Oynak beyim sence bende evlenecek göz var mı?
Evde tuvaletin kapısı açık şekilde zıçmaya alışmış adam evlenipte rahatını bozmaz :)
Ukrayna seferleri var. En büyük engeli odur Focabeyi üstadımın 😀
Üstad hemen klostrofobi yi internetten merak ettim arastirdim.
Öyle ferah karavanlar var ki bol pencere ve sunroof lu inan doğada yatiyor gibi hissedersin kendini.
Klostrofobi tamamen penceresiz haraket alanı çok dar alanlar ıçin oluşabilen bir sendrom.
Mezar fobi si gibi.
Yurtdışı borsaları toparlamış. BIST ne yapar acaba? Yabancılar bayağı keriz silkeledi son seansta.
Bu arada dolar yükseliyor ama reel faiz var oldukça dolar bir miktar baskılanır. Dolar tarafına mesafeli yaklaşıyorum.
Borsada ayı piyasasına girmiş olabilir miyiz? Dolar kısmen stabil. Reel faiz veriliyor zaten. Kriptolar düşüyor. Geleneksel borsalar düşüyor. ABD eksi faiz veriyor. Bu eksi faiz ortamında ne oluyor da borsalar düşüyor? Geçen sene martta yaptıkları gibi çakarlar mı bilmiyorum. Öyle olursa alttan mallanmak için bekleyen çok. Daha fazla düşsün diye isteyen de var. Şu ortamda dolar ateşinin yükselmesine ve borsaların tamamen çakılmasına izahat bulamadım.
ya üstad öyle şey olurmu.
böyle bir durumla karşılaşınca.
hemen peki hanım haklısın.
ben bunu hakettim.
eğer gece mece, bana ihtiyacın olursa. biz buradayız deyince.
birden bire,
ben ne yapıyorum.
çok mu gaddarım diye telaşlanacak.
birden sıçrama yaşayarak.
fenomonimizin evdeki mevki ve makamına da katkı sunmuş olacağız.
nasıl bir borsa düşüşü anlıyamadım.
1575 ten 1490 a düştü
TSKB 1,65 İ
skbnk 1,35 i
zpbdl 15,00 i
zplib 12,00 i görmüyor.
halbuki endeks daha yukarıda iken ben bu hisseleri zaten bu fiyatlardan almıştım.
onur bey buraya yazmaya ne zaman başlayacaksınız ? döviz , gumus yorumlarınız onemli..
Cüneyt Arkın bi filminde 80 tane kurşun yemiş ti ama ayakta ölmüştü. halim bunun gibi bişey :)
Üstadım
PPZ
Ocak ayında ve şubatın 3 haftasında burgan ın verdiği mevduat faizi kadar verdi.
durum böyle olunca.
bankaya geçme olmaz artık bundan sonra.
banka hisselerinde
yani
elinde banka hissesi tutanlarda müthiş bir maliyet oluştu.
bu yüzden büyük bir sabırla ZPLİB ve TSKB, SKBNK hisselerini
alım satım yapmadan bekletiyorum.
spek te bunu hesaplıyordur di mi,
o günü beklemek lazım. :)
PPZ bankanın verdiğini veriyor şu anda. eğer vermeseydi mevduata dönerdim.
şu ana kadar bir kaybımız yok.
burgan en yüksek mevduat faizini veriyor o da 1000 tl ye 14,96
PPZ de 14,50 verdi.
PPZ de duran para ile günlük hem hisse alıp satıp trade edebiliyorsun.
her an nakit.
Ohoo oynak beyim sen de..
Hatunlara para yedirecek olsak o taraflara gitmeye ne gerek var? İstanbul'da yiyicilerin kraliçeleri var.
Üniversiteyi oralarda okuyup 10 yıl boşuna mı zaman geçirdik? Dilini inciğini cıncığını öğrendik?
Benim her sovyet ülkesinde en az bir şehirde gittiğimde görüştüğüm hatun vardır. Görüşmeyi kesmişsem yada yoksa gitmeden 1-2 hafta önceden ön çalışma yaparım internetten. Çok iyi Rusça bilen bir yabancı oralarda her zaman ilgi çekmiştir yerli kadınlar tarafından. O yüzden gittiğimde 1-2 hatun ile buluşmam garantidir. Tabi ki gecenin yemeğidir içkisidir ben davet ettiğim için ben karşılarım. Ama karşılığını da yatakta alırım :)
iki gündür borsada zopa yediğimizden bizi alttan alamaz hale getirdiler.
türkiyenin en gıcık 2 bankası.
yapı krediden hesap açmıştım 7 yıl önce. bir sürü abur cubur ayıklama gerekti. baktım. benden habersiz kuruş kuruş para çalıyorlar. adamlara eposta gönder diyorum. adam posta gönderisi yapıyor. göndermiyorda. ama hesaptan kesiyor. bende hesabı kapattım. zaten 2. ayda farketmiştim. world kart için hesap açmıştım aslında. tabi kart gelmedi.
bir kaç aydır kredi kartı ile çok alışveriş yapmıştım. telefondan yapı kredi. size world kart verelim demezmi. dedim yıllık ücreti var mı. var dedi. kalsın dedim. 1 yıl ödemesiz dedi. tekrar kalsın dedim. şimdi aidatsız olarak verdiler.
başka söze gerek yok.
focabeyi ortagim ne yaptin dur hanim okuyor buralari dun kolonya ne sifre mi ne konusuyorsunuz siz orada diyordu , kendine mudure hanimefendiyi ornek aliyor , vallaha sokmayacak beni buraya bir daha :kahkah: :kahkah:
Fuatim senin o prof iki ayda ikiye katlamis
Dort yapmasi zor gibi
sorma üstad işimiz zor, baksana dedektifliklere başladı, işin kötüsü x tavana kurtuluyor sözünü de çakozladı, bana kurtulacak tavanı söyleme bugun satarsam şu kadar kardayim zarardayim de diyor.
olabilir üstad, peki froto'ya ne diyorsunuz? kaç ayda kaça katladıi, yürütürlerse yürür bence. o degil de kadifemi sattigim gunden beri yuzum gulmedi ellerim girilaydi :hah: