sana sen bana derken dünyanın içine edilir..dolar güvenli liman olur..:(Alıntı:
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, “(ABD'nin ilave vergi kararı) Bu karardan endişe duyuyorum. Bu açık ve basit bir şekilde korumacı politikadır" dedi
Juncker, "(ABD'nin ilave vergi kararı) Bu dünya ticareti için kötü bir gündür. ABD bize DTÖ uzlaşmazlıkları giderme mahkemesi ve ABD ürünlerine ilave gümrük vergileri uygulamaktan başka seçenek bırakmıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Bizim abbaslar anlayana kadar dünya 365 tur daha atar..:)
Ve doyçe rekor seviyede düştü;Alıntı:
Wall Street Journal (WSJ) gazetesi Deutsche Bank'ın ABD'deki faaliyetlerinin Fed tarafından geçen yıl "sorunlu" olarak nitelendiğini bildirdi.
Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde Fed'in yaptığı bu değerlendirmenin daha önce kamuya açıklanmadığı ifade edildi.
Haber üzerine hisseleri yüzde 5'in üzerinde gerileyen Deutsche Bank yeterli düzeyde sermaye ve likidite rezervine sahip olduğunu, ABD faaliyetleri hakkında düzenleyici kuruluşlar tarafından tespit edilen zayıflıkların giderilmesi için çalışma yürütüldüğünü belirtti.
Haberde "sorunlu durumda" nitelemesinin Fed tarafından zayıflığı belirtmek için kullanılan en güçlü ifadelerden biri olduğu belirtildi.
Alıntı:
Deutsche Bank hisseleri, ABD'nin bankayı "sorunlu borç verenler" kategorisine eklediği iddialarıyla rekor seviyesi olan 9.16 euroya düştü
Avrupa bölgesinde yıllık enflasyon Mayıs'ta geçen ayki 1,2 den, 1,9 a çıkmış..petrol fiyalarının etkisinin büyük olduğu söyleniyor..bu FED içinde iyi haber sayılır..bu şekilde ABD'de de enflasyonun yükselmesi beklenebilir..yanısıra ABD'de büyümede fena değil..fakat Avrupa'da tam tersi, büyüme pek hoş gözükmüyor..Avrupa mini bir stagflasyon provasında..tabii bizde..varlıkları korumak lazım..:(Alıntı:
The annual inflation rate rose to 1.9 per cent in May from 1.2 per cent in April,
Sorunlu borç veren ne demek :oleyo:
Trend devam ediyor..ağır ağırda olsa faizler yükseliyor, akabinde mecburen dolar yükseliyor..ve piyasalar sıkılaşma ile yüzleşmeye devam ediyor..
Aşağıda Goldman CEO'su sene sonuna kadar US 10 yıllık tahvilin 4'e kadar yükselebileceğini söylüyor..umarım yanılıyordur..yoksa şu anki piyasalardaki türbülansı mumla ararız..
Zaten CEO eklemiş;
Piyasaların şu anki sıkıntısı uyarı sinyaliymiş..esasen FED'in yavaşlaması gerekir diyor ama hissiyatı durmayacağı yönündeymiş..Alıntı:
The latest turmoil in markets “could be the early warning sign” of trouble that causes the Fed to slow down, but “my gut is it’s not,” Gorman said.
Bu görüşe katılıyorum..çünki yazmıştım bana göre FED ya piyasaya yenilecek yada hop-çüşş deyip kontrolü ele alacaktı..yoksa gidilen yol yol değildi..şimdi FED, TCMB'nin aksine piyasaların önünde dikkatlice ilerlemeye devam ediyor ama ileride oluşacak sıkıntılar için belli bir sabrı vardır mutlaka..
Diğer taraftan piyasalar yaz aylarında FED bilançosunda 40-40, 50-50 kesintiler ile karşılacaklar..daha fazla türbülansa hazır olmak gerekecek kanımca..IMF'in ağı(safety net) düşen armutları tutuyor olacak..zombi şirketler zombi ekonomiler..:(
YTD...………………...
https://i.hizliresim.com/Bz9lMG.png
Maley: Deutsche Bank is a bigger market risk than Italy
31 May 2018
Matt Maley of MillerTabak discusses Deutsche Bank's problems and the risk that poses to global markets, and says investors aren't looking at the Italy crisis the right way.
https://www.cnbc.com/video/2018/05/3...r&par=sharebar