o gazete manşetlerini bizle paylaşırmısın...
Printable View
o gazete manşetlerini bizle paylaşırmısın...
Bu aralar çok volatil oldu kağıt dikkat etmekte fayda var
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hayırdır, geçici vergiyi niye bu kadar çabuk verdiler Vergi dairesi'ne !
(01.01.2022-31.03.2022) DÖNEMİNE İLİŞKİN GELİR TABLOSU
D.nem Karı veya Zararı 20.568.001,45
D.nem Net Karı veya Zararı 20.568.001,45
Piyasanin rüzgarında dut yaprağı gibi sallanıyor. Bu hisse de olanların tek sebebi spk onayı beklettikçe, belirli bir grup psikolojiye çok güzel oynuyor. 3 yada 4 kez gel git yaptı en az %20 lık marjda.
Birileri bedelli parasını çıkartıyor
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sevgili kazanan renktasim, ben şirketin geçmişini bilmiyorum sizin kadar onun için size bir sorum olacak. Geçmişte yukarıdaki yazdığınız gibi bir hikaye yaratıldı dediğinize istinaden şirketin satın aldığı fabrika için de düşünceleriniz aynı mı yoksa başka bir boyuta geçiyorlar artık diyor musunuz?
Bilançoya baktım. Patronun bedelli için koyduğu para,kuruşu kuruşu aynı duruyor. Geçen çeyrekte az çok biraz faiz gelmiştiibu çeyrekte hiç para yok. 62 milyon tl'yi kasa da mı tutuyorlar? Kkm ya da vadeli hesaba atmışlar desem,bedelli onayı gelince vade bozmaları gerekecek,anlamadım.
https://imgyukle.com/f/2022/04/30/Ri62UQ.png
https://imgyukle.com/f/2022/04/30/Ri6UAt.png
Sasa bedelsiz başvurusunu tuğçelikten sonra yaptı diye biliyorum onaylandı, tuğçelik başvurusu halen bekliyor, merko ve crdfa bedelli başvurusu da Red gelmiş tuğçelik in başvurusu da Red gelse de şu belirsizlik bitse
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Faaliyet raporunda şirket bedelliye onay geleceğinden çok emin görünüyor.
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ticaret Bakanlığı’nın çelik önlemleriyle ilgili AB’ye karşı DTÖ’de açtığı dava, Türkiye lehine sonuçlandı. Dava için kurulan panel Türkiye’nin tezlerini destekledi.
Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Paneli çelik davasında Türkiye'yi haklı buldu. Çelik önlemleriyle ilgili olarak Avrupa Birliği'ne karşı Dünya Ticaret Örgütü'nde açılan dava Türkiye lehine sonuçlandı. Bu kararla binlerce çelik ihracatçısı da kayıplarını telafi edebilecek. Sabah'tan Hazal Ateşin haberine göre Ticaret Bakanlığı, kararın Türkiye'nin başarısı olduğunu belirtti. Avrupa Birliği'nce 2018'de belirli çelik ürünlerine uygulanan koruma önlemine karşı Türkiye kararlı bir mücadele yürüttü. Türkiye'nin DTÖ'de başlattığı davada kurulan panel, Türkiye'nin tezlerini destekledi ve bu önlemlerin uluslararası ticaret kurallarına aykırı olduğuna hükmetti. DTÖ üyeleriyle 29 Nisan'da paylaşılan panel raporunda Avrupa Birliği'nin bu önlemleri Korunma Önlemleri Anlaşması'na uyumlu hale getirmesi gerektiğine karar verdi. Ticaret Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasında, "Türkiye, korumacı ve uluslararası kurallara aykırı uygulamaların arttığı bir dönemde kurucu üyesi olduğu DTÖ'nün mekanizmaları içinde kalarak haklılığını ortaya koydu ve bir içtihat oluşmasına katkıda bulundu. Dava sonucu ülkemiz açısından bir başarıdır" denildi.
AB tarafından itiraz görmeyen ve temyiz edilmeyen panel raporu önümüzdeki günlerde DTÖ'de Anlaşmazlıkların Halli Organı'nda kabul edilecek. Kabul edilen rapor, AB açısından kesin ve bağlayıcı olacak. Bu önlemden etkilenen başta Türkiye olmak üzere birçok çelik ihracatçısı ülke kararın eksiksiz uygulanması ile AB pazarındaki kayıplarını telafi etmeye başlayabilecek.
Bundan sonraki aşamada, panel kararının eksiksiz uygulanması yönünde DTÖ nezdinde ve AB ile ikili ilişkilerimiz çerçevesinde gerekli takip yapılacak. Kararın AB'nin önlemlerini gözden geçireceği temmuz ayından önce çıkmış olması da bu anlamda önemli. AB'nin bu karar sonrasında mevcut önlemlerini uyumlaştırması gerekiyor.Türkiye Çelik Üretcleri Derneği Genel Sekreteri Veysel Yayan, konuyla ilgili olarak "DTÖ'nün kararı, AB'nin konruma tedbiri uygulamasının haksız vu hukuksuz olduğnu net bir şekilde gösterdi" değerlendirmesini yaptı
Madencilik sektörü ihracat rekoru kırdı
Çelik sektörü geçen yıl ihracatını değer bazında yüzde 77.4 artışla 22.4 milyar dolara yükseltti. Madencilik sektörü, 2021'de tüm zamanların rekorunu kırarak 5.93 milyar dolarlık ihracatla yılı tamamladı. Demir ve demir dışı metaller sektörü 2021'de beklentisini aşarak 12.4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.
Bedelliden vazgeçilmiş!
Süreç İptal Nedeni:
Şirketimiz Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 200.000.000 TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 30.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin mevcut ortakların rüçhan haklarının kullanılması suretiyle %500 oranında bedelli olarak 150.000.000 TL tutarında nakden artışla 180.000.000 TL' ye çıkarılması suretiyle 150.000.000 TL nominal değerli payların ihraç ve halka arzına ilişkin yapmış olduğumuz başvurunun , Şirketimizin ,12.05.2022 tarih ve 2022/06 sayılı yönetim kurulu kararı ile ülkemiz ile dünyadaki ekonomik gelişmeler ve enflasyon göz önüne alınarak yatırımcı ve pay sahiplerimize olan sorumluluk ve hassasiyetimizden dolayı yatırım projelerimizi revize edip , yeni maliyet ve nakit akışlarını planlayana kadar sermaye artış kararının ertelenmesi ve bu kapsamda söz konusu başvurumuzun geri çekilmesi konusunda karar verilmiştir.
Yatırımcılarımızın bilgisine sunulur
Saygılarımızla...
bekırsızlık kalktı.. 5 fk dan tuclk falan olmaz..aklı varsa sürer yukarı bekletmeden..yoksada daha altlardan çok mal kaptırır..
tahtacı hoşgeldınız dedı..hoşbulduk agam..
veer şöyle 3 fk larada fulleyelım..borsayı oyun yerı sanıyor bunlar..mal satmanında adabı vardır.hayvan..:bravo:
agam bız satmık sadece alık bu fıyatlardan.:halay:
arkadaşlar bedelli iptali hususu hakkında düşünceleriniz nelerdir? sizce onay gelmeyecekti de patron ondan mı geri çekti yoksa söylediği gibi enflasyon hareketlerinden dolayı mı..
bir de bundan sonraki süreç nasıl gider sizce hisse ederine gelebilir mi ? bu bedelli sürecinden beridir hisse kac aydır yerlerde.
Neden gıtmesın kı 4,84 fk dan mal verdıler bugün .ÇELİK sektöründe olupta bu fk dan işlem gören şirket kalmadı .
Başlarsa hızlı hareket edeceğını düşünüyorum .Bence buralar dip altına basmaları kendı ayaklarına sıkmak olur .
Önündeki bedelli engellide kalktığına göre yelkenler fora demelı ..20 küsürler de işlem görürken bedellı haberi ile buralara kadar düştü .Karının da artarak devam edeceğı düşünülürse bekleyenin kazanabıleceğı bır şirket .
En son konka 3 fk dan işlem görürken olmaz dedık 8/9 TL de ,,,bugün 22,76 dan kapadı .
Biz ky hısselerı dıpte ucuzken almayız hareket başlayınca 20,30 olacak deyıp koşarız .Gül gıbi şirket ucuz mu ucuz neyınden korkacaksın al bekle .zor kısmı da beklemek sanırım bunu yapamıyoruz .
Nedenini bilmiyorum ama iptaline sevindim oran yüksekti SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelliden daha kötü birşey varsa o da bedellinin ertelenmesi heralde... Tahtacı dostum bu fiyatlarda durdukça ben almaya devam edeceğim bilgine ve eminim ki tek böyle düşünen de ben değilim selamlar canım [emoji4] tabiki ytd... Bu işler fk ya falan da bakmıyor 2 fk ile işlem gören de bir sürü şirket var... BIST olmuş kumarhane... Kimse hiçbir şeyi bilemez bu piyasada... Bol kazançlar herkese...
En son bu yorumu yaptıktan sonra fazla uğramadım foruma, şimdi biraz okudum.
Değerli yorumlar gördüm.
Sabretmek lazım.
Bir gün keşke biraz daha sabretseymişim dememek için.
Ben süreçte şöyle yaptım; Elimdeki TUCLK miktarını minimuma indirdim. Şükür ki bu arada girdiğim hisselerde kazançlı çıktım.
TUCLK i yeniden arıttırmam lazım diye hissediyorum.
Geleceğim, belki bugün belki yarın.
Şimdi de 4.64 ten veriyor fk larin çok anlamı kalmadı... benim tek korkum bedelli yapacağız haberinden bir süre önce kuşlu sitede acayip pazarlanmisti tucelk ve pazarlayanlar da kendileri de yüklü aldıklarını uzun süre ci olduklarini söylemişlerdi... O günlerden bu günlere vagonlar bosalmadiysa bu baskıyı ancak bu açıklayabilir diye düşünüyorum... Sığ kağıtlarda ufak tefek koyların bile anlamı oluyor çünkü... Hepi topu 16 m lot işlem görüyor...
Bugün yeniden almaya başladık bakalım
aga ne taşşak gecıyon bu fıyattan tuclk olmaz olmamalı..neyın kafasını yaşıyorsun..anladık baskı yapıyosun ama ..tadı kaçtı haberın olsun..bas 13 altına yıyorsa..
dayanamayıp arttırıyorum..
Ben bundan sonra sürekli TUCLK biriktirmeye başladım artık.
Alırken de derinlik ekranım olmasına rağmen öyle kademe falan da bakmam. 10 Kademe yukarısını fiyat girip enter yapıyorum.
Dediğin gibi keşke 13 altına çekse fiyatı.
Dİğer hisselerde kazandıkça dönüp TUCLK e basacağım bundan sonra
bu fıyattan bedellı sana kurban olmuş agam.sen yeterkı iste..bedellıde bıle buraları dıp yapmışken bedellı yok dedıkten sonra nıye almayak agam..ver gelsın..yaparsan da gırerız canın sağolsun.
Umarım Haziran Ayında daha güzel haberler de alırız.
Ben portföyümdeki TUCLK ağırlığını bu tarihe kadar istediğim miktara ulaştıracağız.
https://i.hizliresim.com/71nz4fg.jpg
Bugün gelen KAP haberi
Açıklamalar
Şirketimizin; Kocaeli ili Gebze ilçesi,Tavşanlı Mh.Kömürcüoğlu Cd. N2 mevkinde , 7286 m2 alan içerisinde bulunan fabrikasına çağımızın gerektirdiği teknolojik altyapısı ve nitelikli kadrosu ile üretim faaliyetlerini sürdürmesi adına yatırım yapılmasına devam edilmekte olup 24.05.2022 tarihinde % 30 çalışma kapasitesiyle deneme üretimleri ve ön seri imalat için faaliyet göstermeye başlamıştır.
Yatırımcılarımızın bilgisine arz olunur
Saygılarımızla …
Sanırım yine tek başımayım.
Nedense hisse.diplerde iken kimse rağbet etmiyor.
Ne zaman yüzde 50 - 60 prim yapıyor, küçük yatırımcı o zaman ilgileniyor. Az düzeltme yapınca da vay efendim ben aldım geri geldi vs
Sağlık olsun
Patron sağolsun:) bu ve bunun gibi hisseler hep ayni durumda. Bir bedelli hikayeside var hep gundemde insanlarin uzak durmasi normal. Uzun vadeciler icin bence de firsat fiyatlamalar. uc bes atilmali portföye...
Ben toplamaya devam ediyorum.
Hatta hırs yaptım onlar yükseltmedikçe daha çok alıyorum
Her gün 10-20-30 k artık Allah ne verdiyse.
Yarın da görüşeceğiz tahtacı beyefendi ile.
Ben 1 yıldan fazla oldu bu tahtayı yakından takip ediyorum. Sürekli sabit miktar hisse taşıyorum . Bazen artırdım bazen azalttım.
Tahtada bu sürede şöyle bir durum gözlemledim. Hisse yukarı hareketlendiğinde yüklü mal alırsanız hızlı bir şekilde geri geliyor. 50-100 bin k falan alırsanız. Günlükçü muamaelesi çekip fiyatı düşürüp yukarıdan aldığınızı aşağıdan kusturmak istiyorlar.
Bir de yükseldikçe yüklü satarsanız tam tersi oluyor. Siz sattıkça yukarı sürüyorlar. Yukardan satıp aşağıdan almanızı istemiyorlar.
21 leri görmüş hisse bu kadar beklentilere rağmen aylar sonra 13 lerde gezerse benim için yapacak şey fiyat hareketlerinden bağımsız artırmaya devam etmek.
Yarın da görüşürüz. Umarım düşükten açarsınız.
K derken hocam lottan mi bahsettiniz yoksa TL olarak mi :)
Bu şirketin halihazırda kaç tane yatirim aşamasında olan fabrikası var.
1-Dün ki kap haberinde %30 kapasiteyle faliyete geçen bir yatırımı var.
2-Bunun haricinde 14 mln usd ye alinan bir fabrika binası var.
Bunlarin haricinde devam etmekte olan bir yatırımı var mi? Yardımcı olabilecek arkadaslara teşekkür ederim.
SM-M515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstad rabet değilde patrona güven azaldı, belli bir fiyata gelince elimdekilerim yarısını satıp kalanlarla nereye giderse gitsin düşüncesindeyim, bu fiyatlar bana göre düşük fiyatlar ama ileride yine bir yüzde 500 bedelli yapmaya kalkarsa bedelli için hisse satmak zorunda kalabilirim o yüzden lot sayısını artırmak riskli, SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
''Risk almayanlar rutini yaşamayı tercih etmişler demektir.'' Böyle de bir durum var yani, tercih meselesi.
Ben borsada 30 yılda en az 3 kez çarpılmışımdır. Eğer birinde vaz geçseydim her düştüğümde yeniden başlamasaydım bugün bu duruma gelemezdim.
Bedelli demoklesin kılıcı gibi tepede duruyor ama üretim üssü de orada duruyor.
Eğer şu anda tarihi zirvelerine yakın olsa idi ben de artırmakta tereddüt edebilirdim.
Tarihi zirvesi, 21 lerde ve anlık 13.50'lerde. Neredeyse yarısıdında