Tek inancım Allaha
Printable View
Tek inancım Allaha
20.07.2022 10:28:34
Kaynak: MATRIKS
Türkiye’nin sahip olduğu kömür rezervinin geleceği 4. Temiz Kömür Zirvesi’nde 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da tartışılacak
Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Yerli kömür talebi hızla artıyor. İthal kömür fiyatlarında Rusya - Ukrayna savaşı nedeniyle yaşanan fiyat artışı ve enerjide dışa bağımlılıkla mücadele yerli kömüre olan talebi artırdı ve artırmaya devam edecek. Türkiye’nin sahip olduğu kömür rezervinin geleceği 4. Temiz Kömür Zirvesi’nde 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da tartışılacak
Pandemi süreci ve onu takip eden gelişmeler, son olarak da küresel enerji arzında yaşanan sıkıntılar, yerli ve milli kaynağımız olan kömürün önemini bir kez daha ortaya koydu. Kömür Üreticileri Derneği (KÖMÜRDER) Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan, ekonomimizin daha dirençli bir yapıya kavuşması için enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının kritik önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Yerli ve milli kömür kaynaklarımızın temiz teknolojilerle üretime alınması ve kömür ithalatının azaltılarak döviz kaybının engellenmesi sektörümüzün öncelikli planları arasında yer alıyor. Bu hedefle yerli kömürün geleceğini konuşmak üzere sektörün tüm taraflarıyla birlikte 20-21 Ekim 2022 tarihlerinde Ankara’da 4. Temiz Kömür Zirvesi’nde buluşacağız.”
- Temiz Kömür Zirvesi’nde tüm taraflar kömürün geleceğini tartışacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle KÖMÜRDER tarafından düzenlenen 4. Temiz Kömür Zirvesi’nde; kömür madenciliği ve kömür bazlı elektrik üretimi alanında kamu ve özel sektör kuruluşlarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından üniversite, AR-GE kuruluşları, finans kuruluşları temsilcileri ile maden ve santral işletmecileri ve yatırımcıları, maden ve kömür madenciliğine ürün veya hizmet sunmak isteyen tedarikçiler buluşacak.
“Yerli kömür yok satıyor. Kömürümüzün geleceğini iyi planlamalıyız.” Küresel enerji piyasasındaki belirsizlikler nedeniyle kömür fiyatlarının 400 dolar seviyelerini gördüğünü, güncel kömür fiyatının da yaklaşık 326 dolar civarında olduğunu ifade eden KÖMÜRDER Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan: “İthal kömür fiyatlarındaki artışın devam edeceğini öngörüyoruz. Bu artış yerli kömüre talebi artırdı. Şu an yerli kömür üreticilerimiz ürettiklerini satıyorlar. Uluslararası Enerji Ajansı’nın raporuna göre kömürden elektrik üretimi, 2021 yılında yüzde 9 arttı ve bu yıl da tüm dünyada kömür talebi hızla büyüyor. Paris Anlaşması tüm dünyada yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgiyi artırsa da yaşanan küresel enerji tedariki sıkıntıları, kömürün önemli ve vazgeçilmeyecek bir enerji kaynağı olduğunu kez daha ortaya koydu. Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ve kesintisiz enerji sunma noktasında sahip olduğumuz yerli kömürü en verimli ve çevreci şekilde kullanmalıyız. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ortaya konulan ‘Milli Enerji ve Maden Politikası’ kapsamında da yerli kömür üretimimizin artırılması ve enerji sektöründeki payının yükseltilmesi hedefleniyor. Ülkemizin sahip olduğu 21 milyar ton kömür rezervini yüksek teknoloji ile buluşturmamız, kaynaklarımızı ekolojik dengeyi bozmadan, çevresel sürdürülebilirlik kriterleri çerçevesinde gün yüzüne çıkarmamız çok önemli. Bu noktada 4. Temiz Kömür Zirvesi’nde kömürün gelecek stratejisini tüm taraflarla birlikte en doğru şekilde planlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Zirve hakkında daha detaylı bilgi almak içinwww.cleancoalsummit.orgadresini ziyaret edebilirsiniz.
Sahipsiz bir hisse, bu konjonktürde bu şirket başkalarının elinde olsaydı kaç liralarda olurdu acaba.
Bu şirketin faaliyet alanı değişmiş olabilir mi acaba, kömürün önemi ortada.
Birazcık atalım kenara, kışın lazım olur belki.:)
Patron da almazsa yerinden kımıldamaz bu hisse, almışken 7 üstüne atsın artık, hala yüzüne bakan.
Bilanço bakalım nasıl gelecek.
Güzel aldılar eksi 3 den artı 5 e maşallah.:wave:
Rusya'nın doğalgazı kesme ihtimaline karşı AB Ülkeleri bu kış için doğalgaz tüketimlerini yüzde 15 azaltmayı kabul etti. Birçok Avrupa ülkesinde halk, kış için kömüre yöneldi. Ancak Almanya'nın başkenti Berlin'deki kömür depoları halkın talebine yetişemedi, depolarda kömür kalmadı.
https://www.cnnturk.com/video/dunya/...i-bas-gosterdi
Tavan hayırlı olsun
Prkme yatırımcı bazında hala istediği seviyeye gelemedi herhalde yazan yok şimdi bu rasyolqra göre bile ucuz olan hisseye bizim ky 25 30 olunca damlar ondan sonrada bana bunu çaktılar diye veryansın eder 6 liradan hissenin yüzune bakmayan yatırımcı 25 olunca ayaz olacak diye saldırır bana göre hisseye termik santral haberi düşerse buralar dutluk olur çünkü yatırımını yapmayı düşündükleri santralin konyayı besleyebileceğinden bahsediliyor öyle bir durumda bu şirketin değeri ne olur aklımda deli sorular neyse yine ćok konuştum kusurumuz varsa affola
SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın melihkapar size kesinlikle katılıyorum. Ben de önceki hafta cuma 11 den aranıza katıldım. Ben de asuzuda 50 lerden itibaran sizin gibi çok yazdım. Asuzu sayfasınana bakabilirsiniz. Bizim insanımız değin gibi hisseyi zirveden almasını sever. Sonrada yangın yeri gibi ver yansın eder. K.Y.T.D.
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
ACA42
Hisse tavan yapacak nerdeyse... kimsecikler yok. Ya kimse kalmamış yada çalı arkası. K.Y.T.D.
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
ACA42
E normal dün tavana yakın kapatan hisse bu gün %10 yakın düşerse kimsecikler kalmaz. Kendi çalıp kendisi oynuyor. Hayırlısı K.Y.T.D.
Yani bugünkü hareket çok normaldi rsi bistin en yukseğindeydi birde 7den beri neredeyse soluksuz yükseldi bence bunlar normal hareketler bir motorları soğutsun aslında benim için önemli olan Konya'daki kömür rezervive buna bağlı kurmak istedikleri termik santral eğerki bu haber gelirse bence buralar daha dutluk olur çünkü konyayı besleyebilecek bir santralde n bahsediliyor böyle bir haber düşerse bu sene bistte tarih yazar maliyet 6.50 beklemeye devam bakalımSM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
selam herkese bol kazançlar..
prkme yakın takibimde kömür linyit madenleri ne zaman devreye girecek acaba?
3. çeyrek faaliyet raporlarını merakla bekliyorum.
yazdığınız gibi forum pek bir değer görmemiş, konuştuğunuz gibi buralar şuan dutluk gibi umarım güzel bir yerde binicem şimdi kısa dan ufak ufak..
prkme yatırımcısı vardır herhalde ya fikir verecek daha bilgili bir kişi özellikle kömür çıkarma maliyeti vs..
sektörden arkadaş aranıyor :)
neden taban oldu bilen var mı?
tabandan aldım.sattığıma pişman olmuştum.yarın taban olsun olmasın biraz daha almayı düşünüyorum.haber aslında bana göre olumlu.ama beklentiler farklı demekki.y.t.d.
Ilgın'a şimdiye kadar harcanan paralar çöp oldu mu demek bu haber ile!!!
Geleceğin enerjisi hidrojenden elde edilecek,hidrojen elde etmek için gerekli ana hammadde kömür. ctesi bloombergde 1 saat bu konu işlendi.
*PRKME 9 Aylık Net Dönem Karı 334,033,923 TL
Aşiağıda ki sayı şirket internet sitesinden alıntıdır!
anladığım kadarı ile Ilgın'ı bu şartlarda yapmak işine gelmiyordu şirketin!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konya Ilgın Termik Santral Projesi sıfırdan bir yatırım projesi olup, Türk Lirası’nın ABD Doları karşısındaki seyrinden, elektrik arz/talebine, elektrik fiyatlarından, yenilenebilir enerji kaynakları ile yerli kaynaklara sağlanan teşviklere kadar birçok faktör söz konusu yatırımın zamanlamasında etkili olmaktadır. Şirketimiz ve bağlı ortaklığı Konya Ilgın’ın kontrolü dışında Türkiye Elektrik Sektöründe son dönemde yaşanan ekonomik ve sektörel gelişmeler kaynaklı olarak mevcut durum itibariyle, termik santral inşaatına henüz başlanamamıştır.
Santral inşaat safhasına henüz geçilememiş olması ve santral inşaatının başlangıcı sonrasındaki sürecin de yaklaşık 3,5 yıl süreceği de gözetilerek Konya Ilgın tarafından bir ön madencilik faaliyeti planlaması hayata geçirilmiştir. Haziran 2019 – Aralık 2025 dönemini kapsayan son güncel planlama kapsamında, planlama süresince toplam yaklaşık 33,5 milyon m3 dekapaj gerçekleştirilmesi ve toplam yaklaşık 1,98 milyon ton kömür üretilmesi planlanmaktadır. Bu planlama kapsamında, üretilecek kömürün madencilik tekniği açısından bekletilmesinin mümkün olmaması (oksidasyon sonucu kendiliğinden kızışma vb.) nedeniyle bu geçiş sürecinde kömür satılarak gelir elde edilecek olup ana madencilik planı (30 yıllık ve yılda yaklaşık 3,5 milyon ton kömür üretimi gerektiren ana madencilik planı) kapsamında sahadan üretilecek kömür ise termik santralin yakıt ihtiyacını karşılamak için kullanılacaktır. Santralin inşaat safhasına geçileceği tarihe göre ilgili ön madencilik planlamasının süresi uzatılabilmektedir.
geçen sefer yanlış bilanço açıklayan bunlar değilmiydi.her bilanço döneminde bir atraksiyon var bu şirkette.
bilanço bu fiyat eder fazla etmez. 10 lu fiyatlar alım için bana uygun...y.t.d.
Bana göre EPDK mevzusu danışıklı dövüş. Geride bununla ilgili analizlerim mevcut. Organik gübre işi looding....YTD
Yani bu madeni istedikleri gibi kullanabilirler. Bence EPDK kararı çok iyi oldu, şirketin üzerinden ciddi bir pranga kalktı; piyasa oyuncuları yakında bunu anlayacaktır.Alıntı:
Sayın Hissedarxd,
Şirketimizin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“Konya Ilgın”) bildiğiniz üzere mevcut durum itibariyle tarafı olduğu rödovans sözleşmesi çerçevesinde, Konya İli’nin Ilgın İlçesi'nde yer alan ve Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na (“TKİ”) ait olan 1247 sicil numaralı sahada linyit madenciliği faaliyeti yürütmektedir. Rödovans sözleşmesi 9 Nisan 2032 tarihine kadar geçerli olup, 1247 sicil numaralı sahanın ruhsatının rödovans süresiyle sınırlı olacak şekilde TKİ’den devir alınmasına ilişkin taraflarca ayrıca protokol imzalanmıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü nezdindeki ruhsat devir süreci devam etmektedir.
Söz konusu rödovans sözleşmesi sadece sahadaki maden varlığının değerlendirilmesine ilişkin olup herhangi bir santral veya benzeri tesis kurma şartı içermemektedir. Bu çerçevede, kamuya yaptığımız açıklamalarımızda da belirttiğimiz üzere EPDK tarafından alınmış elektrik üretim lisansının iptali kararı Konya Ilgın şirketimizin mevcut devam eden madencilik faaliyetlerini etkilememektedir.
03.08.2022'e gönderilmiş bu açıklama. Kalker, çok değişik alanlarda kullanılan bir cevher. Bu yatırım devreye girdiğinde ciroda da belirgin artışlar olacaktır...YTDAlıntı:
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü web sitesinde yayınlanan ilanda konuya ilişkin şu bilgiler verildi:
KONYA ili ILGIN, ilçesi Gölyaka Mahallesi Mevkii (ER:1016665, RN:1247) mevkiindeki KONYA ILGIN ELEKTRİK ÜRETİM SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yapılması planlanan Kırma-Eleme Tesisi projesi ile ilgili olarak KONYA Valiliğimize sunulan P.T.D. Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin 16. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.
Bundan da attık heybeye bi kuple
Hayırlı olsun
2 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen 2020 yılına ilişkin Olağan Genel Kurul toplantısında onaylanan Pay Geri Alım Programı kapsamında; 30 Eylül 2022 tarihli konsolide finansal durum tablosu dikkate alınarak, 2022 yılına ait yıl sonu finansal sonuçları kamuya açıklanana kadar pay geri alımına ilişkin azami fiyat 1 TL nominal değerli pay için 10,3965 TL (Önceki seviye: 9,7971 TL) olarak uygulanacaktır.
07 kasımda yayınlanan bu geri alım kararını yorumlayacak bilgili bir üstat var mıdır acaba?
Her çeyrekte oluşan defter değerinin % 20 üzerini geri alım maksimum tutarı olarak belirliyorlar.Alıntı:
07 kasımda yayınlanan bu geri alım kararını yorumlayacak bilgili bir üstat var mıdır acaba?
Standart bir karar...