Bir anlamı yok bana göre.
Bedelsiz sermaye artırımı sonrası portföyünde lot altı (yarım) hisse bulundurmak istemeyenleri 1 hisse almaya ya da satmaya zorlayacaktır, o kadar.
Printable View
Bir anlamı yok bana göre.
Bedelsiz sermaye artırımı sonrası portföyünde lot altı (yarım) hisse bulundurmak istemeyenleri 1 hisse almaya ya da satmaya zorlayacaktır, o kadar.
Bedelli yapsın diyosun, ben diger şirketlerde para vermeye alıştım , buda bedelli cebimden parami ciksin diyosun?sonra para da vericek o para ile begendigin şirketin bedelisine katilabilirsin Morph sıkıntı deil..,
BİST’ten şirketler patır patır bedelli açıklarken lidfanın bedelsiz açıklaması niyeyse anlamı Yok deniliyor ilginç !
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hissede derinlik oluşması açısından oldukça güzel bi haber bu...
"Bir bedelsiz vagonu oluşsun, acemi yatırımcılar toplansın, biz de keyfimize bakalım", değil mi?
"Bedelli yapsın" dediğimi nereden çıkarıyorsunuz bilmiyorum, ancak bedelsiz sermaye artırımının pratik olarak hiçbir yararı yok. Sağ cepteki paraların sol cebe geçmesi durumu. Hisselerinin çok küçük bir bölümü dolaşımda olan, toplam 100 yatırımcısı bile olmayan bir şirket için derinliğe anlamlı bir katkısı olmayacak. Özsermaye büyüklüğünün aksine, ödenmiş sermaye büyüklüğünün daha büyük kredileri daha ucuza almak gibi bir faydası da olmayacak. Şimdilik sadece "patron topluyordu, şimdi de ortalamasını unutturmaya çalışıyor" gibi şakalar yapılmasına neden oluyor, eğleniyoruz hep beraber.
Haftalardır farklı mecralarda güzelce gazlanıyor hisse zaten. Eski yatırımcılarının tamamı zararda olmalarına rağmen ses çıkaran da olmadı şimdiye kadar. Bedelsiz vagonunu da memnuniyetle karşılarım, ancak izin verin birileri de doğruları yazsın. Temettü politikasında olumlu bir değişiklik olduğunda ya da karlılıktaki beklenen artış yaşandığında hep birlikte seviniriz.
Bugün aksam kapanısa dogru biri 5 000 alis giriyodu demek bu haberi toplanti cıkınca haberi olanlar dı....
Lidfanın eski yatırımcısıyım 3 civarlarında aldım 6.50 civarlarında sattım sonra 4.20 den yine giriş yaptım önce 0.32 krş temettüsünü aldım inşallahda % 50 bedelsizini de alıcam...şahsen ben pazarlamıyorum....sermayesi kadar kar eden şirketin ederinin 10 tl olması gerektiğini söylüyorum söylememe de gerek Yok...BİST’teki şirketlere bakarsanız durum bu....
Bu sene kar muhtemelen 35 milyon civarı gelecek sermayesini bile geçiyor ama fiyat oldukça düşükten işlem görüyor...
Yakında bddk denge varlık yönetimi onayını da yapabilir haberini görebiliriz...sonra Skyland İstanbul ofislere taşınma haberi akabinde de eski ofislerle ilgili olası bi satış haberi duyabiliriz...bunlar bir şirket için güzel hikayeler...ben kimseye alın demedim sadece yatırım yaptım ve olumlu bulduğum yanları yazıyorum....ihracat yapan şirketlere Faktoring kredisi devlet garantisi altına alınacak haberi de önemli...beklemeye devam Edicem...hakkımızda hayırlısı dostum
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Siz lidfa yı iyi analiz ettiğinize eminmisiniz? Temettü verimi en iyi hisselerden. Yukarıdaki verdiğim linkten bakabilirsiniz. Ayrıca karlılIkta gayet iyi. İyi bakın öyle konuşun. Ha niyet şark kurnazlığıysa burası yeri değil...
Morpy ben 2014 beri şirketi takip ederim,aldim sattim,sen kactin aldin bilmiyorum ben 3,50 itibari ile almaya basladim,ben şirket patron mal topluyo dedimmi,şirket ana ortağı Credi Suis hisse satışı yapti nasil yapti Borsa 6 aylik ortalama fiat uzerinden yapildi,dogrumu. Hisse uzun zamandir yatayda mi yatayda ,başka bir anlami varmi 3,70 mi kap aciklamarinda var okuyabilirsin,benim kimseye ne al derim ne sat derim kagıtin olmasi gereken yer ikili rakamlardi,30 milyon sermaye 30 milyon kar gelicek bitti,kimsenin reklamina ihtitaci yok,ben hisse uzerinde baski bitti dedim,bende 2014 de 2,38 lerden alip satmisligim var sonra borsadan ciktim ,ikinci alisim bu.....
2018 yılı sonu kar tahminim 35 ile 38 milyon arasıdır. 😎👍👍👍👍
1 tl lerden 7 lere gitmis bir ara ben ciktiydim , ozamanlardan kalma bazi yatirimcilar zararda Hitit ondan her seye şupheli davranili yo bu tahtada zaten dikkat et pek yorum yapilmiyoo bu tahta mimli tahtaymıs bazi kisilerden dolayi...
Bay tomi hisse defalarca satış imkanı verdi geçmişte...1.30 lardan 7.10 lara gitti sonra 4.50 civarına düşüp tekrar 6.70-6.80 e cıktı ve hacimler gayet iyiydi 5 milyon 6 milyon 3 milyon hacimler oluştu...yatırımcı satmayıp 10-15 olacak coşkusuna kapılmışsa Tahtanın pek sucu yok gibime geliyor...şirket toplam 1.50 tl üzeri temettü verdi oldukça iyi...olası ofis satış haberi düşerse burada baya bi şenlik olur gibime geliyor ytd
Şirketin resmi temettü politikası bildirimini okumanızı, temettü dağıtımlarınının büyük ortakların paraya olan ihtiyacı doğrultusunda yapıldığını bilmenizi ve geçmiş F/K oranlarını çalışmanızı tavsiye ederim.
Niyet şark kurnazlığı değil, bilgi paylaşımı. Ve burası tam da yeri.
Dağıttı temettülerden şirket adına 14 ofis alınmış mıdır ?
Yanlış. Bir günlük kapanış fiyatı (3.63 TL) üzerinden yapıldı satış.
Hissenin karlılığı, derinlik ya da temettü garantisi ile desteklenmedikçe fiyatın stabil kalmasını garanti etmiyor ne yazık ki. Büyük dalgalanmalara, manipülatif girişimlere çok açık.
%50 bedelsiz haber gelmişken ,
Niye ilginç şeyler tartışılıyor...
?
Bırakın keyfine bakın.
bu tarz sığ tahtalarda bu tarz haberlerin neler yaptığını Bundan önce çokça gördük.
Bir bunun üzerine güzel bir kar rakamı açıklarsa tadından yenmez.
Durduk yere kendinizi kıllandırmayın keyfinize bakın
Hangi şirketin temettü politikasında farklı birşey yazar? Ya siz londra borsasıylamı karıştırıyorsunuz? Rakamlar orda dağıttığı temettülerde tartışmaya bile gerek yok. Şirket halka açıldığından bu yana düzenli temettü dağıtıyor. Nesine bakıcam. Lidfa borsanın bu bağlamdaki en iyi şirketlerden. Amacınız nedir?
Arkadaşlar hepimiz aynı gemideyiz,beklenti varmi var
Kar varmi var,Morp begenmiyo bedelsizi olabilir,temettu varmi var,iki tane varlik sirketi varmi var,sermayesi kadar kar varmi var,skyland ofislerin durumu var,kagit sig sabah baktigimda hic alici yoktu ,emin olun diger sirket tahtalarida sığ ne yapalim yani yapicak bir sey yok sene sonuna kadar ben burdayim cikmam , her kes icin hayirlisi olsun,yatirim tavsiyesi deildir,,,
Temettülerin büyük ortakların paraya olan ihtiyacı doğrultusunda yapılır demişsiniz...acaba başka hangi şirket temettü dağıtırken neye dikkat ederek dağıtır? Açıklasanız sevinirim....
"Yıllık dağıtılabilir karın %x'i ortaklara kar payı şeklinde dağıtılacaktır" sözü verir "bu bağlamdaki en iyi şirketler", Sn. Hitit.
18 ay içinde ettiği toplam karın iki katından daha fazlasını kar payı adı altında büyük ortaklara dağıtarak özsermayeyi eritmek hisseyi temettü şampiyonu gibi gösterse de olumlu bir durum değil.
3.55 TL maliyet ile dolaşımdaki payların yaklaşık olarak %2'sini elimde bulunduruyorum. Malsız kalmadım, merak etmeyin.
Yanlışsa düzeltin lütfen 90 milyon özsermaye ile borsaya girmişti..şimdi 150 milyon büyük olasılıkla yıl sonu 170-180 milyon öz sermaye ile kapatacak...erime nerde burda ?
Ne bileyim şöyle hesaplasam bakkal hesabi yine minumum 5 tl den ikiye bolunse 2,5 Tl iner , zaten primsizdi ,sermaye 45 milyon olucak , kar a bakilcak , Kar gelince rakam komedi gibi hakikaten ,bayağı ışik saçi yo ilerisi icin ciddiyim....
2015-2016 döneminden bahsediyorum, Sn. twilight1517. 18 aylık dönemde edilen kar ~15.75 milyon TL iken 36 milyon TL temettü neden dağıtıldı? Bu hareket şirket için yararlı mı idi? Olmasa bugünkü özkaynaklar daha iyi olabilir miydi? CS satışı öncesi dağıtılan 9.6 milyon TL şirketin yararına mıydı size göre?
İkiye bölünme yok ortada, Sn. Bay Tomi.
2 hisseniz varsa 3 hisseniz olacak sermaye artırımı sonrasında.
Şirketi kötülediğim yok, alınan kararları ve belirlenen küçük yatırımcı karşıtı politikaları eleştiriyorum sadece.
Kötülediğim şey, şirketin gazlanıyor ve bir "yatırım hissesi" olarak tanıtılıyor oluşu. Bu tür yazılar bu konu başlığı altında senelerdir yazıldı. Ofisler, ofislerin manzarası, "kar şöyle olursa fiyat böyle olur", "bu şirket bedelsiz verir diyen ahmaktır", "elinizdeki malı kaptırmayın", "20-20-25-35", "CS şirketteki payını artırmak istiyor ama patron satmak istemiyor", "CS gibi bir ortak şirketin itibarını artırıyor" et cetera. Sonuç olarak şirkete güvenen uzun vadeli yatırımcılar üzülürken, kazanan her zaman yılın birkaç haftasında al-sat yapan kısa vadeli yatırımcılar ve bütün parasını dolar olarak saklayan Ayşe Teyze oldu.
Bi saniye kafam karisti 5 tl de %50Verdi ornek 100 lot nekadar oluyor ve bolündukten sonra 150 lot baz fiat 3,333 tl oluyo pardon gün yorgunlugu..,
Pardon siz ne amaçla yatırım yaptınız? Gerçekten çok merak ettim. Anladığım odurki büyüyen şirket istiyorsunuz. Temettü konusundanda bu yüzden rahatsızsınız. Bakın bu şirketin halka açıklık oranı çok düşük. Bu sebebdendirki dağıtılan temettülerin çoğu patrona gider. O yüzden eli açıktır. Sanmayınki özsermayesi büyük şirket iyidir hayır kar ını paylaşan şirket iyidir. Örneğin bim, ford ve çelebi gibi. Onlarında özsermayesi emsallerine göre düşüktür sebebi yüksek temettü dağıtmalarıdır. Lider factoringde de önemli olan karlılığının devam etmesi ve faltoring müşterilerinin artmasıdır. Lider bu işi iyi yapıyor ve faktoring alacakları , karlılığı ve müşteri sayısı artmaktadır. Ve şunuda unutmayın lider ne bir banka nede sanayi şirketidir. Yeni yep planıylada özellikle ihracat ayağında faktoringin pazarı büyüyecek.
Bakkal hesabıdır...lidfa BİST’e girdiğinde 250 bin liralık lidfa alan bi yatırımcı 3 TL’den yaklaşık 84 bin lot hisse almış olsun...0.34+0.34+0.34+0.28 temettünden yararlandığını ve onlarlada lidfa almış olsun....83 bin lot yaklaşık 125 bin lot eder....ve maliyetide 1.5 tl ye düşer....şuan 125.000 x 4.30 = 537.000 tl eder....4 yılda % 100 den fazla....bence iyi kazanç...
Biz saatlerdir neyi tartışıyoruz...sanki bedelli acıkladı da şu kadar lota şu kadar para yatırıcaz....su akar yolunu bulur bedelsizden rahatsız olanlar oazartesi satar keyfine bakar...
SIMDI BI HESAP DA BEN YAPAYIM
gecen sene 23 mn kar etmıs 6 aylıkda 11.7 nerdeyse 6 aylıgın 2 katı senelık karı
bunun %42 dagıtmıs ...
bu sene 2çeyrekde toplam 17 mn kar etmıs ....sene sonu ıkı katını hesaplarsak 35 mn gıbı kar gelır
bunun %42 sı de 14.2 mn eder .... sermayesı de 30 mn dan 45 mn cıkacak
o zmaan 14.2/45 mn =32 kr asagı yukarı bu sene ıle aynı temettuyu verecek ...
baska yorum yapmak ıstemıyorum ...
sığ hısselerde bedelsız guzel prımlenır ...
yanı bana gore 35-50 kr luk daha yolu var gıbı en az ...
ozellıkle bolunme sonraısnda 3 tl altında cazıp olur ...
3.çeyrek karı cokkk onemlı ona gore tekrar yorum yapmak gereklı kanımca ...
kısa ozet sunu derım bolundukten sonra 30 kr altına ne zaman ve ne kadar cok duserse bana o oranda cazıp gelır ..
Bir süredir ısrarlı şekilde ufak ufak topladılar, bugün borsa düşerken de hiç salmadı gene aldılar,
Seans kapanınca da pat diye %50 bedelsiz haberi geldi, hiç hoşuma gitmedi, dikkatli olunmalı
Özsermayeniz büyüdükçe daha az kredi kullanarak faktoring faaliyetlerinde bulunma fırsatı yakalıyorsunuz. Şirketlerin özsermayeleri aynı zamanda kredi notlarını ve dolayısı ile krediye ödedikleri faizin miktarını doğrudan etkiliyor. Patron CS'ten ucuza hisse kapatacak diye fazladan 9.6 milyon TL'lik kredi kullanmak ya da bono ihraç etmek zorunda kalınmayacaktı örneğin. Devede kulak gibi görünse de 9.6 milyon TL'nin faiz maliyeti yıllık kar ile karşılaştırıldığında hiç de az değil. Benzer durum daha ciddi şekilde önceki yıllarda da yaşandı üstelik.
Karın ölçülü ve düzenli şekilde paylaşılmasını, hisse fiyatının stabil kalması ve portföyde oluşacak nakit akışı adına ben de temenni ederim, ancak durum şimdiye kadar böyle olmadı.
Şaka gibi ya şirket tam yatırımcı hissesi ve söylemlere bak...
Yönetim kuruluna bence sizi davet etmeliydi...biz bedelsiz vermeyi düşünüyoruz ne dersiniz diye sormalıydı size..ya da canlı yayına çıkıp acıklamalıydılar...bakın şu terbiyesizlere niye seans bitikten sonra açıkladılar ki...🤣