hani 1,10 dan almıştın sattın mı onları
Printable View
Kaçık yaw bu, artık eminim. Direkt Bakırköy...
1.10 dan aldım. Ama kademeli aldım. Düştükçe aldim
Gençler bu forumun en akıllı adamları haeyk ve hissedardir. Onlardan bilgi alırsınız ama bazen onlarda yanılıyorlar. Siz yine kendi kararınızı verin. Bu iki adam çok kalitelidir. Saygısızlık etmeyin.. siz bana bakmayın. Zaten 6 ay hareket olmayacağı için burdq bolca tanışırsınız kendileri ile. Dikkat edin bagimli yaparlar kendilerine.hergun arqsiniz yorumlarını. Kırmayın incitmeyin bu adamları.
Öncelikle...Başakşehir değil Bahçeşehir. İkisi ayrı projeler. Diğer konu ben zaten VUK açıklanır açıklanmaz yazdım Referans Bahçeşehir'den hasılata tek kuruş sokmamışlar diye. Bunu bilinçli yapıyorlar. Aslında oranın teslimatları başladı. Bunu nereden anlıyoruz gelen değerleme raporundan; o raporda verilen emsallerden:
https://i.hizliresim.com/6ge2obp.png
Dikkat edersen ilk 5 sıradaki emsal bizatihi değerlemesi yapılan projeye ait. Yani Referans Bahçeşehir'e. Aslında burada anlayana gayet güzel mesaj var. Atıyorum satılan bu birimlere ait faturayı 31 Aralık değil 01 Ocak'ta kestiğin anda yılsonu bilançosuna yansımaz bu rakamlar.
Anladın ?!
Şunu da tekrar hatırlatırım. Gelecek olan bilanço tamamen illüzyon olacak. 620 milyon Tl sermaye gözükecek ama veri platformlarında biz bunu 1.395 milyar Tl olarak göreceğiz. Haliyle FK ve PD/DD gibi rakamlar tamamen yanıltıcı olacak. Bedelliden gelen parayı da göremeyeceğiz mesela. Bunu da özellikle denk getirdiler...YTD
Referans Bahçeşehir de 100 ünite satışı bu bilanço da gelecek. Gerisi sn. hissedarxd'nin ifade ettiği gibi muhtemelen ilk çeyrek gelecek."yatırım tavsiyesi değildir"
Referans Bahçeşehir projesi maliyeti 350-400 milyon arasında. Oysa değerleme raporunda 1.2 milyar civarı bir değerleme yapılmış. Buradan kabataslak 600-800 arası kar yazacak. Ama satışlar peyderpey bilançoya dahil edildiği için bu yıl içinde gözükür. (ama 100 adet bu bilançoda olacak)
Marmara-4 önemli çünkü orada ne kadar satarsak kar yazıyor. 200 sat 190 kar.
Bende merakla bekliyorum, süpriz 1 milyar falan kar gelir mi diye ? şu an bana göre 700 garanti gibi "yatırım tavsiyesi değildir"
https://i.hizliresim.com/n8znu4m.png
Hocam buranın maliyetini 9 aylıkta bilançoya girmişler zaten. Dediğiniz hesaba göre çok az bir şey kalmış. Yani oradan gelecek hasılat direkt kâr olacak sanki ? Ben mi yanlış görüyorum.
Hayırlısı olsun. Ben kısa vadede hareket olacağını düşünmüyorum. Umarım olur ama zor. Patronda biliyor ki yükseldiği an satış yer. Kalın sağlıcakla ile uzunca bir süre artık yokum. Herkse bol kazançlar ve sevgiler.
Hayek ve hissedar gözlerinizden öper. Sevgi ve hurmetlerimi bildirimim.
Bence hakikaten asıl olay bu tabloda.Acaba son durum ne ,bu dalton kardeşlerin lotları ne oldu,şirket içindeki yüzdeleri ne halde.Eğer artmışsa demek ki bedelli daha önce yazdığımız gibi tamamen milletin lotlarına ucuza çökme projesiydi.Acaba bunu güncelleme zorunlulukları var mı.Ne zaman yeni durumu öğreniriz.
Yoksa durum belli ,olay değerleme bilanço falan bu şekilde izah edilebilir gibi değil.Yahu 2 ay önce de bu şirket aynı durumdaydı millet 2 den alıyordu satıyordu ve bu rasyonel bir hareket sanılıyordu 5 olur 6 olur diye düşünülüyordu bir bedelli olayı dışında tek bir olumsuz durum yokken diğer gyo lar uçarken iki katına üç katına giderken dolar 2 katına gitmişken bu nasıl 0.80 0.90 falan olabildi.Amaç ne dönen dolap ne yakında anlarız.
Eğer dalton birederlerin ortaklık payları yüzde 52.5 üstüne çıktıysa demek ki operasyonun amacı belli,ve başarılı bir operasyon gerçekleşti diye düşünebiliriz.
Eğer yüzdeleri arttıysa maliyetleri 1.11 altı olamayacağına göre yüzde yirmi yükseliş şart.Aksi durumda robin hood gibi bir şey olurlar,zenginden al fakire dağıt misali bir şeyi ancak robin hood yapar ,daltonların bence bundan sonraki hareketleri bambaşka şekilde olacak ,ben umutluyum valla,hayırlısı artık.
Aynen doğru görüyorsunuz. 350 ya da 400 civarı olur orası maliyet olarak. Toplamda 1.2 milyar hasılat - 800 milyon dersek işte diğer giderler falan 600-800 arası kar.
ama işin güzel tarafı maliyetler borçsuz yapıldı. Gelen bütün para kasaya girecek.
Kar rakamlarını da satışlara yansıyınca göreceğiz."yatırım tavsiyesi değildir"
bu hisse 700 750 milyon tl bedelli ile kasaya parayı koymadı mı? piyasa değeri 1.227 milyar tl. fiyat olarak ucuz.
Asıl soruyu kaçırmayın..
0,84 ortalamayla 50 milyon lot bir günde neden satirlır..
Hemde en az yarısı tabana oturtularak satiş..
Borsanın belini kaldırdığı ve neredeyse tüm kagıtların tavan oldugu bir coskulu günde ACEMİ GİBİ VEYA ACELEYLE..NEDEN tabana oturtarak satılır...??
Bu kadar lotu çok rahat yedire yedire günlere yayarak 0,90-1,00 arasındada yapabilirlerdi..
Tüm takasın neredeyse %8 ini tek tuş larla satmak..
İŞTE PEŞİNDEN KOŞUP ARAŞTIRACAĞINIZ VE HESABINI SORACAĞINIZ HAMLE BU..
Bu işi SİKAYET VEYA YARGIYA TAŞIYACAKLAR bu fotoyu saklasin..
Asla ytd..
https://i.hizliresim.com/8lv9jnl.jpg
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kaç gündür bizde bunun cevabını arıyoruz zaten. Hiç mi okumadın ?
Tımarhane gibi başlık....
Sayın hissedar..
Bu süreç sizin sinirlerinizi bozmuş..biraz uzak kalın başka meşgaletler bulun..
Sizi bu yüzden anlayışla karşılıyorum..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim teorim şu arkadaşlar.O lotlar o gün devredilecekti ,aslında sadece el değiştirdi,o esnada panik satışı olursa onlar da alınacaktı,zaten o tabanda genelde herkes paralize olmuştu kimsede paçal yapacak moral yoktu.Acil olarak o gün o hareketin yapılma nedeni ise bilançonun muhteşem geleceği biliniyorsa baskı için tam uygun ve son gün cumaydı,işi ukrayna savaşının etkisinin hafiflemesi ve borsanın yukarı dönmesi bozdu,yoksa cuma baskı devam ederdi.İyimsersin diyenler olacaktır ama bilanço muhteşem gelirse bu entry me salı günü tekrar alıntı yaparım:))))))))) Benim teorim ve temennim bu şekilde.
Bence yargılık bir iş olmayacak,operasyon bence bitti,adamlar yeni lot dağılımını açıklasın bakın göreceksiniz dalton kardeşlerin lotları yüzdesel olarak artacak.Haftaya yukarı harekete başlarız.Tam bilanço tarihi 1 mart mı tarihten tam emin olamıyorum 10 marta kadar sallıyabilirler diye düşüüyorum.
çoğu değerlemeden gelmiş olsa da özak gyo bilançosu muazzam gelmiş, yine torunlar da öyle olacak !
fk'lar 1'in altına pddd'ler 0.5 ve altına gelecek !
kiler'den de bilanço anlamında bir destek gelirse bu yönde , ki niye olmasın
bu durumda gyo'larda bir hareketlilik olabilir.
Arkadaşlar hepimizin siniri bozuk,birbirimizi kırmanın anlamı yok.Ben sn fıbonaccı nın sorusuna cevap olarak teorimi yazdım,sizce mantıklı mı ,doğru mu düşünüyorum.Neticede malumunuz bizim borsa yatırım yeri değil,kumar masasındayız,karşımızdakinin hamlelerini doğru analiz edebilmek hayati önemde.Misal daltonların lotları yüzdesel olarak arttıysa haklıysam ben pazartesi bile paçal yapıp lotlarımı artırabilirim.
Sn hayek zaten ben alırken son üç aylık isgyo ve trgyo ya baktım onlardaki harekete baktım bunun son üç ayına baktım grafiklere inanamadım da aldım.Sanki farklı sektörlerde kağıtlar gibi biri hep yukarı biri hep aşağı .Mantıklı mı değil,ben borsadaki bu çaplı anomalilerin bir yerde hep düzeldiğini gözledim,bunda da aynı olur,ya diğer gyo lar da çakılmalı ya bu uçmalı,göreceğiz artık.
Bende kendi fikrimi beliryeyim.
Kullanılmayan bedellileri alanlar ve dünki oyağın alışında düğümlü herşey zannediyorum.
Bende takas vs yok o yüzden bilemiyorum ama o 14 milyon lot nereye gitmiş ona bakmak lazım.
E bir o kadarda sadece oyak vardı dün.
İyi para ben olsam verirdim.Neden vermedi acaba.
Benim ciddi bir param olmadığından araştırmıyorum ama ciddi parası olanlar bunları incelesin nacizhane.
Bir bilgi daha.
Eski tarihlerde babaların malları deniz oyak ve iş de idi.Şu anı bilmiyorum.
Valla bu kağıt satranç tan iyi,tam zihin egzersizi,aslında o kadar para kaybetmemiş olmasaydım eğlenceli de ,herneyse ,yapacak bir şey yok izlemeye ve olayı çözmeye çalışmaya devam.Acaba tuzağa düştük aylarca sürünecekmiyiz,yoksa güzel bir hareket mi yaptık yakında anlarız:)))))))
Şu aşamada aklımdaki soru bilanço öncesi paçal yapsam mı yapmasam mı.
Doğru sn hayek sizin o son 50 bin lot yanlış karar oldu.Ama kim bilebilirdi ki ben o gün 1.01 de fırsatı kaçırdım diye baya üzülmüştüm.Ama cidden bu kağıda rufailer karışmış,akıl sır ermiyor,ben de sanırım yeni lot almıyacağım.
Bedelli sermaye sürecinde İhlas kağıtlarının bedellisine benzer bir süreç yaşandı. Her hissede kar edilir ama KLGYO da yatırım yapan bir kişi dibin de dibi olduğunu öğrendi, hisse alan kişi mutlaka stoplu hareket etmeli. Stop yaparsan yanılsan dahi lanet olsun der geçersin. 1.80 seviyesinden beri aralıklı alım satımlarım oldu stop seviyemi hiç atlamadım az kaybettim az kazandım, denedim bir tepki hareketi yakalayamadım. Şimdi yeni pozisyon açtım kazanırmıyım bilmem ama az kaybedeceğimden eminim. 55 günlük HO 1.26 dan geçiyor. ondan önce 9 günlük HO var stopsuz hisse alıyor olsam 1.04 geçilmeden parmağımı kıpırdatmazdım. Bu ortalamalar 3-5 gün yaklaşık 4 er kuruş aşağı gelecek günlük takip etmekte fayda var. Düşen bıçak tutulmaz derler eski borsacılar. Deneyimsiz kişilerin tahtası değil KLGYO adamın anahtarını alırlar, aldım unuttum tarzı yatırımlar endeksimizde toplasan 30 u geçmeyen hisse senetlerinde yapılabilir. Bir hisse özkaynakları ile yatırımları için sermaye üretemiyorsa ara ara bedelli sermaye artırımı yapıyorsa, temettü vermiyorsa o hisseden korkun. Burada profosyonel borsa yatırımcıları yok mu var ancak KLGYO ya yatırdıkları para en fazla porföyün yüzde 10 u kadardır, çoğu yüzde 5 ten fazla koymaz. Diğer tarafta konuşulacak konu yok, hisse düzgün kazanç süper o yüzden burada yazıyorlar. Kıssadan hisse yazılanlara bakıp dipteyiz vs demeyin her zaman dibin dibi vardır. Bedelliden gelen paranın sünger gibi emildiği ve şirketin geleceğine katkı yapmadığı nereye nasıl harcandığının hesabının verilmediği, sorulamadığı hisseler bunlar sadece kumar oynamak istiyorsan bu hisseleri alırsın bahtına razı olursun. 9 günlük HO yu takip eden bir kişi bu hisseye 2 TL lerden itibaren bulaşmazdı. Haddimi aştıysam özür dilerim, kimseyi kastederek yazmadım sadece acemi arkadaşlara bir tecrübe aktarımı yapmak istedim.