Tşkler sizi hatırlıyorum hayırlısı olsun..
Printable View
yerinde saymasımı ne sayması arkadaşım ciğerini bilirim bu hissenin hisse uçmuş gitmiş sen gözü kara tepelerden dalmışsın yerinde sayıyor demişsin hissenin peşine bu fiyattan değil 5.18lerde düşecektin ben bu hisseyi temettü sonrası 6.18 aldım 5.18 oldu tınlamadım bile değeri belli idi hissenin sonra 6 .80 çıktım 6.60 aldım 6.90 çıktım hisse uçmuş buralardan gitmiş dinlenme dönemi olacakken sen olmadık yer olan tepelerden girmişsin. yazık kardeşim yazık parana acemi borsacılık böyle ne yazıkki:(
Pnsüt, Petun, Pinsu üçü de gıda alanında Faliyet gösteriyor aynı nitelikte şirketler. Bu üç şirketin birleştirilip tek şirket haline getirilmesi ve borsada PINAR kodu ile tek şirlet olarak işlem görmesi ortaklık için en iyisi olur. Maddi tasaruflar, yatırımları destekleyici daha yüksek bir nakit akışı yanısıra Hacimli ve derin bir şirket olarakta hep üst endeks lerde kalır.
süt ve un olabilir ama suya gerek yok bence sürekli zarar yazan bir şirket...ilk önce oyak çimontolar birleşsin belki bundan cesaret alan yaşar grubu da bu hamleyi yapar belki kim bilebilir...
pınarlara bişey gelcek sanki, süt yerinde duramıyor...
ytd değildir
teknik düzeltmesini yapmış, daha ne bekliyor...
ytd değildir
bu herzaman geriden gider bunu biliyorum...
ytd değildir
uzun zamandır sermaye artırmadılar...
ytd değildir
bu da hızlanmalı, en son birlikte olmuştu... bilmiyorum ama cimontalar birleşince neden olmasın...
ytd değildir
10.19 hareketinin hepsini geri verdi, tırmanmak için güzel bir tekniği var, 9.50 seviyesi gibi..
ytd değildir
8.81 teknik direnç olarak görünüyor,,, süte kayıtsız kalamaz...
ytd değildir
pn süt teknik olarak döndü bu da dönmeli,,
9.11 seviyesine kadar tahmin ediyorum..
ytd değildir
bu hissenin talihsizliği bağımsız olamaması, bu sebepten hep geç kalıyor...
ytd değildir
beklediğimden fazlası, afferin....
ytd değildir
F/K Oranı :7,30 ... Piyasa Değ. / Defter Değ :.0,70 ..... Özsermaye(TL)*539.868.386 .....Sermaye(TL)43.335.000 ..... Net Kar(TL)31.617.051 ... Dönem:** 2019-9 ...Hissenin defter değeri 12,5 TL. ye denk geliyor...... Bu verilerin hiç mi önemi yok? Ben 9,65 TL. den almışım....... Tamam , hisse son 1 yılda 2 ye katlamış. Ama , hakederek , şirket kar ettiği için , fiyatı ucuz kaldığı için katlamış ve fiyatının son bir yılda 2 ye katlamasına rağmen , mevcut rasyolarına göre , hala çok ucuz.
Ben , bu verileri değerlendirerek , 9,65 TL. den hisseyi aldım. Böyle verilere sahip hisseler , kaç para , bir bakın. Ayrıca , olumlu hiçbir veriye sahip olmadığı halde , sırf fiyatı ucuz kaldı diye , son 2 ayda , 2 ye , 3 e katlayan hisselere bakın.
Bütün bunları değerlendirdikten sonra , hala , bana acemi yatırımcı diyorsanız , canınız sağolsun........ Yakın bir zamanda , haklı olduğumu anlayacaksınız.
https://tr.investing.com/equities/pi...un-candlestick
PETUNPINAR ENTEGRE ET UN I A
Son Sinyal:AL
Son Formasyon:GÜVERCİN YUVASI BOĞA
Son Kapanış:8,6700Değişim:+0,1700Yüzde Değişim%+2,00Sinyal DurumuSistemimiz bugün bir AL sinyali verdi. GÜVERCİN YUVASI BOĞA formasyonunun teyidi nihayet gerçekleşti, çünkü fiyatlar 8,5450 teyit seviyesinin üstüne çıktı ve geçerli ortalama alış fiyatımız 8,5750 seviyesi olarak belirlendi. Önceki SAT tavsiyesi 20 gün önce 04.12.2019 tarihinde hisse senedi fiyatı 9,3800 iken yapılmıştı. O zamandan beri PETUN %-8,58 düştü.Piyasa GörünümüBeyaz atlarımıza atlayalım ve artmaya niyetli bu borsada atlarımızı yükseliş yönünde sürelim. Sistemin daha önce belirlemiş olduğu boğa formasyonu nihayet onaylandı ve bir AL sinyali verildi. Muhtemelen giderek artan alım heyecanına katılmanın tam zamanı. Piyasa sizi yeni karlara çağırıyor. Bu alım fırsatın
https://www.turkishbulls.com/SignalP...r&Ticker=PETUN
bu teknik ve finansallarla burda kalması imkansiz... 9.33 ilk teknik hedef olabilir
ytd değildir
Twettçiler bulaşmadan haydi gariii..
ytd değildir
zıplatacaklar sanki,,,
ytd değildir
henüz kopmadı... hadi çalıştır...motoru..
ytd değildir
cesareti yokk..
ytd değildir
Temettü verimi süte göre 2 kat fazla
bilanço karı süt 18 milyon, petun 31.6 milyon
borsa fiyatları açısından bir uyumsuzluk var, petun ucuz.. defter değeri 12.45 tl
şu anda en az defter değerinde olmalı diye düşünüyorum.. mutlaka ilgi buna da dönecek.. zaten 10.19 hareketi bunu gösteriyor, ..
ytd değildir
sütteki tahtacı ,petuna da uğramalı, ayıp oluyor yani, aynı şirketler sonunda.. aslında su+süt+petun tek hisse olsa daha sinerjik olur,
birleşseler personel ve yönetim açısından bi dünya tasarrufları olur ,bunu bi düşünsün yaşar holding.. hepsi gıda sonuçta..
ytd değildir
Defter değeri 12,5 TL.
9 Aylık bilançosunda , sermayesine yakın kar açıkladı.
Birilerinin dikkatini çekmeyi bekliyor.
Abuk subuk birçok hissenin , defter değerini katladığı bu ortamda , bu hissenin hakkı ,en az 15 TL. diye düşünüyorum... Orta ve uzun vadede 15 TL. yi yakalayıp , daha da yüksekleri hedefleyeceğine inanıyorum.
Bugünkü, 9,20 TL. fiyatın , aslında ne kadar ucuz olduğu, ileride daha iyi anlaşılacaktır.
petun gibi şirketler bence ilk olarak temettü verimi için alınır şu andaki fiyatlarla 9,09 için %8,7 temettü verimi var, fena sayılmaz ayrıca bu sene ki karlılık daha iyi gelebilir temettü miktarıda artabilir.. ancak temettü şirketleri içinde verimi daha yüksek ve karlılığı daha iyi petuna oranla daha ucuz kalmış hisselerde mevcut, bu sebeple önce ucuz kalanlar da fiyatlanırsa o zaman yükseliş için daha uygun bir ortam oluşabilir diye düşünüyorum... ama her zaman dediğim gibi temettü şirketleri bence satılmaz ömür boyu tutulur. tabi karlılığı devam ettiği, borç oranının düşük olduğu, ve düzenli temettü vermeye devam ettiği sürece...
Bol temettüler arkadaşlar
arkadaşlar petun ve pnsut karşılaştırması yaparken pnsut ün yüklü yatırımları nedeniyle uzun süredir düşüşte olduğunu ve kasım sonu itibarıyla düşen kanalını yukarı kırdığını unutmayın..benim 1 lot pnsut'üm yok,ama her zaman pnsut petun'dan daha yukarıda fiyatlanmıştır.Umarım biz de 10.30 lara denk gelen uzun süreli dolar bazlı düşen kanalımızı kırar 12 lere,15 lere gideriz.
Uzun zamandır nasıl daha profesyonel yatırım yapabilirim diye düşünüyordum, ve bu konuda BES emeklilik fonları gibi çeşitli yatırım fonları olduğunu öğrendim, ve prefosyonel şekilde yönetiliyor, yıllık %1.8 gibi yönetim gideri alıyorlar, alım satımlarda kar oluşmuşsa karın %10 unu stopaj olarak kesiyorlar, ancak; hisse senedi oranı %51 olan fonlar 1 yıldan fazla elde tutulursa satılması halinde vergi kesilmiyor.. sanırım ben tüm hisseleri satarak %50 altın %50 Hisse fonuna geçip artık ilgilenmeyeceğim... bireysel işlem yapmak yoruyor gerçekten uzmanlık işi, hem de al sat yapanlar için daha masraflı oluyor... bu sebeple haftaya sanırım tamamen fonlara geçeceğim, bende kafama göre takılacağım... yatırım fonlarını TEFAS üzerinden incelemenizi öneririm güzel fonlar var ve güzel getiri sağlayanlar var... hem de yatırım temel analiz konusunda zayıf olanlar (ben dahil) çok daha profesyonel yatırım imkanı veriyor...
bugün 9,67 kadar yukarı çekti sonra tekrar verdi neden acaba birilerinin malını mı almak istiyorlar acaba..valla bende onlara verecek mal yok temettüye de az kaldı sabır ile beklemeye devam...
https://resmim.net/f/YJ1BT5.jpg
hafyalık pasta
https://resmim.net/f/F7SCG8.jpg
haftalık takas,
geçerli olan takastır