Estf. Özür dilerim duzelttim sinirlendim artık kendisine sürekli böyle olumsuz olduğu için türkçeleri o an gelmedi.
Printable View
Ben teşekkür ederim hassasiyetiniz için özür ne demek.Bu türkçe yazılım konusunda biraz hassasiyetim var.Oktay sinanoğlunun videoları var bu konuda izleyince baya etkilendim.Onun savı emperyalizmin en büyük silahı dildir,anadilinde düşünemiyen bir halkın bilimde ilerlemesi çok zordur şeklindeydi.Bilimin dili ingilizce falan diyoruz öğrenmek elbette şart ,ama oktay hocanın dediği de doğru kendi dilinde düşünmek yazmak çok önemli.
genel kurul yapılmadan şirket anlaşması ortakların kendi arasında yapmış olduğu bir anlaşmadan sonra yani şirketin genel kurul sonrası almış olduğu karardan sonra tapuya gidilip arsa devri oldu ise tapu dairesi bunu ancak o şekilde onaylamıştır.
ama anlamadığım babanızın olmadığı bir genel kurulda veya mirascıları olmadan bu genel kurulu ve devir konusunu nasıl anlaşıp imzalamışlar sözleşme olmuş. ?
içinde bulunmadığınız böyle bir yazılı sözlü anlaşma olmadan tapu dairesi bunu devredemez de satamaz da.
tavsiyem yetkili kişiyi kaale almayın bile.
bulunduğum bölgede tapu dairesi çalışanları ile anlaşıp 1 kişiyi 4.5 Milyon tl dolandırdılar olay mahkemelik. konu ile ilgili olduğumdan bunun gibi yüzlercesi var.
benim fikrimi sorarsanız her türlü alabileceğiniz bir yasal durum söz konusu.
tahmin etmiştim şuradan aldım buradan sattım a getireceğini konuyu..
ykbnk tkfen i falan geçtim hadiiii...
karel
knfrt
arsan
klmsn
:)
yıllar önce knfrt nin tahta yapıcısını bizzat tanıdım..inan bana adam bilanço nedir onu bile bilmiyordu..:)
(hala yoktur sanmıyorum en son güneyde kendine villa yaptırıyordu)
tknsa vardı mesela
7 tl den halka açıldı 14 leri gördü..(gösterdiler)
her yere şube açıyorlar şöyle olacaz böyle olacak..
bilançolar güzel..
bizim kiler harıl harıl mal satıyordu..:)
neyse yaaa..
peki..konu kapandı benim için..
Bir anekdot paylaşayım şu anda revaçta olan büyük bir holdingin bir şirketi .
Hissesi vardır elimizde yüklü şirket 8 senedir yatay dar bantta .
Hisse çok ucuzdur takasta ilk 5 e girmektedir halka açıklıkta çünkü bedava hisse
Sahibi haber yollatır arkadaşla hisseyi satın buradan size ekmek yok diye .
Hisse 2013 de 5 dolar olduğu halde endeks hiç kımırdamaz artık umut kesilir kabul edilir kısmi olarak satılır .
Satıldıktan 3 ay sonra hisse 5 katına çıkar ve temettü canavarı olmuştur birden daha da süper bilançolar açıklamaya başlar .
Tesadüfe bakın ki dolandırıcılıktan içeri giren bir borsacı hapisten çıkmış .
Allah Allah ne enteresan değil mi .
O dediğin hisselerde 7 haneli lot sayısında hissen varsa gitsin de görelim .
Sermayesi kuvvetli bir hisse analiz yapta 5-6 milyon lot alalım kenara çekilelim bakalım gidiyor mu hisse 3-5 kat .
8-10 ton altın sermayesi lamborginiyle maserattiyle gezen 83 yaşındaki tanıdığım bir amcamla da tanıştırırım istersen
Madem öyle bir kar var her hisseden 10 milyon lot aldırırız sorun değil bizde fon yönetim ücreti alırız var mısın yok musun sen onu söyle
Şu an ve geçmişte aldıkları bir karar yok. Ocak sonunda Amasya'da genel kurul yapacaklarını ilettiler bize bir whatsapp grubu üzerinden ama tebligat şeklinde değil.
Ocak ayında ortaklar toplanıp arsanın %50 paya sahip ortağa bedelsiz devri için karar alacaklarmış. Bizim oraya gidip genel kurula katılma imkanımız yok. Ancak noter kanalıyla alınan kararları kabul etmediğimizi bildirmeyi düşünüyoruz.
Sizce bizim katılımımız olmadan arsanın %50 paya sahip ortağa devri yönünde genel kurul kararı alabilirler mi?
Bu kararı alırlarsa tapu dairesi bu karar doğrultusunda işlem yapar mı?
Biz arsanın rayiç değerden satılıp paranın şirkete bünyesinde girmesini ve devlete olan borçlar ödendikten sonra (cuzi bir borç var sanırım 3-4 bin TL civarında) ortaklara dağıtılmasını talep ettik. Kabul etmediler.
kurul yapılmamış olması avantaj sizin için.
tabi kurula katılırsanız veya birine vekalet verirseniz yinede katılın. şirketin kurulurken veya sonradan değişmiş kararları olabilir toplantıya katılmamaları dahilinde atıyorum ikinci müdürün veya ilgili kimse onun dediği veya rey çokluğu ile geçerli olur vs vs tonla madde olur genelikle.
bu nedenle siz şimdiden wp dan delil olması açısından ve yasal haklarımızı saklı tutacağımızı bilinmesi adına msj atın kurulun iznimiz olmadan alacağı kararlardan ötürü diye.
anlaşılan baya karışık durum siz en iyisi şirketin genel kurul maddelerini belgelerini isteyip ona göre bir karar almanız. toplantıya katılmadım bensiz karar alınmaz diye bir durum olmayadabilir.
Ben Amasya'ya gitmek yerine noterden şirketin ve yetkili müdürün şirket sözleşmesinde kayıtlı adreslerine genel kurul kararlarına şerh koyduğumuzu ve muhalefet ettğimizi bildiren bir tebligat göndermeyi düşünüyorum.
Karar defterine gönderdiğimiz bu tebligatı almazlar ise daha sonraki hukuki itirazlarımda bunu belirtebilmek için.
merhaba forumdaşlar
Bugün bir ev beğendik fiyatı 1.375K bu evi kredi kullanmadan mı alsam yoksa bu evde 4.000 tl kira ödeyerek kiracı olup paranın bir kısımını döviz diğer kısmını mevduat mı yapsam ya da fon. 1-2 sene içinde bu evi tekrar satın almak istesem alabilir miyim?
Oturacaksanız alın ben yıllardır almadım pişmanım armudun sapı üzümün çöpü fiyatlar arttı o bu dedikçe artıyor belirli lokasyonda belirli değeri olan evleri ucuza denk getirmek öyle kolay iş değil. Dağın başında bir dünya ev var onlar yüzünden ev fiyatları artmıyor değilse düzgün yerlerde kapış kapış...
Uzun süredir forumu okumamıştım. Son 1-2 haftada karşılıklı atışmalar olmuş. Bu gibi mecralarda, İnsanlar neden kendi düşüncelerini kabul ettirmeye çalışırlar anlamam? Sabaha kadar konuşsanız da , karşınızdakinin düşüncelerini pek değiştiremezsiniz.
Bir de hesap kitabı USD'den yapanlar var. Evet anlıyorum, USD önemli bir para birimi ama, kazandığın ve temel para birimin TL. USD karşısında ve belirli bir zaman aralığında evinizin değer kazanması ve değer kaybetmesi anlamlı gelmiyor bana. İhracatçı firmalar için USD bazlı raporlama yapılabilir, USD Konuşulabilir ama temel kazancınız TL ise, herşeyi USD'ye endekslemek de doğru gelmiyor. Eğer TL'nin kıymeti yok, USD convertbl deniliyorsa, bu aşamada AB'ye olan yakınlığımız nedeni ile Euro ve/veya insanoğlu'un yüzyıllardır süren sevdası nedeniyle Altın daha öncelikli olmalı. (Ki bence bu da yanlış). USD artınca biz de her şeyin fiyatı artmıyor. USD artsa da artmasa da biz de her şeyin fiyatı artıyor. Yediğimiz içtiğimiz her şey USD'ye bağlı diyorlar. Katılmıyorum. Yediğimiz içtiğimiz her şey vergiye bağlı. Bugün devlet vergiyi adil alacak olsa, USD 8 TL bile olsa, herşeyi daha ucuza alırız.
Konut konusuna gelirse, herkes kendi pozisyonunu alır. Eğer iradenize hakim olabilirseniz, nakitte kalmak konut almaktan daha keyifli geliyor bana. Ama kimisi kendine ve iradesine güvenmez, nakitte kalırsa, harcamaları artabilir, saçma sapan yerlere yatırım yapabilir parayı tüketebilir v.s.
Ev fiyatları hem reel hem nominal olarak düştüğü ya da pek de yukarı yönlü hareket etmediği bir dönemdeyiz. Özel projeler, ya da istisnalar hariç konut fiyatlarının, eskisi gibi çok ciddi sıçramalar yapacağını düşünmüyorum. Bence ev sahibi olmak isteyen arkadaşlar (yatırım amaçlı), ölü fiyatlar verip, cidden uygun fiyatla ev alabiliyorlarsa alsınlar. Ben satın almadığıma değil, fiyat vermediğime yanarım derler.
İlk ev (oturacağın ev) psikolojiktir, ona çoğu kişi gibi ben de bir yorum yapamam. Ama yatırım evler de, tamamen rasyonel olmalıyız.
Burada bazı konuların farkına varılması çok güzel. Dikey yapılaşma, yüksek katlı binaların, kalitesiz evlerin, saçma sapan kutu kadar evlerin, allanıp pullanıp pazarlanması kısmında yıllardır rahatsızım ben de. Bu artık farkına varılmış. Arsa payının önemi vurgulanmış. Ne güzel.
Daha sakin ve daha saygılı bir forum görmek dileğiyle,
Saygılar
Paran varsa evin de yoksa alacaksın kafan rahat olacak...Yarın ne olur diye düşünmeyeceksin...Oturmak için tabii...
2020 için konut istisnası kaça yükselecek acaba .
Hiç yerde göremedim ben bunu yoksa oda mı kaldırılıyor acaba.
Bir yerde 6600 olarak görmüştüm bunu teyit edebilecek olan var mı
Oturum amaçlı satın almak istiyoruz ancak dolar bazında sattığım evde 60 bin dolara yakın kayıp yaşadık bu bizi korkuttu açıkcası. Evi geçen hafta sattık elimize nakit geçti son 1 haftada aklımda olan evler hepsi fiyat revize etti 50-100K aralığında.
Sanıyorum Türkiye'de yaşıyorsanız finans uzmanı olmak zorundasınız yoksa paranız eriyip duruyor.
2016 Aralık yılında bankada 210 bin dolar ve 500K nakit param vardı 190 bin dolara ev aldım bugun dolar bazında 120 bin dolara sattım ev alıp yatırım yapmama rağmen eridim oturduğum yerde.
Şimdi oturum için ev almak istiyoruz ama doğru bir karar mı yoksa yine yanlış mı yapıyoruz tam karar veremiyoruz...
Yatırım amaçlı her zaman risk var...USD/TL gerçeği var bu ülkede...Bir gecede bir günde toptan kesiyor hesabı...
Fikir sormuşsunuz cevap yazmak lazım.İlk evin fiyatı olmaz ,zararı olmaz,TL bazında fiyat genelde artar falan yuvarlak laflar.Sizin yazdığınız rakama bu aralar eve para falan bağlanmaz.Son günlerde konut fiyatlarındaki artış manasız,fiyat artırmak başka satış yapmak başka.Talep az bişi arttı o doğru ama 2020 de kriz derinleşince eli sıkışacak bir ton insan kurum olacak uygun fiyatlar gelecek.Bastırılmış rakamlarla altın veya gümüş almak en doğrusu.2020 de çökecek borsayı bekle ordan maliyet yap derim.En azından benim planım böyle.Emlağın artık para kazandırmadığını son yıllarda tecrübe etmiş olmanıza rağmen halen o mecrada getiri aramanıza yatırım yapmaya kalkmanıza hayret ettim.Ev ilk ev de olsa finansal matematiği mutlaka gözönünde bulundurulması gereken bir iştir.Bu ara bu matematiğin sonucu net ,ev falan alınmaz.
Misal dolarda parayı tuttuk ,borsaya girmedik dolara bastılar,son 18 ayda zarar yazdık,dolar dünya parası ben rahat uyuyorum falan desek ne fayda,zarar yazdık işte,borsacılar kazandı.Yatırım işi hep zamanın ruhunu okumaktır.2019 borsacılara yaradı.Son 4 yıldır emlak zarar yazdı,son 18 ayda da dolar zarar yazdı,son 6 ayda borsa kazandırdı,bu rüzgarları yakalayan para kazandı.2020 hesabı farklı olacak herkes de kendi aklının ekmeğini yiyecek,ben kendi fikrimi demin yazdım,bakalım zamanın ruhunu doğru okumuşmuyum göreceğim:)))))))))))
Heeeee...En dipten alıp en yüksekten satmak...:he: Her enstrüman da hem de...:he:
EVA Gayrimenkul/Yazıcı:Değerli Konut Vergisi tüm piyasayı etkileyecek-Basın Açıklaması
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Üst segmentekinin fiyatı düşerse alt segment de bundan etkilenir" ekonomi prensibine dikkat çekerek, sadece 5 milyon TL ve üzerindeki mülklerin değil tüm evlerin Değerli Konut Vergisi'nden etkileneceğine dikkat çekti.
Değeri 5 milyon TL ve üstü olan konutlara yönelik yürürlüğe giren Değerli Konut Vergisi kapsamında, ilgili mülk sahiplerine tebligatlar gönderilmeye başlandı. Ancak söz konusu verginin yansımaları devam ediyor. Değerli Konut Vergisi ile ilgili düşünceleri ve endişelerini paylaşmayı sürdüren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, vergiye ilişkin olarak öncelikle tebligatlarda belirlenen rakamların nasıl belirlendiği, bu belirlemede hangi emsallerin kullanıldığını sorarak, "Konutla ilgili olması gereken bilgiler yok. Tebligattaki rakamlar, uluslararası değerleme standartlarına uygun bir rapora dayanmıyor. Değerlerin, büyük bir kısmı çok yüksek ya da çok düşük. Yani gerçeklikten uzak. Bir mülkte birden fazla tebligat geldiğini görüyoruz. Hatta inşaatı daha 30 seviyesinde olan mülklere bile tebligat gönderildiğini görüyoruz. Bundan kaygı duyuyoruz" diye konuştu.
BU DALGADAN HERKES ETKİLENECEKTİR
Değerli konut vergisi kapsamında, evi 5 milyon TL ile 7 milyon 500 bin TL arasında olanların binde 3, 7 milyon 500 bin TL ile 10 milyon TL arasında olanların binde 6, 10 milyon TL üzerinde olanların ise binde 10 oranında vergi ödeyeceğini hatırlatan Yazıcı, verginin, değeri 5 milyon TL'nin altında olan konutları da etkileyeceğinin altını çizdi. Yazıcı bu konuda şunlara dikkat çekti: "Öncelikle lüks segment sayılan bu mevcut evlerin fiyatları vergiden etkilendiği miktarda düşecek. 5 milyon TL'lik bir mülkün, gelir kaybı nedeniyle fiyatı yüzde 7,5 düşecek. 7,5 milyon değerindeki mülklerde ise bu düşüş yüzde 18'leri bulacak. Çünkü ekonomi mantığı olarak, üsttekinin fiyatı düşerse alt segment de bundan etkilenir. Yani evin fiyatı ne olursa olsun, herkes bu dalgadan mutlaka etkilenecek. Bunun yanı sıra mülklerin geri ödeme süreleri geri çekileceği için fiyatları da düşecek. Artık gayrimenkule yatırım olarak bakılamayacak."
Tartışılmadan, aceleyle verginin yürürlüğe girdiğini de belirten Yazıcı, bir kez daha, bir kişinin 2 milyon TL'den 10 konut sahibiyken bu vergiyi vermeyeceğini ancak 5 milyon TL'lik bir tane mülkü varsa bu vergiyi ödeyeceğini, bu nedenle vergide eşitlik ilkesi konusunda büyük tartışmalara gebe olacağını hatırlattı.
İTİRAZI ATLAMAYIN
İlgilisine tebligat yapıldığı andan itibaren 15. günün sonuna kadar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne itiraz edilmeyen meskenin, nitelikli taşınmaz değerinin kesinleşeceğine vurgu yapan Yazıcı, önemli uyarılarda bulunuyor: "Aynı tapuya birden fazla tebligat geldiğini görüyoruz. Farklı müdür imzaları ile bu tebligatların her birine ayrı ayrı itiraz edilmesi gerekiyor. Bu bile çalışmanın ne kadar kötü yapıldığının bir göstergesi. Öte yandan belediyeler bu mülklerle ilgili tebliğ edilen rakamları değerlendirecek ve bunları yeni vergi rakamı olarak kabul edip emlak vergisi isteyecek mi? Bu soruların yanıtları da belirsiz."
RAPORLARINIZI SPK LİSANSLI FİRMALARA HAZIRLATTIRIN
Taşınmazının değerinin beyan edilen değerden daha az olduğunu düşünen ve itiraz etmek isteyen mülk sahiplerine itiraz aşamasında dikkat etmeleri gereken hususları da sıralayan Yazıcı, rapor ve itiraz dilekçelerinin, SPK tarafından lisanslandırılmış taşınmaz değerleme firmalarından uluslararası değerleme standartları formatında düzenlenmesinin önemine dikkat çekti. Yazıcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle yakın zamanda yapılmış kredi için değerleme raporları varsa ilk itirazda bunlar da kullanılabilir."
MÜTAHİTLERİN ELİNDEKİ GAYRİMENKULLER KAPSAM DIŞI
Yazıcı "Müteahitlerin elindeki gayrimenkullerin Değerli Konut Vergisi kapsamı dışında olduğunu da hatırlatarak, "Bu gayrimenkuller durduğu yerde bu kanun yüzünden değer kaybediyor. Bu değer portföyünüzdeki tüm mülkleri de etkileyecektir. Çünkü alıcılar ileride oluşacak DKV (Değerli Konut Vergisi ) maliyetleri ile ilgili indirim isteyecektir" dedi.
RAYİÇ BEDEL BELİRSİZLİĞİ
Söz konusu verginin karmaşa yaratacağı alanlardan birinin de rayiç değer olacağına dikkat çeken Yazıcı ,"Rayiç değer bugün birçok yerde kullanılmaktadır. Mülk alım ve satımında harç esas değeri hesaplanırken ya da emlak vergilerinden emlak vergisini öderken. O nedenle mükelleflere tebliğ edilen bu bedeller, bir sonraki aşamada bu kalemlerde de mi kullanılacaktır" diye sordu.
Yazıcı şöyle devam etti: "Toplu değerleme anlayışı ile yapılan değerlemelerin, hiçbir şekilde uluslararası değerleme standartlarına uymadığını görüyoruz. Bu değerlemeler sırasında mülklerinin cephesi, manzarası ya da yaşı gibi birçok kriterin göz ardı edildiğine tanık oluyoruz. Sistemi baştan sonra tekrar ele alınmalı."
çift taraflı vuracak devlet...hem vergi alacak hem de ev fiyatlarını düşürecek ve evlerin satılmasını sağlayacak...:he:
Bazıları şöyle düşünüyor ;
Enflasyon ve inşaat sektörünün durumu nedeniyle yeni binalar yapılmıyor, Ülkeye sürekli hatta düzenli bir mülteci akını var. Ortadoğu karıştıkça parasını kapan buraya geliyor ve yer- yurt alıyor. Arsa ve daire fiyatları 2 yıl içinde uçacaktır. diyorlar. Genelde çoğu emlakçılar aynı şeyi yayıyorlar.
habertürkte bu aptalca yeni emlak vergisi konuşuluyor..dalga geçiyorlar bu kanunla.. bu vergiyi burada savunan sözde "realistler" bile var.. ekonominin ruhundan anlamamak demektir bu.. amatörce hazırlanmış ve israf nedeniyle oluşan bütçe açığını kapatmak için acele hazırlanan bir kanun..mesela o kadar şeytani ki emlak vergisi bakımından 2 milyonluk ev bu yeni değerli emlak vergisi kapsamında ayrıca değerleme yapılarak 6 milyon tl varsayılıyor ve tebligatlar yapılıyor ve vergi (haraç) alınmaya çalışılıyor..
habertürkte nedim türkmen "kesin iptal olacak, sadece bütçe açığını kapatmak için icat edilmiş bir vergi" mealinde konuştu.. hatta "bodrum, beşiktaş bebek" gibi yerler özel olarak hedeflenmiş şeklinde yorumda bulundu..
habertürk teki program: nedim türkmen örnek verdi.. 2 milyonluk ev 12 milyon olarak "değerli konut vergisi" tebligatı yapılmış.. kesin örnek (belgeli) olarak sundular programda.. bu yeni kanun tamamen skandal..
bu verginin saçmalığı bir yana, adamlar resmen masa başında kafadan rakamlar üretmişler.
Mali müşavir arkadaşımın mükellefinin boğazdaki villasına 7 mil USD karşılığı , komşusunun villasına 7 mil TL değer biçilmiş.
adamlar cumhuriyet tarihinin en yüksek vergilerini 17 yıldır topluyorlar ama nasılsa yine yetmiyor bunlara.. yetmediği için garabet yeni vergiler icat ediyorlar.. acınası durumdalar.. Turk halkı dunyanın en agır vergileri altında eziliyor.. yıllardır bir vergi zulmü var..
Bir villa 7 milyon ederken yanındakinin 42 milyon etmesi akıllara zarar.
villanın inşaat maliyeti 2 milyon olsa, boş arsa değeri birininki 5 milyon, diğerininki 40 milyon yapar.
biri boğaza bakarken diğer arsa lağım çukuruna bakmıyor ya, bu nasıl bir değerlemedir?
veya bir parsel 500 m2 olup komşu parsel 4.000 m2 değil ya.
kötü kokular buram buram.. :thumbdown:
Arkadaşın 1.2 1.3 milyona satamadığı evine 5.8 milyon değer biçmişler orta halli bir apartman dairesine
İki tane tanıdık yalıda oturan var dededen miras kalan bir tanesinde iki memur bir tanesinde iki emekli yaşıyor .
Eskiden geyik olurdu Hülya Avşar tepede oturuyor biz Boğaz’da derlerdi onlara ne geldi Tanrı bilir
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Cevabınız için teşekkürler, vakit ayırıp detaylandırmışsınız.
2019 yılı içindeki krizde bu fırsatları açıkcası çok bekledim. var olan paramı biraz dolarda biraz mevduatta değerlendirdim fırsat ha çıktı ha çıkacak diye sürekli nakitte kaldım. Ancak fiyatlarda düşüş olmadı durağan kaldı pazarlık payları %2-5 arasında oldu. Bugün fiyatlara en düşük dairede son 10 günde 50-100K arasında fiyat artışı yapıldı.
3 lerde 6 lara gelen dolar
100 lerden 280 lere gelen altın
Aşırı primli gördüğüm borsa
%8-9 ile parayı bağlamak istemediğim mevduat
Artış eğiliminde olan ev fiyatları
Hangi işi kursam batmam dediğim piyasa
Neye elimi atacağımı şaşırdım açıkcası...siz neler yapıyorsunuz?