4 dolarda tepki versinde , öpün başınıza koyun(o tepki 6,5-5,5 dolarda maliyetlenenleri dışarı salmaya bilir de).
Printable View
4 dolarda tepki versinde , öpün başınıza koyun(o tepki 6,5-5,5 dolarda maliyetlenenleri dışarı salmaya bilir de).
dostum muhalif ses güzeldir.eminim kendi dediğine kendinde inanmıyorsun.bu düşünceleri 60*/50/40 gibi rakamlar da paylaşıyor olsan belki de paylaşmışsindirda haklı olabilirsin.yanliz tenekenin her yerinden aynı ses gelmez.dolar bazında yüzde seksen düşmüş.yetmis yıllık bir şirket.bu süreçte sarsılsada yoluna devam eder.
kimse de çıkıp 10 milyon dolara traktör fabrikası mı kurulur dememiş.
10 milyon dolarlık firma yılda 1200 traktörü nasıl üretecekmiş?
ciddiye alınacak bir haber değil.
Arkadaşlar sadece montajı ülkemizde olacakmış .traktörleri ucuz satmayı planlıyorlar ama bu iş sadece montajla olmaz bunun servisi yedek parçası var.alacak çiftçi bunu da göz önünde bulunduracaktır.hayırlısı bakalım ytd
Karanlık odada kırmızı yaktılar.tipik satış baskısi, trend muhabbeti.
gözünüzde kaçmış arkadaşım 10 değil 100 milyon dolar olacak.1200 adet traktör kapasitesi var.
ttrak ün 50 bin kapasitesi var,ne olması gerektiğinin hesabını kendiniz yapın.
bir diğer hususta birileri ısrarla mal veriyor bunlar bilançodan haberi olanlar ve sanırım kar beklentilerin çok altında gelecek.
zaten kar iyi gelseydi şu an 60-70 bin olurdu.
zararda gelse umurumda değil inancım odur ki gün gelecek bu fiatlar hayalinde ötesinde kalacak.
YTD
Aylık satış miktarı ortada.kimsenin üç aylikta doğru düzgün kâr beklediği yok.bu salaklar bilançoyu satiyorsa ancak lot kaptırır.fabirka yerinde duruyor.guzel günlere yatırım yaptık.duserse de takviyeye devam.
tahtaya yoğun satış gelmesinden hiç tepki vermemesinden karın çok az veya kötü geleceği belli.ttrak tüpraştan ve ford otosandan daha pahalı idi.kanımca fazla gevşememesi lazım...hatta prim yapması lazım.çünkü en kötü geride kalmış oluyor..
aklıma geldi bir anımı anlatayım yıllar önce otokar 6 tl filan bilanço geldi sanki fabrika batmış.bende açığa verdim.sonra biraz gevşettiler iyikide vermişim dedim.ama bir müddet sonra hisseyi bir çevirdiler ve tavana kitlediler.tabi off kuff bu bilançoyla nasıl tavan olur gevşeyecek dedim,ama nerdeee....
inanın o 6 tl ye açığa verdiğim hisseleri 12 tl den zor yerine koydum..
ve o gün yemin ettim asla bir hissede açığa vermeyeceğim ve yeminimi bugüne kadar tuttum,iyiki de yemin etmişim...
YTD
Bir sene önce forma gelip seneye 30 TL ye hisse alırsınız diye biri söylese dayak yer giderdi.simdi 30 TL ye hisse sattirmak için 40 takla atıyor alçaklar.ytd.
http://www.borsanalist.com/bilanco-aciklama-tarihleri/
bilanço tarihleri arkadaslar
Bilançoyu ne yapacaksınız? Kağıda ne zaman , kim çakıyor? Citi üzerinden patron tarafından çakılıyor, elinde herkezden önce veri var. Tarihlere bakın, takaslara bakın sonra gelen üretim satış verilerine bakın. Aynısını yükselişe geçerken de göreceğiz.
İlk çeyrek kar beklentileri
Tacirler Yatırım:7 milyon
İş yatırım:7 milyon
Oyak Yatırım:7 milyon
Deniz Yatırım:Düşen yurtiçi satışlar ve operasyonel karlılık nedeniyle zayıf kar
Traktör efsanesi de son bulmuş.Yıllar sonra anlatılır bir zamanlar bu hisse 80 90 liraydı diye.
yalnız şu an sanki o kar rakamlarını değil de zararı fiyatlıyorlar..
bu sirket gecen sene ilk ceyrek (01-03/2018)
12.777 traktor uretmis
10.648 adet satmis
-7.820 yurtici
-2.828 yurtdisi
1.048.000.000 TL ciro yapmis
56.000.000 kar yapmis
(bu donem faiz oranlarini ve kur seviyesine dikkat cekiyorum)
Buna karsin tarmakbir verileri incelendiginde tum traktor ureticilerinin
sadece subat ayinda %65 uretimi dusurdukleri gozukuyor. ocak ve subatta durum felaket. mart biraz daha toparlanmis olsa da dusus dramatik !
ornegin subat 2018 de turkiyede TOPLAM 5.681 traktor uretilmisken; subat 2019 da 2071 adet uretilmistir !
ocak ayi TOPLAM satislari 4.362 den 1311'e dusmustur !?
bu dramatik dususe ragmen 50 milyon kar beklemek mantik otesindedir !
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
Borsa da tek gerçek vardır beklentiler alınır , gerçekler satılır.
Beklentiyi oluşturan-oluşturacak bilgi ky tarafınca öğrenilene kadar bunu önceden bilen patronlarca, spekce malın toplanması-boşaltılması, ky'i bu kumarhanede sadece kılıç oynamaya imkan verir. 4dolar falan diyorum ama bir dayanağım yok,olamaz da zaten. Bildiğim tek şey patron boşalttığı malı olabildiğince aşağılardan geri almak isteyecektir. Patronda malımı kaptırıyorum paniği görünmüyor hacim , fiyat ve takas hareketlerinde.
Bu yılın ilk çeyreğinde yurt içinde 2324 adet, yurt dışına ise 3553 adet olmak üzere toplamda 5877 adet satış yapılmış olup 4482 adet de traktör üretimi yapılmıştır.Dikkat edilirse üretimden daha çok satış yapılmıştır. 1.395 adet traktör stoktan satılmış oluyor. Yurt içi satışlarda keskin bir düşüş var ancak yurt dışı satışlarda ise artış var.Kurların yüksek olması kar marjında olumlu katkı sağlayacaktır.Ayrıca ypp geçen yıla göre daha azdır ve traktörlerin geçen yıla göre oldukça zamlı satılması gibi nedenlerle beklentim bu şekilde oluştu.Adı üstünde sadece beklenti. Olabilir de olmayabilir de.
son 3 ayda kabataslak citi 3 milyon satmis evet ! belli ki yabancilar sirket performansi begenmeyerek satis yapmis
ama ozellikle is ve ak yatirimin ayni donemde 1 milyon aldigini ve neredeyse hergun istisnasiz alici olmalari takasin yabancilardan yerli yatirimcilara dogru bir degisim icindr oldugu izlenimi veriyor.
kaldiki uretim ve satislarin bu denli dusmesi ile sirketin piyasa degerinin kabataslak 2/3'nun erimesi ile ciddi bir korelasyon icinde oldugu asikar.
satislar ile birlikte sirketin piyasa degeri de erimis bu satisa bu piyasa degeri ! normal yani
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
Tarım kirizi zirve yaptı.patetes soğan meselesi.iktidari en çok yıpratan mesele.yarin radikal bir eylem planı gelir, iki günde çıkar zirvesine.tl olarak yüzde atmış düşmüş.boyle köklü kuruluş için abartılı.hele dolar düşüşü daha dramatik.%75 - 80 arasında. Elinde dolar olan için burda iki yıl sonra için servet yatıyor.biraz ortalık duzelsin.koymazlar burada.kopekler birbirini yer.lot pardon kemik için.
Tacirler Yatırım Çalışması.Bir köşede dursun.
Gelir tablosu............2.017.....2018...... 2019T.......2020T.......2021T
Net satışlar............. 4.215.... 3.909...... 4.400........ 5.897.... 6.964
Brüt kâr.....................731...... 717.......... 714........ 1.014.... 1.228
Faaliyet giderleri........ 307...... 306.......... 358........... 467....... 552
Esas faaliyet kârı....... 423....... 411.......... 356.......... 547........ 676
FAVÖK..................... 492....... 498.......... 453.......... 656........ 798
Net diğer gelir............ 56......... 32............ 22............ 24......... 28
Net finansman geliri. -128...... -186......... -100........... -82....... -78
Vergi öncesi kâr........ 351........ 256.......... 279........... 488....... 625
Vergi gideri................ 30......... 16............ 31............ 77........ 125
Net kâr.................... 321........ 240........... 247.......... 411........ 500
https://i.hizliresim.com/QLqXqk.jpg
10 yıllık dolar bazlı grafik. 2009 nisanında 1,5 dolar fiyatındaymış.
izlemeye devam
2018 krizinde çok iyi hatırlıyorum hisse 16 liralara kadar yükseldi ve 3.40 liraya kadar düştü.Çünkü elimide vardı. Verdiği temettüleri saymıyorum. 2008 krizinden sonra 30 liranın üzerinde net temettü verdi.Yani kriz döneminde alan ve tutanların maliyeti ekside.Son iki ya da üç yıl içinde alanlar ise oldukça büyük zararda.
TTRAK - 23.04.2019 Sıkmayın canınızı Arkadaşlar ,,, rahat olun ,,, :wave: Finoların özellikle Keltoş ! dönüp dolaşıp geleceği yer kürkçü dükkanıdır :ss:
https://i.hizliresim.com/qdLYpR.jpg
resmi büyütüp , grafiğin soluna bakınız , tarih ve fiyat verilerine ...