efe eger birlesme olursa atr ve btr ne olur
Printable View
efe eger birlesme olursa atr ve btr ne olur
Zaten ben anlamiyorum koskoca iskur hissesi nasil
300 bin tl.kurucu hisse bu.dunyada ornegi yok.
Hazine devir alirsa bunlardaki temettu kisitlamasinj kaldirir.kagit zaten ederine gider.
Bu garanti bankasi ve akbanktan cok daha degerli cunku icinde bir suru istirsk var.
Garanti 2 mio dolar ettiyse bu 4 eder en az.
Kendi gorusumdur.
Ytd degildir.
Bakın 2011 de Özince ne demiş..?
Buna göre İs Bankası, sanayi ve finansal istiraklerini ayıracak ve iki ayrı holding kuracak. Holdinglerden birinin İs Bankası’nın basını çektiği İs Finansal Holding, diğerinin ise
Sisecam’ın yeralacağı İs Sanayi Holding olabileceği iddialar arasında yer alıyor....
Şimdi ŞİŞE grubunu ayırdılar.Burası iş sanayi holding olacak gibi..
Şimdi sıra İŞ FİNANSAL HOLDİNG kısmında..
Bunun içinde İŞBANK A-B-C birleşir.Tek çatı altında İŞBANK olurlar..
A ve B ye C verebilirler.Veya değer tespiti yapıp imha ederler...ÇAĞRI OLABİLİR.BİR KENARDA DURSUN..
Burada en İYİ DURACAK KURUCU HİSSEDİR.Çünkü hem SANAYİ grubunda hem de BANKA grubunda olan ORTADA KALAN HİSSELER KURUCULAR..
Bu holdingleşmede KURUCUYU ortada bırakıp devam edemezler..
Kurucu hisseler mutlaka imha edeceklerdır.TEMETTÜ SINIRINI KALDIRIP DEVAM ETMESİ holdingleşmenin önünü tıkar.İki grup holdingte kurucu hisseler üçüncü olarak devam ettirmezler..
BENCE DÜĞMEYE BASILDI..
Hükümetten önce adım attılar..
BU SAATTEN SONRA KURUCU HİSSELERİ SATANIN AKLINA ŞAŞARIM..
KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR...YTD...YTD....
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fibonacci abimiz durumu analiz ediyor bence. Detayli biseyler paylasacaktir.
Onumuzdeki gunlerde yeni haberler dusecektir. Gelen haberlere gore bsnkanin nasil yol izleyecegini gorecez. Muhtemel işi en ucuza kapatmaya calisirlar. Ben 1 btr icin 40-50 bin arasi c ye raziyim:) . Verirlermi vermezlermi o bilinmez.
Ayrica benim dusuncem hukumetle iş bankasi ayni dusuncedeler. Munzam tarafi chpyi korumuyor.
https://haber.sol.org.tr/emek-sermay...latiyor-249623
Bu haberin detsyinda iş bankasi yonetimi chplilerin istifasini istedigi ... Bolum var. Bence burada bi detay gizli.
Yani chpden kurtulma planini hukumet ve munzam beraber yonetiyor. Tabi benim dusuncem. Dogrudur yanlistir zaman gosterecek.
Ystirim tavsiyesi degildir
Bir kenarda dursun..
Kurucu hisse hedef fiyat değeri..
HER BİR HİSSE
Minumum.....2.300.000 lira
Maksimum...14.000.000 lira
Kurucu hissenin ölüsü 2.3 milyondur.Burada çok hesap yaptım burada paylaştım.Geçmişi görmezden gelip imha ederlerse fiyat bu..
Geçmişi de hesaba katarlarsa değişen fiyatlar vede onlarca yıl işin içine girerse her bir hisse 7-14 milyon arasına gelen fiyatlama görebilir..
Zaten bu hikaye için hissedeyiz...
ASLA YTD..YTD..YTD...
atr btr birsey yok mu bu pastadan bu korelasyona gore tahmini ne olur
dayiii fibonecci dayiii
ISATR VE ISBTR yi satana birsey demiyor musun dayiii
Otekilerde cok degerli tabi.ama onlar isc hise karsiligi bozulabilir.ama super onlarda.
Ama kurucu havali .ismi bile havali:))
Yarn cok merak ediyorum bugn iskurdaki saticilar kalicakmi.kalirsada aliriz:)
Sn fibonacci kurucu senetlere çağrı yapıp son üç ayın ortalamasına göre isteyemezlermı böyle bir şansları yokmu... Hukumetten bır adım gelmezse temettü yasağının kalkma durumu neden olsun ayrıca nıye kaldırsınlar yanı hukumet topa girmezse zaten banka kendiliğinden kaldırmaz, neden kaldırsınkı.. kurucu hisselere çağrı olamazmı ve son uç ay ortalamasına gore,.. siz ben vermem diyebilirsiniz vermezseniz sizde kalır senet...
Hesabın içinden çıkamadım..
A ve B de bu sinerjiden nasiplenir..
A-B-C nin birleşmesi muazzam olur..
ANCAAAAKKK EN KÖTÜ SENARYO BU BİRLEŞMEDE BANKA YATIRIMCIYI ÜZER Mİ?
A-B-C de iş yönetimin elinde.KURUL NE DERSE O OLUR...
Oyak çimentonun haberini biliyorsunuz..
Veya Vakıfın hazineye geçisindeki A ve B hisselerini biliyorsunuz..
Yönetimin tavrı ve atacağı adımlar önemli...
A ve B çok uçuk fiyatları GÖRMELİ..
AMA SORU İŞARETLERİ VAR..
YİNEDE BU RADİKAL ADIMLARA ÇOK SERT TEPKİLER VERMESİNİ BEKLERİM..
ASLAAA YTD..YTD..YTD..
Arkadaşlar yanlış anlamayın ama tahtanın hareketlerinden btr de sürekli mal çıkıldığı sonucunu çıkardım yanılmışta olabılırim tabı(önceki hareketlerine hıc benzemiyor) bu nedenle sattıktan sonra bulaşmadım.. Bence hısse sahiplerinin elını en ıyı güçlendirecek iktıdarın işe gırmesıdır iş bankaya kalırsa çok dolaplar döner..
Bu arada btr den çıkanlar muhtemeldir ki kurucu aldılar alıyorlar...
Çok değerli Sn kwon...
KURUCU hissede çağrı yapamıyorsun...
TTK da yazmıyor.Çünkü SERMAYEYE ORTAK DEĞİL.TEMETTÜYE ORTAK..
Çağrılar A-B-C de olabilir..YAPACAKLAR DEMİYORUM..
KURUCU hisseler intifa dediğimiz ayrı grup hisseleri..
YATIRIMCISINA SORMADAN ELİNDEN HİSSELERİ ALAMIYORSUN..
Yönetim kurulu da olsa her bir yatırımcının rızasını almak zorundalar..
Sayın FIBONACCI daha önce bazı yorumlarda ve bazı forumlarda isbtr- iskur oranlamasini 1e 7 olarak okumuştum nitekim de bugün isbtr deki düşüşten önce bu tezi destekler nitelikteydi sizin ve diğer tecrübeli büyüklerimizin de görüşlerini , düşüncelerini öğrenmek isterim. Gerçeklik payı var mı yoksa atmasyon asparagas söylemden mi ibaret? Yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Umarım herşey başta ISKUR olmak üzere ISATR ve ISBTR sahipleri için hayırlı ve güzel olur. Herşeyin gönlünüzce olması dileğiyle SAYGILAR...
1 e 7 oranı borsadaki fiyatlamalardan kaynaklandı..
Uzun süre 1 e 7 oranı fiyatlanınca vede sürekli bu orana gelince yazılan bir şey..
Yoksa kurucuya 7 milyon verince B yede 1 milyon mu verecekler????
Hep yazıyorum BORSADAKİ FİYATLAR SANAL..
Ama A ve B alanlar asla zarar etmezler..
Bu sinerji hepsini götürür..
ASLA YTD...YTD..
sesli dusunuyom oyak cim.birlesiyor. mardin cim.catisinda haaa. yapilan analizlere gore Bolu cim.daha karli deniliyo birlemesede.cazip eger birlesme olursa ISBTR atr ve kur a gore ucuz olmaz mi .. sesli dusunuyom..
fiyat hesaplama konusunda pek bir bilgim yok. bankalar genelde verebilecekleri en düşük değeri verirler. işkur da mecburen yüksek fiyatlar çıkacak ortaya. ama ısbtr ve ısatr banka insafına kalmış gibi. bu hisselerin imha dan önce haberle yükselmesi gerek diye düşünüyorum. inşallah hepsi birden hak ettiği değeri görür.
A ve B de direk çağrı gözüyle bakmayalım.Sadece ihtimaller arasında..
A ve B de birleşme olasılığı yüksek.Bu yüzden C verilebilir diyoruz..
Ancak kurucuda BİRLEŞME OLMAZ..
A VE B..
İHTİMAL...1
Birleşirler hakkıyla C alır..
İHTİMAL...2
Direk imha olurlar.Nakit verilir..
İHTİMAL...3
Çağrı yapılıp birleşme olur..
HER NE DURUMDA DA ŞİMDİKİ FİYATIN ÇOK ÜSTÜNDE DEĞERLER OLUŞUR..
ASLA YTD..YTD..
Belki her 1 lot B ye 40 bin lot C verecek..
Bunun hesabı çok karışık..
İşin içine tam girmek gerekir..
Onlarca yılın sermaye artırımları tek tek hesaplanıp değer biçilmeli..
ANCAK DEVLET EL ATARSA DAHA AVANTAJLI OLUR..
DEVLET GEÇMİŞİDE hesaplar ADİL davranır..
Banka KASASINDAN ÇIKACAK PARAYA BAKAR...
Bence gereken devlet eliyle yapılacak çok çok az kaldı YTD
Zaten bu adım yani sermaye gruplarındaki sadeleştirme HAZİNEYE DEVİR ÖNCESİ SON HAZIRLIK OLABİLİR..
Banka geleceği kesin olan devir hamlesine karşı hazırlık yapıyor gibi..
Etki-Tepki misali..
Burada yazılan senaryolarımız gerçekleşmeye başladı..
Bir akşam KAP diyorduk ilk adım geldi..
Bankayada HELAL OLSUN.Hiç bilgi sızdırmadan kimselere duyurmadan haberi patlattı..Belkide çok kişi duydu..[emoji41][emoji1]
Bu global dünyada büyük olan kazanıyor..
Bankada bu saçma sapan parlaçalanmış yapısını toparlama kararı aldı..
Assolistler sonra çıkarmış..
KURUCU HİSSELERİNİ FİNALE SAKLIYOR HERHALDE..
Kum saatini çevirebilirsiniz..
ZAMAN DARALIYOR...
KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR...YTD..YTD..
Onlarca yılın sermaye arttırımının etkisi CHPnin elindeki C'lerden belli olur. En başından beri ellerinde olan A ve B karşılığı aldıkları Cler ile mevcut sermayedeki payının gelişimi karşılaştırılabilir gibime geliyor.
YTD
işkurda çekmezlerse 310 da eşleşme var. ısbtr tavana yakın zaten.
Şimdi diyorlar ki...
Madem kurucuda bu kadar yüksek değerlemeler olacak niye millet satış yapıyor...??
Cevaben diyorum ki..
Şişede dünde çok sattılar.Akşam haber düştü.Dün satanlar DİZLERİNİ DÖVÜYORLAR.Hisseye sinerji geldi..
Bizimde öyle.YARIN İMHA OLSA BUGÜN BİLE satan olur...
Nedeni kimse YARINI BİLMİYOR..
Tek sorun zamanı bilinmiyor.Bu yüzden sabredemeyenler finale gideceklere hisseleri devrediyorlar...
KİŞİSEL GÖRÜŞÜMDÜR...
Trkcam,Dencam,Şişe..tavana koşuyorlar.%15-18 arası yukarıdalar.İş bankasının yaktığı bu alev bütün iştiraklerine yansıyacaktır..
Banka bağıra bağıra holdingleşiyor..
Beklenti alınır.Şimdi beklenti finansal iştiraklerin birleştirimesinde..
fibonecci dayi oncelikle herkesin Cumasi mubarek olsun
dayi simdi kafama takilan su sayet ISATR ISBTR ISCTR altinda tek cati altinda toplanirsa ne olur ayrilma hakki falanda filanda ..boyle bir durum olursa ne olur nasil bir birlesme gerceklesir.FIBONECCI DAYI
Sabırla cevaplayayım..
Dün akşamda çok detay verdim..
Yineleyeyim..
A ve B de direk çağrı gözüyle bakmayalım.Sadece ihtimaller arasında..
A ve B de birleşme olasılığı yüksek.Bu yüzden C verilebilir diyoruz..
Ancak kurucuda BİRLEŞME OLMAZ..
A VE B..
İHTİMAL...1
Birleşirler hakkıyla C alır..
İHTİMAL...2
Direk imha olurlar.Nakit verilir..
İHTİMAL...3
Çağrı yapılıp birleşme olur..
Bakın ŞİSE de birleşiyorlar ve ÇAĞRI yapıyorlar.Hisseler neredeyse tavana gidecek..
Ama DEVLET EL ATARSA daha güzel fiyatlanır.Devlet GEÇMİŞİN hesabını da sorar..
HER NE DURUMDA DA ŞİMDİKİ FİYATIN ÇOK ÜSTÜNDE DEĞERLER OLUŞUR..
ASLA YTD..YTD..
dayi Allah cc razi olsun eline yuregine saglik.
Bu hamle çok guzel oldu. Onumuzdeki senoryalar azaliyor. Temettu kaldirilmasi , hazineye gecmesi ihtimallerindense şuan finans kuruluşlarinin birleşmesi ve hisselerin tek çati altina alinmasi ihtimali daha oncelikli ve en yakin gorunuyor diye dusunuyorum. Yatirim tavsiyesi degildir
arkadaşlar atıyorum iş a b c birleşme kararı aldı ve son 30 gün ortalamasına bakılacak dendi şişecamda olduğu gibi. bu ortalama şu an a göre mi yoksa birleşmenin kesinleşeceği tarihe göre mi olur
Şisecam hakkinda sabah 06.30 da kap dusmus. Borsada tek cati altinda toplanacaktir diyor. Bizimkide boyle olacak deemekki
İş yatırım kimseye kolay kolay mal aldırmıyor gibi geldi, yanılıyor muyum? Hep 10 kuruş yukarıdan işlemlerle malı aldırmadan kendisi topluyor sanki