0,42 kapanış bekliyoruz başkanım:wu:
Printable View
0,42 kapanış bekliyoruz başkanım:wu:
Ah tarkan ah seni dinliyorlar ama düşsün dediğini duydular 42 olsun dedin ama
Şimdi benim param yok rüçhan hakkını nasıl satacağım islem nasıl oluyor hesabıma otomatik tanımlanıyor mu rüçhan kodlu hisseler sizce kredi çekip almak mı iyi yoksa rüçhani satmak mı iyi ? Tavsiye ne olur
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kimse bilmiyor mu süreç nasıl olacak ?
sayın aır spk 0,42 den farklı bir şey hesaplayabilir mi ?
Gözaltı pazarinda sadece bir tane bedelliye olumlu verdiği var ama şartlarını bilmiyorum o da brko idi detayına bakmadim hic onun dışında halka bedelliye göz altinda karşı çıkıyor prensip olarak spk.
ASUS_Z002 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
benim bu kağıda girmemin tek sebebi genel kurulda madde 16 verilen beyandır.TAHSİSLİ ARTIRIM nedeni ise spk tebliğinde tahsisli artırım 1 tl nin altında yapılamaz der
dediğin gibi kardeş bende anlam veremedim neden bedelliye döndü
ben bu konuyu inceletiyorum kafayı fena taktım
tabikii bilgi veririm.ama bedelli ye izin verirsede bizim açımızdan iyi olur
iyi nasıl olur nasıl hareket edeceğiz burada hep birlikte istişare ederiz.
bu hafta değil de önümüzdeki hafta bültende çıkarsak iyi olur.
Benim anlamadığım ig 7.3 bedelliden koyacak derken ve böyle yönetim kurulu kararı alırken nasıl %100 bedelliye döndü dönmediyse delili nedir baya karışık işler oldu anlam veremedim artik spk nın kararına göre yorum yaparız. Acaba herkes bedelliye katılmayacağı için kullanilmayan ruchanlarda 7.3 milyona kadar bize kalirsa biz mi kullanacaz diyorlar bilemedim
Muhtemelen böyle olacak rüçhan haklari kisitlanarak deseydi tahsisli olurdu lakin kisitlamadan deyince önce elinde rüçhan olanlara hak tanınıyor ruchani kullanmayanlar otomatik venturese kalio ventures 7.3 unu öderim diyor alti olursa daha az öder eğer ki 8 milyon rüçhan kalırsa kendilerine 7.3 ünü odeyip 1 tl den yani su anki 35 kurustan 7.3 milyon lotlari olur geriye kalan 700.000 adetide borsa da tekrar satisa konu ederler ben böyle anladım.
bak şimdi 0,42 den kabul edip onaylarsa açılış fiyatı yani borsa fiyatı o gün 1,20 olacak yani elimizdeki azaltılmış hisse x1,20 eski şekile göre 0,42xhisse sayısı yani şimdiki durum bu ıg denen arkadaş 1 tl den rüçhanları kapıp 15 süre veriyor sürenin sonunda 7,300 bin tl lik kağıt elinde kalacak açılış fiyatı 1,20 den verse %20 yapar ki ben bu orana bu operasyonu çekmezler diye düşünüyorum.
neyse stratejimizi bizde belirleriz spk onaylasın
Yok spk ya basvurduklari tarihte max 42 olmaliydi ve o civar kapadi o rakami gecmemeliydi ve gecmedi bu orani spk kabul ederse o sırada hisse 35 kurusta olursa tahta bu oranla 1.20 degil 1 acar ama eldeki lotlar 0.65 oranda azalır... spk basvuru yapıldığı tarihteki rakami baz aliyor bundan sonra ister 70 kuruş olur ister 20 kuruş olur ona karışmıyor azaltim olayi böyle birde isin bedelli kısmı var orada da 1 tl altına düşmemesi lazim bu da demektirki bu oranlarla 35 kuruş 1 tl ye denk geldigi için 35 kuruş altina da salamaz yani anlayacağınız karman çorman işler :)
Tarkan bedelli bedelsiz farketmezmiş gibi konusuyorsun tamam ama spknın daha onay vereceği bile belli değil nasıl bu kadar olumlu bir bakışın var bizlerinde bilmediği bir sey varsa söylede rahatlayalım bi trnsk yı arayınca bu kdar olumlu konusan gördüm birde şimdi seni .
Ytd...
LG-H990 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ben yukarısını düşündüm sen aşağısını hayırlısı aşağıya basmalarının sebebi senin düşündüğün senaryo daha daha yakın duruyor hayırlısı
En iyisinin Allah belasini verecek!
O kurumu da ayarlamistir bunlar. Yoksa azaltim-esanli tahsisliden, direkt tahsisliye ordan dönüp bedelliye gecemezdi. Totolari yemezdi ama iste birilerine yediriyorlar ki bunlari yapabiliyorlar. Batik sirketi KY nin parasiyla düze cikarmaya göz yumanlarin da Allah belasini verecek.
Zaten bu vUrali hic gözüm tutmamisti!!
yabancı yatırımcı misali :wu:neyse uyku zamanı saçmalamaya başladım:plc:
Şimdi ben bilmemekle olduki bedelli çıktı ortaya trnskR kodlu hisseler tureyecek biz bunları satın mı alacağız otomatik elimizdeki hisse kadar hesabta geçici süre yatacak mı biz bunları satabilecegiz tahminim ve mantigim böyle yani rüçhan hakkını yani trnskR yi 8 kuruşa satsak maliyet 34 düşer ama bu nasıl olacak kaç gün suremiz olacak onu bilmiyorum yada diyorum elimdekinin yarısını satayım Rüçhanla yeniden alayım ama sizden fikir ve bilgi bekliyorum. Hisseye gelince bir şekilde birşeyler yapsınlar her türlü kar ederiz bundan kötü olmayız benim korkum cahillikten ruchanlari çöp yapmayalım adamlar ayakta uyutmasinlar buna batmasından daha çok üzülürüm
kardeş şimdi sana açıklayayım
bedelliye katılmak istiyosan elinde hisse olacak sana hissen kadar rüçhan veeckler trnsk-re gibi
bedeliye katılmak istemiyosan bedellinin başlayacağı tarihten önce hisselerini satarsın yada rüçhanlarını satarsın
rüçhanları satman için muhtemelen 15 gün süre olur
mesela diyelim 0,42 iken sermaye azaltımı yapılsın diyelim%64-65
elinde 10000 hissen olsun azaltım sonucu 3500-3600 hissen kalıp birim fiyatı 1,19-1,20 olur
bedelliye katıldığın zaman yani bedelliden önce elinde 3500-3600 hissen olursa bi bu kadar sana rüçhan verecekler
tabi bu rüçhanın bir referans fiyatı olacak mesela 0,11 diyelim
o zaman 1,19-120 olan hissenin fiyatı 1,08-1,09 a düşecek
şayet bedelliye katırısan bu rüçhanlara 1 tl yatıracaksın
katımazsan 15 günlük muhtemelen süre içerisinde rüçhanlarını satabilirsin ytd
Çok teşekkür ederim hocam iyi ölü öğrendiğim
spk lütfen bu bedelliyi de iptal et
Şunu bilin spk ya yapılan bu başvuru esas sözleşmeyi degistirmek için ondan sonra genel kurul yapıp esas sözleşme onaylanip beklenilen başvuru ondan sonra yapılacak yani şimdiki yapılan başvuru azaltim artırım başvurusu değil dikkatli okuyalım !!
0,42 de ortalama yap baskıla başvur aşşağıya sal tahsisli de bedelliye çevir şimdi 0,42 altına sal çocuk parkındaki işler gibi
air kafamı karıştırdın açarmısın konuyu
Abi ne diyo bak azaltim artırım ve 100 lotluk kurucu senetinin iptalini yaptığımız esas sözleşmenin onayı için spk ya basvuruda bulunulmuştur ne demek bu ilk aşama olan esas sozlesme degisikligi onayı için spk ya başvurduk demek sonra gümrük ve ticaret bakanligindan alınan onayla bu esas sözleşme genel kurul onayına sunulacak oradan da gecince sozlesmeyi değiştik simdi azaltim artırım islemleri için spk ya başvuracak daha önce basimiza gelen olayların tekrarıhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e226073f9c.jpg
yani şunu anlıyorum tahsisli tekrar gündeme alınacak
geçmiş hareketlerine bakarsak dün söylemiştin bir tek brko ya izin vermiş ama bunlar okeyini almıştır diyeceğim diyemiyorum geçen seferkini eline verdi git dersini çalış gel dedi bunuda inşallah 1 tl altında yapamazsın diyip tahsisli için geri gönderir o zaman görürüz
uçur spk bizi TAHSİSLİ isterük:)
d grubu hisselerde bedelli artirim yapilamaz sadece tahsisli yapabilir zaten diye biliorum. ytd.
SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.